lindazvenzon

Tisdag - ska tången va till majsen?

Publicerad 2008-09-30 22:09:16 i Allmänt

När jag kom till jobbet hade jag lyckats få halva innehållet i min matlåda utspritt i min väska. Samtidigt blev jag inkallad till rektorn för att få veta dagens vik. Sen hade jag och Martina en halv minut att överlägga om morgonens upplägg med klassen. Blev ingen bra början på morgonen.

Var hos sjukgymnasten som, även han, berättade att jag är överrörlig och därför har ont i ryggen. Han knäckte lite och hade sig. Han försökte få mig att hitta olika sätt att stressa ner/koppla av för att jag inte ska vara så spänd och stressad och därför få huvudvärk. T ex ska jag lyssna på avslappningsband varje dag i 25 minuter, träna stabilitetsövningar osv. In your dreams...

Handlade, sprang i ösregnet och på kvällen kom Mia och Katti och åt tacos. Malin tittade också in. Trevligt!

måndag - tredje gången gillt? Nej

Publicerad 2008-09-29 19:40:11 i Allmänt

En fullspäckad dag med många lektioner, vik och samtal. Har en praoelev hos mig denna vecka. Kris i min klass, eftermiddagens diskussioner gick åt att lösa krisen. Hinner som vanligt inte med allt jag ska göra.

Körde till Harastorp och spenderade kvällen där. Överlämnade lite köksredskap till mamma från Y...

Jag, mamma och Zeke körde till Stackedala i Tollarp för att springa/gå, men när vi kom dit var det väldigt, väldigt mörkt. Så det var bara att åka därifrån igen. Hann memorera lite viktig info innan vi körde igen:
1961 FK Åsen bildades
1969 Klubbstugan byggdes
1980 Elljusspåret anlades
Vintertid hittar man Skånes bästa skidspår här
Klubben förfogar över en egen snöskoter

Vi körde in till city och gick en promenad och tittade på lite sevärdheter och handlade på Hemköp. En av mina bästa kvällar någonsin!






Söndag - Vad är det för fel på...?

Publicerad 2008-09-28 14:38:11 i Allmänt

X kom med frukost, sådär vid middagstid, och sen titta vi på Idol/sov/spela Geni. Patrik hämtade sin cykel som jag lånade i natt. Sen var jag och tränade, core. Handlade frukt till imorgon, det är min fruktvecka på jobbet :-)

Y kom på kvällen.


Detta är det näst bästa klipp som finns på internet! Det bästa kommer en annan dag...

Lördag - Bokmässa i Gtbg

Publicerad 2008-09-27 21:59:41 i Allmänt

Halv 8, när jag precis vaknat, var de andra färdiga för att äta frukost. Hade kunnat tänka mig att sova några timmar till, sover alltid så bra på hotell. Åt hotellfrukosten som jag sett fram emot så, tyvärr var det lite av en besvikelse. Körde till Svenska mässan och ägnade hela dagen åt Bokmässan. Gick på 6 seminarier med bland annat Jan Guillo, Meg Cabot och Katarina Janouch. Köpte böcker för 700 kronor. Var så trött och hade så ont i ryggen så det fick bli lite energimassage på eftermiddagen. Sett väldigt många kändisar (något för kändiskungen). Vi avslutade med en räkmacka (165:-) högst upp på Gothia towers, där Camilla Läckberg och gänget satt. Och sen körde vi hemåt vid 18, jag blev avsläppt i Hässleholm och tog tåget till Kristianstad. Varit en mycket trevlig fortbildningsresa....! Hade gärna hunnit med lite shoppning också, får ta det nån annan gång.

Hjälpte någon att må lite bättre på kvällen, kändes bra att kunna vara till hjälp, även om det är en lite udda situation.

När jag var på väg att gå och lägga mig vid halv 11 ringde Malin och sa att de var på väg in till stan och skulle på en fest och sen ut och jag var tvungen att följa med. Jag ville verkligen inte, var så himla trött och ville bara sova. Kl 23 stod hon, Patrik och Daniel utanför och väntade på mig. Jag fick inte ens en chans att göra vid mig! Hem till dom och drack Proviva och sen cykla jag och Malin till Grand. Halv tre smet jag hem fast jag inte fick...
       

Fredag - Göteborg

Publicerad 2008-09-27 21:49:46 i Allmänt

Fick skjuts av Y till Vinslöv där jag blev hämtad av kollegan och åkte med honom till jobbet. Ägnade lite tid åt att skriva ut kartor, och annan info inför Göteborgsresan.

14.15 körde jag och mina kolleger Marie, Sara och Karina från jobbet och till Göteborg. Stannade i Halmstad och fikade. Vi hann med att skvallra och prata skit om de flesta på jobbet innan vi var framme i Göteborg :-)
Som den excellenta kartläsare jag är så hittade vi till hotellet, men det tog sin lilla tid med tanke på väldigt mycket trafik och långa bilköer. Checkade in och sen gick vi ut på stan. Var alldeles ljummet i luften och skönt, kändes lite som man var utomlands. Hittade ett grekiskt ställe där vi åt och drack vin. Sen gick vi på bio, såg "The Visitor" som var sådär. Lite seg en fredagkväll när man är väldigt trött. Väl tillbaka på hotellet somnade jag ganska snabbt...

Torsdag - orientering

Publicerad 2008-09-25 17:22:08 i Allmänt

Orientering i Lillsjödal hela dagen. På förmiddagen hade jag fyra klasser och på eftermiddagen fyra klasser. Det har varit väldigt varierat resultat, men alla var tillbaka innan skolan slutade iallafall! Och allt har gått bra. Själv cirkulerade jag runt i skogen hela dagen och hjälpte förvirrade elever att hitta rätt. Hade med mig smörgåstårta från igår till mig och Marie som vi åt till lunch, lika gott idag! Efter jobbet lurade jag med mig kollegan ut i skogen och plockade in kontroller. Ännu en lång arbetsdag. Skönt att orienteringen är över nu, nu är det bara lite efterarbete kvar. Varit en bra dag trots oerhörd stress.

Y-besök på kvällen...

Onsdag - kalas

Publicerad 2008-09-24 22:45:06 i Allmänt

Satt ut kontroller, plockat in kontroller... Det är mycket orientering just nu.
Kommentarer från några av mina kolleger: "Du ser sjuk ut!" "Vad trött du ser ut!" "Du ser sliten ut!" Tack för det...

Var hemma i Harastorp halv 5, stressade som en dåre för att städa, förbereda mat, göra fint, duka, göra mig själv iordning. 18.00 kom gästerna och firade mammas 50-årsdag (som egentligen är imorgon). Jag var ganska slut sen. Alla överlevde min 3-rätters meny och allt gick bra. Fast Emil var på akuten med sitt ben (och Viktor)...

Bilder från kvällen...

Förätt: Räkkrustad


Huvudrätt: Smörgåstårta

Efterrätt: Fruktsallad med Lindas specialsås


Tisdag - jag är värd en regnjacka!

Publicerad 2008-09-23 23:09:07 i Allmänt

Jag kommer att bli en väldigt utbildad/berest person denna termin! Dessa är några av mina utbildningar/planer:
-Hälsoinspiratör i Hässleholm 15/10 + tre dagar till
-Idrott/fysisk aktivitet i Malmö 9/10
-Skyddsombud (kommer inte ihåg var och när)
-Bokmässa i Göteborg 26-27/9
-Bodaborg + Marinmuseum i Karlskrona 13/19
-Tyskland/Sachsenhausen med 9:orna vecka 43 (eventuellt)

Har bokat möten, ringt samtal och haft många samtal under dagen. Som tur var körde jag själv idag vilket innebar att jag kunde stanna länge på jobbet, vilken lycka!!! Blev några timmar extra. Hann även med att äta några arraksbollar för mycket. Satte ut kontroller i Lillsjödal till morgondagens orientering.

Körde som en dåre till Kristianstad och hann precis dit när affärerna stängde. 18.07 inhandlades present till mamma, från pappa. Hann inte sista presenten...
Köpte mat på hemvägen och kastade i mig och sen var jag och Mia ute på en lång, skön och trevlig promenad.

Körde till Maxi och handlade mat till imorgon och annat som man behöver när det ska firas födelsedag!

Presenter till mamma
Chili kaffebryggare (Linda, Johan, Emil)
Chili hushållsvåg (Farmor)
Klocka (Pappa)
Osthyvel (Linda)
Kapsylöppnare (Farmor)
"presentkort" på en chili-produkt (Pappa)

Måndag - Boomerang är roligare än Ken Lee!

Publicerad 2008-09-22 21:35:39 i Allmänt

Bråttom, bråttom. Det sägs att tjejer tar lång tid på sig...
Vaknade även idag med huvudvärk.

Kollegan var ovanligt snäll och omtänksam idag, han har sina ljusa stunder han också. Kallt och regnigt har det varit idag, har fortfarande lektioner utomhus, och dagen avslutades med en lektion i engelska för 6:orna. (Stackare!)

Direkt till massage, gjorde ingen nytta, fortfarande lika ont i huvudet. Han kom på att jag nog har problem med kotorna och bokade in mig hos sjukgymnasten. Så får vi se vad det leder till...

Långpromenad med Johanna, och sen ringdes det ett antal telefonsamtal.

/Z

Söndag - igen

Publicerad 2008-09-21 19:01:08 i Allmänt

Var så kallt i stugan där jag sov i natt (finns ingen värme där) så jag har legat och skakat hela natten!

När jag och Zeke tagit en rejäl sovmorgon gick vi morgonpromenad och sedan tränade vi lite hoppning och annan uppfostran.

Hela familjen var på Sätesholm och åt middag, där det även var hantverksutställning. Jag körde till Jennie mfl och hälsade på och fikade. Sedan var jag på Johannas core-pass och därefter sprang jag långa rundan. Förbättrade tiden med 2 minuter! Men huvudvärken försvann inte efter lite träning heller...

Kvällen tillbringades med Y.

/Z

Lördag - den där Linda

Publicerad 2008-09-20 20:51:10 i Allmänt

Huvudvärk även idag. Börjar bli lite less på det. Vad är felet?

Städade min lägenhet och körde sen hem till Harastorp. Precis när jag somnat (på eftermiddagen) ringer Emil och ska bli hämtad i Vä. Och jag kör och hämtar. Han och jag skulle va hemma med Zeke ikväll och jag hade handlat tacos och godis. Helt plötsligt får jag veta att hans kompisar ska komma och jag ska vara ur vägen då. Ägnade lite tid åt att städa i huset. Vilken härlig lördagkväll!

Har inte varit en bra dag. Ont och blivit ovänner med de flesta känns det som. Är trött på folk i allmänhet, och att man ställer upp hela tiden och det är inte riktigt alltid man får något tillbaka något för det. När man behöver det. Vill mest bara krypa ner under täcket och vakna nästa sommar. Kan man göra det?

Lite bilder på nya, fina köket som är nästintill färdigt nu!



Fredag - huvudvärk

Publicerad 2008-09-20 20:29:19 i Allmänt

Bara tre lektioner idag, hann göra en del, skönt, kanske lite mindre stress nu? Var ute i Lillsjödal och rekade området inför nästa veckas orientering.
Handlade och hämta ut stort paket på posten. Sedan sov jag till kvällen. Har sån otrolig huvudvärk, som blir värre för varje dag. Man blir inte på så bra humör då...

Y kom på kvällen. Åt sushi och godis :-)

/Z

torsdag - oväntat besök

Publicerad 2008-09-18 21:43:10 i Allmänt

Fotografering med klassen och med personalen till skolkatalogen idag. Orientering på dagens alla lektioner. Var på stan och fortsatte min presentshopping. Massage - det var hårdhandskarna som gällde idag. Efter det är man ganska trött och mår lite dåligt. Var på B-lagsmatch i Wä, vilket skönspel, vilken underhållning - not! Fick oväntat besök av Johan P.
Hur kan man inte tänkta på att det är helg? Tänker man inte på det hela tiden?
:-)

/Z

onsdag - jaha!

Publicerad 2008-09-17 21:33:24 i Allmänt

Håller på att få magsår, det är helstressigt på jobbet. Blir tokig av allt som ska göras på en gång.

September-samtalet ringdes ikväll! Köpte födelsedagspresent till mamma från farmor och från mig, Johan och Emil. Kvällsmat på Max. Ännu en kväll i telefon. Tiden bara försvinner. Hinner ínte med så mycket som jag vill hinna med om kvällarna.

/Z

Tisdag - skoljoggen

Publicerad 2008-09-16 20:13:17 i Allmänt

Vaknade av ett sms 3.21 i natt. Det är en ganska underlig tid att skicka meddelande på.

Sov lite längre idag, när jag varit vaken någon minut kommer jag på "Shit jag har ingen bil, jag måste åka buss till Vinslöv!". Bussen avgick då 25 minuter senare. Jag åt frukost på toaletten och sprang till bussen och hann precis med den. När jag satt i busskuren i Vinslöv och väntade på att bli hämtad förberedde jag dagen lite hastigt.

Sedan har hela dagen varit relativt stressig. Det var skoljoggen idag och det är ju jag som är ansvarig för det. Har gått samma runda fyra gånger idag (satt upp tipsrunda, gått tipsrunda med två klasser och sedan plockat ner allla frågor igen). Så jag har ju fått en viss dos av motion idag. Alla klasser har gått tipsrunda och sista lektionen var det skolmästerskap för de som ville springa det. Eftersom jag har så excellenta elever så kunde inte några av dom låta bli att avlägsna/riva sönder några frågor...

Fick skjuts till Kristianstad av kollegan efter jobbet, så jag kunde hämta bilen igen. Han är snäll för andra dagen i rad. Vad har hänt?

När jag kom hem somna jag och sov i två timmar...

Tid på kvällens löprunda: 30.07 min

Jobb, åt banan, Idol osv.

/Z

Måndag - placeringslistan blev godkänd idag!

Publicerad 2008-09-15 19:51:24 i Allmänt

Jaha då var det måndag igen. Känns som att det är måndag väldigt ofta. Hmm?

Stress, stress och åter stress. Fick ett kexchoklad av kollegan idag för att jag låna ut bilen, det var väldigt imponerande generöst av honom. Han börjar lära sig...

Lämnade bilen på Dahlqvist - igen. De lyckades inte laga den helt och hållet förra veckan, tur "jag" upptäckte det. Blev hämtad där av Johan P och fick skjuts hem. SNÄLLT!!! Ägnade större delen av kvällen åt att prata i telefon. Ringde lite föräldrar bland annat. Blev en kort promenad och tidigt i säng.

/Z

Söndag - veckans värsta dag

Publicerad 2008-09-14 20:06:37 i Allmänt

Hatar verkligen söndagar.
Tvättade, var på sjukhuset och hämtade medicin, handlade... Jättekul dag.
På eftermiddagen var jag och Malin på core-pass på Friskis. Träffade Terese, längesen.
Gick och hämtade bilen, och åt sen pizza med Malin, Patrik och Henke.
På kvällen kom Y.

/Z

Lördag - en effektiv dag

Publicerad 2008-09-14 11:29:45 i Allmänt

Vaknade efter ännu en natt med landslaget...
Var ute på morgonpromenad innan jag städade stugan, städade två bilar, tvättade och fortsatte städning av hus och organisering av köket. Nu börjar snart byggarbetsplatsen se sitt slut förhoppningsvis.

Körde till staden, sprang en runda, såg HBK slå MFF med 3-0 (synd man inte var på plats som det var sagt från början...)

Och på kvällen var det fest hos Malin och Patrik. Mycket trevligt. Kände inte alls för att gå ut sen, men gjorde det ändå. Och det var inte särskilt kul... Får lite av en Dejá vu-känsla när man beträder Grands dansgolv. Vet inte vad som hänt, men det är inte kul att  gå ut längre. Fick lite att fundera över under kvällen.

/Z

Fredag - 4.58 är ingen kul tid att gå upp

Publicerad 2008-09-13 00:05:02 i Allmänt

Ännu en stressig dag. Har haft engelska bland annat. Det har varit svinkallt idag - är inte så kul att ha lektioner utomhus längre...

Var på Dahlqvist och fick lampa fixad på bilen. Sedan till Friskis och tränade med "släkten" (Malin och Mia), på Johannas pass. Därefter en runda till apoteket, som såklart inte hade det jag skulle ha, och sen hem till Malin och Patrik. Morgondagen styrdes hastigt upp och sen körde jag hem till Harastorp. Organiserade nya köket hela kvällen. För mycket saker som ska få plats på för liten yta. Kasta något? Njae....
Pratade en timme med min kära vän som måste lära sig att prioritera rätt! Och välja sina beslut med omsorg...

Inväntar framtiden. När? Om?

/Z

Torsdag - ja tassarna är nya!

Publicerad 2008-09-11 20:18:04 i Allmänt

En helt otroligt fullspäckad jobbdag med ärtsoppa och pannkakor till lunch.
Massage, promenad med Malin och läggdags tidigt.


Aerobicelefanten som ägnade en hel dag åt att försöka ta sig runt väggen, med exakt samma rörelsemönster. Ett steg fram med höger ben, lyft vänster ben, sätt tillbaks vänster ben och backa ett steg bakåt igen. Upprepa. Här snackar vi guldfiskminne.

Onsdag - diskhjälp

Publicerad 2008-09-11 07:10:44 i Allmänt

Fick ha en mattelektion idag, som inte är mitt favoritämne direkt. Men det gick bra, de förstod mina förklaringar.
När vi jobbat klart så var jag och kuratorn på skolan ute och sprang en runda, 6km cirka. Gick bra, skönt att springa.

Vid 22 hämtade jag Y vid tåget, direkt från Kastrup, och lämnade honom på Österäng där han hämtade sin bil. Sedan satt vi (mest han) och jobbade en lång stund och det blev en sen kväll även denna kvällen.

/Z

tisdag - en bra dag

Publicerad 2008-09-09 21:33:27 i Allmänt

Idag har varit en bra dag. Inget speciellt har hänt, bara smågrejor som man blir glad av.

Dagen började med att de elever jag var så arg på igår knackade på och bad om ursäkt för hur de betett sig och att det aldrig mer skulle upprepas. Låt se! Sedan fick jag ett kexchoklad av en annan elev :-) Har haft bra lektioner idag.

När jag kom hem så övningskörde Emil med mig, gick bra, snart körkort. Vi var på Maxi och handlade och där intogs kvällsmaten också. Var på Claes Ohlsson och handlade grejor till datorn, alla var så otroligt trevliga och hjälpsamma där.

Fick ett trevligt sms, som jag egentligen inte ville ha. Det är försent helt enkelt.

Försökte skruva ihop en sänglåda jag köpt på IKEA, men jag måste säga att jag blev besviken på min favoritaffär. Sänglådan var för lång för sängen! Hur kan ett sådant misstag begås? Packade ihop allt, den ska lämnas tillbaka. Organiserade min tillvaro lite.

Freitag kom och gav mig en ny telefon! Blev väldigt glad för den, snällt! Är ensam i hela världen om att ha denna telefon....! :-)

Sedan kom X och berättade fina och intressanta resminnen.

Funderar mycket om dåtid, nutid och framtid. Blev lite väl mycket av det igår och idag.


En dag på jobbet...

Måndag - ilgetis...

Publicerad 2008-09-08 21:15:19 i Allmänt

Har varit ganska arg på en av klasserna idag, man kan tro att man jobbar på dagis ibland. Fullt upp hela dagen, fick bland annat ha en lektion i engelska. När jag kom hem ringde jag ett antal föräldrar, en del av dem gör mig ganska upprörd.

Bjöd mamma på bio, såg Mamma Mia - igen! Den var lika bra denna gången. Blir så glad av den!

Magnus mfl fick kristallenpriset!

/Z

Söndag - hemligheten som alla vet om

Publicerad 2008-09-07 21:29:03 i Allmänt

Y lämna bilen på Ö. och sen skjutsa jag honom till tåget till Kastrup.

Jag och mamma körde till IKEA. Handlade till nya köket, jag handla lite till "släkten" och köpte ganska oväntat en säng. Var på IKEA sju timmar. Var sist ut därifrån... Slet själv med alla grejor, var ganska trött efteråt. På väg hem ringde jag in förstärkning, hämtade Malin, och hon hjälpte mig bära in säng och skruva ihop den. Tackar för det! Följde sedan henne hem. Planering av lektioner och packade upp det jag handlat.

Orkar varken tänka, göra någon konsekvensanalys eller fatta några beslut just nu.

/Z

Lördag - den stora städdagen

Publicerad 2008-09-07 21:08:55 i Allmänt

Började morgonen i fullt tempo med att städa stugan, städa delar av huset och tvätta. Tog bussen till stan. Fortsatte att tvätta min egen tvätt och städa min egen lägenhet. Var på stan för att köpa ny skjorta till Emil eftersom han fick tejpa sin gamla igårkväll, men de var slut. Så han får gå med tejpad skjorta i fortsättningen. Handlade och fixade hela em.

På kvällen kom Y. Tittade på mig när jag gjorde mat, vi åt maten när den var färdig och kollade på Sverige-Albanien. Sedan tittade jag på honom när han diskade, eftersom han förlorade vadet om vem som skulle diska...

/Z

Fredag - 9a-lärare? Självklart!

Publicerad 2008-09-05 23:34:06 i Allmänt

Dagens kommentar (efter jag fått godis kastat på mig): "Här sitter du och ser lättillgänglig ut!" Kommer tillbaka en stund senare för nästa kommentar: "Det är snart dags för personalfest så vi kan supa skallen av oss". Ja kanske det...

Blev en stressig eftermiddag. Körde till farmor och lämnade tillbaks hennes bil, var i Tollarp och handla med mamma, till farmor igen och hämtade Zeke, hälsade på John och kollade nybyggnationen.

Väl hemma igen så "laga" jag mat åt delar av familjen. Hamburgesa! Ännu en av mina lyckade måltider. Osten som skulle va på hamburgaren luktade gamla sopor. När alla tagit dressing på sin hamburgare uppmärksammade jag dem på att bäst före-datum var den 28/4. När de sedan, trots det, ätit upp sina hamburgare informerade jag dem om att jag tappat alla hamburgare på gräsmattan när jag transporterade dem mellan stugan (där de tillagades) till storstugan (där de skulle ätas). Men det verkar som alla kommer att överleva kvällen trots allt.

Helt plötsligt (19,25) skulle alla iväg samtidigt på olika håll, det slutade med att hela familjen var ovänner.

Jag åkte till Fredax (tonår i Rickarum) som började ikväll. Vi var tre ledare och fyra tonåringar... Men vi var så trötta att vi skratta åt det mesta, så det var rättså kul ändå!

Fick veta ikväll att en av dem fått  återfall, blev lite ledsen över att höra det.

Mamma har lunginflammation???

/Z

Torsdag - hmm...?

Publicerad 2008-09-04 20:14:09 i Allmänt

Lagom pigg idag...
Min bil blev färdig idag, äntligen! Nu blir vardagen lite enklare igen.
Blev förkyld idag så det blev ingen träning...

/Z

Tisdag - janej

Publicerad 2008-09-03 17:30:05 i Allmänt

Var så trött på jobbet att jag inte orkade göra något seriöst, gjorde lite onödiga saker som inte krävde så mycket energi. Blev hämtad av mamma i Vinslöv, hem till Harastorp. Städade delar av huset och tvättade, busa med Zeke, sprang och sov i stugan.

Måndag - är utan bil ett tag

Publicerad 2008-09-01 19:15:22 i Allmänt

Upp tidigt, lämnade bilen för reperation och fick sen skjuts av Y till Vinslöv. Satt där och väntade från 6.58 till 7.17 tills kollegan kom och hämtade mig. Vi var nästan först på jobbet idag. Fick åka buss hem sen. Inte kul att inte ha bil.

Massage, promenad med Malena osv.

/Z

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela