lindazvenzon

Tisdag - Pompeji

Publicerad 2008-12-31 18:16:03 i Allmänt

Blev bara en kort morgonpromenad till Friskis där jag fixade träningskort. Vi var sen på stan och fixa lite inför nyår... Y stack iväg och jag var på stan igen och handla lite mer till nyår.

Jag skulle ta tåget till Hässleholm 14.23 men plötsligt så tyckte mamma att jag skulle åka tidigare, alltså fick jag köra bil. Meningen var att jag skulle följa med och säga grattis till Anna som fyller år innan jag skulle träffa kollegan. Men mamma var såklart sen och vi träffades vid blomsteraffären i Vinslöv istället. Jag fick sitta utanför med Zeke med hon var där innen i en halvtimme. Så det slutade med att jag inte hann till Anna, kom för sent till Hässleholm, hittade inte någon parkering (det var ju därför jag skulle åka tåg) och kollegan fick stå och vänta på mig i en halvtimme...

Väl framme så var jag och kollegan på Pompeji-utställning och sen fikade vi. Hittade idrottslärarkollegan på ett annat fik och sa hej till honom. Jag kolla i nån affär och sen körde jag hem igen. Städa, tvätta och fixa lite grejor. Y kom igen. På spåret!

Måndag - långpromenad

Publicerad 2008-12-31 18:10:43 i Allmänt

Dagens promenad gick till Hammarsjön med besök vid Archimedesskruven och sen ut till Hammarslund för att titta på nybyggda hus. Jag tyckte inte "vårt" hus var fint...! Rundan tog oss två timmar att gå, var helt slut sedan.

Kollade på Mama Mia och sen stack vi iväg och spelade squash. Mycket roligt! Resultat? Skit du i det. Det blev iallafall ingen hummer till middag om man säger så.

Efter duschning och matlagning osv så var jag ute och gick en timme med Malin. Det räckte inte med två-timmars innan idag...

Söndag - utflykt

Publicerad 2008-12-28 20:23:13 i Allmänt

Idag gick morgonpromenaden till Lägsta Punkten. Har faktiskt inte varit där tidigare så det var en otrolig upplevelse. Blev en lång promenad eftersom på vägen skulle även kykogård, bilcentrum mm besökas...

Var på alliansen med Y och Lotta och såg Wä förlora med 5-4. Var som vanligt väldigt spännande i slutet. Men det räckte inte till vinst. Johan P skötte sig för det mesta i målet :-) Undrar när jag får min julklapp förresten???

Körde iväg Y, 16.00 träffade jag Jessica och vi satt på House of Bagels och skvallrade i tre timmar, sen gick vi hem till mig och skvallra lite till innan Tom kom och hämtade henne. Älskar våra skvallerträffar! Och sen fick Y komma hem igen...

Hade "det stora samtalet" på kvällen. Skönt att veta nu.

Y vid lägsta punkten

 
Linda vid lägsta punkten


Träning ger resultat?

Lördag - ont i ögonen

Publicerad 2008-12-28 12:28:32 i Allmänt

Morgonpromenad med bullköp. Vi gick upp på stan och skulle byta min hårddisk men det fick jag inte. Så den får jag behålla. Träffa Malin och Patrik och lämna kvitto. Gick hem och åt, och sen gick vi upp på stan igen. Y träffa kompisar och jag fixa lite ärenden. Var sedan ute och sprang. Dags att börja träna igen...

När Y kommit hem så laga vi mat och var sen på bio - såg "Allt flyter". Helt ok film, lite rolig.

Hem och åt godis, installerade hårddisk och pysslade med våra datorer, träna med hantlarna. Vi kommer bli så sjukt biffiga om träningen fortsätter i denna takten!

Mysdag!!!

Fredag - trött

Publicerad 2008-12-27 11:48:28 i Allmänt

Hela dagen har bara varit en slappedag! Y var här hela dagen, var ute och gick några gånger och kolla på tv och film och sov. Tränade med hantlarna jag fick i julklapp! Skön dag - behövdes!

Torsdag - juldagen

Publicerad 2008-12-26 15:37:07 i Allmänt

Juldagen - dagen då hela familjen brukar vara hemma och umgås och spela spel. Men trots löften stack Johan och Anna hem innan vi ens gått upp. Det var visst inte så viktigt.

Vi som var kvar - mamma, pappa, Emil, Zeke och jag - var ute på en lång promenad på ägorna med omnejd och kollade läget... :-)

Hem och drack glögg, åt julmat, spelade lite spel osv.

Jag körde till stan och Y kom hem till mig.

Halv 8 gick han och träffa sina kompisar och jag gick upp till Lotta, där även Madde, Kristina?, Mia och lite senare även Malin var. De tre första gick till Grand halv 11, vi andra tre fortsatte nere hos mig. Hade många djupa och intressanta diskussioner. Jag och Malin gick sen vid 01.00 förbi O´Learys och vinkade på Y och sen var vi på Grand. Helt dötrist var där. Köpte pasta och gick hem till Y istället...

Onsdag - julafton

Publicerad 2008-12-26 15:31:41 i Allmänt

Blev inte mycket sömn inatt, var uppe länge och städa och rimma och fixa. Gjorde julgodis.

13.00 kom farmor och vi åt lutfisk.

15.00 hade även Anna och Johan kommit hem och det blev Kalle + vräka i sig så mycket godis man orkade...

Körde till farmor och var där på kvällen med Wramnebyfamiljen. Tomten kom och jag fick fina julklappar av familj, Malin och Y.

Vi uppförde också årets julspel på valfritt instrument. Jag på tvärflöjt, Emil på saxofon, David på keybord, Joel på trummor och Jakob på gitarr. Vi spelade Nu tändas tusen juleljus. Ingen av oss kan spela och vi hade inte övat och definitivt inte tillsammans. Det lät fruktansvärt och det gick nog knappt att höra vilken låt som spelades... Men farmor tyckte det var fint!

När vi skulle åka hem fick jag och Emil och mamma ett infall att åka på midnattsgudstjänt i kyrkan i Linderöd. Så det gjorde vi. Tyckte vi var i god tid, men det var vi tydligen inte, för det var fullsatt i kyrkan och vi fick stå upp längst ner vid dörren... Men det var väldigt fint iallafall.

Tisdag - 4 månader

Publicerad 2008-12-23 20:53:26 i Allmänt

Var på stan med omnejd med Y för att fixa hans julklappar, när vi träffade Malin blev jag dumpad och de gick och köpte julklappar till mig :-) Träffade ex-föräldrarna...

Fick julklapp av Y, körde sen till Malin där resten av familjen var, och bytte julklappar med henne. Tiden barar rinner iväg dessa dagar....

Körde sen hem till Harastorp. Var ute med Zeke, städade, tränade inför "julspelet", julpynta och på kvällen satt jag och mamma och slog in paket och rimmade, som vi brukar göra kvällen innan den stora dagen. Imorgon kommer tomten!!!

Måndag - fixardag

Publicerad 2008-12-23 10:02:33 i Allmänt

Gick upp när Y kört till jobbet. Slog in julklappar, städade, kollegan var och lämna julklapp, jag var hos trevliga Emma och färgade håret. Handlade klart julklappar och fixade hela dagen.

På kvällen kom Y. Fått nytt jobb och sagt upp sig idag.

Vi gick bort till Malin och Patrik och där var Henke och Daniel också och det blev glögg och vårt goda egentillverkade julgodis!

Söndag - julgodis

Publicerad 2008-12-22 08:10:45 i Allmänt

Morgonpromenad med vattenriketbesök och bullköp på Fantasi på hemvägen. Skidor på tv. Städa och tvätta. Jag och Y var hos Malin och skrev ut recept och diskuterade julklappar. Efter det var vi på Maxi och handlade och sen gjorde vi julgodis! Mozartkulor (som blev omdöpta till Beethoventärningar), 5-minuterskola och tryffel. Mycket gott, blev bättre än förra året!

Y laga mat, åt och sen lämna jag honom med disk och mat och allt. Körde till Harastorp och hämta grejor, hade en konflikt med Zeke och sedan var jag på UR sammanträde hos Kaje.

När jag kom tillbaka till stan stod Y och strök - känns som det är lite omvända roller i denna relationen :-)

Riktig chokladmjölk, frusna apelsiner och Beethoventärningar!

Lördag - allians

Publicerad 2008-12-21 12:04:21 i Allmänt

Väckte Zeke och var ute och gick, eller jag drog honom och han släpade efter i kopplet. En hund som är mer morgontrött än honom får man leta efter. Var med pappa i Rickarum och handlade och sen körde jag till stan. Kolla på Alliansen, ena Wä-laget vann och det andra förlorade.

Y kom sen, åt pizza och var ute och gick och lite allt möjligt.

Fredag - julavslutning

Publicerad 2008-12-20 14:19:55 i Allmänt

Sista dagen - julavslutning.
Först lekte vi lite med klassen och efter det var det julshow för hela skolan  i idrottshallen. Var lite nervös inför mitt framträdande.

Först gick Tobbe "the bodyguard" in och kollade så att allt var säkert. Så kom jag, med för liten skinnjacka, kort kjol, stövlar och piska. Jag hetter idrottsläraren "Linda The whip". När jag rullat ut långmattan kom mina "elever"  (personal) in, och ställde upp sig. Jag frågade om alla skulle vara med, nej det var ingen som skulle va med - alla hade lapp med sig hemifrån att de inte skulle vara med. Men efter att jag slagit lite med piskan och blåste för fullt i visselpipan så fick de va med ändå. Vi hade tränat på dessa konster hela terminen som nu skulle visas upp. Men tyvärr misslyckades alla mer eller mindre... Mycket uppskattat! Och det gick väl rättså bra för att vara så improviserat som det var... Resten av dagen blev jag kallad The Whip av alla. Hoppas de glömmer det till nästa termin... Kollegan fick i uppdrag att vara fotograf - jag fick tjugo foto på golvet. Tack!

Efter showen lekte vi lite till i klassrummet och sen åt vi julbord. Jag och Martina var såklart lite tramsiga som vi ofta blir...! När betygen var utdelade och det kramats färdigt så var det jullov!!! Delade ut julklappar till några väl valda personer (Martina och Eryd) och körde sedan hem vid 13.


Har alltid ångest när det är avslutningar... Jobbigt.

Kollegan kom direkt och hälsa på och fika, jag sov efter det - kunde omöjligt hålla mig vaken - och sen var jag på stan och handla julklappar. Börja närma sig slutet nu.

Och sen dök Y upp, helt utan förvarning. Fick blomma och present!

Körde till Harastorp och hämtade lite grejor och sen till Rickarum. Fredax julfest!!! Årets händelse!

De flesta kom, roligt. Enligt tradition så drack vi glögg och åt pepparkakor, lekte köttarleken, spannen, mjölkpaketet och hade såklart en ny lek också - tvärtomleken. Sedan åt vi gröt, diskuterade framtiden, och tillslut kom tomten och det blev julklappsutdelning med rim på paketen. Riktigt roligt ikväll och kul att träffa de som man så sällan träffar nuförtiden! Var hemma 00.00. Lekte med Zeke och somna sent.

På morgonen är man skinnbrud med piska, på kvällen är man tomte... Hmm...

Tobbe "The bodyguard"


Eleverna


The Whip med elever




"Taggen"


Tomtarna kom på besök


Spannen


Mjölkpaketet (Magnus och Oscar)


Tvärtomleken


David

Torsdag - julstress

Publicerad 2008-12-18 20:39:20 i Allmänt

Näst sista dagen....
Mellan 8-11.15 hade jag fotbolls- och innebandyturnering i idrottshallen med 65 elever, självklart gick det bra eftersom det var så välorganiserat! Fullt upp och lite stressigt för min del. Hann kasta i mig lite gröt på lunchen och sen var det film och städning av klassrum/skåp.

Handla och körde hem sen till mamma med det som hade inhandlats. Fixade lite kläder inför morgondagens julshow. Körde till stan och handla de julklappar som var mest akuta.

Kvällen gick åt att fixa inför morgondagen.

TRÖTT!!!

Onsdag - tävlingsmänniska

Publicerad 2008-12-17 22:13:58 i Allmänt

Körde hem till Harastorp innan jobbet, lämnade grejor till mamma från sjukhuset, som var helt yr av morfin... Zeke blev väldigt glad iallafall att jag kom hem. Efter varit hemma i två minuter körde jag och hämtade kollegan och sen till jobbet.

På samlingen läste jag en liten julsaga "Tomteverkstaden" för klassen, bjöd på pepparkakor och hade tända ljus och myspys. De var väldigt tysta hela tiden, antingen sov de eller så gilla de "tomteverkstaden":-)

Organiserade morgondagens fotbolls- och innebandyturnering. Rastpromenad. Fick julkort. Fixa färdigt med betyg osv.

Fikade och planerade fredagens uppträdande i julshowen. Spelade volleyboll - roligt!!! Perfekt med de nya knäskydden också. Alla är så taggade och jag har lite svårt att tackla motgångar!

Hann precis till Friskis 18.00, var på skivstång/kondition med Katti. När jag kom ut till bilen hade jag fått parkeringsböter....  Förutom det så har det varit en bra dag!

Hem och fixa och greja! Hyrde film till imorgon, hamna i en lång diskussion på Hemmakväll. Mkt telefon.

Tisdag - 4.8

Publicerad 2008-12-16 20:19:17 i Allmänt

Stod i duschen när dagens stora händelse inträffade 6.20 - jordskalvet. Så har man varit med om det också.

Ägnade eftermiddag/kväll åt att handla lite julklappar och annat och fika med kollega osv.

Var på sjukhuset och hämta lite grejor åt mamma, som fortfarande är dålig. Det var visst ingen maginfluensa...

Måndag - tänk positivt

Publicerad 2008-12-15 21:24:53 i Allmänt

Var en jobbig kväll och natt... Jag bröt ihop och grät mig igenom hela kvällen. Ont i kroppen. Sov knappt.Tack snälla Y för att du finns! Och jag kunde inte ens förklara varför...

Tog emot att åka till jobbet idag, men det gick bra när man fick annat att tänka på. Och någon som bryr sig om en...

Blev hamburgare på vägen hem och sen sov jag...

GPS:ade min löprunda, så nu vet jag hur långt jag springer också.

Nu har även pappa fått maginfluensa - måste vara skönt när man har sex knäckta revben... :-(

Söndag - för mycket

Publicerad 2008-12-14 17:42:12 i Allmänt

Började med att handla på Maxi åt de där hemma. Träffade ? som saknade mig på gymet. Lär dröja innan någon ser mig där igen.

Körde till pappa på sjukhuset. Sex brutna revben blev resultatet av det hela. Jag var på apoteket och hämtade ut lite mediciner åt honom, sen väntade vi på att maten skulle komma (lågt blodsocker) och när han/vi ätit den körde vi hem till Harastorp. Sjukskriven i fyra veckor.

Hemma låg mamma helt utslagen...

Lagade mat åt Johan och Emil, diskade och röjde det värsta i huset, Var ute med Zeke och gav honom mat, som det varit lite si och så med senaste dagarna. Betalde räkningar och skatt osv. Gav mamma vätskeersättning osv.

Körde in till stan.


Försökte vara snäll men det var visst inte så uppskattat.

Går sådär med träning...

Jobba och fixa grejor.

Funderar och tänker...

Y

Lördag - lucia

Publicerad 2008-12-14 00:37:49 i Allmänt

Y gick upp och gjorde luciafrukost till mig! Mysigt! Var ute och gick och låg sen i soffan och slöa. Jag är så trött! Orkar inget. Har fått mitt nyårsbesked nu - positivt! Jaaaaa!

13.23 åkte jag, Lotta, Malena, Katti och Mia med tåget till Malmö.

Mamma ringde, som har en ganska otrevlig och jobbig maginfluensa, och berättade om pappa. Som fått ett träd över sig i dag. Johan var på väg in till sjukhuset med honom eftersom han hade väldigt ont. När jag ringde lite senare så hade de, enligt mamma, fått klippa upp bilen för att få ut honom och att han brutit revbenen. Och Zeke var ledsen för att ingen kunde gå ut med honom. Det är sällan en lugn stund där hemma. Alltid händer det något.

Gick på stan och julmyste och fikade. Beställningarna blev inte helt lyckade...

Tog bussen ut till Malmö Arena i god tid eftersom vi planerat att äta på någon restuarang där. När vi kom dit var det relativt folktomt där. Vi siktade in oss på Percys restaurang och efter att vi passerat ett antal stängda dörrar och gått upp och ner för trappor kom vi fram till en låst dörr. Det var visst inte öppet där. När vi skulle tillbaka igen visade det sig att vi blivit inlåsta. Hmmm.

Den enda restaurang som hade öppet hade endast julbord att erbjuda, vilket såg väldigt exklusivt ut för vår del... Så det slutade med hamburgare/grillad macka i stå-baren... Och min beställning blev fel såklart. Blev inte mycket till mat idag... Konstigt ställe det där - Malmö Arena. Men där var fint...

Halv 8 började Peter Jöbacks julkonsert - och det var så otroligt fint och bra!!! Rysningar! Inleddes med ett luciatåg.

Träffade en högskole-kompis som jag inte sett på evigheter!

När det var slut gick vi ut och ställde oss i busskön, efter att ha väntat i ca 20 min i blåst och kyla bestämde vi oss för att ta en taxi till centralen istället. Mysko taxi-chaffis. Han körde sitt snabbaste för att vi skulle hinna med tåget... Enligt honom själv. Efter att ha lurat oss vart vi skulle gå och bjudit oss på 3.50:- kom vi med tåget hem 22.28.

Varit en trevlig och rolig dag trots alla missar som inträffat!

Sista informationen för dagen om pappa: De hade inte klippt upp bilen, men fått in en spineboard i bilen (i ambulansintaget) och tillslut fått ut honom. Fått morfin och blivit röntgad - sprickor i revbenen osv. Ska magnetröntgas och är kvar på sjukhuset till imorgon iallafall.

Fredag - mysdag!

Publicerad 2008-12-13 12:52:46 i Allmänt

Kom försent till jobbet, av två orsaker. Någon ockuperar toaletten på morgonen och det snöade och var halt.

Luciatåg - godkänt detta året. Fint och fridfullt och allt det där. Åt sedan två lussekatter och en pepparkaka. Har mest myst runt på jobbet idag, inte gjort så mycket. Haft nån lektion sådär och sen mest snackat och pysslat. Ny toalettinspiration idag - det är stor efterfrågan!

Stannade hos kollegan och fikade på hemvägen och efter det var jag hos Malin och Patrik och betalde mina Stadium-julklappar och började styra upp nyår osv.

Och på kvällen kom Y för tredje kvällen irad!

Beställde thai-mat, såg Idol-finalen och halvsov i soffan. Helt slut!

Torsdag - trött

Publicerad 2008-12-12 06:45:22 i Allmänt

Y hade visst sovmorgon, men var ändå uppe och gjorde frukost till mig :-) Lyx att få gå och lägga sig igen. Själv har jag varit väldigt, väldigt trött idag.

Skickade in betygen - skönt det är gjort. Diskuterade det svenska skolsystemet med rektorn på morgonkvisten. Har bara varit i idrottshallen hela dagen, på rasterna till och med. Lät eleverna vara där och roa sig med bollar och diverse. Spelade fotboll med niorna på lunchen. Roligt roligt!

Livet är komplicerat...

Körde hem till Harastorp. Zeke-promenad, handlade, städade lite osv.

Y var hos mig på kvällen!

Onsdag - Y på besök

Publicerad 2008-12-11 17:51:50 i Allmänt

Ok dag på jobbet. Mellan 16-17 spelade vi volleyboll, sjukt roligt! Och tävlings-Linda har problem att ta nederlag! Körde direkt till Friskis och tränade mellan 18-19.15, skivstång/kondition med Malena. När jag kom hem halv 8 var Y redan här. Han fixa mat medan jag duschade efter all träning och sedan satt vi båda och jobba större delen av kvällen. Jag satte betyg i fyra klasser och det är inget kul att sätta betgy... Blev väldigt sent i säng och sen drömde jag en massa otrevliga saker och sov riktigt dåligt. Men drömmarna var inte sanna och det var ju tur det....

Tisdag - detaljerat

Publicerad 2008-12-09 22:30:23 i Allmänt

Dagen
Vilken dag det har varit idag - hemsk! Hänt en massa saker och en del blir man ledsen för. Känns att det börjar närma sig jullov.

Eftermiddagen
Panta flaskor + handla glögg på Maxi
25 min massage på Sportmed
Fixa nya torkarblad + montering på Dahlqvist
Tanka på Dinex (eller vad det heter)
Tvätta - utan sköljmedel som var slut och med en söndrig torktumlare. Inte så lyckat.
Sova i 10 minuter och läsa "Svek"
Diska
Vattna blommor
Åt soppa och drack ett glas vatten
Åt ett kexchoklad som jag fått av kollegan
Åt ett äpple som kommer från Y´s granne

Kvällen
Malena, Lotta, Katti och Mia var här och drack glögg, åt lussekatter och pepparkakor, lyssna på julmusik och diskuterade diverse saker och ting. Mys!

Natten
Sov

Måndag - tack själv

Publicerad 2008-12-08 21:17:13 i Allmänt

Så trött som jag varit idag har varit helt olidligt. Räknade timmarna tills det var dags att åka hem igen. Och när jag är trött blir jag antingen irriterad eller tramsig... Blev både ock idag.

Fick smörgåstårta på eftermiddagen, satt fint.

Raka vägen hem till sängen och sov.

Sen när jag vaknat till liv igen var jag ute och sprang i 50 minuter.

Söndag - plats 649

Publicerad 2008-12-07 19:45:02 i Allmänt

Såg skidor på tv, blev några Zeke-promenader (som är i trotsåldern) och var på Stadium och la undan lite julklappar.

Har varit allmänt trött idag och inte orkat någonting. Och dagen gick alldeles för snabbt! 
 
YYYYYYYYYYYYYY

Mamma kom med glögg, lussekatter och pepparkakor när hon skulle hämta Zeke, så det utvecklades till ett glöggparty där även julaftons-inbjudningarna kom... Och även andra inbjudningar... Mamma mia

Lördag - Köpenhamn

Publicerad 2008-12-07 13:34:50 i Allmänt

Blev utdragen på morgonpromenad av Y kl 9, köpte bullar på vägen och åt god frukost. Sov lite till. Vi träffade Anna på stan och lämnade nyckel till henne och sen gick vi till tåget och åkte till Köpenhamn. Gick på Ströget och kolla i affärer, (jag köpte "apor") var vid isbanan och kolla in skridskoåkarna, gick på julmarknad i Nyhavn och sen åt vi på Ströget. Gick in på Tivoli och där drack vi glögg osv. Kallt men så himla mysigt och fint där är! 20.43 tog vi tåget hem igen. När vi kom hem var Zeke i min lägenhet (Anna och Johan lämnade honom tidigare ikväll) och han blev väldigt glad när vi kom. Sov över hos mig. Blev inte mycket sömn inatt, det var lite oroligt - på flera fronter :-) Zekes nya namn är för övrigt Sigge visst...

Längesedan jag hade en så bra dag som denna dagen varit! Längesedan jag skrattade så mycket! En dag som sent ska glömmas... Jag är så... och tror att Y också är det....

Fredag - hahaha

Publicerad 2008-12-07 13:32:35 i Allmänt

Två vik idag. Var i stryptagen en liten stund...

Varje fredagmorgon sätter jag upp lite läsvärt på toaletterna - denna fredag har alla suttit och småfnissat på toan och kommit ut skrattande!

Skönt med fredag. När jag kom hem var jag ute och sprang och sen kom Y och jag laga mat och sen såg vi Idol och Arn.

Detta är citat från verkliga patientjournaler. Hur patienterna överlevt dessa journaler är dock fortfarande ett mysterium.

1) Patienten är en 65-årig kvinna som ramlade och föll omkull ute på gatan. Fallet komplicerades av att en lastbil därefter körde över henne.

2) Vad hans impotens angår, kommer vi att fortsätta medicineringen och låta hans fru behandla honom.

3) Patienten hör mycket dåligt. Faktum är att hon inte har någon hörsel alls på vänster öga.

4) Kvinnan har varken feber eller frossa, men hennes man säger att hon var mycket het i sängen igår natt.

5) Patienten ska avhålla sig från alla former av sexuellt umgänge tills jag kan ta emot henne.

6) Sedan patienten slutade röka har hans lukt kommit tillbaka.

7) Söker på grund av att ha slagit i vänster stortå som nästan helt har lossnat. Personalen får dock ej dra loss den då det gör ont.

8) Har huvudvärk i huvudet.

9) På den andra dagen var knät bättre, och på den tredje dagen var det väck.

10) Har mått relativt bra i gipset.

11) Fick dock besked om att hjärtat var bra, men att hon skulle återkomma om hon blev medvetslös.

12) Patienten har mandolinstor prostata.

13) Detta var de patienter som blev liggande på mitt skrivbord.

14) Smärtan i ryggen kommer när patienten ligger raklång med båda benen på rygg.

15) Patienten går med något sånär levande stöd.

16) Patienten är gravid i 19:e månaden.

17) Ont i vänster växellåda.

18) Patienten har tidigare haft öron men dessa har ramlat bort.

19) Patienten tycker att höger stortå hänger ned något jämfört med de andra fingrarna.

20) Blöder ibland ifrån vänster näsa.

21) Avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19.

22) Lider av besvedande svära.

23) Ibland mår patienten bättre, ibland sämre. Ibland mår hon inte alls.

24) När hon känner sig trött kan ansiktet vridas åt höger och där stå och smårycka en stund.

25) Hon beskriver huvudvärken som spännande.

26) Kräkningarna försvann på eftermiddagen, likaså maken.

27) Inget illamående eller kallsvett vid ontet.

28) Ligger på britsen, påverkad av ont.

29) Hon har inte haft någon frossa eller nysningar, men hennes man säger att hon var mycket het i sängen i går.

30) Poängterar att det är viktigt att patienten håller sig ren mellan fötterna.

31) Patienten har små frimärken i vagina.

32) Patienten har protes upp och ner.

33) Har varit och fjällvandrat. Nedkom med helikopter igår.

34) Använder käpp och håller sig på vägarna.

35) Söker för allergiska besvär. Samtal via magen som tolkar.

36) 1974 fick patienten en grävskopa över sig. Sedan dess ringningar i öronen.

37) Änka sedan 1980 då patienten dog i hjärtinfarkt.

38) Femårig flicka med öroninflammation två gånger årligen sedan urminnes tider.

39) Patienten måste sova högt under kudden.

Torsdag - brev till tomten

Publicerad 2008-12-04 21:17:58 i Allmänt

Läser, läser och läser hela tiden jag får möjlighet just nu!

Efter jobbet var jag och kollegan och fikade! Helt SPONTANT!

När jag ändå stannade på Maxi och handlade på vägen hem så tänkte jag att det var lika bra att gå inom PMR och köpa mig en ny mobiltelefon. Så nu har jag äntligen blivit ägare till en W980 som jag spanat på länge. Mycket fin och bra!

Fixade en massa grejor och städade och skrev önskelista till tomten. Snälla tomten, ge mig allt jag önskar mig,  jag har varit snäll i år!

Onsdag - Björn Borg vs Nike

Publicerad 2008-12-03 20:51:13 i Allmänt

Har lagt ner lite när det gäller jobbet känns det som. Har stressat varje dag sen i augusti men nu orkar jag inte göra det längre. Har mest myst runt idag, med en innesko på den uppsvullnade foten :-) Folk har haft väldigt kul åt mig idag iallafall. Kul man kan roa någon.

Efter jobbet spelade vi volleyboll några stycken, riktigt roligt! Sen körde jag direkt, i snöoväder, till Friskis och var på skivstång/kondition med Malena. Trots mina onda fot gick det hyftsat.

Tisdag - ont

Publicerad 2008-12-02 21:40:51 i Allmänt

Har bara varit så trött idag. Åkte hem till Harastorp efter jobbet och städade huset. En högtalare ramlade ner på min fot och det gjorde så fruktansvärt ont! Låg på golvet med uppsvullnad fot halva kvällen. Gjorde ont i hela benet tillslut... Med Emils stora sko på foten lyckades jag köra in till stan sedan. Aj aj aj....

Måndag - den gamle mannen

Publicerad 2008-12-02 21:28:27 i Allmänt

Har haft så otroligt roligt idag! Var på T4-skolan med min klass och en till, tillsammans med kollegan och Niklas. Entreprenörskap. När eleverna funderade ut sina affärsidéer gjorde vi likadant. Vårt nya företag heter Zvenzon´s och affärsidéen är följande: "Fest på gammaldags vis! Mat från ungdomen serveras av Micke och därefter dans till favoritlåtarna som ingen kommer ihåg och då visar Linda de rätta stegen." Kollegan lagar maten, diskar, sjunger och spelar. Det kommer att bli toppenfester som ingen kommer att glömma!!!

Skrattade mig igenom dagen, den seriösa sidan försvann helt idag!

Tillbaka på jobbet ägnade jag konferenstiden åt att sitta och prata med bildlärare och musiklärare om sådana viktiga saker som julafton och annat viktigt.

Hem och hyrde film och sen var jag ute och sprang.

Senare på kvällen kom Y som varit på 1-årskalas.


Zvenzon´s

Söndag - topp fyra

Publicerad 2008-12-01 06:34:13 i Allmänt

Var uppe 10 och tvättade. Jobbade och och röjde efter gårdagens fest. Malin kom och hittade lampor i mitt soprum och sen gick vi hem till henne och pysslade lite med Wilmer-bilder.

Y kom till mig på eftermiddagen, bara lite febrig nu....
Mamma och Zeke kom och hälsade på. Sedan gick jag och Y på julkonsert i Heliga Trefaldighetskyrkan, tillsammans med Mia, Micke, Katti och Jojjo. Fint och mysigt, fick lite julstämning. Jag och Y köpte mat på vägen hem - glömt äta idag... Y jobbade och efter det obligatorisk tv-programmet var det sovdags. Så trött!!!!

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela