lindazvenzon

Måndag - 6 månader

Publicerad 2012-08-30 14:26:48 i

Idag blir lille bebisen ett halv år. Det är stora killen som gäller nu. Liam kan nästan sitta själv, han rullar runt hela tiden, är inte stilla mycket, försöker hela tiden dra sig upp/sit ups, äter gröt på kvällen innan han ska sova och gillar all mat som erbjuds. Han tittar efter leksakerna som han hela tiden tappar på golvet och är duktig på att hålla i saker. Han förstår vem som pratar med honom, var ljudet kommer ifrån, och lystrar till sitt namn. Fortfarande är han oftast glad, särskilt när barn leker med honom. Han börjar också förstå att han är en egen person, tittar efter mig när jag inte håller honom. Han blev mer än väl godkänd av doktorn när vi var på besök.
 
Vi var på stranden idag, med Mia, Wilmer och Felix. Det var en helt ljuvlig dag, alldeles lugnt, lagom varmt och skönt. Vi fick en strålande idé om grillning på kvällen, så vi ringde dit Johan och Jonas som kom ner med grill och korv. Så det blev en grillning på stranden, bättre avslutning på sommaren än så blir det inte.
 
 
 
 

Måndag - Söndag

Publicerad 2012-08-26 23:18:00 i

Måndag: Blev en fixardag, mycket till helgens byastafett t ex. Var på ett snabbesök i stugan, och sedan hos Bengt och Marianne. Blev en runda i Björket sent på kvällen.
 
Tisdag: Mamma core på förmiddagen, promenerade både dit och hem igen. Bumbo fick följa med idag, då var Liam nöjd hela passet. Begav oss sedan till Harastorp. På kvällen var det gympa i Rickarum. Mycket träning idag! Fick fin blomma och presentkort som tack för gympandet i sommar. Efter önskemål kommer vi dock fortsätta lite till.
 
Onsdag: Harastorp hela dagen. Skrev fakturor och fixade och grejade.
 
Torsdag: Tivoliparken med Mia, Wilmer och Felix. Trevligt! Liam gillar att gunga! Uträttade ytterligare lite ärenden denna dag. På em/kväll var jag på massage på Hälsa och helhet. Underbart ljuvligt. Det behövdes verkligen.  Sprang på kvällen. 4 år idag! Fick fina blommor.
 
Fredag: Bakade idag. Polkagriskakorna blev misslyckade, så de går inte att bjuda på. Men kladdekaksmuffinsen med noblesse ska det nog gå att bjuda på :-) Jennie kom på lunchbesök! Inte fel med lite lunchsällskap! På eftermiddagen körde jag och lämnade Liam hos mamma och pappa. Johan fick på eftermiddagen veta att han skulle befinna sig på en viss plats en viss tid och vad han skulle ha på sig. Så på kvällen hade jag en överrasknings-dejt med honom, på Bar-B-Ko. Åt och drack gott och hade en mycket trevlig kväll. Det behövs, att göra något själva ibland. På natten skulle jag sova ostört och länge hade jag tänkt, nu när inte Liam kunde väcka mig stup i kvarten som han brukar. Men kunde jag sova? Icke. Jag låg vaken det mesta av natten.... Störigt.
 
Lördag: Körde till Harastorp, Liam hade sovit hela natten! Har aldrig hänt förr. Var i Rickarum med resten av kommittén och förberedde morgondagens byastafett. Bjöd på ovan nämnda muffins. På kvällen var jag, Katti och Mia på Bishops och åt. Blev lite sent i säng med tanke på morgondagen... Men trevligheter går före sömn :-)
 
Söndag: Rickarums byastafett. Det är ju en relativt stressig dag för mig, men det gick bra. Blev inte att jag deltog i något lag, skönt. Men allt funkade och flöt på, det var 17 lag som deltog, vädret var på vår sida och allt. Shoppade loss lite på barnloppisen till Liam. Han "sprang" förresten barnloppet, tror han är yngste deltagaren hittills :-)
 

Söndag - hot

Publicerad 2012-08-20 14:27:00 i

Idag var det lätt årets varmaste dag! Vad kan man göra annat än att åka till stranden, så det gjorde vi.
 
På eftermiddagen/kvällen var det 2-årskalas och 5-årskalas i Harastorp. Gustav och kusinen Ella firades. Satt ute och åt, var en underbar kväll.
 
En sandlåda levererades!
 
 
Liam fick också present! En mobiltelefon.
 
Kusinmys
 
Måste man alltid bada??????
 
 
 

Fredag - Höööör

Publicerad 2012-08-18 20:46:23 i

Det blev träning på förmiddagen, mamma-core på Friskis. Det var ett tag sedan man var där... Terminen har inte dragit igång än, så det var ett test-pass. Blir nog bra! Liam var nöjd nästan hela tiden :-)
 
Hem och duschade, sen drog vi vidare till Birgitta i Höör. Där var arbetslaget och åt lunch, vi testade bland annat surströmmning. Jag har aldrig ätit det förr, och kommer nog aldrig mer att äta det heller. Men jag åt en hel bit till skillnad från vissa andra ;-) Trevlig att träffa kollegorna, blev att jag stannade ända till kvällen.
 
När jag väl kommit hem åkte vi direkt till Eko för inköp av krukor!

Torsdag - taco

Publicerad 2012-08-18 20:35:51 i

Det blev en mumsig lunch på Arenan idag. Tacobuffé! I sällskap av Johanna och Siv. Efteråt blev det en rejäl promenad!
 
Till Harastorp. Jag klippte gräset, Liam lekte med mamma. På kvällen var det Blingoparty hos Maria i Tyringe. Jag är ju inte helt såld på detta märke direkt, men några inköp blev det i alla fall!

Onsdag - härligaväder

Publicerad 2012-08-15 23:37:10 i

Var i Harastorp hela dagen. Alla måltider intogs ute i trädgården, vi gick en runda och vi sprang en runda, lite fikabesök och annars lugnt. Härligt sommarväder det blivit nu! Gött att inte jobba ;-)
 
Såg en film i natt förresten, "Easy A". Ett tips är att inte slösa tid på den filmen.
 
Mormor har köpt rutschkana!
 
 
 

Tisdag - kyligt

Publicerad 2012-08-15 23:25:53 i

Idag var det inte lika fint väder, men vi bestämde oss för att chansa på stranden ändå. Brukar ju vara finare där nere... Samma sällskap ungefär som igår. Det var väl lite bättre väder än i stan, men vi var ganska ensamma på stranden och emellanåt satt vi med kläderna på och frös...! Jaja, det är trevlig att vara på stranden! Åkte hem ganska tidigt.
 
Mamma hämtade Liam, de var på hennes jobb och sedan åkte de hemåt. Jag var hos Lukas, när jag var klar körde jag också till Harastorp.
 
Gympa i Rickarum på kvällen. Sen sov vi över. Johan är ju ändå inte hemma så då passar vi på!
 
Jodå, solen var där någonstans!
 
Bästa vännen bumbo :-)

Måndag - beach

Publicerad 2012-08-15 23:12:35 i

Jag och Liam hade inga planer för dagen och vackert väder blev det. Så då drog vi till stranden! Hämtade upp Felicia på vägen, nere på stranden hängde vi sedan med Mia+barn och fastrar och farbrödrar och andra släktingar till Johan :-) Blev en riktigt skön och härlig dag!
 
På kvällen gympades det i tivoliparken för sista gången denna sommar.
 
Bumbo passar perfekt på stranden. Rolig boll hittade vi med!
 
 

Lördag - utflykt

Publicerad 2012-08-12 16:21:54 i

Jag, Johan, Johans pappa och Liam förstås, gav oss ut på en liten utflykt idag. Först till Humlalyckan där vi åt lunch ute i solen, kollade in fina saker och fixade presentkort till byastafetten. Körde runt lite och kollade var folk bor osv, och sen blev det fika hemma hos mamma och pappa.
 
Var hemma en liten stund då jag hann klämma in en löparrunda, och sen vidare för grillning hos Mia och Jonas. God mat och bus med Liams kusiner!
 
Många intressanta kossor på Humlalyckan!

Fredag - kräftor

Publicerad 2012-08-12 16:11:35 i

Tog en promenad ut till leksaksaffären på Vilan och handlade presenter till lite olika barn. Självklart fick Liam också en liten present :-)
 
Blev ännu en promenad denna dag, nu med Malena.
 
På kvällen var vi hos Johanna, Johan och sötnosarna Rut och lilla Siv. Det bjöds på kräftor bland annat, mumsigt det! En bra kväll helt enkelt!

Torsdag - besök

Publicerad 2012-08-09 23:01:37 i

Idag fick vi besök av Martina, äntligen!!! Alldeles för längesedan vi sågs! Liam fick finaste presenten som blev mycket uppskattad.
 
Sen blev det eftermiddagspromenad med Mia, och på kvällen gick vi ner på strandhugg i tivoliparken och lyssnade på musikkryss med Calle, Monia och Clara.

Onsdag - lek

Publicerad 2012-08-09 22:45:34 i

På förmiddagen gick jag och Liam ner till lekplatsen i tivoliparken, där vi träffade Anna och Gustav. Lekte och sen matade vi änderna. Därefter blev det lunch på Lu café. Mysig dag!
 
På kvällen var det möte i Harastorp, inför byastafetten. Idéerna sprudlar så det finns ingen hejd på det hela. Det kommer säkert bli toppen, även i år! Den 26/8 är det dags, glöm inte att anmäla lag! Info här
 
Avslutade kvällen med en promenad med mamma och Zeke, och en snabb maxi-shopping fem min innan stängningsdags.
 
Kollade på bilder av Gustav när han är liten. Liam är så otroligt lik honom, ser knappt skillnad på vissa bilder.
 
 
Gustav pussar Liam <3
 
Gustav 2 mån ca ?
 
 
 

Tisdag - rekord

Publicerad 2012-08-09 21:35:10 i

Jag och Liam var hemma hos mamma och pappa på eftermiddagen. Och på kvällen hade jag mitt gympapass i Rickarum. Det var så mycket folk där, rekord denna sommar! Kul! Två gånger kvar nu.

Måndag - slut på semester

Publicerad 2012-08-06 21:13:17 i

Då var det slut på semestern för Johan, vilket innebär att det blir mer häng för mig och Liam själva. Det har varit skönt att att vara alla tre tillsammans så mycket.
 
Vi har haft en lugn dag, Liam har sovit mycket idag. Vi var på stan och uträttade lite ärenden, och på kvällen var jag på gympa. Det finns en fantastisk man som förgyller min träning, han kör helt och hållet sitt egna race. Gör inte en enda rörelse samma som vi andra, står gärna i mitten tillsammans med ledaren, showar och har sig, kollar sig omkring så att alla verkligen ser honom och ler lite finurligt. Han är underbar!

Söndag - cool

Publicerad 2012-08-05 20:24:56 i

En lugn dag, varit ganska trött efter alldeles för lite sömn inatt. Förutom att jag var hemma sent, så vaknade Liam en gång i kvarten...
 
Var hos Mia och Jonas och fick god mat, shopping på Maxi, och OS-tittande. Nu ska jag masa mig ut för en liten springrunda...
 
Ett litet inlägg bara...  på Elaine Eksvärds blogg. Tänkvärt.

Lördag - biskop

Publicerad 2012-08-05 20:20:20 i

Fast det var så varmt blev det en dag i stan. Vi gick på långpromenad, vi var på järnvägsmuseet och vi var iväg och köpte en bumbostol till Liam.
 
På kvällen var det fest hos Malena, och sedan utgång. Och jag var faktiskt med ute. Men det fanns ju en särskild anledning till det ;-) Trevligt värre!
 
Liam i sin nya stol
 
Myskillen

Fredag - glassgrill

Publicerad 2012-08-05 20:05:26 i

Johan fixade min bil idag, jag och Liam var hemma och busade och myste. På eftermiddagen körde vi runt till olika ställen och letade krukor till vårt hus. Hamnade i Åhus, köpte glass, promenerade på stranden. Avslutade med grillning i stugan.
 
En gammal ovän har kommit på besök igen, det gillas inte. Varför???
 

Torsdag - playdate

Publicerad 2012-08-03 11:42:27 i

Idag hade Liam en dejt med grannkompisen. Eller egentligen var det kanske mest för min skull? I alla fall, jag och grannen Sofie gick ner till tivoliparken med våra barn, där vi även träffade före detta grannen Sara med barn. Det lektes och pratades, väldigt trevligt. Liam sov sig mest igenom tiden...
 
 På eftermiddagen körde vi ner till Åhus, det blev faktiskt en timme på stranden med helt ok väder!
 
Blev sedan en lugn kväll, det kunde vi nog behöva. Jag passade på att ta en löpartur när Liam somnat för kvällen. Såg filmen "Love, wedding, marriage". Den var inte särskilt bra.

Onsdag - orientering

Publicerad 2012-08-02 12:49:36 i

Kl 10 idag samlades vi vid turistbyrån, för att även denna sommar genomföra en cykelorientering. Karta införskaffades och sedan bar det av för att ta reda på svaren på 36 olika frågor. När vi kom till Landön blev det lunch vid hamnen där. Var rättså mör i kroppen efter 5 mils cykling när vi gav oss för dagen... Men trevligt är det! Ett bra sätt att fördriva tiden på!
 
På kvällen var det grillning och kubb som gällde hos Malin och Patrik. Mycket trevligt det också!
 
Lunchpaus
 
Liam river ner gardinerna i Miltons lekstuga
 
Kubbspel. Flicklaget dominerade som vanligt. Eller?
 
Liam har fattat spelreglerna. Kungen ska ner.

Tisdag - som förr i tiden

Publicerad 2012-08-02 12:39:03 i

Var i Harastorp idag, spanade in uterumsbygget t ex. På kvällen körde jag ännu ett gympapass i Rickarum. Pga ostadigt väder blev det inomhus, i gympasalen. Den som jag tyckte var så stor när jag gick på lågstadiet där... Hm. Lite nostalgi.

Måndag - Bistro

Publicerad 2012-08-02 09:54:49 i

På kvällen åt vi på Bistron i Åhus med familjer och stuggrannar. Det är mycket äta ute nu....! Men det är ju inte helt fel.

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela