lindazvenzon

Onsdag - möte

Publicerad 2011-08-31 21:33:32 i Allmänt

Haft två elevmöten och ett föräldramöte i eftermiddag och ikväll. Sen är man ganska slut! Men det har gått bra.

Tisdag - adsköflj

Publicerad 2011-08-31 21:30:16 i Allmänt

Var hos Lukas efter jobbet, det var ett tag sen och det var en bra dag att gå dit igen. Har mycket jag retar mig på för tillfället, människor ställer till det för mig liksom. Mitt tålamod är väl inte på topp direkt heller.

Efteråt var jag ute och motionernade lite, det måste bli bättring på den fronten nu.

Måndag - box

Publicerad 2011-08-29 21:46:16 i Allmänt

Efter jobbet höll jag mitt första boxersice-pass för simklubben i Sösdala. Det gick bra och var roligt! Det är sex gånger inplanerade, får se om det blir fler.

Sov helt oroligt i natt, och trött efter helgen, så det har varit ganska segt idag.

Söndag - Rickarums byastafett 2.0

Publicerad 2011-08-28 21:46:30 i Allmänt

Upp ganska tidigt, körde till Rickarum. Förberedde sista inför byastafetten. Tog emot anmälningar, till både stafetten och barnloppet. Det blev 18 startande lag, ganska bra tycker jag. Jag höll som vanligt i uppvärmningen, innan det var dags för mig och Wilmer att springa barnloppet. Vi kom i mitten ungefär, vet inte om vi satsade på vinst eller vad?

Sen var det riktiga tävlingen, vilken blev lite stressigare i år eftersom vi hade rapportering från stäckorna och resultattavla där vi hela tiden uppdaterade. Mitt i alltihopa kommer det ett skyfall utan dess like, som vi inte alls var beredda på. Alla papper och allt blev blött, frös gjorde man. Vi lyckades få ordning på allt ändå verkar det som!

Sen var det prisutdelning innan det var slut, och allt skulle plockas ihop. Johan körde hem, jag och Wilmer körde till mamma och pappa.

Där matade vi hönsen, gick tre rundor med Zeke i sträckt koppel så han inte kom för nära (han vågade aldrig klappa honom), plockade björnbär, kollade efter fiskar i dammen, kollade efter korna, Wilmer och pappa körde lastare, lastbil och grävmaskin (det var nog dagens höjdpunkt). Vi hade helt enkelt fullt upp, tillslut fick jag mer eller mindre tvinga honom att åka därifrån!

Hem och lämnade Wilmer hos hans föräldrar, där jag stannade ett tag och spelade fotboll och pratade.

När jag sen kom hem var jag trött!

Har nästan glömt bort att det är måndag imorgon, vilket visst innebär jobb, och sen mitt första boxersice-pass för simklubben.

Sov gott!

Lördag - schäfer

Publicerad 2011-08-28 21:35:14 i Allmänt

Då kom dagen då mycket skulle hinnas med! Och det gjordes det också!

Först var vi och handlade till kvällen, städade lägenheten och sånt. Vid 11 körde jag till Rusta och köpte sträckpriser, sen till Harastorp. Efter matintag och förberedelser körde jag till Rickarum där det fixades för fullt inför morgondagens byastafett. Det restes tält, jag blev lite barnvakt, och det förbereddes ytterligare mer. Blir nog bra, vi har inte riktigt lika bra koll som vi brukar tror jag. Dels för att vi är ny kommitté, dels för att det är lite nya grejor detta året.

Zeke-promenad och uppfostran innan jag körde tillbaka till stan.

Hade en timme på mig att duscha, duka och fixa inför kvällens kräftskiva, som blev lite mindre och på annat ställe än vad som var tänkt från början. Det var alltså jag, Johan, Malena och Katti som åt kräftor med mera och hade en väldigt trevlig kväll!

Har skrattat många gånger åt hund-skämtet...!!!!

Fredag -fri luft

Publicerad 2011-08-26 22:21:55 i Allmänt

Har haft mycket i huvudet och sovit sådär. Var tidigt på jobbet men det blev ändå stressigt att packa ihop mat med mera. Niorna åkte buss till kanotklubben i Höör, jag körde dit. Friluftsliv med sex olika stationer väntade dem, där de fick lära sig att göra upp eld, livräddning/klädsim i sjö, knopar, göra bår, sjukvård, allemansrätten och hur man klär sig och packar en ryggsäck rätt. På lunchen fick de själva laga köttbullar och pasta på stormkök!

Vi hade en väldig tur med vädret, det blev varmt och soligt istället för utlovad åska och regn. Allt fungerade bra, de flesta skötte sig, och det är skönt att dagen är över! Det är som sagt en del att stå i inför en sån här dag!

Packade upp när jag kom tillbaka till jobbet, körde sen till Humlalyckan för att hämta presentkort till söndag, sen till Rickarum för att lämna grejor.

Och till Harastorp där det bjöds på chokladtårta, Gustav-bus och en del besökare.

Fixade en del saker inför helgen, körde sen till stan. Där stod middagen på bordet när jag kom hem, det var inte helt fel. Jag var rättså slut, trött, huvudvärk och stressad vid det laget.

Fredagskvällen innebar fortsatt arbete, nu inför helgens byastafett.

Torsdag - surkärringar

Publicerad 2011-08-25 21:41:26 i Allmänt

Idag har man fått sin beskärda del av tjureri från folk. Hur svårt är det att vara trevlig och tillmötesgående?

Jaja, är ganska stressad för tillfället. Det är friluftsdag imorgon, det är byastafett i helgen med mera, en del som ska fixas och förberedas. Så kvällen gick åt sådant. På måndag ska jag ha mitt första boxersice-pass med simklubben. Så det är lite mycket nu. Och så några lektioner som ska planeras också såklart :-) Och kräftskiva på lördag dessutom!

Allt underlättas av en påse godis bredvid mig :-) (den är snart slut)

Onsdag - socker

Publicerad 2011-08-24 20:04:17 i Allmänt

Denna morgon fick jag veta att jag inte har diabetes, det var ju bra. Det var inte så kul att ta reda på det tyckte jag.

Var på jobbet halv tolv, körde sen igen halv fyra. Det var knappt lönt. På den tiden skulle mycket hinnas med, men jag hann inte mycket av det mer än lektion, möte, konferens ungefär. Det är alldeles för mycket just nu, allt på en gång.

Var hos kiropraktor-Mike, blev lite sen. När han var klar med sin behandling kunde jag inte resa mig! Han fick kämpa ganska mycket för att få upp mig därifrån! Denna rygg...

Hem och gjorde ugnspannkaka, och åt den...

Tisdag - 3

Publicerad 2011-08-23 22:06:25 i Allmänt

Idag bokades det resa till Amsterdam :-)

Efter jobbet besökte vi först Malin och Patrik, och sen Mia och Jonas.

Och efter det firades tre-årsdagen på House of Bagels :-)

I övrigt blev det en lite annorlunda dag...

Måndag - ?

Publicerad 2011-08-23 21:56:45 i Allmänt

Idag hände nog inget speciellt?

Jo på natten gjorde det ju faktiskt det. Lagom när man somnat ringde Emil och hade avloppsöversvämning i lägenheten, så vi gick ner och tömde/ringde folk. Halv fem på morgonen var det fixat...

Söndag - kultur

Publicerad 2011-08-21 21:43:28 i Allmänt

Idag fick jag min kulturella dos, då jag och Malena var på museet och såg lite olika utställningar, bland annat Barbie & Ken - dröm eller mardröm? och Sur la plage av Bea Szenfeld. Tog några frågor också till vår cykelorientering.

Handlat, planerat lektioner, halvsprungit (!), installerat nytt bredband och lite sånt resten av dagen.

Lördag - 1

Publicerad 2011-08-21 12:26:38 i Allmänt

På förmiddagen var jag hemma och fixade lite olika saker medan Johan agerade flytthjälp.

På eftermiddagen var det kalas för Gustav som fyller ett idag, stora pojken fick en massa presenter som han till en början var ganska ointresserad av, men sen blev det roligare! Tårtan var inte heller så intressant :-)

Hämtade grejer inför fredagens friluftsdag, och sen körde jag och Johan till Vä där vi köpte thai-mat på Vä livs. Det var det enda alternativet om vi inte ville ha pizza ikväll igen, kändes som ett osäkert kort, men det funkade helt ok. Satt utanför Väskolan och åt :-)

Sen var vi inom Malin och Patrik en stund.



Gustav har tränat på att blåsa ut ljus hela veckan...


Fredag - aösldfkj

Publicerad 2011-08-20 09:51:22 i Allmänt

Regniga lektioner blev det idag, lite kallt!

Har varit så vansinnigt trött idag så när jag kom hem så sov jag i över en timme. Körde sen ut till huset i Öllsjö där det bjöds på mat och sen slutfördes målning med mera så det blir inflyttning i morgon. Vi var även en runda på lektplatsen. Som vanligt hem och la mig direkt...

Har inte varit hemma mycket denna veckan, varit aktiva och sena kvällar. Ska bli skönt med helg!

Torsdag - 12

Publicerad 2011-08-20 09:43:09 i Allmänt

Mellanlandade i Harastorp efter jobbet för att sedan träffa Jennie på kvällen och ta en rejäl promenad i Stackedala. Vi var helt slut efter den "lilla", men dock trevliga, turen!

Nästa stopp blev hos Malin och Patrik i huset där Johan var och målade, det blir fint! Blev ett stopp av polisen för att blåsa och visa körkort på vägen hem (jag klarade mig) och sen sista stoppet i sängen.

Onsdag - var tusan är dessa?

Publicerad 2011-08-17 22:06:44 i Allmänt

När det gäller schemat detta läsåret är det rättså misslyckat, för att uttrycka mig milt. Två skolor har gjort ett varsitt schema oberoende av varandra, fast det är samma lärare och samma lokal som ska användas. Det fungerar ju uppenbarligen inte. Jag fortsätter denna terminen också att vara simlärare för de små, men vi inledde med ett stort missförstånd.... pga av olika schema då.

Blev en bra dag i övrigt, på eftermiddagen spelade vi brännboll och fikade i slottsparken med klassen, och sen efteråt agerade vi vaktmästare, och fixade i arbetsrummet/tömde gamla arbetsrum, med en stor dos trams på slutet :-). Stort projekt har det visat sig!

Direkt till kiropraktorn, han spände fast mig och drog ut mig så jag blev en bit längre, knäckte, tryckte och hade sig. Men det hjälper inte...

Var inne i gymmet och pratade lite skit med Anna och Johanna, sen hem och bytte kläder, cyklade till Katti och vi tog en timmes promenad.

Tisdag - det är samma himmel, samma hav

Publicerad 2011-08-16 20:56:25 i Allmänt

Skolstart för alla elever, det var nog lite blandade känslor när det gällde att börja skolan igen kan man väl konstatera :-) Information och utdelning av schema och papper, lekar osv innebar denna ganska intensiva dag.

Efter jobbet var jag och Johan iväg på en grej, sen körde vi ut till Malin och Patriks nya och jättefina hus. Johan målade och jag vet inte riktigt vad jag gjorde! Efter ett par timmar körde jag och handlade och sen sålde jag en byrå och ett bord, skönt att bli av med det.

Mer lektionsplanerande resten av kvällen.

Måndag - avslutning

Publicerad 2011-08-15 21:51:00 i Allmänt

När jag gick hem från jobbet på eftermiddagen kändes det inte alls som jag var redo för att eleverna kommer imorgon och allt sätter igång, jag har mycket kvar att göra. Tiden gör alldeles för fort kan jag bara konstatera!

Till Harastorp, lite Gurra-bus, städning av bil, ny låt till gympa-passet, kantarellmackor och sparrissoppa, och sen till Rickarum för sista sommargympan detta året. Vi avslutade med fika och jag fick fina presenter!

Nu är jag duschad och redo för lite lektionsplanerande!

Söndag - trippelfirande

Publicerad 2011-08-14 17:37:21 i Allmänt

Inte mått så bra idag heller så det har varit ännu en dag i soffan :-( Men tvättat har vi gjort, det är ju faktiskt söndag!

Nu ska vi strax iväg till familjen Wramneby för att fira tre födelsedagar!

Firandet blev mycket god mat, kubbspel, MFF-Milan osv.

Lördag - reka

Publicerad 2011-08-14 17:34:59 i Allmänt

Promenad, inte mått så bra idag så jag har mest sovit, tittat på tv och tagit det lugnt.

På kvällen var jag, Johan och Katti hos Micke och Mia och åt räkor, spelade spel och hade en mycket trevlig kväll!

Fredag - finally

Publicerad 2011-08-14 17:31:22 i Allmänt

Efter jobbet var jag trött. Hamnade i soffan och spenderade det mesta av kvällen där. Beställde kycklingtallrik.

Torsdag - A

Publicerad 2011-08-11 18:03:46 i Allmänt

Jobb på förmiddagen, sen körde vi och köpte mat och åt hemma hos Micke i Hässleholm. På eftermiddagen var det föreläsning på Linné om de nya betygen. Lite förhoppningar hade man väl allt om att det skulle vara nåt bra att lyssna på. Som vanligt blev man besviken. Höll mig vaken med läsk och godis.

Onsdag - värk i huvud

Publicerad 2011-08-11 17:58:55 i Allmänt

Idag flyttade vi alla in i vårt nya arbetsrum, blir bra tycker jag!

Har haft grym huvudvärk hela dagen, blev bara värre och värre under kvällen. Stack ner till tivoliparken och gympade i åska och ösregn i hopp om att friskluft och rörelse skulle göra det bättre, men icke. Blev tidigt i säng...

Tisdag - Jobb

Publicerad 2011-08-09 18:58:56 i Allmänt

Man kan inte påstå att jag var pigg när klockan ringde 6.20...

Första dagen på jobbet efter sommarlovet. Vägen vi brukar köra är avstängd så det blir en omväg varje dag hela hösten. Det är ju jättebra.

Vet inte riktigt vad jag gjort idag, men vi har försökt organisera i vårt arbetsrum, jag har skruvat hyllor, sett mitt schema. Ja, dagen gick helt enkelt!

Var hos kiropraktorn efteråt, har ont i ryggen när jag ligger på rygg, ryggen låser liksom sig. Så det ska han försöka komma tillrätta med närmsta tiden...

Måndag - cykelorientering

Publicerad 2011-08-09 18:52:20 i Allmänt

Ställde klockan på 8, fick ju börja träna på att gå upp lite tidigare än man gjort i sommar...!

Kl 10 träffade jag Malena och Katti utanför turistbyrån. Vi köpte varsin karta med kontroller och frågor, och begav oss sedan ut på cykelorientering. Vår rutt gick mot Balsby, Råbelöv, Fjälkestad, Torsebro, Färlöv, Lillö och hemåt igen. Det gick ut på att leta upp kontroller och där besvara frågor, som inte alltid var helt lätt att förstå vad som menades. Det var rikitgt trevlig tycker jag, vi hann långt ifrån ta alla kontroller så vi får fortsätta en annan gång! Det blev en lätt lunchpaus på badet i Torsebro också!

Var rejält trött när jag kom hem strax innan fyra, så jag passade på att städa lite...

Begav mig till Harastorp och åt, sen var det gympa i Rickarum. Det störtregnade lagom till 19 så vi hade för första gången på alla år det inomhus! Det var lite speciellt men allt fungerar om man bara vill.

Sista dagen på sommarlovet, imorgon börjar allvaret/jobbet igen.

Söndag - då börjar det närma sig

Publicerad 2011-08-07 22:56:21 i Allmänt

Fixat och grejat lite idag, allt från strykning till jobb. Busat med Wilmer, hälsat på Milton, promenerat osv. Lite av förberedelsernas dag känns det som, snart jobbdags igen.

Lördag - rök

Publicerad 2011-08-07 11:50:18 i Allmänt

Förmiddagens stora projekt var storstädning på toalett, mindre roligt men tyvärr ett måste...

Träffade Katti på stan och lunchade, sen gick vi ner till Tivoliparken och satt på soltrappan vid ån och solade när solen tittade fram. Efter ett par timmar vände vi hemåt igen.

På kvällen körde jag, Johan och Katti ner till Rökeriet utanför Åhus där vi träffade Hannes, Annica och Conny. Satt ute i trädgården och åt god mat, lyssnade på Monia och hade det allmänt trevligt. När det började regna så smått senare på kvällen åkte vi hem igen.

Fredag - Göteborg och Skåne

Publicerad 2011-08-07 11:38:37 i Allmänt

Blev en maffig frukost idag med, sen checkade vi ut.

Gick ut på stan och shoppade lite, är mest rea och en massa skit i affärerna(!), och sen körde vi till Bauhaus för att lämna tillbaka kakel :-)

Begav oss hemåt i ett regnoväder, stannade på Eurostop i Halmstad för mat och sen stannade vi till hos Martina och Johan för att hälsa på och kolla läget.

Var hemma igen i Kristianstad vid 20.00. Efter vi packat upp och sånt var jag trött trött trött, och orkade endast med att se en film, det blev "Svinalängorna".

Torsdag - Smögen och Lysekil

Publicerad 2011-08-07 11:33:44 i Allmänt

Efter en maffig frukost på hotellet körde vi till Smögen. Det tog sin lilla tid innan vi lyckades hitta en parkering, det var mycket folk där om man säger så. Och så trånga små gator, hus och klippor överallt. Väldigt pittoreskt och vackert men nästan lite för mycket på något sätt. Vi klättrade lite bland klipporna och hittade en plats där vi satt och solade en stund, och Johan badade. Skönt.

Gick sen ner till restaurangerna och frossade på räkor, det blev en hel del! Gott!!! Blev lite stressade på slutet eftersom tiden gått ut på bilen på parkeringen och det kryllade av parkeringsvakter där hela tiden.

Körde vidare till Lysekil, där var det seglartävling, Lysekils Women´s Match. Massa folk och händelser där. Vi gick runt lite i hamnen och kollade på båtar, klättrade på klipporna och kollade på ännu mer båtar och sen lyssnade vi på Lisa Miskovsky i Havsbadsparken.

Avslutade med att äta fisk- och skaldjurssoppa på en restuarang i hamnen där. Körde sen tillbaka till Göteborg och vårt hotell.

Smögen


Räkfrosseri


Lysekil


J tar igen sig lite




Onsdag - Tylösand och Göteborg

Publicerad 2011-08-07 11:23:39 i Allmänt

Tidig morgon begav vi oss av på vår lilla semester. Första stopp blev Johans jobb i Skånes Fagerhult, alltid bra att veta vart han tar vägen om dagarna :-)

Nästa stopp blev Halmstad och Tylösand. Det visade sig bli toppenväder idag så stranden fylldes snabbt med folk. Är en av mina favoritstränder faktiskt. Dessutom delades det ut gratis solstolar, det är ju aldrig fel! Efter solande och lite mat i magen körde vi vidare. Stannade i Kungsbacka på någon outlet men det var inte mycket att ha tycker jag. Var på IKEA också och bytte en matta.

Kom slutligen fram till Göteborg på kvällen och checkade in på Grand hotel Opera, helt ok hotell!

Gick ut och åt gott på Avenyn och promenerade sedan runt lite innan det var sovdags. Sover alltid väldigt bra när jag bor på hotell!

Tisdag - läger

Publicerad 2011-08-03 00:00:34 i Allmänt

Vaknade till underbart väder, tog en Zeke-promenad och åt frukost ute. Körde sen till jobbet. Hade bestämt med Birgitta att fixa lite i arbetsrummet och med ett eventuellt projekt till hösten. Det blev inte så mycket med nåt av det egentligen, blev lite fixande i arbetsrum och med schema.

När jag kom tillbaka till Harastorp hade det vackra vädret försvunnit...

Lite olika besök och sen åkte jag och mamma upp till Immeln, på camp in camp Näsudden, och hälsade på scouterna på lägret där. Ca 150 deltagare, och sen lika många till från olika länder som kommer och hälsar på ett dygn från World Scout Jamboree. Trevligt att träffa alla människor, stannade på lägerbålet också. Det var uppträdande från alla länder, vi hann lära oss många språk under kvällen!

Hem och packa, imorgon blir det mini-semester!

Guatemala showar till det


Nåt annat land sjunger och spelar

Måndag - augusti

Publicerad 2011-08-01 23:28:49 i Allmänt

Kl 7 gick jag upp och la i tvätten. La mig och somnade igen, sen sov jag som en stock så Johan fick sköta resten :-)

Helt fantastiskt väder idag, så vi körde såklart till Åhus. Ner till stranden där resten av släkten var typ. Låg där hela dagen och stekte, och jag badade! Var inte riktigt meningen från början men så glömmer man bort sig...!

Tillbaka i stugan blev jag bjuden på grillat innan jag hastade vidare till Rickarum och sommargympa, hann precis i tid...

Var i Tollarp med mamma och sen sov jag i Harastorp.

Jag och Johan fick ett mycket hedersfullt uppdrag idag som vi ska förvalta efter bästa förmåga, kul!

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela