lindazvenzon

Måndag - utbildad

Publicerad 2012-01-30 19:28:10 i Allmänt

Idag har vi varit på del två, och därmed sista, av föräldrautbildningen. Efteråt blev det en runda på stan för att fortsätta fylla på av det som blev stulet förra veckan. Tänk så mycket saker man kan bli av med...

Söndag - sjuk

Publicerad 2012-01-29 17:03:52 i Allmänt

Sjukdomen fortsätter, var rätt beslut att stanna hemma. Har ägnat dagen åt att ligga i soffan och läsa den spännande boken "Mysteriet på Vannaröd", sett veckans alla avsnitt av "Vem vet mest" och andra tv-program och druckit nyponsoppa.

Lördag - vänt

Publicerad 2012-01-29 16:57:48 i Allmänt

Lunch på stan med Mia och Katti blev det idag, mysigt.

Tyvärr blir pappa sämre igen. Det såg ju bättre ut ett tag, men för någon dag sen vände det igen. Syresätter sig mycket sämre och är helt sövd nu. Fick veta på eftermiddagen att det inte var alls bra.

Jag lämnade lunchdejten, jag och Johan körde hem till mamma där alla samlades. Och sjuk blev jag också idag. Ont i varje muskel i kroppen, lite feber och annat smått och gott. Så jag varvade att ligga på soffan med att sortera lite fakturor. Körde tillbaka till stan senare på kvällen. Efter mycket beslutsvånda bestämde jag mig för att stanna hemma, mamma och Johan S åker upp till pappa tidigt imorgon.

Fredag - cats

Publicerad 2012-01-29 16:46:53 i Allmänt

Har haft en riktigt dålig natt, ont i huvudet, mått illa och frossa. Vet inte vad som tog på, men det var bättre på dagen sen.

Ringt och trakasserat SJ igen, ingen väska upphittad, och sen en liten runda till Stadium för att köpa jacka till Johan.

Körde till Harastorp och var där på eftermiddagen, innan jag körde vidare till Hässleholm. Åt middag på Cats med Sara, Katarina, Birgitta, Martina och Tobias. Gott och mättande, sen gick vi vidare till Harrys. Trevlig kväll, pigg som en mört när jag jag kom hem och har snart vänt helt på dygnet...!

Torsdag - 2st

Publicerad 2012-01-27 12:52:36 i Allmänt

Idag har vi provat på familjelivet rejält, två barn dök upp strax innan 8 imorse. Wilmer och Gustav.

Först lite lek hemma innan vi bylsade på oss och gick bort till Andys lekland. Där spenderade vi 2.5 timmar och de hade roligt, helt vilda! Lite matpaus annars fullt ös! Gustav somnade direkt när vi gick hem och sov sen i två timmar. W åkte hem på eftermiddagen, och efter mer bus åkte G hem på kvällen. Sen la sig lugnet när sötnosarna åkt, och jag sov resten av kvällen :-)



Johan, Gustav och Wilmer åker rutschbana


G och W spelar fotboll (eller boj som G säger)

Onsdag - jobb

Publicerad 2012-01-25 20:16:28 i Allmänt

Vi började dagen med att äta hotellfrukostbuffé på Grand. Var hemma en liten stund innan jag körde till jobbet.

Var med på idrottslektionen som min klass hade, trevligt att träffa dem även om det inte var så länge sedan sist. Sedan var det konferens/fika, då jag bjöd på citronkladdekaka och bär. Stannade sedan kvar och pratade med/hjälpte min vikarie. Fem timmar senare bar det av hemåt igen :-) Skönt att vara på jobbet utan att behöva direkt jobba!

Tisdag - inte möd

Publicerad 2012-01-24 20:40:18 i Allmänt

Idag har jag inte fått mycket gjort, eller rättare sagt det har varit en skön dag!

Var på promenad med Mia på förmiddagen. Sen tillbringade jag en stor del av dagen i soffan där jag varvade sömn med korsord, läsa, The Simpsons och UR:s skolprogram. Och äta godis...

På kvällen gick jag till Maxi och handlade inför morgondagen, och sen bakade jag inför morgondagen!

Har även ringt SJ som inte fått in min resväska, och sen polisanmälde jag min försvunna väska.

Måndag - Zekebus

Publicerad 2012-01-23 21:00:36 i Allmänt

Gick till Maxi och införskaffade det allra nödvändigaste, som en kam och deodorant...

Var sen i Harastorp hela eftermiddagen och var ute med Zeke, städade huset så det ser ok ut när mamma kommer hem, och skrev fakturor osv. Det tar på krafterna allt man gör nuförtiden, inte vant mig vid det! Men jag fick god hjälp av Gustav att städa :-)

Söndag - hem

Publicerad 2012-01-23 20:53:53 i Allmänt

Efter frukosten tog jag tåget hem.

Hade mindre tur med tågresan. När jag skulle gå av Stockholmståget i Hässleholm hittade jag inte min resväska. Börjar desperat leta överallt och börjar undra om jag är helt förvirrad eller vad. Mycket folk, tåget står bara still någon minut och är på väg att köra igen. Jag rusar av, springer ifatt konduktören som får stoppa tåget och hjälpa mig leta. Men väskan finns inte. Gav mitt telefonnummer och tåget kör iväg. Jaha, där står jag utan alla mina saker. Hade både mina och mammas kläder, de nya bebiskläderna, hela necessären full med allt man behöver, böcker osv. Panik! Bara för det så missade jag nästa tåg till Kristianstad såklart. Var arg hela kvällen sen.

Dessutom hade Johan plockat ner alla adventsljusstakarna när jag kom hem... Årets jobbigaste dag när de försvinner anser jag. Så det blev inget bra idag.

Det har snackats mycket idag också, men det är tyvärr censurerat... Pappa har bytt personlighet helt verkar det som. Men han tror att han är död. Undrar vilka organ det är som ska bytas ut på honom, armarna kanske? Hört att man kan det :-) Jag fick mig ett gott skratt iaf!

Lördag - traggig

Publicerad 2012-01-23 20:31:05 i Allmänt

Pappa har varit vaken hela dagen idag, sover inget. Han har varit utan respirator i långa stunder och då haft en talsyntes på så han kunnat prata. Det är inte så lätt att höra vad han säger bara, blir ju inte som vanligt. Men det är så mycket svammel! Vi har ju tidigare suttit och gissat på ganska seriösa saker som vi trott han sagt. Men så är inte fallet tydligen. Medicinerna gör att han är helt borta i tankarna. De säger att det är normalt.

Han tror att han är fånge och vill till ett riktigt sjukhus. Vi ska ringa polis, ambulans - bara så han får komma därifrån. Påstår att sköterskorna har sparkat på honom! Och igårkväll när jag och mamma var på restaurang hade vi fått stryk, det var han helt säker på. Fick för sig att mamma har en lägenhet i Hässleholm, ville ha en bruksanvisning till hur man tog loss benen och försöker själv ta sig ur sängen och ska ut därifrån...

Undrar hur länge detta ska pågå...?

På kvällen blev det kvällsmat på Café Linné innan det var läggdags.

Fredag - framsteg

Publicerad 2012-01-20 17:24:27 i Allmänt

Igår och idag har det ju skett rejäla framsteg, som vi tycker är väldigt positiva. Men pappa ser det inte riktigt så själv, han vet ju inte allt som hänt tidigare. Upplever bara nuet och vill härifrån. Han har varit vaken hela dagen idag också. Och han har försökt göra sig förstådd, vi fattar en bråkdel. Det händer att vi gissar rätt ibland!

En liten stund andades han, med hjälp av syrgas, själv, det vill säga utan respirator. Då kunde han säga några ord. Det han fick fram när han pratade med sköterskan var att de skulle ringa polisen! Till mamma sa han att hon skulle köpa en volvo! Och sen vill han till Kristianstad. Som sagt, tankarna är nog inte helt klara :-)

Men det sker stora framsteg, mycket blir bättre här!

(På väg till sjukhuset på morgonen var vi inom två barnaffärer som det var rea i, och köpte några klädesplagg... Det finns mycket affärer i den här staden, en vacker dag så kanske det blir en rejäl shoppingrunda här!)

Torsdag - vaken

Publicerad 2012-01-20 17:15:11 i Allmänt

När vi kom in till pappa idag var han vaken, och har varit det hela dagen. Han har ju kvar respiratorn fortfarande vilket gör att han inte kan prata. Men han försöker och försöker att prata med oss. Vi försöker läsa på läpparna, det går inget bra för oss. Skriva kan han inte, peka på bokstäver fungerade inte heller. Vi ställer alla dumma frågor vi kan komma på så får han skaka eller nicka på huvudet. Men han ger sig inte, han mimar på. Sen blir han lite arg på oss när vi inte förstår :-)

Han glömmer snabbt. Och det fattade vi ju inte heller från början. Så ganska ofta får vi berätta var han är, varför han är här, vad alla slangar är för och om allt hemma. Han är ganska förvirrad i sitt tänkande så det är inte lätt!

Det tar rejält på krafterna för oss alla, vi är helt slut!

Onsdag - upp

Publicerad 2012-01-20 17:09:47 i Allmänt

Var hos barnmorskan på morgonen. Det mesta var bra, pojken har lagt sig rätt. Duktig pojke!

Sen gick vi hem, jag packade och tog sen tåget 11.24 till Uppsala, via Hässleholm och Stockholm. När jag kom fram traskade jag genom stan till sjukhuset, där mamma och såklart pappa väntade. Kallt som tusan är det här uppe!

Pappa sov mest ikväll, viruset han har börjar så smått försvinna och lungorna blir bättre.

Vid 23 typ blev det en hamburgare på Max till kvällsmat... Sen till hotellet för att stupa i säng.

Tisdag - free falling

Publicerad 2012-01-17 18:20:38 i Allmänt

Jaha, då var man ledig. Började med att tvätta, blev sex maskiner. Det har varit ganska tomt i garderoben senaste taget! Åt lunch med Johans pappa på Östermalmskrogen, försökte ta tag i bilförsäljningen och fixade lite grejor. Gick till skatteverket, som hade flyttat...

Åker upp till Uppsala imorgon, efter ett besök hos bm.

Måndag - sista dagen

Publicerad 2012-01-16 20:29:56 i Allmänt

Bestämde mig för att det var sista dagen på jobbet idag. Blev lite hastigt, men men. Så det var mycket som skulle hinnas med idag, lämnade jobbet sent. Känns konstigt att jag inte ska jobba på ett år.

Till Harastorp och fixade lite grejor under kvällen.

Söndag - dop

Publicerad 2012-01-16 20:26:13 i Allmänt

Efter några timmars sömn var det dags för dop i Nosaby kyrka. Felix var huvudpersonen och skötte sig utmärkt! Sen bjöds det på smörgåstårta och fika efteråt. 

Till Harastorp och öppnade post, sorterade räkningar och lite sånt. Var ute med Zeke och busade med favvo-Gustav. 
 
Pappa: vissa saker lite sämre, vissa lite bättre. Men i princip samma som senaste dagarna.

Lördag - hem

Publicerad 2012-01-16 20:19:04 i Allmänt

Idag var det dags för mig att åka hem, mamma stannade kvar. Kl 11 tog jag tåget och var framme i Kristianstad strax innan 17. Åkte första klass=skönt, åkte baklänges=illamående.

Var bara hemma och packade upp och duschade, sen var jag och Johan på inflyttningsfest hos Katti. Det bjöds på förträffligt god mat och trevligt sällskap.

Fredag - lite bättre

Publicerad 2012-01-13 20:01:51 i Allmänt

Ännu en dag på sjukhuset. Lite, lite bättre får man nog säga att läget är nu. Behövs lite mindre syrgas, han är "vaken" en del, men tyvärr kan vi inte alltid förstå vad han vill oss. Han nickar på huvudet eller skakar, på våra  frågor. Viruset har minskat lite vilket också är bra. Men njuren kan vara lite i riskzonen så ikväll sätts det in dialys. Annars ganska stabilt.

Johan och Emil åkte hem i eftermiddag, jag och mamma är kvar.

Torsdag - samma

Publicerad 2012-01-13 20:00:44 i Allmänt

Fick köpa lite tröjor på morgonen, de få klädesplagg som kom med är slut.

Var på sjukhuset hela dagen hos pappa, läget samma. Lungröntgen visar inget oförändrat, de få provsvar som kommit är oförändrade. För oss nu är det väldigt positivt att läget är samma, dvs det blev inte sämre. Han kan höra oss om vi står nära och pratar högt, tror han märker att vi sitter där.

När besökstiden var slut vid nio på kvällen gick vi och åt, sen till hotellet. Blir inte mycket sömn på nätterna dock.

Onsdag - hemskt

Publicerad 2012-01-13 19:52:03 i Allmänt

När vi kom till sjukhuset på förmiddagen hade pappa haft en jobbig natt och nu fått på sig en "huva" som han andades i. Såg ut som en austronaut. Det var jobbigt för honom, hela han skakade av ansträngning av att få luft. Det var svårt att se. Han hade också svårt att prata med oss.

Fick prata med ansvarig läkare, ett jobbigt samtal. Ett tag senare gick vi ner och åt lunch, när vi kom tillbaka väntade de på oss, det var dags för honom att få respirator. Han ville träffa oss innan och han ville säga saker till oss. Men det gick inte. Det var hemskt att se honom lida så. Att se någons dödsångest i ögonen, han hade panik. Panik över att inte kunna andas och må dåligt, att inte kunna säga till oss det han ville och att inte veta om han skulle se oss igen. Sedan fick vi säga hejdå och gå ut.

Det har varit många tårar idag, det värker i hjärtat. Att inte få veta om ens pappa ska klara sig, om jag pratat med honom för sista gången.

Det bestämdes att även Emil skulle komma upp, som är hemma och tar hand om företaget.

Efter väntan fick vi komma in till pappa igen, nu låg han och sov, lugnt. Det kändes bra. Fick hjälp att andas så att kroppen kunde vila. Satt hos honom tills det var dags för lite mat på McDonalds och sen möta Emil vid tåget vid 23.

Tisdag - Uppsala

Publicerad 2012-01-13 13:37:47 i Allmänt

Jobbade fram till halv ett då jag fick ett telefonsamtal om att pappa blivit betydligt sämre. Körde hem direkt till mamma och beslut togs om att åka upp till honom i Uppsala. Körde till stan och packade mina saker snabbt och tog sen tåget till Hässleholm, där jag mötte mamma och bror Johan. Vi tog sen tåget vidare till Stockholm, och sen Uppsala. Framme vid 21, tog taxi direkt till sjukhuset.

De vet att han har cmv-viruset och behandlar mot det, han får även behandling mot allt man kan tänka sig. Dock verkar det inte ge resultat. Men det som är allvarligt är hans dubbelsidiga lunginflammation som gör att han har väldigt svårt att andas, igår kväll klarade han inte andas själv. Idag ännu sämre. Varför det blir sämre vet vi inte riktigt. Det var jobbigt för honom, men läget någorlunda under kontroll.

Han ligger på intensiven, med fullt av slangar och skärmar runt sig, och ständigt närvarande och övervakande duktig personal.

Sjukhuset hade bokat hotell åt oss, så efter en väldigt sen måltid på Max gick vi dit och sov.

Måndag - start

Publicerad 2012-01-09 21:32:16 i Allmänt

Gick ganska bra att gå upp tidigt, känns som jag aldrig somnade riktigt...

Åter till verkligheten/jobbet. Min vikarie i idrott började idag, en trevlig tjej som det kommer bli toppen med tror jag. Hann inte så mycket denna förmiddag, mer än visa runt och så. Efter en lunch på slottet körde jag hem igen.

Jag och Johan var på föräldrautbildning, det handlad om förlossning. Kan man ångra sig?????

På kvällen var jag och Johanna och tränade, basgympa. Känns skönt att fortfarande kunna träna, men känns också rättså okej att träningskortet tar slut på torsdag...

Söndag - försäljning

Publicerad 2012-01-08 18:29:46 i Allmänt

Har min bil ute på blocket för försäljning, idag ringde en och ville komma och kolla på den. Vi kastade oss iväg för att tvätta och städa bilen, det blev väl sådär. Men hon verkade ganska intresserad, får se om det blir affär.

Inte fått så mycket gjort idag i övrigt... Fixat och grejat med dator och foto osv. "Laddar" inför jobb imorgon. Inte så sugen på det.

v 32

Lördag - besökare

Publicerad 2012-01-08 15:32:56 i Allmänt

Idag har varit en riktig besöksdag!

Var hos Wilmer mfl och lånade bebiskläder, sen tog vi med oss både Wilmer och Felix ut på en promenad tillsammans med Zeke. Vilket sällskap... :-)

En runda på stan och sen fick Zeke åka hem till landet igen.

På eftermiddagen var vi nere i Åhus och hälsade på Bengt och Marianne och fikade.

Var bara hemma och bytte om innan vi gick bort till Mattis och Jessica, och Siri och Bosse såklart! God mat, lek, sång (fast inte ens Siri fick mig att sjunga offentligt efter ihärdiga försök :-) ) och prat.

Fredag - nostalgi

Publicerad 2012-01-06 22:14:50 i Allmänt

Handlade och fixade lite på förmiddagen, ute med Zeke. Vid lunch kom Jennie och Malena hit. Det blev tacos, promenad, kladdekaka/äppelpaj och en massa snack och gamla minnen! Trevligt, trevligt!

Lugn kväll med ännu fler hundpromenader, veckans tv-höjdpunkt På Spåret (tog New Dehli på första ledtråden!) och lite mer onyttigheter!

Torsdag - 32

Publicerad 2012-01-05 21:11:30 i Allmänt

Började dagen med att tanka bilen och fylla på spolarvätska, parkera den på en ny plats och sen promenera lite.

Idag var det dags för håret att bli klippt och färgat, bytte frisör dagen till ära. Det blev helt ok ändå!

Lekte med Wilmer på eftermiddagen, och sen kom Zeke hit. Han är på lite semester i stan och ska sova över :-)

Onsdag - dragon

Publicerad 2012-01-05 21:02:47 i Allmänt

Idag fick vi upp ännu tidigare - var på soc, familjerätten, för att godkänna Johan som fader till barnet. Det tog inte så lång tid att göra, men det var en pratsjuk dam så vi satt där i 40 min till och pratade om lite allt möjligt :-)

Hem och kollade på film, "Bridesmaids". Har hört att den ska vara så oerhört rolig. Vi skrattade en gång. Max.

Sen sov jag bort någon timme sådär. Sover skitdåligt på nätterna och är helt borta på dagarna...!

Körde till Harastorp och skrev några fakturor till, och var ute med Zeke i blåsten. Vi behöver rastas båda två.

Sen skjutsade jag mamma till sjukhuset, hon och pappa flög till Akademiska i Uppsala på kvällen. Transportsättet blev ambulansflyg. Under natten visade det sig, förutom virus och magsår med mera, att han har lunginflammation och dålig syresättning osv.

Samtidigt var jag och Johan på bio och såg "The girl with the dragon tattoo". Den var såklart bra, men jag tycker svenska versionen var bättre. Man kan storyn rätt bra nu; läst boken, sett svenska filmen 2 ggr och nu den utländska.

Tisdag - virus

Publicerad 2012-01-03 17:39:21 i Allmänt

Träffade Johanna och Rut på badet på förmiddagen, och sen blev det mycket badande! Efteråt var vi på Ocean city och åt kinabuffé - gott och mättande! Efter dessa trevliga aktiviteter var jag bara hemma och vände innan jag och mamma åkte till pappa och hälsade på. Efter två veckor på sjukhus verkar det som de äntligen kommit på vad det är för fel på honom - CMV-virus. Imorgon blir det transport till Uppsala för behandling.

Måndag - jobb

Publicerad 2012-01-03 17:29:07 i Allmänt

Sovit väldigt lite inatt så när klockan ringde strax efter 8 var jag ganska trött... Måste börja komma upp i tid på morgnarna nu också.

Köpte bullar och hämtade bilen, körde sen till Harastorp. Efter frukost där jobbade jag och Emil på kontoret hela dagen, skrev ett antal fakturor. Tog en paus för Zeke-promenad och lunch, och en paus för besök på Rickarums skola. Det var intressant att minnas tillbaka till sin lågstadietid... Klassrummen är så små, jag minns allt som mycket större! Idag startade iaf förskolan där.

Hem och bytte kläder, till Friskis för att träna. Trots alla "hinder" så slutade det bra ändå. Glömt uppdatera parkeringstillståndet, men fick inga böter. Glömt betala in medlemsavgift så jag inte kunde logga in på passet, och låååång kö i receptionen. Men det blev ett medelgympapass ändå. Och - vattnet var avstängt pga vattenläcka! Jag som måste på toa några gånger/träning...! Lite eftersnack och sen hem och krascha i soffan med film, glögg och lussekatt.

Söndag - 2012

Publicerad 2012-01-01 22:53:17 i Allmänt

Vi sov till 12 idag, då blir det inte mycket kvar av dagen!

Plockade undan och diskade efter igår. Hälsade på pappa innan vi körde till farmor. Där var (nästan) hela min familj och Wramnebyfamiljen och vi blev bjudna på kalkonmiddag. Som vanligt var man proppmätt när vi åkte därifrån några timmar senare. Var även inom hos Malin och Patrik.

2011

Publicerad 2012-01-01 21:55:15 i Allmänt

Detta har hänt under mitt 2011:

Januari: Var i Malaysia/Thailand med Johan
Februari: Jobbade på...
Mars: Pappa fick en ny bukspottskörtel
April: Hälsade på pappa i Uppsala, var i Stockholm och såg Romeo&Julia med Malena, Katti och Mia, var i Barcelona med mamma och Emil.
Maj: Milton föddes
Juni: Ett barn blev till :-)
Juli: Renoverade kök, mådde illa och var trött, spelade beachsoccer i Åhus och tog guld med Rickarums el, lite utflykter, middagar, Åhus.
Augusti: Berättade för alla om kommande barn, Rickarums byastafett, började hålla i boxersice på måndagskvällarna i Sösdala, Västkustsemester
September: Var på ultraljud och fick se vår pojke för första gången!, Felix föddes
Oktober: Var i Köpenhamn med Hannes, Annica, Conny och Johan
November: Var i Amsterdam med kollegor
December: Var sjuk och hemma från jobbet i två dagar, händer inte så ofta! Julmys och julförberedelser.

Lördag - nyårsafton

Publicerad 2012-01-01 14:26:31 i Allmänt

Tog det ganska lugnt under dagen. Johans pappa var här, vi var ute på långpromenad i det fina vädret (tog iofs knäcken på mig - kondition mm är i botten, så det fick man sota för resten av dagen), vi "lagade" mat, städade och förberedde inför kvällens festligheter.

På kvällen var Malena, Jenny, Katti, Mia och Micke här och firade in det nya året med god mat och tävlingar.
Menyn var följande: Hummersoppa/skaldjursenté till förrätt, oxfilé med potatiskaka/potatisgratäng till huvudrätt och hasselnötsmousse/hallonpannacotta till efterrätt. Och så lite annat smått och gott före och efter. Och vid 12 så var vi såklart ute och kollade på fyrverkeri/rislampeuppskjutning.

En alldeles utmärkt trevlig kväll och natt blev det, och några timmar in på nya året begav sig våra gäster hemåt!





Tävlingsledare










Fredag - kossa

Publicerad 2012-01-01 13:44:39 i Allmänt

Blev ett gympapass på Friskis idag, gick riktigt bra! Stod kvar länge och pratade efteråt. Sen var det hem för att tvätta, och handla inför morgondagen. Lämnade tillbaks en julklapp också.

Mamma var här på kvällen och åt, och sen såg vi på På spåret, just nu enda sevärda på tv...! Vi samlade ihop många poäng i vårt lag!

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela