lindazvenzon

Onsdag - studiedag

Publicerad 2009-04-29 21:45:33 i Allmänt

Zeke blev hämtad mitt i natten, jag var ganska trött idag...!

7.40 Ställde i ordning klassrum till hälsotesterna
8.00 Samling för området med info från rektor
9.30 Frukost
10.00 Träffade Lina och Vidar från hälsocentrum och visade dem var de skulle vara
10.10 Utvärdering läsåret 2008/2009 och revidering av arbetsplaner (vi satt mest och prata och var tramsiga tycker jag, så det blev inte jättemycket gjort)
12.00 Info från rektor
12.15 Lunch
13.00 Hälsotest (kondition, livsstilsenkät, styrka, midjemått, vikt) Gick bra.
14.30 Fika
15.00 Planering inför skolavslutning
15.30 Revidering av hälsoplan/sammanställning av frånvaro
17.00 Körde hem
17.30 Till Harastorp. Mamma kom hem från sjukhuset i eftermiddag. Sjukdom = vet ej. Men fortfarande sjuk. Handlade i Tollarp.
19.20 Körde till stan. Sprang, städade, fixade. Grey.

Tisdag - volleyboll

Publicerad 2009-04-28 22:40:45 i Allmänt

Niorna har verkligen gått inför dagens volleyboll turnering - de vill träna varje rast nuförtiden! Kul att man skapat ett sådant volleyboll intresse! Fixade och grejade med turneringen varje tillfälle jag hade under dagen. Så klockan två kom alla nior och de lärare som skulle spela volleyboll. Var ganska mycket publik också - roligt! Alla var taggade och jag var helt nervös! Allt gick bra, lärarlaget vann tre av fyra matcher. Vi spelade final men förlorade tyvärr den... Vi kan betydligt bättre än vad vi spelade dessutom.

Handlade och fixade. Började städa men då kom Zeke på besök. Pappa skulle in med mamma till sjukhuset (lunginflammation?) så då fick Zeke vara här. Han trivs inte riktigt i min lägenhet... Sitter i fönstret och gnäller och vill ut. Vi var ute på promenad och sen fick han klara sig själv när jag var och boxades. Hårt att lämna honom när han är så ledsen. Men han är väldigt glad när man kommer hem igen! Ännu en promenad. Och nu sitter jag här och väntar på att pappa ska komma och hämta honom...


Servess


Hmmm....


Två engagerade domare

Måndag - sol

Publicerad 2009-04-27 20:24:45 i Allmänt

Började med idrotten ute idag - helt underbart! Hade yoga med niorna på gräsmattan i solen till exempel!

Efter lunchen hade jag engelska med min klass. Eftersom jag prioriterade att äta så hann jag inte ringa och kolla upp vad de skulle göra så jag fick improvisera. Vilket innebar att jag fick jobb med mig hem istället :-) I slutet av lektionen så gick vi ut i solen istället - satt och pratade killar med tjejerna bland annat!

Jag och en annan lärare, Cecilia, körde ner till byn för att fixa lite grejor. Jag var och köpte prisor till volleybollturneringen imorgon och sen till apoteket. Men när vi skulle köra därifrån startade inte min bil! Heldöd. Vi satt mest och skrattade åt situationen. Inga telefoner hade vi med oss. En elev gick förbi så vi fick låna hennes telefon och ringa jobbet så att någon därifrån kunde hjälpa oss. Patrik kom och hämtade oss, men hade inga startkablar så bilen fick stå.

Konferens med bland annat massage! Gött. Efter jobbet hittade jag en annan med startkablar så vi körde till min bil men nu startade den perfekt. Mysko bil. Körde direkt till Vinslöv och bokade tid till nästan vecka åt min lilla bil.

Blev tyvärr ingen träning ikväll, tiden går för fort ibland. Så jag åt lite kakor istället! Var hos Malin och hämta/lämna grejor/fixa/prata.

Läste engelska uppsatser, betalde räkningar med mera skoj.

Söndag - ångest

Publicerad 2009-04-26 20:16:54 i Allmänt

Upp kvart i sju.........

Promenerade, tvättade, fixade osv.

Jag och Johan körde till Hammar och passade Wilmer. Sen när Jonas, Malin och Patrik med föräldrar kom hem igen så satt vi ute och fikade. Tillslut åkte vi och handlade och var på stan och fixade lite grejor.

Körde til Åhus. Tvättade bilen/läste/solade. Fast det var kallt idag. Sen blev det en promenad i hamnen. Var tyvärr för kallt för att äta glass.

Varit på riktigt uselt skithumör idag. Vet inte riktigt varför. Haft enorm söndagsångest dessutom. Bara längtade efter att dagen skulle ta slut och att det snart blev helg igen. Tur att vissa personer står ut med en ändå...

Lördag - skön dag

Publicerad 2009-04-26 08:18:44 i Allmänt

Klockan ringde halv sju, så då var det bara att gå upp. Lite tidigt på en lördag kan jag tycka. Johan skulle till Ö och "jobba". Jag var ute och gick och fixade lite grejor. När Johan kom hem igen packade vi mat och grejor och körde till Balsby och la oss på en filt där vid sjön. Var ganska kallt, så efter två timmar gav vi upp och körde till Österäng och la oss i trädgården där i stället. Betydligt varmare, man slapp ha jacka på sig. Var där ända till halv sex. Läste tidningar och löste korsord med mera. Skön dag!

Tog sedan en löptur på kvällen och efter det grillade vi. Gott!

Fredag - eldning

Publicerad 2009-04-25 08:21:01 i Allmänt

Direkt efter jobbet körde jag och handlade korv med mera till kvällen. Hem till Harastorp. Fixade färdigt tipsrundan och sen var jag, Emil och Zeke ute och satte upp frågorna. Städade sedan så länge jag hann. Johan kom, och sedan kom allt folk. Det var helt enkelt dags för årets vårbrasa i Harastorp. Jag skickade iväg dem på tipsrundan och när man kom fram till elden så fick man grilla sin korv. Jag åt såklart banan med smält choklad också. Pris till alla vinnare! När folket åkt hem igen så gick vi hem och jag, mamma, pappa, Johan och Johan satt och fika och prata till alldeles för sent. Jag var så trött så ögonen gick i kors. Fick lämna bilen och åka med Johan till stan.

Torsdag - äntligen hittade!!!

Publicerad 2009-04-23 22:18:58 i Allmänt

Varit rättså snäll idag tycker jag, eftersom jag på förmiddagsrasten var i idrottshallen så sjuorna fick leka med bollarna. På lunchen var jag där så niorna kunde träna volleyboll. Och efter sista lektionen så var det simträning med en kille i sjuan.

Har yoga-inspirerat en del på skolan. Trots att jag inte är så inne på det själv. Men så kan det bli!

Handla, städa, fixa. Box på kvällen. Fick en inbjudan till ... i maj! Trevligt!

Onsdag - skrotbil

Publicerad 2009-04-22 20:54:02 i Allmänt

Körde sakta till Vinslöv för att inte däcken skulle smälla... Ställde bilen hos däckfirman. Ringde dem sen och de fixade fyra nya däck plus en hjulinställning åt mig under dagen så det var bara att hämta den på eftermiddagen och betala den härliga summan som detta kostade. Men oljudet i bilen försvann inte utan nu måste helt plötsligt hjullagren bytas.... GIllar inte att ha bil!

Ringde dessutom ABK och radade upp en lång lista på vad de ska fixa i min lägenhet. Tyckte det hördes en liten suck när jag var färdig....! Så får man se vad som blir åtgärdat.

Sprang på kvällen. Var rättså segt faktiskt. Men skönt när det är gjort. Fixade tipsrunda till fredag.

Tisdag - volleyboll

Publicerad 2009-04-22 18:33:15 i Allmänt

Hann bli klar med elevens val idag, inget roligt att hålla på med det. Tar mycket tid.

Varit ute mycket idag eftersom jag var utslängd från idrottshallen. Spelat brännboll och promenerat. Var inte så uppskattat av tjejerna i högklackat...!

Sista lektionen var det dans- och musikföreställning av elever från estetiska programmet för hela skolan. Några fd elever var med.

Efter jobbet spelade lärarlaget volleyboll - träning inför nästa veckas volleybollturnering. Det gick sådär, men vi hade kul i allafall!

På kvällen kom Johan lite sådär spontant. Promenerade lite till. Och jag var och tränade på kvällen, box. Varit mycket rörelse idag. Under tiden jag tränade var Johan med min bil hos Jonas och de kom fram till att mina däck var väldigt, väldigt utslitna. Så utslitna att jag inte borde köra överhuvudtaget med dem. Var lite halvt knäckt över beskedet...

Måndag - vecka 17

Publicerad 2009-04-20 20:43:05 i Allmänt

Lyssnade på en överlevare från koncentrationsläger på morgonen i egenskap av punktmarkerare på två elever i min klass...

Yogan gick sådär idag :-)

Fick veta på eftermiddagen att jag inte kan ha mina lektioner i idrottshallen imorgon. Tack för tidig information... Så det var bara hem att planera om morgondagen.

Hämtade mitt pass på vägen hem. Usch.

Var på spinning puls med Malena, det var så himla otroligt skitjobbigt!

Söndag - kamelen, fisken och krigaren

Publicerad 2009-04-19 20:35:01 i Allmänt

Emil dök upp kvart i tre i natt och sov sen på soffan.

Halv 8 skulle han upp igen för att åka på fotboll. När han stuckit så tvättade vi och sen sov vi igen. Gött!

Var ute och gick en lång runda med Johanna. Kollade var huset ska byggas bland annat. Jobbade på eftermiddagen och sen cyklade vi en lång runda på kvällen om Balsby, Nosaby och Hammar.

I utbyte med att Johan slapp springa på kvällen så fick han utföra yogaövningar som jag testade på honom. (Ska ha yoga på en idrottslektion imorgon.) Själv kan jag knappt. Är så ovig att det är skrattretande!

Lördag - sol, vind och vatten

Publicerad 2009-04-18 20:08:00 i Allmänt

Vi packade ihop frukost och promenerade till Ekenabben. Satt där och åt och läste tidningar. Var skönt i början men sen blev det kallare och kallare. Stelfrusen när jag kom hem.

Martina (från jobbet) var i stan och shoppade så jag mötte upp henne och följde med på lite shopping och sen gick vi och fikade. Satt ute - det var kallt!

Stack sen till Friskis och var på Johannas gympapass. Tycker man blir mest seg av gympa.

Somnade i soffan...

Tillslut tog vi oss till Maxi och fixa lite mat och sen var det Robinson med mera på kvällen.

Fredag - mycket

Publicerad 2009-04-18 15:16:46 i Allmänt

Vik på morgonen. Stökiga elever. Utvecklingssamtal med rektorn. Hände mycket kändes det som. Precis när jag skulle köra hem blev en kollega lite ledsen så jag satt där en timme till.

Hem till Harastorp, hann dammsuga huset och sen körde jag direkt igen. Till stan och Johan. Lagade mat, åt och körde sedan till Vä och kollade på fotboll. Wä-Ovesholm. Gick riktigt dåligt. Jag, Johan, Zeke och mamma körde runt i Vä och kollade på hus sen resten av kvällen! Frös så kopiöst efter stått ute i kylan. Zeke fyllde ett år idag så det var en stor dag.

Torsdag - födelsedagsfirande

Publicerad 2009-04-16 22:19:33 i Allmänt

Var hemma från jobbet 15.30. 15.30 var jag och på Myran & Malkom och färgade håret hos min trevliga frisör. Var hemma 17.35. Kl 18.00-19.00 var jag och tränade. Gick tidigare och handlade på hemvägen. Körde till Harastorp och var där strax innan 20. En hektisk eftermiddag helt enkelt.

Firade Emil som fyllde år med presenter och  varma mackor och radiokaka.

Onsdag - onsdag

Publicerad 2009-04-15 21:14:26 i Allmänt

Fick inte ha mina egna lektioner idag men istället fick jag ha andras. Så det var ju snällt.

Handla och köpte presenter. Hann/orkade inte träna - gigantisk huvudvärk.

Promenerade till Sportmed och fick massage och sen promenerade jag hem igen.

Tisdag - tillbaka igen

Publicerad 2009-04-14 22:10:02 i Allmänt

Var grymt trött idag. Fick en obehaglig överraskning på jobbet idag vilket innebär att resten av terminen inte blir så trevlig.

Lunchade med Jennie - mycket trevligt. Synd att skolmaten är så skum bara...

Spelade tennis med Marie efter jobbet. Eller ja vi snackade mest...

Sov när jag kom hem - helt slut.

På kvällen var jag på armhävningspasset med Mia. Eller som det egentligen heter: Ki Box

Måndag - en annan dag

Publicerad 2009-04-13 22:22:33 i Allmänt

Upp tidigt och promenerade. Fick med mig lite påskliljor på vägen hem. Jobbade hela förmiddagen. Jag och Johan körde till farmor och firade hennes 87-årsdag med familj och släkt. Mellan 13 och 17.30 åt vi förrätt, huvudrätt, efterrätt och fika med kakor och tårta. Och man måste ta om och ta av allt för annars tycker man tydligen inte om maten :-) När det var lite paus i ätandet satt vi (alltså vi ungdomar, inte Kalle 93 eller Evert 91) ute på gräsmattan och spelade spel.

Var helt proppmätt hela kvällen sen. Var trots det ute och sprang en liten tur.

Då var det jobbdags imorgon igen. Sådär sugen. Varit ett skönt påsklov iallafall. Fixat mycket.

Söndag - trötter

Publicerad 2009-04-12 20:26:54 i Allmänt

Tvättade! Fixade present till farmor, åt laxmacka på House of bagels, handlade, sov, kolla på tv. Mer blev inte gjort idag. Sån slappedag! Skyller på att det var dåligt väder...

Lördag - fest

Publicerad 2009-04-12 13:32:36 i Allmänt

Dagen tillbringades i Åhus. Köpte mat och åt på stranden. Läste tidningar, löste korsord, var ute och sprang, fikade osv.

På kvällen var det fest i min lägenhet. Mycket folk blev det och mycket trevligt var det! Lek och skattjakt innan det bar av till Grand. Helt ok. Och så blev det kebab på hemvägen. Var i säng halv 5. Och ja - jag är guds bästa barn!!!

Fredag - lång dag

Publicerad 2009-04-10 23:33:57 i Allmänt

Vi var först ute och gick och åt sen frukost. Körde till Österäng och målade med Malin, Patrik och Jonas. Skönt målarväder! När vi var färdiga och duschat och fått bort målarfärgen så var jag och Johan och handlade mat och sen ner till tivoliparken. Solade och grillade med Katti, Mia, Micke, Malin och Patrik. Underbart skönt!

Var hemma och lämnade grillhinken för att sedan köra hem till Harastorp där hela familjen var samlad för lite grillning (igen) och letning av påskägg. Alla fick godis i sina påskägg utom jag - jag fick nötter i mitt. Hur ska jag tolka detta???

Torsdag - ägg

Publicerad 2009-04-10 23:26:36 i Allmänt

Badade och körde sedan till Harastorp. Ägnade drygt 7 timmar åt att städa huset. Och blev ändå inte färdig... Drygt.

Körde till stan och Johan kom och vi åt "påskmat" mm och sen var vi ute och gick och kollade in gamla tåg, tåggaraget med mera. Mycket intressant!

Onsdag - dag 3

Publicerad 2009-04-09 21:35:20 i Allmänt

Var med Malin och Wilmer i tivoliparken och lekte med ankorna. Sedan gick vi till polisen och jag fixade nytt pass. Hälsade på Emelie på salongen och sen gick jag och lunchade med mig själv. Det blev sushi - är tradition att äta det varje lov. Städade lägenheten och handlade inför påsken. Det vill säga en massa godis! Och självklart blev det lite korsord idag också.

Körde till Johan och hälsade på i Örkelljunga. Gick och handlade och lagade mat. Åt så mycket och blev så mätt! Var sen ute och kollade läget i Ö.

Tisdag - hej-då-re

Publicerad 2009-04-07 20:39:50 i Allmänt

Detta har hänt idag
-Morgonpromenad
-Deklarerade
-Ägnade alldeles för mycket tid åt min nya hobby - korsord
-Ägnat alldeles för mycket tid åt datorn
-Tvättade båda cyklarna
-Cyklade till Degavi och fick mountainbiken servad
-Sprang i 40 minuter (gick sådär)
-Diskat i mängder
-Tv-tittande
-Jobbat
-Telefonsamtal
-Ätit ca 4 gånger
-Duschat

Måndag - schlotty

Publicerad 2009-04-06 22:54:48 i Allmänt

Påsklov påsklov påsklov!!!

Var halvdöd när Johan gick upp, sov sen vidare - länge. Morgonpromenad och sen körde jag till Harastorp och spenderade hela dagen och kvällen där. Emil hjälpte mig byta däck på bilen och sen tvättade och städade jag den så att den blev så fin så.

Städade stugan och lite i huset. Jag, mamma och Emil (och Zeke) satt ute i solen och åt scones till lunch. Skönt!

Har ett väldigt sömnbehov just nu så det blev en tupplur på eftermiddagen. Zeke-promenad.


Zeke på äventyr



Zeke hjälper  mig städa stugan...


Så här ser bilen ut idag...


Vy över framtida trädgård

Söndag - Heja FBK!

Publicerad 2009-04-06 22:34:13 i Allmänt

Sov länge, tvättade, slappade hela dagen. Johan gjorde pannkakor och jag gjorde kladdekaka. På kvällen var vi hos Jonas, Johan bytte däck på bilen och jag kolla på tv. Promenixade. Skönt att man inte ska jobba imorgon!!!

Lördag - målardag

Publicerad 2009-04-05 09:56:18 i Allmänt

Var på Österäng mellan 8.30 - 18.30. Jag, Johan, Malin, Patrik, Mia och Jonas målade hela dagen. Grillade lite i grillhinken också. Så skönt väder det var idag!!!

Hem och duschade och sen var alla målare hos Mia och Jonas och åt beställd mat och kollade på Robinson + film.

Helt slut efter denna dagen sen!

Fredag - prästafterwork

Publicerad 2009-04-03 22:15:35 i Allmänt

Jobbade idag.

Körde direkt till Malin och Patrik efter jobbet och prata lite och sen på massage. Efter det till Österäng där jag satt i en solstol och tittade på Johan som tvättade bilen.

Gick sen till O´leary´s och åt hamburgare. Hamnade mitt i prästsällskapet med biskop och Krstd-bladet och Radio Kristianstad. Intressant är ordet.

Gick en liten promenad och sen hem till soffan. Gött att det är påsklov nu!

Torsdag - sol

Publicerad 2009-04-03 22:11:44 i Allmänt

Hemma från jobbet idag också. Uttråkad...

Inte gjort så mycket, städade lite - blev helt utmattad och svimfärdig. Vill bli frisk! Och utanför skiner solen...

Längtar till sommaren och partybänken och ....

På kvällen kom Johan.

Onsdag - hemma

Publicerad 2009-04-01 20:55:59 i Allmänt

Blev ännu sämre inatt så jag stannade hemma från jobbet idag. Vid fem imorse så mailade jag vik-uppgifter, när jag sedan ringde lite senare och sjukanmälde mig trodde rektorn att det var ett aprilskämt när hon läst mitt mail innan jag ringt! Väldigt kul...

Trist att va hemma en hel dag när man inte kan göra något. Blir så rastlös! Såg "Borta med vinden" - har inte sett den innan och det känns som att man bör ha sett den filmen. Den varar ju bara fyra timmar så... Men den var bra såklart!

Såg lite filmer som jag ska visa på jobbet - "Vattenvett" och "Isvett"!

Var så fint väder ute så jag tog mig ut en stund på eftermiddagen. Skönt. Annars har det varit tv, film, sova, läsa, korsord, sudoku, dator och telefon som gällt.

På kvällen kom Zeke och hälsade på, när mamma och pappa med anställda var och firade företagets 20-årsjubileum på Garvaregården.

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela