lindazvenzon

Söndag - strandväder!

Publicerad 2011-07-31 23:32:49 i Allmänt

Vi sover alldeles för länge vissa morgnar, så även idag. Men när vi väl vaknade var det sol så vi förberedde avfärd mot stranden. När vi skulle ge oss av så var det molningt i stan, men när vi väl kom ner till Åhus var det bättre där. På stranden blev det finare och varmare ju längre tiden gick, så det var skönt! Härligt att få en stranddag, äntligen!

När Johan klippte gräset tog jag mig en promenad i skogen och runt campingen.

På kvällen var vi nere vid havet och badade med Wilmer, vi räfsade alla gräsmattan och kastade boll innan vi körde hem igen.

Det var ganska folktomt på stranden idag...

Lördag - vitt

Publicerad 2011-07-31 23:17:51 i Allmänt

Kollade in Mias föräldras affär på Vilan, fikade lite där och sen hem igen. Är inne i jobbtänk nu så det blev mer planerande på em. Vi tog en promenad också, var så trött att jag somnade när jag kom hem.

På kvällen var jag på fest hos Malena, där var även Katti, Jenny, Marlen, Emma och Ingrid. När de sen gick ut vid halv ett gick jag hem istället :-)

Fredag - grilltider

Publicerad 2011-07-29 22:37:31 i Allmänt

Bakade en jordgubbspaj dagen till ära, eller nåt, hade lite olika besök under eftermiddagen och sen körde jag och Johan hem till mamma och pappa.

Trotsade ösregnet och grillade, men vi fick ju äta inne så klart... Hade även tänkt att bada, gå zeke-promenad osv. Jag är riktigt trött på det rådande vädret just nu!

Såg en film, "Fyra år till", den var sådär.

Torsdag - hälsa

Publicerad 2011-07-29 15:04:37 i Allmänt

Denna innehållsrika dag, ännu en, har innehållit ett besök på Maxi, ett möte, en promenad i ösregn, matlagning, tv, filmen "Maria Larssons eviga ögonblick" och inte så mycket mer. Det sätts sakta men säkert upp lister här också.

Onsdag - Åsikten

Publicerad 2011-07-28 11:42:18 i Allmänt

Blev en slöedag, trots att det blev hyfsat väder idag. Sov, Johans pappa var här, vi gick till naturum, sen åt vi lunch på Martini. Betalde räkningar, fixade lite.

På kvällen var jag och Johan ute och åt i Åhus igen, denna kvällen med Annica och Conny, och det blev på Åsikten i hamnen. Gott och trevligt denna kväll med! Gick en tur innan vi körde hem igen.

Tisdag - Bistro

Publicerad 2011-07-28 11:29:44 i Allmänt

Jag och Zeke gick Årrödsrundan på förmiddagen, när vi var nästan hemma mötte vi en tjej och två stora hundar i koppel. Zeke sprang såklart fram och hälsade men kom tillbaka när jag kallade på honom. Jag tog upp honom och bar honom sedan när vi skulle gå förbi hundarna. Precis när vi passerat dem rycker de och försöker anfalla mig och Zeke och springer efter. Tjejen drog och drog i hundarna men orkade inte hålla emot, tillslut ramlade hon och låg längs vägen släpandes efter hundarna. Det kändes lite otäckt, hon måste slagit sig ordentligt. Jag och Zeke skyndade oss längre iväg och sprang hem! Tydligen hade hon ringt och bett om ursäkt senare, hoppas hon inte slog sig alltför mycket...

Jag körde till stan, var hemma och lekte lite med W innan jag gick upp på stan och träffade Katti. Vi åt lunch på Nostalgia, satt där ganska länge och pratade innan vi gick vidare till MQ där jag impulsköpte en fin kofta :-)

Träffade Mia på torget och satt där sen en ytterligare god stund och åt glass och pratade.

På kvällen körde jag och Johan till Åhus, vi gick ner och åt på Bistron med hela Johans familj och Stockholmsgrannarna. Trevlig kväll med god mat!

Måndag - det regnade visst idag med

Publicerad 2011-07-25 23:38:20 i Allmänt

Efter lite fotbollsspelande med Wilmer i lägenheten lämnade jag köksfixarna och körde till Harastorp. Modern och fadern är på semestern så jag hängde med Zeke. Fortsatte jobba (!) lite innan det var gympa i Rickarum på kvällen. Det dök inte upp så många, vilket jag inte förväntat mig helller. Efteråt kollade jag så att de som packade inför kommande scoutläger skötte sig innan jag körde hem igen.

Jag och hunden tog oss en promenad, fick sällskap av grannen en bit. Dator och tv blev kvällens aktiviteter, sover i över här.

Söndag - Österlen

Publicerad 2011-07-25 17:42:40 i Allmänt

Idag blev det en Österlentur, mest Ystad. Vi började med Olof Viktors, det var mycket folk där, kö långt ut på gården. Men vi fick mat så vi klarade oss tillslut iaf. Var mätt resten av dagen sen.

Var på Cineteket i Ystad, filmmuseum. Jag hade gärna gått den guidade turen i inspelningstudiosen, men det kom vi försent för! Tycker det är lite spännande med filminspelningar och dylikt :-)

Vi laddade ner i Wallanders fotspår, en app som man kan följa och se alla platser i Ystad, men det regnade så vi struntade i det tillslut!

Körde vidare och kollade runt lite, sen åt vi glass i Simrishamn och lyssnade på någon kristen kör som glömt träna på sångerna :-)

Senare på kvällen fick jag ett ryck och gjorde en powerpoint till jobbet. Har redan börjat tänka på höstterminen fast det är två veckor kvar...!





Lördag - Gusten

Publicerad 2011-07-23 21:57:47 i Allmänt

Kl 8 dök gullungen Gustav upp och har varit med oss hela dagen, medan hans föräldrar agerat flytthjälp. Efter vi vilat förmiddag och G ätit, hämtade vi mat på Köttessen som vi körde till Åhus och lämnade till Patriks föräldrar, i utbyte fick vi armband till beachhandbollen :-)

Träffade Conny och Annica på Rökeriet, där vi åt en god lunch.

Jag, Johan och Gustav körde tillbaka till Åhus och gick in en runda på beachhandbollen. G somnade så jag gick med honom till stugan, J körde dit.

Efter en stund i stugan begav vi oss igen, nu till Jonas mfl för att hämta grejor.

Slutligen hem för att ge Gustav mat och sen hämtade hans föräldrar honom.

Nu är det tv/datorkväll som gäller!

Fredag - knep och knåp

Publicerad 2011-07-23 21:34:56 i Allmänt

Idag har vi skruvat ihop vår lilla nyinköpta möbel, och sen det roligaste - att fylla den med saker! :-)

Fick inte så mycket mer gjort idag....

Följer de hemska nyheterna från Norge...

Läs blogg från en som var på Utöya

Torsdag - 8

Publicerad 2011-07-21 23:20:02 i Allmänt

Ingen som kom och arbetade idag = sovmorgon!

Jag och Johan körde till IKEA i Älmhult, handlade lite till köket mest.

När vi kom hem och lastat av sakerna körde vi och hämtade en byrå. Det fylls på rejält i denna lägenheten just nu, snart kan man inte röra sig här!

Perra dök upp på kvällskvisten, jag fick tyvärr lämna ifrån mig bl a
mff-filmen :-( och sen blev det tv-tittande resten av kvällen.

Mysigt med åska :-)

En sån här blev det bland annat:

LIATORP Sideboard, vit 			                         Bredd: 145 cm Djup: 48 cm Höjd: 87 cm Max. belastning: 75 kg

Onsdag - soffa

Publicerad 2011-07-21 23:15:21 i Allmänt

Idag har jag tillbringat i stort sett hela dagen i soffan, kollat på tv, sovit osv. Skoj :-)

Tisdag - kakel

Publicerad 2011-07-20 10:33:40 i Allmänt

Kl 7 kom Adam som kaklade i vårt kök, blev fint!

Jag smet hemifrån och åkte till stranden med Katti istället, det blev ju plötsligt strandväder! Hade en trevlig dag men när jag kom hem mådde jag helt dåligt och låg i soffan i samma läge resten av kvällen, trist.

Måndag - rensning

Publicerad 2011-07-20 10:31:16 i Allmänt

Idag har familjen Svensson röjt i förråden på gården! Vi har kastat massor av saker! Jag hittade många spännande saker, lite kärleksbrev bland annat :-) Mycket minnen och nostalgi, men det är ju bara att kasta - hur ofta tittar på/använder man egentligen det man sparat? Känns tillfredställande när det nästan är tomt på grejor efteråt!

På kvällen var det gympa i Rickarum. Spotify fungerade inte, så jag kunde inte få fram musiken! Panik! Hittade lite låtar på datorn som jag spelade upp och sen improviserade jag rörelser till det... Gick rätt bra ändå tror jag.

Besök av Milton på kvällen.

Söndag - tappad gnista

Publicerad 2011-07-17 23:19:16 i Allmänt

Sov länge, och sen körde vi och hämtade Johans pappa och vi körde vidare till Höör. Kollade möbler till köket, hittade lite fina saker. Får se vad det blir av det hela. Var på Geromar också, när jag köper ett slott ska jag handla mina möbler här tror jag.

Åt middag på Jernkällaren. Det serverades MYCKET mat, vad tänkte de på egentligen? Jag åt inte ens hälften av det jag fick.

Hem till Wilmer och spelade lite fotboll.

Off.

Lördag - sista dan

Publicerad 2011-07-17 23:05:39 i Allmänt

Nu är golvet i stort sett färdigt, i kök och hall!

Jag och Johan gick upp på stan för lunch, jag åt langos. Mådde sådär efter den...  Men det ska ju ätas en om året när det är K-dagarna. Satt på Stora torg i solen och åt glass och lyssnade på Kristianstad superstarfinalsoundchecket!

Tog den numer obligatoriska eftermiddagstuppluren innan det var dags att göra sig iordning och ut på stan igen.

Åt grillbuffé på K. Steakhouse med Johan, Mia, Micke, Katti och Jenny. Mycket och god mat. Senare gick vi runt på stan och lyssnade på lite olika uppträdande, bl a Artmade.

Fredag - råttjakt

Publicerad 2011-07-16 12:40:53 i Allmänt

Vid 7 kom Jonas och Wilmer för fortsatt golvläggande och lek. Jag och W gick ner till tivoliparken och lekte på lekplatsen där, det fina vädret byttes plötsligt mot fult regn. Jag hade tagit med regnkläder åt honom men inte åt mig själv så det var ganska blött! Vi hade fått pengar till glass så den kunde vi ju inte hoppa över trots dåligt väder, den fick ätas inomhus i stan. Köpte med oss mat och gick hem till arbetarna m fl och lagade och åt.

På eftermiddagen var vi på Barnens salonger på museets innergård och såg Råttjakten, mycket spännande tyckte vi det var :-) Dagens andra glass blev det där.

På kvällen åt jag och Johan på Thai Kong, det var tyvärr ingen höjdare i matväg så här i festivaltider. Men men. Tog en snabb runda på stan innan vi gick hem, frös för mycket för att stanna kvar. Såg film istället, det blev "The blind side".

Torsdag - farmor

Publicerad 2011-07-14 11:25:33 i Allmänt

Johan och Jonas fortsatte lägga golv idag, och jag och Wilmer fortsatte leka och busa!

Sen var den trötta familjen Svensson på besök hos farmor. Det var massa mat och efterrätt och kakor och .... ja mätt blir man i alla fall!

När vi kom hem igen var jag så trött så jag fick sova två timmar. Kvällen gick som vanligt åt att städa undan och fixa och greja.

Onsdag - lekkompis

Publicerad 2011-07-14 11:24:40 i Allmänt

Idag har jag och Wilmer lekt nästan hela dagen. Johan och Jonas har lagt golv i köket. Vi spelade fotboll och gungade, sen träffade vi mamma och Emil och var på stan med dem. Vi åt på Burger King, åkte karusell, köpte grodfika med oss hem osv. Vi skulle egentligen gå på Barnens salonger men det ösregnade ju hela dagen så det struntade vi i.

På kvällen var jag och Johan på Zeke´s och åt god Zelma!

Tråkigt för Sverige att de inte gick till final....

Emil och Wilmer åker karusell...


Det regnade så mycket att bilarna inte klarade köra upp för backen, tre personer fick stå och putta på

Tisdag - present

Publicerad 2011-07-12 23:05:44 i Allmänt

Idag har varit en fixardag. Vi har varit på tippen, vi har städat i köket och satt in saker i skåpen igen, varit i Knislinge och köpt golv. Jag har tvättat bilen och fixat den, pumpat cykeln har jag också gjort.

Fick present idag :-) Idag också förresten!

Måndag - rix

Publicerad 2011-07-12 23:01:09 i Allmänt

Hela dagen har Johan, Jonas och Bengt fixat i köket. Nu är där en fin ekbänkskiva, häll, ugn, ny kran och vask. Mycket fint. Jag och Johans pappa var inte lika aktiva utan kollade mer på tv, läste tidningar osv.

På eftermiddagen var jag och mamma en runda på stan.

Ikväll var det Rix Fm-konsert i stan, gick dit med Johan, Katti och Malena. Det var helt ok, lite dåligt ljud bara...! Gillar Ulrik Munther.

Söndag - berg

Publicerad 2011-07-10 23:33:18 i Allmänt

Idag blev det stranden och en massa bus, bad och lek med Wilmer. Var där länge, skönt.

Förberedde i köket inför morgondagen, då händer det grejer!

Vid tio gick jag och Johan ut en på en kort promenad som övergick till att jag och Mia gick runt på stadens gator och kollade folk och snackade.

Lördag - öppen dörr

Publicerad 2011-07-10 23:29:46 i Allmänt

Jag och Johan körde ner till Äspet, där Johanna, Johan och Rut var. Det var fint väder hela vägen ner, till och med på parkeringen. Men nere på stranden låg en tät dimma så efter en halvtimme frös vi så mycket att vi packade ihop igen och åkte därifrån. Helt skumt väder.

Körde till stugan och var där en bra stund, innan vi körde tillbaka till stan. Hamnade i ovanståendes trädgård där vi solade och lekte med Rut och grillade korv. Blev en härlig dag trots allt!

Hem och förberedde lite, på kvällen var det fest här. Gästlistan var följande: Malena, Jenny, Katti, Malin, Patrik, Milton, Johanna, Johan, Rut, Annica och Conny.

Senare på kvällen gick en del av oss ut på stan bland allt annat folk som befann sig där. Jag avslutade med en älgwok innan det var dags att gå hem vid 1.

Fredag - Kristianstadsdagarna

Publicerad 2011-07-10 23:23:50 i Allmänt

Var i Harastorp hela dagen, jag och mamma hjälptes åt att passa Gustav.

På kvällen var jag och Johan ute och roade oss på Kristianstadsdgarna som startade idag. Det var rättså trevligt tycker jag.

Torsdag - Hörby

Publicerad 2011-07-07 20:52:25 i Allmänt

Kände mig sådär idag, men jag och Emil körde hem, hämtade mamma och Gustav och vi begav oss mot Hörby marknad senare. Där fanns det vanliga skitet som brukar finnas på marknader. Åt årets första langos.

Jag har målat en tavla till Gustav som han ska ha i sitt gröna rum, och idag fick han sätta sitt fotavtryck på den. Blev väl sådär men men...

Att ge och att få tillbaka. Vad är det som är så konstigt med det? Livets mysterium tydligen!

Tavla





Onsdag - sol i hammarslund

Publicerad 2011-07-07 17:44:46 i Allmänt

På förmiddagen var jag och handlade och fixade lite sånt, är lite seg att komma igång om dagarna.

Eftermiddagen tillbringades i Hammarslund med Johanna och Rut i deras trädgård, det blev solning och plask i poolen.

På kvällen var vi på friskisgympa i Tivoliparken. Härligt väder idag, strålande sol är underbart!

Tisdag - målare

Publicerad 2011-07-06 10:51:50 i Allmänt

Idag har jag målat staket, det är många många meter staket som ska målas, jag hann en bit. Rött blir det. Tog några pauser för lunch, glass, solning, fikabesök osv.

På kvällen var det projekt köksrenovering som gällde.

Måndag - arbetsplatsbesök

Publicerad 2011-07-04 22:15:41 i Allmänt

Varit i Harastorp idag, inte blivit mycket gjort. Jag och mamma var ute på en tur: hos revisorn i Hässleholm, var i några affärer, sen var vi på mitt jobb och kollade nya arbetsrummet.

På kvällen hade jag gympapass i Rickarum.

Söndag - guld

Publicerad 2011-07-04 12:30:44 i Allmänt

Då var det fortsättning på fotbollen i Åhus, första matchen dök det inte upp några motståndare så vi gick enkelt vidare till semifinal. Där vann vi så det blev final mot Allpalls gubbar. Efter en fysiskt tuff match så vann vi den också, så Rickarums El kammade hem guldet i B-finalen. Inte illa.







Lördag - beachsoccer

Publicerad 2011-07-02 20:52:03 i Allmänt

Upp tidigt och begav oss mot Åhus. Rickarums El ställde upp med lag i år också, vi spelade fyra matcher varav vi vann en, spelade en lika och förlorade två. Sista matchen svek fyra av lagmedlemmarna, då hittade vi nytt folk så vi kunde genomföra matchen ändå :-) Kul att spela, skitjobbigt och inget blir som man tänkt sig när bollen är i närheten!

Blev helgens andra glass i långpausen, och nu ikväll är jag så trött att jag inte orkar något alls! Det blir soffa, tv och choklad!

Många kända människor på plats, skoj! Även en del "riktiga" kändisar, ex Frida och Patrik.

Gick vidare till B-slutspel imorgon, så då gäller det att ladda om!


Bild från förra året, men det skiljer inte så mycket :-)

Fredag - secret

Publicerad 2011-07-02 20:40:29 i Allmänt

Den stora tvättdagen, målade en tavla, pysslade lite och fördrev dagen. Var hos mamma på eftermiddagen.

På kvällen körde jag och Johan ner till Åhus, på hamnfesten. Vi missade tyvärr ? Hasse Anderssons framträdande men fick ändå se honom i egen hög person efteråt så då var ju kvällen räddad. Typ. Åt en rejäl glass på Glassbåten istället.

Senast sedda filmer

Publicerad 2011-07-01 11:27:13 i Allmänt

33 - Gruvan omslag

33 är den sanna hjältesagan om de gruvarbetare som stängdes in 700 meter under marken, efter ett ras i San Jose-gruvan i Chile 5 augusti 2010. Filmen skildrar inte bara hur männen mirakulöst lyckades hålla sig vid liv tack vare hårda ransoner, disciplin och vilja, utan också hur ett land enades när nöden krävde. Anhöriga, journalister och hjälparbetare gjorde allt de kunde i lägret kring gruvan, medan situationen blev alltmer kritisk. En omtumlande, spännande historia om mod, hopp och medmänsklighet, som fick 1 miljard människor världen över att hålla andan framfor tv-apparaterna.

Jag tyckte filmen var sådär, de kunde gjort den mycket bättre. Men de var ju snabba med att göra en film om denna händelse....


Eat Pray Love - Lyckan, kärleken och meningen med livet omslag

Liz Gilbert är övertygad om att livet har mer att erbjuda än familj och karriär. Se hur hon hittar ny livsglädje i denna inspirerande och sanna historia som är baserad på den bästsäljande boken med samma titel. Liz lämnar New York och ger sig ut på en årslång resa till Italien, Indien och Bali där hon försöker hitta sig själv med hjälp av god mat, meditation och förhoppningen att få uppleva sann kärlek.

Helt ok film! Tuva Novotny är som alltid bra :-)

Torsdag - strandhugg

Publicerad 2011-07-01 11:00:11 i Allmänt

Morgonpromenad och shopping på stan, sen bar det av till stranden idag igen. Det är så underbart härligt skönt att spendera dagen där helt enkelt!

Var inom sjukhuset och hälsade på mamma på hemvägen.

På kvällen gick jag och Johan ner till tivoliparken där vi träffade Mia, Micke, Katti och Malena. Grillade och lyssnade på Niklas Hjulström som sjöng på Strandhugg. Han var väldigt bra! Kände nog bara igen "Burnin"...  Det vackra vädret försvann i all hast när vi slagit oss ner och tänt grillen, så vi var ganska frusna när det var slut.

Köpte en radio på min shoppingtur

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela