lindazvenzon

Tisdag - ännu sjukare

Publicerad 2009-03-31 19:19:37 i Allmänt

Gick till jobbet idag också, trots att jag knappt sovit inatt och mådde dåligt. Överlevde idag också, tur jag har min duktiga praoelev som hjälper mig!

Hem direkt efter sista lektionen och sov. Tog mig sedan till apoteket för att köpa lite preparat (inget för mig i vanliga fall) men det visade sig att jag är allergisk mot det mesta??? Tyckte så synd om mig själv att jag köpte en massa godis!

Det går omkring en mystisk norrlänning och pratar högt för sig själv på min gata...

Kvällen tillbringades i soffan. Mådde ännu sämre ikväll. Har så ont och kan knappt prata och allt är dåligt! Det är så otroligt synd om mig!!!

Bokade biljetter till en grej iallafall så man har något att se fram emot!


För att överleva kvällen :-)

Måndag - sjuk

Publicerad 2009-03-30 20:45:16 i Allmänt

Varit en trist natt - har blivit sjuk!!!

Jobbade såklart ändå men det var ganska drygt. Tappade rösten på lektionerna och har mått allmännt uselt. Men det gick. Ont i huvudet, halsen, väldigt ont i luftrören och svårt att andas, hosta, feber, ont i kroppen. Kan det bli värre liksom??? Oj så synd det är om mig.

Var hemma halv sex från jobbet, gick direkt till soffan och lindade in mig i filtar och satt där resten av kvällen. Vet inte när det hände senast att jag bara vara hemma en kväll utan att göra någonting alls. Så det blev film, tv, tidning och telefon.

Söndag - slappedag

Publicerad 2009-03-29 21:38:24 i Allmänt

Tillbringat mycket tid i soffan och kollat på alla tv-program som jag brukar missa och ätit godis. Skönt, längesen jag hade en sån dag. Vi hann också med att äta hamburgare på Max och handla mat på Maxi. På kvällen var vi på Ö och hämtade saker, gick en runda och sen var vi och hälsade på Mia, Jonas och Wilmer. Kände mig lite rastlös sen och strök Johans skjortor och halva min egen garderob. Sjuklingen har nog lyckats smitta mig - känt mig ganska dålig idag, ont i kroppen med mera. Vill inte bli sjuk!

Lördag - träning & fest

Publicerad 2009-03-29 11:13:02 i Allmänt

Kvart över sju blev man väckt...
Jobbade och fixade lite. Mellan 12-14.30 var jag, Malena, Mia och Kattis på kanonpass på Friskis. Gympa-ki box-spinning-core-gympa. Roligt, lite jobbigt men inte överdrivet. Åt hur mycket som helst när jag kom hem sen.

På kvällen var det 30-årsfest hos Johanna. Väldigt trevligt. Kul att träffa folk man inte sett på länge. Åt smörgåstårta. Jag var lekledare! Gick till Class men efter stått i kö väldigt länge utan att komma nån vart så gav jag upp och gick hem istället. Funkar lika bra det... Var ju tvungen att hämta tvätten då vid 01, men den var inte klar.... Hade någon glömt trycka på en knapp???

Zeke-promenad



Fredag - äntligen fick jag höra det!!!

Publicerad 2009-03-28 08:42:05 i Allmänt

Började dagen på jobbet med att vi satt och grät av skratt i arbetsrummet när en kollega gjorde bort sig något så kopiöst!!! Sen var man glad resten av dagen! Artisten var visst inte så snygg!

Men dagen övergick i huvudvärk när en liten sexa sköt mig hårt i huvudet med en fotboll på nära avstånd (inte med vilje!). Det gjorde mycket ont....

Såg Schindler´s list. Längesen.

Efter jobbet hjälpte jag mamma hämta en massa pärmar hos revisorn och sen var vi hos Lotta och fixa chokladhjul. Var på stan och jag köpte och bytte kläder. Johan kom och mötte oss och vi gick till Fenix och fikade, så där vid halv sju på kvällen...

Gick hem och lagade mat och såg Let´s Dance-finalen. Trött tröttare tröttast!

Torsdag - tulpan

Publicerad 2009-03-26 20:04:23 i Allmänt

Ok dag, veckan har varit lite lugnare än vanligt.

Var på stan och fixa en del grejor. Spinning. Träffa Johan och Johanna och snacka en massa. Maxi. Ringde lite föräldrar och jobbade. Städade. Fixade lekar till lördag. Med mera.

Onsdag - Lund

Publicerad 2009-03-25 21:39:39 i Allmänt

Tog tåget till Lund tillsammans med skolsköterskan. Mellan 9-16 var vi på barnonkologisk temadag på sjukhuset. Information om barncancer från läkare, från barncancerfonden, om lekterapi, sjukhusskola, en tjej som själv varit sjuk men nu är frisk berättade, en mamma som förlorat sitt barn berättade... En bra men lite jobbig dag. Blev bjudna på mat av barncancerföreningen på patienthotellet. Mycket minnen idag.

Tåget hem på eftermiddagen. Träffade Lotta på hemvägen och snackade en massa. Precis när jag kommit hem kom Johan. Fick fina blommor! Var på House of bagels och åt. Men stackaren var sjuk och sov mest sen...

Tisdag - bowling

Publicerad 2009-03-24 22:40:24 i Allmänt

Blev smått chockad och irriterad när man vaknar till snöoväder! Inte tycka om.

Efter jobbet, och ett utvecklingssamtal, så var jag och kuratorn ute och sprang på slingan. Jag kom på den goda idén att köra lite intervallträning. Den tyckte jag inte var så god när vi väl kommit igång. Sprang totalt i 40 minuter. Sjukt jobbigt. Blodsmak, spykänslor med mera. Satt och skakade i bilen hem sedan. Men det är väl nyttigt har jag hört - att träna alltså.

Körde till Harastorp, Zeke blir så glad när jag kommer! Han hade inte varit ute idag så jag tog en tur med honom.

På kvällen var jag och bowlade i Hässleholm med mitt fd tonårsgäng. Gick ganska bra tills vi började tramsa och det bara blev streck istället för strikar. Sedan hem till Anna och Mårten i Vinslöv och fikade. Gott!

Måndag - hälsoinspektör?

Publicerad 2009-03-23 19:11:25 i Allmänt

En bra dag! Bra lektioner och tog en lång trevlig lunch och bjöd på kladdekaka och sen på eftermiddagen på konf.tiden hade jag kallat till samling för alla för att informera om hälsotest och agera hälsoinspiratör!

Tillagade morotsoppa. Telefonsamtal. Promenerade istället för träning. Stannade till på McDonalds och prata lite med diverse tonårsledare som hade skattjakt :-) och planerade morgondagens aktiviteter.

Söndag - födelsedagsfirande

Publicerad 2009-03-22 21:04:16 i Allmänt

Upp halv 8, paketutdelning till födelsedagsbarnet (Johan). Sedan körde vi till Österäng och målade hela förmiddagen i huset. Och tvättade. Hem och åt och bakade kladdekaka och packade ihop oss. Körde till stugan i Åhus. Först var vi ute och sprang och när vi duschat och fixat fruktsallad i mängder så firades födelsedagen med familj. Beställde pizza (åt såklart upp hela) och sen kladdekaka, glass och fruktsallad. Körde hem på kvällen. Är så trött och får aldrig sova tillräckligt! För att inte haft några planer inför helgen så blev det ändå en ganska fullspäckad helg. En bra helg!

Lördag - familjeråd

Publicerad 2009-03-22 20:52:04 i Allmänt

Uppe tidigt som vanligt. Jobbade, var på spinning. Körde hem till Harastorp där familjen var samlad. Efter att ha ätit 6 våfflor (proppmätt) så var det dags för familjeråd om framtiden. Var ute på ägorna och kollade och planerade. Uppdatering i bröllopsplaneringen.

Körde tillbaka till stan. Var på Maxi och handlade, passade då på att kolla träningsmatch på konstgräsplanen där Wä spelade. Men huvudpersonen satt skadad på bänken. Gick en runda istället.

På kvällen bjöd jag på födelsedagsmiddag på Thaikong. Åt och drack gott.

Gick hem och åt ostkaka och drack Bailey´s. Gott!

Fredag - finally

Publicerad 2009-03-21 09:09:04 i Allmänt

Hann med lite idag så att det kanske inte behöver vara så hysteriskt nästa vecka. Var på praobesök på skateshopen på hemvägen och var på mammas jobb och hämtade telefon.

Fortfarande helt slut. Blev inget springade, gick en runda i det fina vädret istället! Johan kom på kvällen. Laga mat och kolla på tv. Min favorit just nu: Rödbeta!

Torsdag - jodå så att...

Publicerad 2009-03-19 19:41:52 i Allmänt

Fullt upp hela dagen...! Simlärare efter jobbet. Handlade på vägen hem och sen var jag på stan och köpte presenter. Lagade en jätteäcklig tomat- och mozzarellaomellet. Fick kasta den.

Var på ki box med Malena. Städade, diskade, skrev omdömen osv. Såg lite av Lost (inspelat) och där är man ju verkligen helt lost. Blir bara märkligare och märkligare den serien. Nog dags att sluta titta på det, vilket en gång var en bra serie.

Fredag imorgon!!! Längtar!

Onsdag - hej

Publicerad 2009-03-18 21:58:41 i Allmänt

Vik igen, pratat bort mycket tid idag, skrivit omdömen. Körde till Harastorp efter jobbet. Jag, mamma och Zeke var ute i skogen på långpromenad och hade fika med oss. Mysigt! På kvällen var jag och Johanna på House of Bagels och åt och pratade skit!

Mitt drömhus - not!
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/369816

Tisdag - wish you were here

Publicerad 2009-03-17 22:31:47 i Allmänt

Facklig information efter jobbet, spelade tennis med Marie sen, men snackade mest, jobbade lite till och var hemma halv sex. När jag ätit somna jag helt utslagen i soffan. Ringde lite samtal och sen var det träning på kvällen. Känner mig trött och sliten. Både sömnbrist och sliten i kroppen. Vila imorgon.

Måndag - helg snart?

Publicerad 2009-03-16 21:50:28 i Allmänt

Min klass är på prao denna veckan - vilket innebär mer ledig tid och mindre stress. Skönt! Var psykolog på rasten. Polisen var på besök på eftermiddagskonferensen.

Körde direkt till Friskis efter jobbet och tillbringade lite tid på roddmaskinen och pratade med folk...

På kvällen var Lotta och Marina här och fikade och pratade om allt möjligt - länge sen sist! Nice!

Lördag - en dålig dag

Publicerad 2009-03-15 10:31:54 i Allmänt

Var på "tidigt" spinningpass - skönt att ha det gjort sen.

Rätt låt vann!


Snälla, snälla, snälla stanna kvar hos mig!

Så vill stjärnorna, så vill gudarna. Högt här ovanför blev det bestämt att jag älskar dig!
Någonstans, visste jag du fanns Bara du, allt jag behöver nu. Längtan är över nu, älskar dig så!

Finns inte ord för hur denna dagen varit idag...

Fredag - helt slut

Publicerad 2009-03-14 09:08:27 i Allmänt

Hade ett långt samtal med rektorn om vad jag tycker och tänker, om jobbet, om hur allt fungerar osv. Handlade på vägen hem. Skulle egentlien springa när jag kom hem men jag var bara så trött och helt slut. På alla sätt och vis. Så istället ställde jag mig och fixa en massa mat, det blev en trerätters även denna fredagkväll! Johan kom och kvällen gick åt att äta all mat, och som om inte det räckte var vi och köpte godis också. Soffläge och tv-tittande i övrigt.

Torsdag - första dagen på ditt nya liv?

Publicerad 2009-03-12 19:49:40 i Allmänt

Lektioner hela dagen, gick i ett. Efter sista lektionen hade jag privat simträning med en kille i sjuan. Körde direkt till massage. Box med Malena på kvällen. Städa, jobba osv osv. Fredag imorgon!

Onsdag - hälsa

Publicerad 2009-03-12 19:44:44 i Allmänt

Fick lite sovmorgon, skönt. Körde till Hässleholm, vägen var avstängd där jag tänkt köra, så jag fick köra omvägar och blev sen. Kortet fungerade inte så jag kunde inte lägga på bilen. Vilket självklart ledde till parkeringsböter. Suprise! Det var ju länge sen sist så varför inte... Var hela dagen på Norra station på föreläsningar om kost, humor, sömn och stress. Mycket bra! En bra dag.

Skippade sista passet - yoga - eftersom jag var tvungen att köra tillbaka till jobbet - två utvecklingssamtal. Stack därifrån halv sex och körde till Örkelljunga, till Johan. Blev uppassad med mat. Var ute och gick en snabb runda för att ta ut pengar, det var svinkallt ute. Kollade blodspår efter mördaren och den mördades lägenhet osv. (Grannen blev mördad förra veckan. Sånt som händer.) Gick hem och badade, mycket skönare än att vara ute i minusgrader!

Tisdag - SARA?

Publicerad 2009-03-10 22:09:57 i Allmänt

Var och kollade in gymmet som jag fixat åt mina kära kollegor där de ska träna nu... Ett utvsamtal.

Körde till Harastorp. Var ute och gick med Zeke - som inte vet hur man uppför sig. Var ganska arg på honom ett tag. Tvättade bilen - igen. Åt och körde sen till stan. Var hemma och bytte kläder, och direkt till Friskis för lite boxning efter det.

Måndag - mycket framtid

Publicerad 2009-03-09 20:40:58 i Allmänt

Förutom lektioner känns det som jag pratat bort dagen. Men det är ju trevligt det också! SET med mera på eftermiddagen. Stannade kvar och pratade med rektorn om höstens schema och om min framtid. Är nästan helt säkert nu att jag ska ha historia och religion till hösten med min klass. Intressant är ordet.

Hann precis till träningen, skivstång/kondition.

Prata i telefon halva kvällen. Lite om familjens framtidsplaner osv.

Söndag - Åhus

Publicerad 2009-03-08 21:30:19 i Allmänt

Lugn morgon - skönt. Jag och Johan körde till Åhus och hälsa på hans pappa. Tog en tur till stranden och kolla in nya sanden. Provlåg på den inför sommaren - känns bra. Bara att invänta sol och värme nu.

Handla mat på vägen hem och åt den sen...

Kolla film och jobbade. Varit en väldigt lugn söndag. Skönt. Men helgen går så fort!

Lördag - slut på projekt

Publicerad 2009-03-08 16:50:17 i Allmänt

Visst är mitt hemmagjorda grattiskort fint?!




Var på spinnig med Malena, sjukt jobbigt! Hem och duscha och gjorde mig i ordning. Till Mia för att mäta och väga, det är nämligen slut på vårt åttaveckors-projekt idag!

Förändringar på 8 veckor:
Vikt: 2.1 kg
Midja: 3 cm
Höft: 7 cm
Arm: 1.5 cm
Lår: 2.5 cm
Rumpa: 6 cm

Blev lite besviken eftersom det inte hänt särskilt mycket senaste fyra veckorna, allt hände fyra första. Har inte varit så duktig med godis och mat sista men tycker ändå jag tränat på rättså bra. Kommer att fortsätta på egen hand nu och mäta om fyra veckor igen. Och då ska det ha hänt mer!!!

Jag, Johan och Malena körde till Jennie och Mange på 30- & 35årskalas vid 14.00. Öppet hus, mycket folk. God mat, mycket trevligt!!! Blev oerhört mätt!

Hem och vände ungefär, sedan skjutsade Johan mig, Malena och Malin till bowlingen, där även Mia, Katti och Jojjo var. Vi sex firade slutet på projektet och att vi varit så duktiga!

Bowlingen gick rätt bra. Patrik och Micke hämtade oss sen och skjutsade oss till Bar-b-ko. Åt och drack gott!
 
Gick till Harrys men det blev bara ett väldigt kort besök, gick till Taste istället. Drack goda drinkar. Kollade läget på Harrys igen men det var inte bättre nu. Gick hem vid 01.00. En kul och trevlig kväll men jag var väldigt trött och huvudvärk! Har verkligen varit en heldag idag!













Fredag - äntligen

Publicerad 2009-03-06 22:51:16 i Allmänt

Jag skulle slippa vik idag eftersom jag haft så mycket - men när jag hade en gråtande kollega, pga olika anledningar, så valde jag att ta det frivilligt. Ringde den sjuke för instruktioner (historia) en minut innan lektionen började. Inget planerat. Tyckte jag kanske kunde påbörja ett nytt avsnitt inom religion istället, han kom bara inte ihåg om det var buddism eller hinduism...? In your dreams. Så det blev att använda sin fantasi och komma på nåt annat istället - på tre sekunder. Gick bra tillslut. På rasten gick jag till affären och köpte en kladdkaka åt oss, tyckte att vi behövde det. Fick ett erbjudande idag som jag sa ja till. Men det är inte säkert att det blir av. Blir en väldig utmaning isåfall.

Handlade på vägen hem, var på Köttessen och hämtade beställd mat, var ute och sprang. Och sen kom Johan. Var och kolla på telefon åt honom och tvättade. Sen åt vi den beställda trerätters maten. Gott! Och oj så onyttigt! Kanske inte så smart kvällen innan vägning & mätning imorgon... Hade grannträff med Lotta och Sara i trappan.

Denna uppsats satt jag och skratta högt åt på toaletten idag!!!

Uppsats av elev i mellanstadiet

Nyttan med Kon


Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta

på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men

det bestämmer den inte själv.


Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre

sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.


På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha

något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom

kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon

har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det

är nog för att den säger mu.


På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort

flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.


På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara

hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.

Färgen på kon heter kulör.


Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när

mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir

mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra

ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom

feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är

det hål.

Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.


Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons

valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.

Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.


Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den

sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i

tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till

snickaren. Det kallas återanvändning.


Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt

mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Torsdag - friends

Publicerad 2009-03-05 21:45:11 i Allmänt

Gick runt med över 12 000 kronor i min väska idag... Funderade ett tag på att köpa mig en Thailandsresa men tog mitt förnuft tillfånga och överlämnade pengarna till "klasspappan" istället. Insamlade kakpengar från klassen...

Ett utvecklingssamtal, sen hem och ut på stan direkt och letade upp mamma. Lyckades med det.  Köpte mig en fin jacka! Och present osv. Var och gjorde en synundersökning. Inget fel på mina ögon som kräver glasögon eller liknande. Men jag ser ju bara med ett öga i taget och har ingen samsyn vilket gör att det blir lite jobbigt det där med att se och bedöma avstånd med mera. Men det var ingen nyhet och det kan man inte göra något åt ändå.

Var på box med Malena. Jobb med mera.

Fem timmars övertid denna vecka.

Onsdag - stressdag

Publicerad 2009-03-04 20:35:15 i Allmänt

Trodde jag skulle ha lite tid på morgonen och fixa grejor, men det första man möts av när man kommer till jobbet är ett vik på 90 minuter. Halvdana instruktioner fanns men det funka. Upptäckte att en annan klass (värstinggruppen) inte hade någon lärare - så jag tog hand om dem också. Hade två klasser samtidigt. Hela dagen blev superstressig. Tomatsoppa till lunch - man är mätt i cirka 10 minuter. Utvecklingssmtal efter jobbet fram till 17.10. Körde inom Preem och köpte en ofärdig korv och kasta i mig - var väldigt hungrig vid detta laget. Hann precis till träningen kl 18 - skivstång/kondition. Hem och åt mat!!! Får ont i magen av sådana här dagar. Är helt uppstressad och kan inte stressa ner.

Längtar till helgen!

Tisdag - sista veckan

Publicerad 2009-03-03 21:55:04 i Allmänt

Simhallen hela dagen. Ett utvecklingssamtal efter jobbet och sen var det arbetsmiljömöte i egenskap av skyddsombud. Färdig 17. Var på stan och boka tid för synundersökning, hitta en alldeles för fin skinnjacka som jag bara måste ha, present osv. Var på Friskis köpkväll på Team Sportia.

Blev ingen box på kvällen så jag var ute och sprang istället. Hur sugen är man när det är mörkt, kallt och blött? Men skönt när det är över. Gick bra trots att det var många veckor sen sist. 41 minuter tog det.

Dags för de desperata igen! Husfruarna alltså.

Måndag - Tintin

Publicerad 2009-03-02 21:01:50 i Allmänt

Slutade tidigare idag - halv fyra - eftersom vi jobbade längre förra måndagen. Men jag fick sitta och vänta en timme innan kollegan kom så det var ju lönt att sluta tidigt. Då var jag ganska irriterad...

Planerna ändrades lite helt plötsligt i och med det och jag körde till Harastorp. Var ute och gick med Zeke, tvättade och städade bilen (i mörkret, så man får väl se imorgon hur ren den egentligen blev).

Körde till stan. Redde förhoppningsvis ut saker och ting. Fick inbjudan till brors bröllop idag!

Söndag - mars

Publicerad 2009-03-01 21:18:21 i Allmänt

Somnade efter halv tre inatt. Var helt klarvaken. Och kl 7 imorse gick Johan upp för att lägga golv. För lite sömn.

Jag var ute och gick, jobbade och tvättade osv. När Johan kom hem igen spelade vi monopol på datorn, jag förlorade såklart.

Var på core/bosu + gymet och tränade. Började kolla på "Yesman" men vi somnade båda två ganska snabbt.

Helgen har gått alldeles för fort!

Är helt orolig, ont i magen. ?????

Lördag - bio

Publicerad 2009-03-01 00:23:03 i Allmänt

Var på spinning på morgonen. Oj så jobbigt det var! Träning på morgonen är inte min grej. Helt slut sen.

När jag varit hemma och duschat var jag på stan och fixade en badsko till. Köpte badskor i torsdags - men jag fick visst bara en med mig hem. Känns som det kan vara bra att ha två.

Var ute och gick i det fina vädret. Sen var Johan och tvätta bilen mm och jag fixa och läste och sov...

Handla och laga mat och hann lyssna på alla bidragen i melodifestivalen innan vi var på bio och såg Män som hatar kvinnor. Sett fram emot filmen och jag blev inte besviken. Men boken är alltid bäst... Åt godis fast jag inte ska och det blir inte så bra. Magen har nog vant sig av med såna onyttigheter plus att man blir så besviken på sig själv att man inte kan stå emot. För så gott är det inte när man väl stoppat i sig.

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela