lindazvenzon

Torsdag - åksjuk

Publicerad 2011-03-31 21:12:40 i Allmänt

Tog bussen till Vinslöv imorse, det var längesen man åkte buss! Den var såklart sen. Blev hämtad av Micke, han körde som en galning för vi var sena så jag blev rejält åksjuk!

Har kommit ikapp en del när det gäller jobb, så nu är det inte panikstress hela tiden. Bara vanlig stress :-)

Efter ordinare arbetstid var jag med på SO-konferens tillsammans med Lejon och Tormestorp, för att bestämma vem som ska undervisa om vad när det gäller den nya läroplanen.

Hann inte med tåg hem, så Emil körde och hämtade mig i Vinslöv. Jagade runt efter pengar innan han lämnade mig på Volvo så jag kunde hämta min nyservade bil. Jag hämtade pizza och kycklingtallrik på vägen hem.

Jag och Emil åt, och kollade på inspelning från vårt julfirande 2000, och andra inspelningar från 1995. Vi såg även bronsmatchen från VM 1994, Sverige-Bulgarien. Finns det någon bättre match egentligen? Den är med på topplistan iaf. Sjukt att jag spelade in den, ännu sjukare att sitta och se den för femtioelfte gången såhär 17 år senare...


Några axplock från samtal i veckan:

L: Har du någon flickvän?
E: Ja.
L: Vad heter hon?
E: Eh, katten
L: Jaha? Vad heter katten?
E: Martina Dahlin. Vi har köpt henne av farmor.

L: Jag ska snart till Barcelona.
K: Där har S varit!
S: Jag fast jag hann inte se så mycket, jag tävlade i OS 1992.
L: Jasså

Onsdag - utveckling

Publicerad 2011-03-31 20:58:14 i Allmänt

Hade lönesamtal idag. Var nervös innan. Sjukt. Men det gick bra! Lönen blev inte indragen iaf :-)

Utvecklingssamtal, och sedan direkt hem och tränade, cirkelfys med Malena. Förändringar i övningar, det var inte alls lika jobbigt som förra veckan... Lite synd.

Johan i Holland, ensam hemma.

Körde till Volvo och satte bilen där, gick sedan hem. Den ska servas imorgon och då hinner jag inte lämna den innan jag ska jobba.

Grey´s anatomy.

Tisdag - spring för livet

Publicerad 2011-03-29 20:45:08 i Allmänt

Idag blev det bara en timme extra på jobbet. När jag kom hem sprang jag, det var ett tag sen nu. Vilket kändes. Det är mycket jobb för bådas del här nu, Johan är hemma sent på kvällarna. Trist... Jag roar mig med att skriva omdömen till lärarkandidat, LPP och annat smått och gott. Snart är det dags för de desperata husfruarna!

Måndag - humlapyssel

Publicerad 2011-03-29 20:40:25 i Allmänt

Blev en lång arbetsdag, till kl halv sju, utvecklingssamtalen har satt igång.

Körde direkt till Humlalyckan där jag träffade mamma och Anna. Först åt vi supergod kycklingsoppa med tillbehör och sedan gick vi ut i häststallet och pysslade. Se bilder!

När vi var färdigpysslade blev det fika och sen en tur i inredningbutiken där jag shoppade loss. Blev en anings dyrare kväll än vad jag tänkt mig :-)

Hemma sent, direkt i sängen (efter lite funderingar var de nya kreationernen skulle ta plats).






Söndag - firande

Publicerad 2011-03-27 21:38:05 i Allmänt

Känns som det enda vi gjort idag är att städa, tvätta, fixa mat och förbereda. Plus en massa jobbande inför veckan.

Kl 17 firade Johan sin födelsedag, så hans familj och min mamma var här och åt lite olika maträtter.

Lördag - bio

Publicerad 2011-03-26 14:37:15 i Allmänt

För lite sömn, igen....!

Gick en promenad i solskenet innan jag var och tränade. Känns som min kondition har försämrats? Alternativt att de gjort passen lite jobbigare på Friskis. Men jag tror mer på första alternativet.

Johan slipade och oljade bänkskivor medan jag pysslade med lite olika. Tex jobb. LPP....

Efter Maxi-shopping var vi på bio och såg The King´s speech. Den var bra! Ganska seg, och no action liksom, men ändå bra!

Jobbade mer när vi kom hem från bion, rengjorde micron, och pysslade med en massa saker man inte ska göra en lördagskväll :-)

Fredag - våfflor

Publicerad 2011-03-26 14:29:11 i Allmänt

Shit vad trött jag var idag! Dessutom så var det ännu en superstressig dag, hur kan allt bara samla sig så? Och när vi kom till skolan så var halva skolan vattenfylld. Någon typ av översvämning hade skett, det stod vatten i flera klassrum och i korriden. Och det var ingen som kunde förstå var det kom ifrån!!!???

Körde lite tidigare från jobbet för ett läkarbesök. Det bästa med det besöket var att vi inte bokade någon ny tid.

Hem och sov.

På kvällen var jag och Johan bjudna på våffelkväll hos Katti. Man måste ju faktiskt fira våffeldagen! Där var även Mia, Patrik och Malin. Vi fick supergod mat, och sen våfflor till efterätt. Blev en rätt sen kväll, och trevlig var den!  Tack!!!

Torsdag - småbarnsförälder

Publicerad 2011-03-26 14:17:47 i Allmänt

Efter jobbet idag körde jag till Harastorp för att hälsa på mamma och Zeke. Anna, Johan och Gustav kom och åt våfflor på kvällen.

När Gustav fått välling och de skulle hem, så kom jag på den briljanta idén att han kunde ju sova över hos mig, jag och Gustav har faktiskt ett gemensamt rum nuförtiden hos mamma. Efter jag skrivit omdöme till en klass var det läggdags för den lille.

Det gick relativt snabbt att somna honom, men sen vaknade han väldigt många gånger under natten för att nappen ramlat ut. Under en timme vid två så ville han inte sova alls, då var han först ledsen och sen låg han och banka i sänggaveln med handen...

Kan bara konstatera att det inte blev särskilt mycket sömn för mig denna natten! Men han är så mysig att ha att göra med så han är förlåten :-)

Onsdag - choklad

Publicerad 2011-03-23 22:33:06 i Allmänt

Lång dag, jag hinner inte!

Kom hem från jobbet tio i sex, bytte kläder och åt några skedar soppa, för att sedan köra direkt igen till Friskis. Tränade, det blev cirkelfys med Mia och Katti. Riktigt svettigt! Efter en stunds samtal bar det av hemmåt igen, för lite mat och mycket disk...

Kvällarna går fort, inte mycket man hinner.

Fick veta en trevlig nyhet idag, blev ganska paff!

Tisdag - fölsedag

Publicerad 2011-03-23 22:30:17 i Allmänt

Efter jobbet var jag, tillsammans med min rektor, på arbetsmiljömöte i Tormestorp. Där var även andra skyddsombud och rektorer plus folk från tekniska kontoret och tekniska bolaget. Framförde vad som behöver göras på vår kära skola. Får se vad som händer, blir nog bra tror jag!

Det tog sin lilla tid, när jag kom till stan var jag och köpte några gejor innan jag lagade middag. När Johan kom hem tog vi en promenad innan det var mat och presentutdelning. Det är ju nämligen en stor dag idag, närmare bestämt Johans födelsedag! Han fick ganska tråkiga presenter av mig, så är det när man inte önskar sig något...!

Bakade en massa muffins till morgondagens fika, och självklart provsmakade vi också!

Måndag - rond

Publicerad 2011-03-21 22:12:33 i Allmänt

Hektisk dag! Även denna dag har gått i ett!

Skyddsrond med rektor, vaktmästare och elevskyddsombud. Jag hinner med en bråkdel av det jobb jag har att göra just nu, känns inte bra.

Storhandling på Maxi direkt efter jobbet, hem och packade upp och gjorde mat till imorgon. Vidare till Friskis för ett pass på gymmet med Johanna. Nice!

Åt upp det sista av godispåsen och lite sånt...

Söndag - utflykt

Publicerad 2011-03-21 22:09:05 i Allmänt

Strax innan 8 ringde det på dörren, då dök Johans pappa upp. Trots tidigt uppstigande kom vi iväg lite väl sent. Först körde vi till Harastorp där vi bytte bil, till pappas skåpbil. Fick visst tömma den först....

Sen bar det av till Malmö. Letade efter en grej till Gustav men hittade inte det. Långbesök på Bauhaus. Köpte bänkskivor och kakel till köket. Tog sin lilla tid att hitta rätt, men det kommer att bli toppenbra! En sväng in på IKEA också, och tänka sig - vi kom ut därifrån utan att jag köpt en enda grej! Dock åt vi pizzaslicar!

Mot K-town igen, där vi fick hjälp av Emil att bära in sakerna. En ekbänkskiva på 3.60 tar man inte på lillfingret. Stack direkt igen, till Harastorp. Där var Gustav redo för utflykt.

Familjerna Svensson och Wramneby var idag bjudna till farmor. Mamma och pappa kunde av förklarliga skäl inte närvaro. Anna och Johan var krassliga så de kom inte heller. Så jag, Johan och Emil tog Gustav med oss dit, min lill favvo-unge!

Lite lätt försenade var vi sedan på plats hos farmor halv sex, där blev det smörgåstårta och en massa onyttigheter. Man är alltid proppmätt efter ett besök hos henne.

Efter några timmar körde vi och lämnade Gustav hos sina föräldrar, helt slut var han då :-)

När vi kom hem till lägenheten igen rättade jag 24 geografiprov. Blev sent i säng!

Denna helg har det blivit alldeles för lite sömn, och det har gått i ett verkligen.

Lördag - pankreas

Publicerad 2011-03-19 20:53:52 i Allmänt

Skippade träningen idag. Har lite "biverkningar" som är jobbiga.

Vi gick till Maxi för att handla bullar och kakor, och 1.9kg godis. Sjukt beetende man har. Hann precis utanför dörren innan första godisbiten slank ner.

Inatt har pappa fått sitt blod tvättat! Donatorn hade en annan blodgrupp än pappa, så det fick åtgärdas. Helt nytt att göra så, de kan mycket i Uppsala de där läkarna. Han blev behandlad på olika vis för att han inte skulle stöta bort bukspottskörteln. Under dagen blev han transplanterad och allt gick mycket bra! Han är tredje personen i Sverige som genomgått samma operation.

Kl 12 kom Oscar, Magnus, Mårten, Ola, Alfred och Johan S till Harastorp där vi hade byastafettmöte. I två timmar spånade vi idéer och har nu styrt upp Rickarums byastafett 2.0. Trevligt möte!

Zeke-promenad och grejade lite innan jag lämnade Zeke hos Anna och Johan, där han bor nu. Myste/busade med Gusten också.

Tacos, godis, äntligen har "smartare än en femteklassare" börjat! Älskar frågesportsprogram i alla dess former.

Lördag - över

Publicerad 2011-03-19 20:32:00 i Allmänt

Då är väl bloggpausen över, får se hur frekvent bloggandet kommer att vara fortsättningsvis.

Uppdatering senaste veckan:

Söndag: Ingen bra dag
Måndag: Hemma från jobbet. Var i Harastorp.
Tisdag: Jobbade. Hälsade på Gustav, gick med Zeke. Bra kväll!
Onsdag: Skyddsombudsmöte hela dagen. Helt ok! Tillbaka till jobbet för att för lite gjort innan det var distriksårsmöte LR, middag och sen information om lärarlegitimation. En riktig heldag.
Torsdag: Massage hos Mia
Fredag: Testade intervallflex med Katti och Mia, helt ok. Pappa och mamma åkte hastigt till Uppsala, någon i Finland hade dött och var villig att donera sin bukspottskörtel.

Lördag - folk

Publicerad 2011-03-13 22:06:04 i Allmänt

Vi var uppe vid 8, och åt frukost innan Johan S åkte hem. Johans pappa dök upp och var hos oss en stund. Sen var jag och tränade core med Malena och Katti. Efter träningen följde de med mig hem och hjälpte mig med att testa mitt boxpass jag ska köra på måndag.

När vi fikat och de gått hem gick jag upp på stan och köpte skor, ett par joggingskor och ett par inneträningsskor. "Renoverade" ett antal klockor också.

Jag och Johan var och handlade och fixade lite, på kvällen kom Mia, Micke och Malena. Åt, drack och såg Melodifestivalen. Jag höll på The Moniker, men är fullt nöjd med Saade som vinnare. Spånade sen på lite idéer....




REEBOK ZIGTECH CIRQUE DU SOLEIL

Fredag - o happy day

Publicerad 2011-03-11 22:17:38 i Allmänt

Härlig fredagskänsla! Gjorde ett spontanbesök på LM´s jobb på vägen hem, hade med mig fika och vi uppdaterade senaste tidens händelser.

Hem och bakade Bailey´s- och marsmuffins, lagade mat, städade, handlade. Skjutsade delar av Rickarums El till bowlinghallen, dvs tre arbetstagare som skulle ut och roa sig, varav en broder.

På kvällen i övrigt så blev det finalen av På spåret, fixade med mitt boxpass osv. Snart dyker broder nummer två upp och ska sova över här. Dessa jobbfester, jag säger då det....

Torsdag - planering

Publicerad 2011-03-11 22:12:59 i Allmänt

Det är lite skönt att ha en lärarkandidat emellanåt, på en av simlektionerna satt jag och en annan lärare och pratade bort hela lektionen. Blir så stolt över mina simelever dessutom, de är så duktiga! Och de lär sig så fort! Är det någonstans man ser resultat på sitt jobb så är det när ett barn helt plötsligt upptäcker att det lärt sig simma! Eller att det vågar doppa huvudet, eller... ja ni fattar. De är härliga helt enkelt!

Lukas direkt efter jobbet, sen hem en snabb runda för jobb och sen vidare till Malena. Hon bjöd mig och Katti på scones och vi planerade en stockholmstripp. SJ är lite struliga, inte helt lätt att få ihop det...

Onsdag - lillördag

Publicerad 2011-03-11 22:09:02 i Allmänt

Skulle egentligen träna på kvällen, men kände inte för det. Istället ringde jag och beställde pizza, som Johan fick ta med sig hem. Till det lite läsk. Han hade även projektor med sig hem, så vi kollade på film i storbildformat. Filmen vi såg var "Wall street: Money never sleeps". Helt okej, även om jag inte är så insatt i den branschen...! Så kan det gå en helt vanlig onsdagskväll. Javisst ja, vi åt ju popcorn också!

Tisdag - kvinnlig fettisdag

Publicerad 2011-03-08 20:41:23 i Allmänt

Hade en timmes sovmorgon idag, det var helt underbart. Jag vaknade pigg och utvilad, hade gott om tid innan jag skulle till jobbet. Kom dessutom för tidigt. Kände mig pigg säkert halva dagen!

Var hos kiropraktorn på em för besiktning :-) Jag gick igenom...

Sedan blev det ett träningspass, skivstång/kondition. Förtjänade en päron/äpplekaka ikväll, (?) så det gjorde jag, och vi hjälptes åt att äta den sen.

Måndag - inget

Publicerad 2011-03-08 20:36:49 i Allmänt

Idag hände inget speciellt. Har pratat om ursäkter med elever. Diskuterat läroplan. Handlat fika. Fikat. Ätit köttbullar och bruna bönor. Kollat en del information inför diverse resor i framtiden.

Söndag - sol(sidan)

Publicerad 2011-03-06 20:51:00 i Allmänt

Soligt härligt väder vilket innebar tre promenader idag! Först gick jag ensam medan Johan och Jonas grejade med köket. Därefter en promenad med Katti längs sjön och sen körde jag och Johan till Åhus där vi gick på stranden. Eller egentligen på havet faktiskt. Var lite i stugan, lite hos Bengt, lite hos Wilmer och lite på Maxi.

(Grattis Jennie på födelsedagen!)







Lördag - oh my good

Publicerad 2011-03-06 11:04:21 i Allmänt

Tränade på förmiddagen, core. Hem och duschade, sen träffade jag Johanna på stan för en del shopping och lunch. Härligt väder dessutom! Det shoppas lite för mycket nu för min del, men det är ju så kul!

Helt slut sen efter några timmar på stan så jag vilade en ganska lång stund.

Jag och Johan körde och köpte godis, hämtade pizza/kebabtallrikar/kycklingtallrik och körde sen hem till Johanna och Johan. Åt maten, godiset och såg Melodifestivalen. Oh my God är faktiskt riktigt bra tycker jag! Och Sara Vargas låt med.

Härlig dag!!!

Fredag - eld

Publicerad 2011-03-06 11:01:09 i Allmänt

Åh så härligt det är när klockan är tre och man får köra hem från jobbet, och det är helg!

Jag testade Fuego-passet på Friskis på eftermiddagen, men det var sådär tycker jag. Ska ju vara som zumba...

På kvällen åt vi lite olika rätter, ex chevre med honung, rostade tapas, räkor, vitlöksbröd, glass. Och till det vin. Och såg alla mina favoritprogram som Vem vet mest, Postkodmiljonären och På spåret. Kan inte bli mycket bättre en fredagskväll!

Torsdag - levande

Publicerad 2011-03-03 22:05:26 i Allmänt

Jag hade bestämt mig för att springa när jag kom hem idag. Kände verkligen inte för det. Trött, kallt och allt annat man kan komma på. Men ändå gjorde jag det, jag sprang min 5 km-runda. Och så oerhört duktig jag känner mig sen. Inte mycket som slår det!

Vi åt pannkakor, glass och fruktsallad till kvällsmat. Gott :-)

Och sen såg vi en Beck-film, "Levande begravd". Tyvärr somnade jag på slutet....

Onsdag - gulleplutt

Publicerad 2011-03-03 22:02:51 i Allmänt

Kompade på eftermiddagen så jag var hemma redan strax efter två. Skönt. Körde till Harastorp. Först blev det fika och sen en tupplur.

Gick ner och hämtade Gustav och hade hand om honom em/kväll. Lite gnällig, blev bland annat rädd för mamma! Men han är lika mycket gullunge för det!

Situationen har vänt helt, nu blir jag bara uppassad! Och tillåter mig att bli det....

Tisdag - tillbaka till brottsplatsen

Publicerad 2011-03-01 20:54:29 i Allmänt

Jaha, då var det ännu en dag full med lektioner, tex historia! Körde lite tidigare från jobbet eftersom jag skulle på LUF-träff på Högskolan. Eftersom jag är handledare åt en lärarstuderande så blev jag inbjuden på en träff som innebar information och en föreläsning omvariationsteorin.

Körde sedan direkt därifrån till Friskis och tränade, skivstång/kondition.

Vid hemkomsten senare på kvällen hade Johan maten färdig, perfekt!

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela