lindazvenzon

Måndag - innedag

Publicerad 2009-06-30 00:19:20 i Allmänt

Var halvdöd när Johan gick upp strax efter sex och sov sen till halv nio när målaren ringde på dörren. Han kom och gick och målade lite och snackade lite och under tiden var jag hemma och fixade. Strök, diskade, fixade bilder på datorn med mera. Lite dåligt samvete för att man sitter inne när det är så fint väder.

Vid 14 tog jag bussen till Sätaröd (eftersom min bil var i Harastorp) och mamma hämtade mig där. Körde till farmor och lämnade lite överbliven mat från helgen och sen var vi hos John och Inga-Britt och fikade. Sen hos farmor igen och tillslut kom vi hem...

Satt ute lite och läste, sen satt jag flera timmar vid datorn. Skulle leta info till mina historie-uppgifter men det slutade med att jag letade massa fakta om Rom, Neapel och Pisa istället (som vi ska till senare i sommar).

Betalde ett antal fakturor åt pappa, och skrev någon faktura. Sprang när det blivit tillräckligt svalt (känns som det var nödvändigt efter allt jag stoppar i mig, särskilt i helgen).

Vill göra så mycket nu när det är fint väder!

Söndag - beachsoccer

Publicerad 2009-06-29 11:27:06 i Allmänt

Halv 10 vaknade jag av ett SMS att Anna och Johan ville bli hämtade. Var helt slut efter bara ett par timmars sömn efter denna intensiva helg. Jag och (min) Johan åt lite smörgåstårta till frukost och sen körde vi och hämtade herr och fru Svensson...

Väl hemma igen så dukade vi fram frukost åt alla som befanns sig i huset.

Jag och Johan bestämde oss för att fly fältet och fixade lite mat och körde sedan till stranden. Orkade inte vara hemma och packa upp allt. Vi körde till Åhus och kollade på beachsoccer. Såg bland annat Johan P spela och förlora. Spenderade sedan hela eftermiddagen där - skönt! Åt lite smält bröllopstårta bland annat.

Körde till stugan och hälsade på pappan, och sedan till Hammar och hälsade på Wilmer med föräldrar.

En del fixande sedan under kvällen, bland annat började Johan flytta in i min lägenhet. Det är ett mysterium hur vi ska få plats här kan jag säga. Vi var så trötta och fnittriga under kvällen!!!

Bilder

Publicerad 2009-06-29 11:18:14 i Allmänt

Min vackra håruppsättning



Emil och jag i kyrkan


Johan innan vigseln


Mamma, Johan, pappa


Anna med sin pappa















Anna och Johan har anlänt till Linderöd i PV:n


Min bordsherre (kusin-Fredrik)


Somnade Emil under talet?






Gosskören - En kväll i juni


Bröllopstårta


Och ännu en bild på min frisyr, mitt i natten

Tal

Publicerad 2009-06-29 10:55:42 i Allmänt

Mitt och Emils tal till Anna och Johan (Tack Katti för tips!)

J som i Johan
Johan gillar jaga - jättemycket! Inte gärna jäntor - jobbigt nästan jämt. Johan ju jagat färdigt. Jaktbytet? Jungfrulig, jordnära ljuvlig jänta - ja en juvel! Johan jäktar jättesällan och jämrar sig ogärna. Juni, juli och julafton - jämt jumper och jeans. I Jönköping justerades Johans hjärna, ingenjörsstudier gjordes vid ljusbordet gissar jag. Just nu jobbar Johan jämt - gjuter jämte jakttorn, jordhögar och jaktmark jämte jobb. Njut jämsides av giftermålet många ljuvliga jordevarv. Johan hjärtar Anna!

A som i Anna
Anna allierad i afton blivit. Accepterad av oss alla, alla andra alternativ avfärdades. Alltid alert, ansvarsfull och allmänt artig. Aldrig agressiv, abstrakt eller avig. Accessoartillverkare av armband och andra attiraljer. Anna allmer  attraherad av annorlunda attribut så som arbetshandskar och ankdam än stadens asfalt och affärer. Anna anpassas och acklimatiseras alltmer i avkroken. Avkrokens adress är (H)arastorp. Anna hjärtar Johan! Alldeles, alldeles välkommen Anna!

Sedan berättade vi ett varsitt minne av Johan från vår barndom, hur vi minns honom.

Emil minns Johan uppochner eftersom när han varit lite olydig så höll jag och Johan uppochner över toalettstolen. Var där upptaget så höll vi honom över frysen och hotade att lägga i honom där.

Jag minns Johan från golvet. Vi slogs mycket när vi var mindra, mest på skoj. Men jag minns väldigt tydligt den dagen då vi slutade slåss. Det var när jag upptäckte att Johan började bli starkare än mig!

Lördag - bröllop

Publicerad 2009-06-29 09:05:27 i Allmänt

Strax innan 8 gick jag och Johan upp, blev inte mycket sömn inatt. När vi gått en runda i solskenet och tittat på början på nya huset så åt vi frukost utanför stugan. Vi åkte med mamma till Linderöd och satte ut blommor och fixade det sista i festlokalen. Direkt till kyrkan i Djurröd och fixade med mikrofoner och annat, och sen kom Johan S dit med blommor som vi satte ut i bänkarna osv.

Hem och duschade, fixade sovplatser och åt smörgåstårta som Emil varit och hämtat. Gott! Jag och Johan körde till stan, jag var på Skägg & lockar och fixade håret. Fick en jättefin håruppsättning! Eller fick och fick... Hem till lägenheten och kollade hur toaletten blivit, mycket fin! Nästan färdig nu, ska bara målas.

Till Maxi och handlade sista grejorna inför dagen och sen hem. Då hade kusiner kommit och Johans Jönköpingskompisar. Jag och Johan fortsatte mot Linderöd och lämnade glass och sen körde vi till Sätesholm och checkade in. Det är där Anna och Johan S ska bo i natt! Satte lite dricka och choklad och vindruvor på rummet och sen vidare hem igen.

Fick så snabbt jag bara kunde göra vid mig. Mycket folk där hemma nu, brudfölje, familj, kompisar och kusiner. Jag, Emil och Johan körde upp till kyrkan strax efter 16. Jag och Emil stod i kyrkan och delade ut program när gästerna kom. Mycket folk! Och alldeles underbart väder för övrigt!

17.00 var det då dags för vigseln mellan min kära bror Johan och Anna i Djurröds kyrka.

Jag var riktigit nervös inför mitt inledande välkomnande framme i kyrkan men det gick bra (tror jag)!

Vigseln var jättefin och brudparet var så fina! Känns lite overkligt att min bror gifter sig bara.

Efter vigsel, gratulationer och fotografering blev det färd för brudparet i pappas gamla PV till Linderöd. Och vi andra följde efter.

Välkomstdrink utanför och sen var det middag med många fina tal och tårta och dans. Jag och Emil var lite lätt nervösa inför vårt tal och fick ju inte direkt något stöd från våra bordsgrannar... :-) Men det gick hur bra som helst. Skönt när det var över... Hade för övrigt en väldigt trevlig kväll!

Halv två skjutsade vi Anna och Johan till Sätesholm och de sov där.

Tillbaka till Linderöd och röjde och städade. Allt skulle fixas och tas hem ikväll så det blev ganska sent. Vid fyra körde vi hem, och då var det alldeles ljust ute! Helt slut och somnade vid halv fem.

Fredag - bröllopsfix

Publicerad 2009-06-26 23:28:50 i Allmänt

Kl 7 kom toalettmännen så då fick man ju vara uppe. Jag och Johan gick en runda och kollade på bilar, gick sen till Maxi och köpte frukost och satt ute på en bänk och åt! Mysigt.

Jag körde till Harastorp sedan och det blev mycket fixande och lite solande emellanåt. På eftermiddagen var det dukning med mera med mera i festlokalen...

Handlade med mamma.

Familj, brud, brudgum, tärna, jag och Johan grillade sen korv när vi kom hem igen, och kollade på Sverige-England. Mycket planerande och bestämmande inför den stora dagen - imorgon. Mycket som ska kommas ihåg...

Räddade livet på mamma ikväll också. Lite otäckt...

Torsdag - städ och fix

Publicerad 2009-06-25 22:32:00 i Allmänt

Efter en allergisk morgonpromenad och frukost ute så blev det städning av huset och stugan. Blev lite solning då och då men det var inte riktigt väder för det, blåste mycket. Lite bröllopsfix med Anna och var i Rickarum med Emil och lämnade stolar och bord.

Var i stan halv sex, och då hade Johan kommit.

Jag, Mia, Katti och Malin var sen på House of Bagels, satt ute och åt gott och pratade och planerade och hade trevligt!

När jag kom hem var jag och Johan på långpromenad.

Onsdag - historiedidaktisk grundkurs

Publicerad 2009-06-24 20:49:00 i Allmänt

Högskolan mellan 10 -15. Dötrist! Läraren har nog glömt läsa kursplanen för det handlar inte alls om det som det ska handla om. Vi är alla rörande överens att det är värdelös föreläsning men inget säger något till honom... Så det är inte så givande helt enkelt.

Direkt jag kom hem ringde mamma och sen var vi + Emil på stan tills affärerna stängde. Det inhandlades kostym med mera till Emil, jag fixade en del saker och 18.02 inhandlades mammas klänning... Vi hann med lite glass också.

På kvällen blev det städning, diskning med mera. Idag blev min toalett kaklad - blev väldigt fint! Över förväntan! Nu ska bara rörmokare, snickare, målare och elektriker komma innan det är färdigt...

Avfärd mot Harastorp.

Blev sent i säng eftersom jag och mamma skulle testa smink och smycken och jag och Emil tränade på valsen...

Tisdag - sol

Publicerad 2009-06-23 23:11:43 i Allmänt

Det var varmt redan under morgonpromenaden och varmare blev det idag! Underbart! Satt ute och åt frukost och läste tidningen, och sedan städade jag ovanvåningen väldigt noggrannt... Ska ju va fint när det kommer sovgäster i helgen :-) Tog lite tid och dammigt var det! Har för övrigt haft grym allergi senaste dagarna.

Har suttit ute mycket idag och solat och läst och pratat i telefon. Ätit massor av kakor idag med!

Fick veta idag att vi inte fick lägenheten vi var och tittade på i torsdags - typiskt. Den som var så fin...

Skrev på talet men det var inget större intresse från brodern idag heller så det går sådär.

På kvällen var det gympa i Rickarum. Denna gång var det elva vuxna personer, tre barn och inga djur! Varmt men gick ok.

När jag kom hem sprang jag Årrödsrundan och sen var det fotboll på tv. Sov i stugan ännu en natt!

Måndag - högskola

Publicerad 2009-06-23 16:44:44 i Allmänt

När Johan gick upp 6 vaknade jag också och när arbetarna kom vid 7 för att fortsätta göra vid min toalett var jag uppe och färdig. Var ute och gick en runda med Malin och sen fixade jag lite innan jag körde till högskolan . Var där mellan 10-15 på min historiedidaktiska kurs. Sådär motiverad. Fick en massa uppgifter att göra och lämna in, känns jobbigt. Trodde det skulle bli lugnare... Har insett att nästan hela sommaren är uppbokad, med både roliga och tråkiga saker! Kommer att gå fort denna sommaren.

Var sen på stan och köpte skor, letade efter fler bröllopsattribut och hann lägga i tvätten. Jag och mamma körde till Vinslöv och bröllopsbutiken där, men hon hittade ingen klänning där heller. Inget trevligt ställe heller för den delen. Vidare till Hässleholm och köpte bröllopspresenter.

Hem och fortsatte tvätta, fixa och körde sen till Harastorp. Var ute lite med Zeke, åt kakor i mängder och sov sen i stugan.

Söndag - kajakat

Publicerad 2009-06-22 20:48:09 i Allmänt

Vi kom upp i lite mer vettig tid idag och efter att vi ätit frukost så gick vi ner med kajakerna till stranden. Paddlade till Fårabäck, gick okej. Där hälsade vi på Johans kompisar Mårten och Ulrika (och Kitty!) i deras stuga och fikade och pratade och sen paddlade jag och Johan hem igen. Blåste nu och var en del vågor så det var ganska jobbigt att paddla hem. Var helt genomblöt när vi kom fram - vågorna slog in över mig. Oj så jag frös sen! Efter en varm dusch och överbliven pizza så packade vi ihop oss, handlade fika och körde hem till Harastorp.

Hemma i Harastorp var det sammanslagning av familjer - Annas familj och vår familj :-) Trevligt. En del bröllopsdiskussioner såklart och titt på nya huset som håller på att byggas. När de åkt hem fortsatte bröllopsplanering som mer eller mindre urartade! Efter en bastant middag körde jag och Johan till stan. Gick till Malin och Patrik och fixade lite med datorn och halv 11 var vi hemma. Helt slut!

Lördag - Åhus

Publicerad 2009-06-22 20:46:53 i Allmänt

Vi vaknade inte förrän 11! Gick bort till Conny och pratade lite och hämtade bilen. Körde ner till hamnen och åt glass och promenerade. Träffade Malena, och gratulerade på den stora dagen :-)

Körde tillbaka till stugan och fikade med grannen och läste tidningar med mera. När Patrik kom på kvällen, och sjuklingen vaknat, beställde vi pizza med mera och åt.  När de åkt gick vi en lång runda längs stranden, jätteskönt väder, och sen satt vi uppe och prata till sent och åt jordgubbar! Skön slappedag.





Fredag - midsommar

Publicerad 2009-06-22 09:31:07 i Allmänt

Efter att vi promenerat, köpt jordgubbar, handlat och gjort vid oss körde vi ner till stugan i Åhus, där pappan, Malin, Patrik, Jonas och Wilmer också var. Lastade av lite grejor och åt.

14.00 körde vi bort (Täppet) till Annika och Conny och firade midsommar i stugan där. Totalt var vi 9 stycken. Vi åt en massa, var på stranden och spelade kubb, plockepin och hade skattjakt och hade mycket trevligt! Vid 01 gick jag och Johan tillslut hem.







Torsdag - matta

Publicerad 2009-06-18 22:56:34 i Allmänt

Efter ännu en kall natt så blev det en kall dusch på det. Vattnet i stugan var varmt i 10 sekunder! Så jag fick springa in i "storstugan" och fortsätta duscha där! Körde till stan, var och klippte och färgade håret hos Emma.

Mattläggaren var och la matta på min toalett, äntligen. Men jag hade ingen toalettstol under dagen så jag fick gå på biblioteket när jag skulle på toa! På måndag ska det kaklas! Kanske, kanske kan det bli färdigt snart!

Fixade lite grejor under eftermiddagen.

När Johan kom hem var vi och mamma på Maxi och handlde inför morgondagen. Mycket folk...

Kollade på lägenhet i samma hus som jag bor i. Var mest för nyfikenhetens skull men den visade sig vara ganska intressant. Väldigt fin. Får se om vi tar den.

Mkt diskussioner på kvällen, hamburgare och kvällspromenad.

Onsdag - arbete

Publicerad 2009-06-18 13:45:08 i Allmänt

Det var iskallt i stugan i natt så jag har huttrat mig igenom natten. Vaknade som en isbit.

Vid 8 började jag och Emil dagens roliga arbete - avlägsna kondensatorer från lysrörsarmaturer. Mycket spännande... Var ganska jobbigt och slitigt men vi blev snabbt färdiga eftersom vi var så effektiva! Så vid 12 var vi klara och kunde gå hem och äta middag.

Fick stugans bredband att fungera, försökte skriva ett tal med Emil men han somnade mitt i alltihopa. Så jag och Zeke var ute och busade, solade och läste istället. På kvällen var det städning av huset med paus för mat, Zeke-promenad, och telefonsamtal, var färdig vid 23... Blev ännu en natt i köldstugan. Men trivs väldigt bra där!


En hög med armaturer


Kondensator


Färdiga!

Tisdag - någon sorts stress

Publicerad 2009-06-16 23:09:13 i Allmänt

Vaknade som vanligt vid sex men lyckades tillslut somna om. Första dagen på sommarlovet ska man ha sovmorgon! Har varit en fixardag idag. Varit på stan en del och köpt och fixat och letat klänning med mamma osv osv. Var en runda hos sjukgymnasten så han fick dra lite i mig...

På kvällen var det premiär för mitt gympapass i Rickarum. Det kom hela sju vuxna personer, fyra barn, två hästar och några hundar. Inte illa det! Det gick bra trots att jag inte hunnit träna något på det. Blir alltid färdig i sista stund.

Sov i stugan i Harastorp (äntligen har polackerna=vår nya familj? flyttat ut)

Måndag - organiserat

Publicerad 2009-06-15 20:08:21 i Allmänt

Jobbade sista dagen idag innan sommarlovet. Tömde hela rummet där vi har idrottsmaterial. Kastade hur mycket som helst, städade och möblerade om och organiserade om allt. Känns skönt att ha det gjort. Det har tydligen inte gjorts på många många år. Bokade hotell i Göteborg om vi eventuellt ska på bokmässan. Var iväg och köpte gardiner till klassrummet. Vid fyra åkte jag äntligen hem.

Var så trött när jag kom hem att jag somnade direkt. Missade träning och gick en runda istället. Gjorde klart gympapasset.

Söndag - snart sommarlov...

Publicerad 2009-06-14 22:35:46 i Allmänt

Tvättade, och bokade sista hotellet på  morgonen. Jag körde hem till Harastorp, och Johan til Åhus för att kajaka. Jag somnade det första jag gjorde när jag kom hem, helt slut! Gjorde ganska mycket på gympapasset som ska vara klart till tisdag. Är lite stressad över det... Lite bröllopsplanering och annat och på kvällen körde jag tillbaka till stan igen.

Vi såg "Vi hade iallafall tur med vädret" och det var den sämsta film jag sett på länge! Tur man inte såg den på bio. Synd, för första filmen var ju bra!

Blir troligtvis sista jobbedagen imorgon, sen är det sommarlov!

Lördag - ciao ciao Italia

Publicerad 2009-06-13 23:30:54 i Allmänt

Vi gick och hälsade på Malin på loppmarknaden på morgonen innan vi gick hem och åt frukost. Sen har jag bara varit i min soffa hela dagen nästan. Blev en utflykt till duschen såklart. Vi har fortsatt planera resa stora delar av dagen, jag har gjort en del till byastafetten och fixat lite med datorn. Mått lite bättre idag, men inte bra.

På eftermiddagen var jag, mamma, Erna och Christina på Rebecca och Björns bröllop i Vinslövs kyrka. Mycket fint och jag grät en liten tår såklart :-)

På kvällen bokades en Italien-resa. I slutet av juli åker vi till Pisa, är i Pisa, Rom och Neapel i 11 dagar och åker sedan hem från Neapel. Ska bli mycket trevligt! Italien är mitt absoluta favoritland så det ska bli väldigt kul att få åka runt - har inte varit i denna del av Italia innan. Så nu får man börja att fräscha upp italienskan lite :-)

Fredag - Wanås

Publicerad 2009-06-12 22:04:51 i Allmänt

Information om läroplan 2011 för området + fika innan vi gick på bussen och åkte mot Wanås. Dags för årets utflykt med personalen. Det har regnat konstant hela dagen, och inte lite heller. Den guidade turen i parken blev en ganska blöt upplevelse. Lunchen tidigarelades och det var gott med bakad potatis och diverse röror inomhus i värmen! Bussfärden hem tidigarelades också, som tur var. Trots mitt totala ointresse för konst och trots vädret var det ändå en bra dag. Har ju såna trevliga kollegor :-) Var framme i Sösdala strax efter två.

Skönt att komma hem i tid. Var på apoteket och sen höll jag mig i närheten av soffan hela eftermiddagen och kvällen. Åt sushi, massor av godis och letade resa. Har mått dåligt hela dagen, ont i halsen och kroppen. Supertrött. Sånt som kommer nu när man snart är ledig och slappnar av.



Torsdag - trevlig brand...

Publicerad 2009-06-11 22:55:56 i Allmänt

Ägnade förmiddagen åt att sortera och kasta en massa papper. Blev inte så mycket kvar men arbetsplatsen är fin!

Lunchen intogs på Zuperbowl och därefter begav vi oss till räddningstjänsten. Brandskyddskutbildning. Det var så intressant att flera somnade! I egenskap av skyddsombud så tar jag min uppgift på största allvar, bedriver skyddsarbetet på ett seriöst sätt och kunde därmed svara på alla frågor, vilka var många....
 
Vi fick släcka bränder också. Man skulle kväva elden på en person (docka) som brann med filt och släcka en brand med brandsläckare. Jag lyckades släcka båda bränderna så det känns ju tryggt och bra. Funderar på att bli deltidsbrandman i Sösdala...

Efteråt fick jag brandhjälm, klistermärke och Bamsetidning av den snälla brandmannen.

Handlade, städade, diskade, var på stan och köpte examenspresenter och helt spontant en klänning till sommarens bröllop.

Johan kom och det blev Ben&Jerry´s glass eftersom jag hade så ont i halsen... Gott!

Onsdag - skolavslutning

Publicerad 2009-06-10 22:30:00 i Allmänt

Så var det dags för skolavslutning! Började dagen med att klassen fick se färdigt filmen från igår och efter det bjöd jag och Martina på fika och delade ut gåva till de två elever som ska sluta. Mycket trevligt. Sen var det avslutning i idrottshallen för alla och det nya konceptet blev mycket bra. Känns som vi fått en ny tradition nu. Varit mycket tjafs om hur avslutningen ska vara. Efteråt samlades klassen igen och jag fick present av dem och det var betygsutdelning osv. Och kramkalas med nior och andra elever. Känns alltid lite tråkigt när niorna försvinner och lite vemodigt när det är avslutning.

Efter vi plockat undan efter avslutningen var det fika för personalen med baguette och glass. Och vid ett körde vi hem.

(På kvällen var det samkväm för arbetslaget men jag hoppade över det.)

På väg hem från jobbet stannade jag hos Lotta och pratade lite. Var på biblioteket och hos Emelie. Lite senare var jag hos doktorn för astman. Trevlig prick den där doktorn. Förutom när han skrev ut väldigt dyr medicin till mig...

Sen var det dags för massage, och 10 minuters träning på gymmet. Kanske inte så lönt men det var ju ett tag sen man besökte stället...

Hem och diskade massvis, längesedan det hände. Lyckades också på väldigt kort tid få i mig en halv kladdekaka. Man får väldigt ont i magen så det är inget att rekommendera.

På kvällen var jag och Katti hos Malena och såg Sverige mot Malta (som tur var vann). Men vi hade så mycket att prata om så det blev mer snack än fotbollstittande! Åt rabarberkaka. Oj vilken nyttig dag detta varit... Avslutade kvällen med en tur till Johanna och lånade några klänningar som ska provas.

Tisdag - fullt ös medvetslös

Publicerad 2009-06-09 22:36:17 i Allmänt

Somnade sent och sovit riktigt dåligt inatt. Var helt säker på att det åtminstone var fredag när klockan ringde, men nej det vara tisdag...

Årets kaosdag på jobbet... Vilket innebar städning av skåp och klassrum, film, glass, brännboll och lekar. Och allt är halvorgansierat. Men det funkade bra. Blev en helt ok dag! Mellan varven höll jag och Martina på med betyg och omdömen och kopiering osv.

Efter jobbet körde jag hem till Harastorp och hämte nyckel och kladdekaksform. Hann få i mig lite mat också. Till Rickarum och lämnade grill med mera jag lånat och kopierade broschyrer till Rickarums byastafett. Och sen till affären med det kopierade och pratade lite med innehavaren.

Körde till stan, var snabbt inom lägenheten och hämtade Sverige-tröja med mera till Malin. Var hos Malin i två timmar och hjälpte henne göra bildspel till avslutningen. Vidare till Maxi och handlade inför morgondagen och byastafett. När jag kom hem bakade jag två kladdekakor (mjölkfria!), var borta på Kapellgatan och duschade och gjorde cd-skivor med bilder till två elever i klassen som ska sluta imorgon.

Är superstressad just nu! Och det känns i kroppen...

Måndag - regning strand och avslutningsmiddag

Publicerad 2009-06-08 22:55:10 i Allmänt

Halvsov tills Johan kört till jobbet, sen gick jag upp och morgonpromenerade. Körde sedan till Åhus och efter en stund så kom klass 81 och 91 med lärare också dit. Planen var att tillbringa dagen på stranden och ha det allmännt trevligt. Men det blåste, regnade och var kallt hela dagen... Men jag höll igång dem så gott jag kunde. Spelade fotboll, brännboll, poängjakt, kubb, dragkamp och grillade korv. Och en del badade... Det var helt ok trots vädret. Men jag frös rejält när jag kom hem.

Istället för att köra till jobbet så stack jag hem och bytte kläder och sen vidare till högskolan. Ska läsa sommarkurs i historiadidaktik och den började idag. Den började egentligen kl 10 men jag kom vid 14... Som straff fick jag berätta om mig själv för de andra. Ganska lindrigt staff :-)

Hem och duschade och gjorde vid mig, lockade håret och tog på finklänningen, och körde sedan till jobbet. Avslutningsmiddag för niorna. Som alltid trevligt (även om det är exakt samma program varje år) och alla är så uppklädda och fina och det är fina tal och bildspel och god mat osv. Fd rektor och lärare dök också upp. När dansen började körde jag hem.

Söndag - överraskning!

Publicerad 2009-06-08 15:57:05 i Allmänt

Var ute med Zeke, fixade lite med byastafetten i augusti och började på mitt gympapass (som ska vara klart nästa vecka). Sprang en kort runda, kändes som jag skulle få en hjärtinfarkt!

Hade fått order om att vara färdig idag 14.30, och att jag skulle vara klädd för att vara utomhus. Så det var jag. Fick ingen mer information.Jag, mamma, pappa och Johan S körde till - Åhus! Parkerade utanför Åhusgården. Jag har väl misstänkt att det har handlat om min födelsedag som jag inte velat fira, men inte funderat så jättemycket på vad "överraskningen" skulle innebära. Så gick jag in på Åhusgården och där står en massa folk och sjunger för mig! Det var hela familjen Wramneby, farmor, John, Inga-Britt, Lena, Gert-Åke, Jennie, Mange, Tilda, Oskar, Anna och min Johan! (Emil kom sen) Jag blev helt rörd av denna omtanke och överraskning! Jag fick presenter och sen blev det kaffe och tårta.

Efter det var det tipsrunda ner till havet, som såklart handlade om mig. Jag hade alla rätt! (Johan hade inte många rätt)

Spelade lite kubb och sedan var det middag. Nice surprice!

Sen var det bara hem och lägga sig...



Balchaufför!

Lördag - vafalls!

Publicerad 2009-06-06 23:10:45 i Allmänt

Vaknade tidigt (såklart!) men gick inte upp förrän tjugo i nio. Efter morgonpromenad, frukost, diskning, städning och lite datortid körde jag hem till Harastorp. Städade där, var i Rickarum och hämtade grill med mera till måndag och fixade lite grejor. Jag och mamma var hos farmor och agerade smakråd angående bröllopsklädsel.

Efter lite velande bestämde jag mig för att stanna hemma på kvällen och se Sverige-Danmark. Och det gick ju inte så bra..

Zeke har bara luktat Göran Ljunggren hela dagen, det vill säga gödsel. Så på kvällen fick han duscha. Och klippa klorna! Och när han helst av allt bara ville sova så drog jag ut honom på en nätt liten promenad. Han hade en tuff lördagskväll helt enkelt.

Vid 22 fick Johan för sig att köra hem från Stockholm, istället för imorgon. Det gillar jag inte riktigt... Blir en nervös sömn inatt.

Detta stoppade jag i mig under kvällen....

                 
Lösgodis                                                   Mango

                
            Daimchoklad                      M&M

Fredag - Kingan

Publicerad 2009-06-06 09:50:07 i Allmänt

Skrev på betygskatalogen och sista omdömet idag. Skönt att det är över nu. Hade en riktigt dålig sista lektion med ena nian. Jag blev lite tjurig så de fick ingen glass... Men det fick däremot den andra nian, som är trevliga och tacksamma och allt... Sista riktiga skoldagen, känns som vi alla har lagt av ganska mycket nu...

På väg hem från jobbet stannade jag i Vanneberga och hälsade på LM på hans jobb. Var där en timme ca och kollade in sortimentet, åt dagens tredje glass och diskuterade livet. Trevligt.

Direkt jag kom hem gick jag upp på stan och träffade mamma. Letade klänning till bröllopet. Jag kanske hittade en, vi får se om det blir den. Ska leta vidare en annan dag. Mammas bil lät konstigt så jag och Johan (brodern) kollade på den och bedömde att den inte skulle köras mer. Så det blev inte mer klänningsletande för oss.

Jag hastade hem och fixade till mig lite snabbt och tog sen tåget till Hässlehåla, förlåt Hässleholm. Träffade kollegerna på King´s Head. Jag, Anna, Katarina, Micke N, Tobias, Johan och Patrik tillbringade kvällen där och det blev förrätt, huvudrätt och efterrätt och en del dricka till det. Trevligt! Men man är oerhört trött en fredagkväll... Tog tåget hem vid strax innan 12.

Torsdag - strandhugg

Publicerad 2009-06-06 09:41:58 i Allmänt

Efter vissa hintar från mig och Cecilia så blev vi bjudna på blåbärspaj av Martina på jobbet. Gott!!!

Sista "simskolan" för terminen idag - blir så frusterad när det inte händer så mycket. Hur svårt är det att lära sig simma!?

Körde direkt til högskolan efter jobbet - lite nostalgi - och lånade böcker till sommarens historiekurs och om Kalla kriget så jag kan läsa på inför höstens undervisning. Tog sin lilla tid. Handlade och letade sedan i halva stan efter två stycken sallader. Men det var helt omöjligt!

Var hemma och vände och sen var jag, Mia och Malena på strandhugg i Tivoliparken. Lite kallt, men mycket trevligt. Pratade mest så vi hörde inte så mycket av artisterna! Mycket folk.

Onsdag - trötter...

Publicerad 2009-06-04 18:25:30 i Allmänt

Varit så sjukt trött, mer än vanligt, idag. Man får verkligen kämpa för att hålla sig vaken.

Körde till Örkelljunga, la mig och sov tills Johan kom hem. Vi gick och köpte lite mat och tillagade och åt. Såg en film och han stressade runt/packade hur länge som helst inför Sthlms-resa :-)

Tisdag - knak

Publicerad 2009-06-04 18:23:32 i Allmänt

Jennie kom och lunchade med mig på jobbet idag, trevligt.

Var hos sjukgymnasten efter jobbet. Han drog och slet och knäckte lite. Vet inte riktigt vad han ska göra med mig...

Var hos Malin och sa grattis och lämnade presenter och jag fick present av Mia och Jonas. Efter en stund körde jag till växthuset och bytte lite av de presenter jag fått. Sprang på kvällen.

Måndag - överraskning!

Publicerad 2009-06-04 18:20:40 i Allmänt

Varit väldigt varmt och behagligt idag! Var i parken och gjorde nyponsoppa på stormkök med andra nian idag. Trevligt. Hade lite engelska på eftermiddagen. Satte betygen idag. Sådär kul, men tillslut får man ju bara bestämma sig... Ganska trött och sliten efter helgen.

Hela toan utriven idag när jag kom hem. Var på stan och köpte presenter. Gick en runda, istället för att springa... På kvällen var Johanna här och fikade, överlämnade present och pratade en massa. Fick veta en trevlig nyhet!

Bilder - toa, fest

Publicerad 2009-06-04 18:17:00 i Allmänt

Utriven dusch



30-årsfest bakom toan!




















Rittävling


Presentöppning


Kubblaget


En del av mina presenter

Söndag - Röjningsarbete

Publicerad 2009-06-02 19:16:19 i Allmänt

Blev inte många timmars sömn, inte denna natten heller...

Röjde både inne och ute och diskade. Tvättade och såg Robinson-finalen. Malin och Patrik var här en runda och sen körde jag och Johan till Åhus. Medan han klippte gräset så låg jag i solen och rättade prov och läste. Körde sedan till Rickarum med bord och stolar och sen till Harastorp med bil och resten av grejorna.

Var hos farmor på kvällen och åt smörgåstårta och firade mors-dag. Stannade bara en timme sen vidare till Österäng och Nosaby. Gick till Malin och lämnade en grej och fick present av pappan! Bar in ut alla saker från toaletten igen eftersom det ska fortsätta rivas imorgon. Avslutade dagen med en dusch på Kapellgatan... Blev sent...

Lördag - 30-årsfest

Publicerad 2009-06-02 19:11:52 i Allmänt

Var uppe vid 7 och började städa toalett och fixa. När Johan vaknat var vi ute och gick. Körde hem till Harastorp och lånade pappas bil, hämtade lite grejor, kollade det senaste som hänt hemma och sen vidare till Rickarum och hämtade bord och stolar. Till Maxi och handlade det sista inför kvällen. Var på stan och köpte morsdagspresent från mig och pappa. Hem och lagade mat och fixade till kvällen, städade, gjorde fint där vi skulle sitta och duschade. Som tur var kom mamma och Emil och hjälpte mig på kvällen med att fixa "festplatsen". Blev en superstressig dag!

Halv 7 började min 30-årsfest. Det var fint väder och varmt, tur! Blev en trevlig kväll med närmsta vännerna och fick en massa fina presenter. Det blev, förutom en del mat och dricka, även rittävling och kubbspel. Kubbplanen är invigd!

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela