lindazvenzon

Tisdag - årsmöte

Publicerad 2011-05-31 22:35:17 i Allmänt

Härligt sommarväder idag!

Efter jobbet LR årsmöte.

Hem och vila, det tar på krafterna att jobba samtidigt som man är sjuk...

På kvällen var det dags för dagens andra årsmöte, nu i bostadsrättsföreningen. Intressant med lite skvaller, många idéer och planer. Får se vad som blir verklighet....

Måndag - sjuk

Publicerad 2011-05-30 22:10:50 i Allmänt

Kände mig lite hängig igår, men trodde jag var trött bara. Idag vaknade jag helt kass, ont i halsen, värk i hela kroppen, förkyld, ont i huvudet. Antagligen feber också eftersom jag frusit rejält idag samtidigt som jag varit varm... Det är helt enkelt lite synd om mig idag... :-)

Efter jobbet uträttade jag lite ärenden åt kolleger, köpte glass och sov sen bort det mesta av kvällen förutom lite glasspauser....

Inte riktigt läge att vara hemma från jobbet nu heller, tre vanliga skoldagar kvar....

Söndag - kalas

Publicerad 2011-05-29 20:18:50 i Allmänt

Jag promenerade och sen kom Emil hit och åt frukost. Sen gick resten av dagen åt att städa, laga mat, fira morsdag och födelsedag med familj och släkt, äta, besöka Naturum och sen diska och städa igen!

Lördag - se film

Publicerad 2011-05-28 12:49:19 i Allmänt

Vill du se gratis film i 2 månader? Gå in på Lovefilm.se och anmäl dig. Skriv in koden: k3948a9rh för att ta del av erbjudandet! Jag kan rekommendera det, har hyrt film på detta sättet ganska länge nu.

Idag har Wilmer, Jonas och Mia varit här. Och jag har påbörjat sommarens gympaprogram! Start i juni någon gång i Rickarum...

Fotboll i Huaröd. Emil spelade, derby mot Degerberga. Tyvärr skadade han sig efter ca 20 min, sen var det ju inte lika kul att titta. Dessutom var det svinkallt, varför är det alltid det när man ska se på fotboll????

Körde inom Jennie mfl. på hemvägen och sen handlade jag inför morgondagens firande.

Kvällen gick åt promenad, och fixa lite inför imorgon.

Fredag - förmågor

Publicerad 2011-05-27 21:20:54 i Allmänt

Idag var en sån dag som jag tycker är mindre rolig. Eleverna var lediga, studiedag. Jag var på T4-skolan på förmiddagen, ämnesnätverksträff. Diskuterade idrott, jag tycker det är så tråkigt och slöseri med tid...

På eftermiddagen var vi på Västerskolan och reviderade arbetsplaner...

Ikväll blev det hämtmat från Ko-san, gott, och tv-tittande, betalar räkningar och lite sådant skojsigt.

Har precis ätit ett Marabou Mango. Jag älskar choklad och jag älskar mango, men tyvärr funkade inte kombinationen riktigt. Fast så hemskt var det ju inte eftersom jag precis klämt 180g...

Torsdag - treatvåa

Publicerad 2011-05-26 21:04:36 i Allmänt

Jaha, då har man levt i ganska exakt 32 år. Det är alltså min födelsedag idag.

Morgonen blev betydligt trevligare än jag förväntat mig. När jag duschat hörde jag det prasslades med något utanför och trodde Johan slog in alla mina presenter, men det visade sig att det var mamma och Emil som smugit in och nu stod och sjöng för mig! Blev ganska paff! De hade frukost och presenter med sig dessutom.

På jobbet var det lektioner exakt hela tiden förutom en kort lunch då. Satt kvar en timme extra för att göra det nödvändigaste innan jag begav mig hemåt.

När Johan kom hem fick jag fina presenter, blev sen bjuden på mat på House of Bagels.

Vi gick sen bort och hälsade på lilla Milton som idag blev en vecka gammal :-)

Har fått en massa gratulationer idag, tack!

Onsdag - oj

Publicerad 2011-05-25 21:09:29 i Allmänt

Fullt upp idag kan man säga!

Först ett möte innan själva arbetstiden började, sen lite lektioner och simträning (de klarade det äntligen!), bebisbesök!, betygen sattes idag, volleybollturnering, och sen klippning och färgning av håret på Skägg&Lockar.

Volleybollen gick rätt bra ändå. Niorna hade ett varsit lag och vi hade ett lärarlag, alla möttes. Även om vi bara vann en match spelade vi ändå hyfsat bra för att inte tränat ihop eller spelat på länge. Kul med volleyboll är det iallafall!

På s&l var jag hos Fredrik och blev fixad. Är helt faschinerad av honom!!! Duktig är han också.

Fördelen med att komma hem sent var att Johan hade maten färdig när jag kom!

Jobb, Grey.

Tisdag - jobb

Publicerad 2011-05-24 19:09:59 i Allmänt

Vaccinerade mig idag, en sån spruta man tar som varar i 30 år när man ska ut och resa liksom då va....

Johans pappa, Jonas och Wilmer var här och renoverade kök, åt pizza och lite sånt under kvällen.

Ser fram emot morgondagen!

Söndag - grill

Publicerad 2011-05-22 18:58:40 i Allmänt

På eftermiddagen gick vi ner till tivoliparken och grillade, jag och Johan. Hade väl tänkt och sola lite undertiden, men det blåste så det blev kallt.

Varit seg idag, sovit. Skulle sprungit, drog ut på det ända till kvällen och då började det åska och regna precis när jag skulle ut. Otur...

Annars har det varit de vanliga söndagssysslorna typ tvätta, jobba osv. Är omotiverad att jobba nu, men det är inte så mycket kvar innan sommarlov.

Lördag - opera och cykelfrukost

Publicerad 2011-05-21 22:25:59 i Allmänt

Den här morgonen kunde jag sova lite längre...!

Jag och Johan cyklade till Vä, där vi hälsade på Matilda på Sandhem och åt hennes goda frukostbuffé. Satt där länge och åt, läste tidningar osv.

Cyklade lite omvägar hem och kollade på olika saker, t ex veteranbilutställning på Långebro.

Satt lite ute i solen innan vi var på Maxi och handlade.

Mamma kom hit och fikade innan hon och jag gick till konserthuset. Där framfördes "En dag på operan" med Christianstad symfoniker, Christianstads motettkör, Sebastian Duran och Sabina Zweiacker. Det var klassisk musik och det sjöngs opera, bland annat Mozart och Puccini. De var superduktiga! Har lyssnat på Sebastian flera gånger innan, brukar kalla honom Josh Groban :-) Mycket folk där, det var även Lions stipendieutdelning.

Efteråt var jag och Johan ute på långpromenad!

Fredag - ny medlem

Publicerad 2011-05-21 22:12:47 i Allmänt

Idag hade jag sovmorgon, händer aldrig en vardag. Men självklart vaknade jag alldeles för tidigt och kunde inte sova! Beställde "lite" möbler till jobbet!

När jag kom till jobbet hade jag bad med niorna första lektionen. De simmade klädsim och bestämde sig för att jag också skulle göra det. Trodde aldrig de skulle våga men jag hamnade i vattnet med kläderna på. Det tyckte de var kul... Jag hade ingen handduk, saknade det mesta. Så kan det gå.

Hade möte på eftermiddagen så det blev sent hem, dessutom hade det skett en olycka på 21:an så det blev en rejäl omväg hem.

Snabbt upp i lägenheten för att byta kläder sen körde jag och Johan till sjukhuset. Hälsade på Malin, Patrik och deras alldeles nyfödda lille pojke! Kunde stannat hur länge som helst och hållt honom :-)

Men halv sju skjutsade Johan mig till Bishops Arms där jag, Katti, Mia, Malena och Jennie satt ute i solen och åt. När det blev lite väl kyligt flyttade vi in. En förträffligt trevlig kväll blev det! Han med kräkbilen jobbade i baren förresten!

Torsdag - fashion show

Publicerad 2011-05-19 21:28:45 i Allmänt

Eftermiddagen gick åt att förbereda inför kvällens modeshow med klassen. Bygga catwalk, fixa mingelmat, sminka, fixa "kläder" osv. Och mitt i alltihopa hann jag spela volleyboll med niorna.

Kl 18 dök publiken upp, ca 60 st kom för att mingla och se mode från 60-talet och framåt. Självklart visades framtidens mode också, jag och en annan lärare gick ut iklädda bubbelplast och lite annorlunda hår...

De insamlade pengarna går till skolorna i Himalaya-området.

När vi var färdiga och körde hem vid halv 8 var jag helt, totalt slut!

Stor dag - Grattis Malin och Patrik till pojken!

Onsdag - åsen

Publicerad 2011-05-18 22:05:34 i Allmänt

Hem till Harastorp, jag och mamma barnvaktade Gustav.

Zeke behöver ju också lite uppmärksamhet så vi körde till Stackedala och tog oss upp coh ner för de eländiga backarna... Vi hamnade dessutom mitt i en orienteringstävling!

Förberedde lite inför morgondagen och nu ska jag snart gå in till G och lägga mig också, vi delar ju rum han och jag :-) Bara det att hans säng är någon modell mindre än min.

Imorgon är det ju stor dag med modevisning på kvällen!

Tisdag - knäck

Publicerad 2011-05-18 22:01:20 i Allmänt

Var hos knäckar-Mike idag, för lite justeringar av rygg och nacke.

Trots den enorma rastlöshet jag för tillfället besitter så blev det bara en kort liten promenad men i övrigt bara hemma.

Måndag - bubbel

Publicerad 2011-05-16 19:56:27 i Allmänt

Var på rusta och köpte 15m bubbelplast, alltid bra att ha :-)

Uttråkad, Johan på möte och jag har INGET ATT GÖRA! Ser lite dåliga tv-program... Och väntar på en sak...

Söndag - klättervägg

Publicerad 2011-05-15 19:46:56 i Allmänt

Då var det lite jobb idag, det är ju trots allt söndag!

Jag klättrar på väggarna, är inte van att ha så mycket ledig tid hemma som jag har nu. Har ju dragit ner på aktiviteter/tempot medvetet för att ta det lugnt, men det är jobbigt! Blir så rastlös!

Vi såg film iaf, The social network. Jag gillar datasnacket, och jag gillar att det är verklighet!



Gjorde kesoplättar idag, rättså gott!

Utökade min löparrunda ikväll, det blev en kilometer längre än vanliga fall, och rundan blev vid sjön iställlet. Behövs lite variation!

Recept på kesoplättar, 4 port
  • 4 rivna morötter. ca 400 g
  • 500 g keso
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • Blanda smeten, klicka ut i stekpannan och stek ca 3 min på varje sida.

    Lördag - Hällevik

    Publicerad 2011-05-15 11:54:39 i Allmänt

    Idag var jag, Johan och hans pappa på utflykt. Först åt vi gratis-korv på Byggmax, sen körde vi till Hällevik där vi åt stekt sill på Dagmars. Gottgottigottgott!

    Hälsade på Johans släktingar också där vi fikade, innan vi åkte hem igen.

    På kvällen var vi hos Mia och Micke och kollade på Eurovision song contest. Bra jobbat Saade! För en gångs skull var det lite spännande att kolla på röstningen! Vinnaren Azerbajdzjan var ju ganska mycket svenska, så det var väl ok att de vann! Men egentligen är A. ju faktiskt ett mer asiatiskt land än europeiskt....

    Fredag - french kiss

    Publicerad 2011-05-13 17:09:27 i Allmänt

    Det har blivit mycket vikariat denna veckan, idag hade jag franska. Det är jag inte riktigt så bra på, dvs jag kan inget alls...!

    Dragkamp på lunchen! Jag gillar att tävla...

    När jag kom hem städade jag köket efter gårdagens renovering, och sen sprang jag.

    När Johan kom hem senare gick vi till Banken, eller jag menar Bånken, och åt och drack gott! Det var inte så varmt ikväll så efter ett tag fick vi flytta in inomhus :-)

    Så här vacker har jag varit på jobbet idag, som belöning för min "utklädsel" fick jag en smoothie (eller smottie som vissa säger)! Autograftröjan kommer fram vid vissa fina tillfällen :-) Är det hälsovecka så är det!

    Onsdag - landet

    Publicerad 2011-05-12 18:30:57 i Allmänt

    Idag blev det hem till landet! Jag och Zeke var på långpromenad, satt ute i solen och läste/sov, hälsade på Gustav och blev bjuden på mat hos mamma och pappa. Letade upp en massa snygga kläder också, till nästa veckas modeshow!

    Det fina vädret byttes mot regn och åska senare på kvällen, men det var väl behövligt.

    Tisdag - overheard

    Publicerad 2011-05-12 18:26:01 i Allmänt

    På lunchen fick jag lyssna på två telefonsamtal, helt ofrivilligt. Hujedamig! Allt vill man inte höra!

    Var på massage på Hälsa och helhet efter jobbet, underbart såklart. Fixade lite ärenden på stan också innan jag begav mig hemåt. Sprang drygt 5 km innan det var dags för veckans tv-höjdpunkt - Desperate Housewives!

    Måndag - walking

    Publicerad 2011-05-10 07:03:33 i Allmänt

    Var ute på en promenad med Mia på kvällen i det underbara vädret. Jag blir glad av sol, bara att konstatera!

    Tog det bara lugnt resten av kvällen, läste Elsas värld.

    Elsas värld (inbunden)

    Söndag - kalas

    Publicerad 2011-05-08 21:08:19 i Allmänt

    Medan jag skötte tvätten "byggde" Johan i köket.

    Var på kalas i Hammar på eftermiddagen, firade Jonas och Mias födelsedagar. Åt smarrig smörgåstårta och satt ute hela eftermiddagen, skönt!

    Maxi, jobb, löprunda osv.

    Ny vecka - händer nog inget speciellt vad jag vet?

    Lördag - sol

    Publicerad 2011-05-07 22:36:01 i Allmänt

    Var i Harastorp idag. Gjorde helgens goda gärning hos farmor. Jag och mamma var där och strök gardiner och satte upp dem, och dammsugade huset.

    När vi var färdiga på eftermiddagen satt jag ute en stund i solen, äntligen!!! Städade lite där också innan jag körde till stan igen.

    Jag och Johan gick ner till tivoliparken och satt där och grillade och njöt av vädret på kvällen. Men det blir kallt när solen försvinner...

    Nu är det Zlatan-fotboll på tv...

    Fredag - ikon

    Publicerad 2011-05-07 22:27:45 i Allmänt

    Oj så skönt med fredag! Välbehövligt.

    På kvällen levererades äntligen vitvaror hit!!!

    Städning, mat, promenad.

    Såg filmen "The Joneses". Intressant! Se den!

    Torsdag - off

    Publicerad 2011-05-05 19:34:43 i Allmänt

    Känner mig aningens off these days. Johan i Göteborg, ensam hemma. Vet inte riktigt vad jag ska göra...

    Tisdag - men simon!

    Publicerad 2011-05-03 21:11:24 i Allmänt

    Var på Friskis för första gången på över en månad, det blev ett gympapass.

    Har precis sett "I rymden finns inga känslor". Ok film!

    Måndag - en del av mitt hjärta

    Publicerad 2011-05-02 21:13:33 i Allmänt

    Varit helt trött och omotiverad idag, tråkigt. Och kallt har det varit ute! Jag gillar inte att frysa, vill ha sol och 20 grade varmt igen tack!

    Hem och tillagade middag, strök resten av klädhögen som påbörjades igår, sen var det jobb resten av kvällen som gällde. Kul dag!

    Resten av veckan blir lugn tror jag, skönt.

    Söndag - sköna maj välkommen

    Publicerad 2011-05-01 21:33:07 i Allmänt

    Först en solig men blåsig promenad, handlade därefter till eftermiddagens fest, både presenter och mat. Vi körde sedan till Harastorp och lagade mat, och kl 13 dök släkten upp för att fira Emil och farmors födelsedagar.

    På kvällen, efter firandet var över, blev det 31 minuters motion, rättande av prov, planerande av lektioner och lite annat smått och gott.

    Är helladdad inför en ny vecka!!! Mooaahaahaahaa!

    Lördag - valborg

    Publicerad 2011-05-01 09:34:14 i Allmänt

    Cyklade ut mot Vilan och kollade in vitvaror på diverse ställen, kanske det snart blir inköp så köksrenovering kan fortsätta?

    Köpte presenter på stan, rättade prov, promenerade osv.

    På kvällen cyklade jag och Johan ut till Hammarslund, till Johanna, Johan och Rut. Vi grillade och åt gott, gick sedan till nåt ställe där alla andra Hammarslundsbor också var och köpte lotter, väntade på att elden skulle tändas osv.

    Efter ett tag tillbaka igen, och efter ännu ett tag cyklade vi hemåt mot stan i den kyliga natten! Mycket trevlig valborg!

    Fredag - adjö

    Publicerad 2011-05-01 09:27:40 i Allmänt

    Samverkansmöte, utelektioner, fika. Idag slutade rektorn, nu är vi mer eller mindre rektorslösa resten av terminen. Tråkigt helt enkelt!

    Efter jobbet till Harastorp. Städade bilen, hälsade på G, fixade färdigt tipsrundan som jag och Johan cyklade och satte ut.

    På kvällen kom det en massa folk till vår traditionella vårbrasa, som gick tipsrundan som handlade om 1900-talet, tittade på elden och grillade korv, och för vissa banan med choklad.

    Underbar kväll, härligt väder!





    Det är rättså hett att grilla sin korv




    Mycket att titta på, både för Johan och Gustav

    Om

    Min profilbild

    Zvenzon

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Prenumerera och dela