lindazvenzon

Måndag - ligger redan efter

Publicerad 2009-08-31 21:55:43 i Allmänt

Har varit sjukt trött på jobbet idag.

Var på biblioteken (Hkr, stadsbiblioteket) på hemvägen och lånade de böcker som fanns till min historia-kurs. När vi ätit och fixat så ägnade jag hela kvällen åt att lyssna på föreläsningar, läsa, svara på frågor och förbereda mig inför seminariet imorgon. Upptäckte ikväll hur mycket jag ska ha gjort till imorgon. Hoppas jag fixar det utan att ha gjort allt jag ska. Börjar bra...

Mamma och Zeke var här och lämnade headset så att jag kan prata med mina seminariedeltagare imorgon... Ska bli jätteskoj... :-(

Söndag - Rickarums byastafett

Publicerad 2009-08-30 20:50:26 i Allmänt

På morgonen körde jag och Johan till Rickarum. Idag var det ju då dags för årets stora händelse - Rickarums byastafett. Som vanligt fullt upp hela dagen och mkt att göra och hålla reda på. Men det gick som vanligt mycket bra.  

Mina arbetsuppgifter under dagen
Sätta upp kartor med mera
Ta emot anmälning och dela ut startkuvet
Ta emot anmälningar till barnloppet
Pengar
Information
Uppvärmning på lastbilsflaket
Dela ut diplom till barnloppet
Tidtagning
Resultat vid målgång
Prisutdelare
Plocka in snitslar och skyltar på bana 3
...och lite till...

Jag sprang sträcka tre i mitt lag (Svenssons och en wannabe) som är 7km. Det var sjukt jobbigt och jag hade bara en tanke i huvudet hela tiden: Aldrig mer! Jag är så taggad innan att jag är helt slut när jag väl kommit iväg att springa. Ganska kuperat och mkt terräng gör det väldigt jobbigt plus att man ska springa fort för det är tävling! Vårt lag slutade iallafall på en hedrande 5:e plats!

Laget
1. Löpning 4.5km   Emil S
2. Gång 2.1km       Anna S
3. Löpning 7km      Linda S
4. Cykel 8.1          Johan P
5. Löpning 4.1km   Johan S

När vi samlat in och kört hem till Harastorp och lämnat grejor och dammsugit bilen (blev ganska skitig) körde vi till stan vid halv 7. Då var jag helt slut.

Dusch, matlagning och fixade fotobok från Italien-resan.

Lördag - jag bara förbereder mig

Publicerad 2009-08-29 20:47:40 i Allmänt

Idag var jag och Johan och köpte nya löparskor! Likadana... Nästa helg ska vi köpa likadana träningsoveraller :-)

Sen körde jag hem till Harastorp och förberedde inför morgondagens byastafett. Sorterade ut alla böcker jag kunde hitta till nästa helgs bokfestival också.

Var i stan på kvällen.


Fredag - fredagsmys

Publicerad 2009-08-28 23:10:31 i Allmänt

Helt slut idag, sovit alldeles för lite. Satt uppe sent och jobbade.

Historia-lektionen gick bra idag också, vad är det med klassen? De satt som ljus och jobbade superbra! Kul.

Träffade Johan P på samåkningsplatsen och styrde upp lite inför söndagen.

Var på stan och fikade med mamma.

Efter lite dividerande fram och tillbaka slutade det med en hemmakväll för min del. Så jag och Johan var på Maxi och handlade, gjorde tacos, drack vin, åt godis och kollade på Kristallen-galan. Skön fredagkväll, som behövdes. Johan P och Karro var här och hämtade min cykel som han ska låna.

Torsdag - aj

Publicerad 2009-08-27 21:47:39 i Allmänt

Fick ett bra besked på jobbet idag som underlättar mina studier.

Var på massage efter jobbet, han fick ta i rejält, helt stel och knutor i hela rygg och nacke. Men sen har jag ju också  haft konstant huvudvärk i två veckor...

Var på stan och köpte priser till byastafetten. Resecheck, vinnarpris och sträckpris.

Jobbade hela kvällen... Sådär kul.

Onsdag - student

Publicerad 2009-08-26 21:02:12 i Allmänt

Var ute och gick med Johanna på kvällen. Pratade barn, hus och annat. Lyckades få både tuggummi och hundbajs under skorna!!! Får köpa nya på lördag..

Ägnade mkt tid på kvällen åt att sätta mig in i distansstudier-världen. Ska läsa Historia 1 30p nu i höst på distans och det börjar denna veckan. Så nu är jag student på Högskolan Dalarna. Det är mycket olika saker som ska göras och fixas och registreras och laddas ner. Lyssnade på en kursintroduktion i över en timme på en stammande föreläsare. Kommer få panik på detta! Det är iallafall väldigt mycket seminarier, uppsatser, föreläsningar och jag vet inte allt. Hur ska jag hinna med detta?

Tisdag - zzzzzzzz

Publicerad 2009-08-25 22:30:04 i Allmänt

Ok dag på jobbet.

Direkt jag kom hem så var jag och mamma och tvättade mattor (idag funkade det med tid och plats och Emil hade hämtat nyckel innan idag). Var en runda på stan innan det var dags att åka dit igen.

Jag städade lgh och lagade mat och rengjorde ugn samtidigt, det gick jättebra!

Kändes som höst när jag var ute och sprang, det var mörkt och regnade. Usch, vill inte ha höst nu!

Måndag - måndag

Publicerad 2009-08-24 19:33:18 i Allmänt

Var ute hela dagen nästan och hade lektioner, gött väder! Mkt pysslande och organiserande med elevens val för min del.

Jobb på kvällen och promenad. Zeke var på besök och busade lite. Städade min bokhylla och slängde massor av skräp. Älskar att sortera och kasta!

Söndag - ett år

Publicerad 2009-08-23 22:19:25 i Allmänt

Sov länge, behövdes. Promenad och tvättning och handling och jobb var förmiddagens aktiviteter. Sen åkte jag och Johan till stranden och grillade, sov och hade mysigt. Det var lite firande av att vi träffats i ett år idag :-) Fick fin present!

På kvällen blev det en löprunda i björket, mer jobb och fixande inför veckan som kommer. Även denna helgen gick för snabbt...

Lördag - släktträff

Publicerad 2009-08-22 19:44:05 i Allmänt

Efter fyra timmars sömn var det bara att ta sig upp och åka på släktträff. Jag, Johan, pappan, Malin, Patrik, Mia, Jonas och Wilmer begav oss till Kyrkhult, till Tulseboda brunn, för släktträff på Johans mammas sida. Värsta cirkusen när vi skulle dit. Det var fika, uppspelning av nyårshälsning från 1959, presentation av alla (jag kände ingen och lyckades inte riktigt få ihop släktskapen heller), trolleri, mat, fotografering, besök vid en källa och de olika husen som släkten härstammar ifrån, fika och sång. Efter sju timmar åkte vi hem. Jag var så trött!!! Men det var helt ok dag.

Blev kräftor och limoncello på kvällen, och för en gångs skull var jag och Johan hemma hela kvällen båda två. Mys. (Fast jag jobbade lite också...)


Tulseboda brunnsrestaurang från 1894.
Mkt vackert ställe enligt mig. Skulle rivas för att par år sedan men då köpte trollkarlen det för en krona och håller på att renovera det nu. Han har cirkusskola här, och det används som festlokal.

Fredag - Liseberg

Publicerad 2009-08-22 19:09:53 i Allmänt

Idag hade jag min första historialektion, i 90 minuter. Och det gick kanonbra! Jag har höga krav på mig från klassen (och mig själv) och de är väldigt pratiga, men de satt tysta hela lektionen och var på hugget och intresserade. Skönt!!!

Efter en idrottslektion och mkt snabb lunch åkte jag, Martina, Christina och tre föräldrar med klassen till Göteborg. Var först inne på Världskulturmuseet och sen på Liseberg. Klassen hade jättekul och skötte sig (man vet aldrig med dem). Vi andra hade också ganska trevligt men det är lite drygt att gå på Liseberg i 8 timmar utan att ha så mkt att göra, eftersom vi inte åkte karuseller och sånt. Jag försökte vinna lite choklad, men vann såklart inte. Alla andra vinner utom jag... Hmm. Vi spelade air-hockey (jag vann), åt, kollade på NRJ-konsert osv.

23.00 gick bussen hem till Sösdala igen. Sov/kolla på film. Var i Krstd vid 3.

Torsdag - staden

Publicerad 2009-08-20 22:02:35 i Allmänt

Sovit för lite inatt så jag ställde in morgonpromenaden och sov en stund till. Direkt efter jobbet körde jag till ABK´s kontor för att hämta nyckel till grovtvättstugan på Näsby, mamma skulle tvätta mattor. Men när jag kom dit så var det fel ställe, jag skulle hämtat nyckeln innan 12 och det var dessutom fel tid bokad. Blev så trött på dem, jag vet precis vad de sagt och inte sagt. Så det blev ingen mattvätt. Istället var jag och mamma på stan och shoppade sådär lite improviserat och det är då man handlar som mest...

Kl 18 kom Johan också och vi var på Martini och åt. När vi var klara där åkte vi hem till Mia och Jonas och kollade på deras hus, eller mamma kollade, för att få lite inspiration till sitt nya hus. Blev sent, så när vi varit där blev det en Maxi-runda för att handla inför morgondagen och sen hem och lägga sig. Jag skulle gjort ganska mycket mer ikväll, ex jobbat och tränat mm men det hanns ej med.

Onsdag - ööööööö

Publicerad 2009-08-19 22:13:53 i Allmänt

Underbart väder idag - skönt med lektioner utomhus! Eleverna slutade tidigt idag och vi fick ha konf i två timmar, vilket behövdes.

Känner mig lite överkörd just nu.

Visade gym för kurator, planerade morgondagen med specialpedagog och när vi körde hem planerade jag och Kajsa seriöst att cykla till jobbet någon dag...

Körde hem till Harastorp. Städade hus, städade bil, Zeke-promenad, fixade lite inför byastafett osv.

Mkt skiter sig just nu för min del.

Tisdag - skolstart

Publicerad 2009-08-19 07:02:28 i Allmänt

Idag började eleverna. Tyvärr så hade det inte hänt så mkt positivt med min klass som man kanske hade hoppats på. Men men, det var bara att ta nya tag. På morgonen var det en mass info och dela ut papper och schema med mera. På fm hade vi lekstationer som klasserna fick gå runt på. På min station var det stövelkastning. Efter lunchen hade jag egentligen inga lektioner men vi hade strulat till det så jag fick ha lite bild och sen fick jag ha sve/eng och då var det bara att snabbt hitta på lite lekar att fördriva tiden med.

Hem och sov, hade sån huvudvärk. Jobbade, Johan var hemma och åt innan han åkte igen. Försökte springa en runda på kvällen men huvudvärken var så intensiv att jag fick vända och springa hem igen. Tradigt, hatar huvudvärk. Tyvärr finns den där varje dag. Jag och Johan kollade klart på en film istället innan det var sovdags.

Måndag - hujedamig

Publicerad 2009-08-17 21:52:48 i Allmänt

Är superstressad över jobbet nu. Hinner inte med allt som ska göras. En del möten idag tex. Imorgon kommer eleverna och det är jag inte ett dugg förberedd inför, kan gärna vänta någon dag till.

Hem och lagade mat, men det kom ingen Johan, fick äta själv. Lotta var här och hämtade brev och pratade, trevligt! Ringde lite jobbsamtal och sen var jag ute och gick med Mia och snackade en massa. Trevligt det också!

Halv 10 blev det shopping på Maxi, sådär kul... Så var den kvällen slut, vart tar de vägen?

Söndag - Harastorp

Publicerad 2009-08-16 22:13:34 i Allmänt

Vi gick upp alldeles för sent så jag hann inte jobba så mycket innan det var dags att köra hem till Harastorp på familjemiddag. Alla var hemma, åt god mat, kollade på husbygget, jag tvättade bilen, vi fikade och sen körde jag och Johan tillbaka till stan igen. Löprunda i Björket, jobbade, såg världsrekordet och fixade inför veckan.

Lördag - kräftor och Måns

Publicerad 2009-08-16 11:55:43 i Allmänt

Sov ganska länge, skönt! Promenad, frukost.

Johan var på Österäng och fixade och jag satt hemma och jobbade flera timmar. När Johan kom hem igen kollade vi på Änglar och Demoner.

Duschade och gjorde mig iordning och på kvällen var jag hos Johanna och åt kräftor. Gott! Där var även Anna, Emma och Malin. Det var en rättså lugn tillställning och jag gick hem redan vid 23... Jag och Johan gick istället till Banken och stod utanför och lyssnade på Måns Zelmerlöv. Han är ju så bra...!


Fredag - lek

Publicerad 2009-08-15 12:08:19 i Allmänt

Idag var en riktig prat- och flamsdag. Fick kanske inte riktigt så mycket gjort som jag tänkt mig men jag hade kul iaf! Bokmässan i Gtb är bokad nu! Skoj ska det bli!

Direkt efter jobbet var jag ute och sprang, det gick sådär när man var trött och hungrig. Duschade, hämtade pizza och kycklingtallrik och körde till Hammar där Johan var och passade Wilmer. Vi var barnvakter fram till 22 ca när Mia och Jonas kom hem och sen åkte vi hem vid 23. Intressant men det gick bra :-) Stupade i säng direkt, helt slut!

Torsdag - lika

Publicerad 2009-08-14 07:14:29 i Allmänt

Forsatt planerande inför terminen.

13.25 fick jag veta att jag skulle befinna mig på Norra Station i Hässleholm kl 14 och närvara på en föreläsning om likabehandling, i egenskap av skyddsombud. Det var jag inte riktigt informerad om tidigare så det blev hastigt. Åkte dit med rektorer, kurator med flera. Var helt ok. Och man fick kaka! Slut halv fem och då fick rektor skjutsa mig till Vinslöv där jag blev hämtad av Kajsa.

Hinner inte med något på kvällarna, de är så korta. Blir ingen träning tex. Vi handlade och strök en massa iaf. Var på högskolan och lämnade böcker.

Onsdag - jobbdags

Publicerad 2009-08-12 22:17:17 i Allmänt

Då var det dags att börja jobba igen...

Kändes helt ok när man väl var där. Kul att träffa jobbfolket. Mycket planerande och diskussioner och information. Så nu är man inne i allt igen... Möttes dock av lite tråkiga nyheter på morgonen.

Fått en ny jättetrevlig samåkningskompis, kul!

Blev en lång dag och när jag var hemma vid sex hade Johan lagat mat. Lyx!

Jag var bland annat hos Johanna på kvällen och lämade grejor och snackade en massa.

Ytterligare ett telefonsamtal men vissa saker kommer nog aldrig att bli lösta. Tråkigt. Men jag kan inte göra så mycket.

Tisdag - sista dagen på sommarlovet

Publicerad 2009-08-11 21:10:13 i Allmänt

Upp tidigt, tidigt och promenerade. Bara att vänja sig vid tidiga morgnar nu...

Städade lägenheten och fixade lite.

Var på hypnos. På två timmar lyckades han inte med att hypnotisera mig, och det var första gången han inte klarade av det. Fel på mig som inte fixar det - tillåter det inte. Men hur lätt är det att sluta tänka? Jag har tänkt konstant i trettio år, man kan inte bara sluta så! Jag har så mycket inom mig, som ligger så djupt, att jag har låst mig för att inte visa något av detta och för att skydda mig. När jag väl tillåter hypnosen så kan han hjälpa mig. Jag vill, men kan inte! Han sa att jag kunde ju gå till psykolog och sånt men det skulle ta flera år! Tack för det! Dessutom kommer jag att bli sjuk tillslut för att jag aldrig slappnar av, är alltid på helspänn.

När jag kom hem och hade ätit fick jag besök och fick lite intressant information.

Jobbade sedan hela kvällen i stort sett. Vill inte börja jobba imorgon!

Sommaren 2009
Beachsoccer/beachhandboll/beachvolley
Kristianstadsdagarna med tjejfest, partybänksfest med mera
Bröllop
Historiedidaktik 7.5p
Åhus
Österlen
Harastorp
Stranden
Cykelturer
Italien
Blivit sambo!

Måndag - fix

Publicerad 2009-08-11 08:37:38 i Allmänt

Hela förmiddagen gick åt att tvätta en gigantisk tvätthög! Polisanmälning om stulen cykel, ABK-samtal (har nästan saknat dem lite) och lite fixande så som handling och matlagning. Jobbade en del och förberedde. Löptur på kvällen, länge sen nu. Kass tid.

Söndag - stranden

Publicerad 2009-08-09 21:19:41 i Allmänt

La över bilder på datorn hela förmiddagen. Körde sedan ner till Åhus och hämtade Johan och sen var vi på stranden. Inte så varmt...

Hem igen till datorn innan det var läggdags.

Direkt man kommit hem igen så börjar huvudvärk och magont och ångest. Men det var skönt att slippa det i elva dagar.

Lördag - Banken

Publicerad 2009-08-09 21:11:56 i Allmänt

Packade upp och fixade. Johan körde till Åhus och jag tog bussen till Sätaröd där Emil hämtade mig. På samma buss var Mia, trevligt!

Hemma i Harastorp blev det bad i poolen med mamma och Anna, läste lite om Kalla kriget och sov. Körde sedan tillbaka till stan på kvällen. (Fick brev från högskolan - jag fick VG på min historie-kurs!)

Var på Banken på kvällen med Malena, Mia och Katti. Åt och drack och hade riktigt riktigt roligt! Den speciella servitören och den ryska damen gjorde ju att det blev extra roligt.

Kvart i sex på morgonen dök Emil upp och sov här.





En av kvällens gäster som pratade ryska med sig själv

Fredag - hemresa

Publicerad 2009-08-09 20:56:53 i Allmänt

Checkade ut från hotellet, och sen gick vi för att shoppa lite. Men det fanns mest skit så det blev inte så mycket med det plus att vi inte riktigt orkade. Tog metron ut till den enda lilla strand som fanns i staden, ganska långt iväg. Där fick vi betala såklart. Men det var skönt att kunna bada och sola lite det sista innan man skulle hem. Efter ett par timmar där åkte vi tillbaka till stan.

Hämtade våra väskor bland annat och sen tog vi en buss ut till flygplatsen. Vi var där i god tid, innan ens incheckningen öppnat. När det kom upp på skärmen vilken vi skulle till gick vi direkt den mycket korta sträckan dit och då visar det sig att det är världens längsta kö! Hur gick det till? Hur kom allt folk dit? Det tog iallafall så lång tid att när vi väl var incheckade så var det bara att gå raka vägen in i flygplanet och sätta sig. Vi blev såklart försenade. Drygt när man vill hem bara. Tåg från Köpenhamn till Malmö och där fick vi sitta och vänta i 90 minuter, utomhus i kalla Sverige, innan tåget till Kristianstad gick. När vi väl kommit så långt var vi så trötta att vi bara satt och gapskratta åt vissa människor och händelser där. Var tillslut hemma vid 3 på natten.

Bilder - Pompeji, Sorrento 6/7

Publicerad 2009-08-09 20:48:10 i Allmänt


Bevarade kärl


Kök






Även här fanns en amfiteater








En restaurang där man fick maten serverad i ett hål i bardisken och stod och åt där




Sorrento








Vi fick vinglas modell större


Efterrätt!


På tåget hem

Torsdag - Pompeji och Sorrento

Publicerad 2009-08-09 20:25:15 i Allmänt

Idag blev det utflykt till Pompeji, tog tåget dit. Fullpackat med folk, var ganska drygt i värmen. Vi gick omkring där i 3.5 timmar och kollade på den utgrävda staden som blev begravd av Vesuvius vulkanutbrott 79 e Kr. Var mycket större än jag trodde. Kul att se det i verkligheten eftersom jag läste så mycket om staden.

Tog sedan tåget vidare mot Sorrento på eftermiddagen. Här var jättefint och mysigt. Renare och mer välskött. Här skulle vi bott istället. Kolla i några affärer, köpte limoncello och gick sedan ner till lilla marinan. Åt glass, badade och sen somna jag rätt snabbt. Åt sedan en fyra-rätters middag innan vi tog tåget hem till Neapel igen.

Satt sedan på vår stora terrass och drack limoncello och kollade på fyrverkerier. Ingen aningn om anledningen. Men det var ju ett trevlig inslag.

Vill inte åka hem imorgon! Vill vara kvar här! Vill inte hem till verkligheten.

Bilder - Capri 5/8

Publicerad 2009-08-09 20:15:34 i Allmänt


Capri


Faro


Här badade vi


Den lilla bussen tog oss upp till Anacapri






Båten vi åkte hem med


Onsdag - Capri

Publicerad 2009-08-09 20:05:35 i Allmänt

Tog bussen till marinan och därifrån tog vi båten till Capri. När vi kom fram till Capri var vi ganska förvirrade. Vi har varit väldigt förberedda och skrivit ut info och fixat kartor till alla andra ställen vi varit på. Men inte hit. Så när vi gick i land visste vi inte vart vi skulle ta vägen och vad vi skulle göra. Efter en del sökande, utan större resultat, tog vi en buss till Anacapri. Det blev en svindlande busstur längs klipporna till en liten by högst upp på ön. Där bytte vi buss och åkte vidare till Faro där man tydligen skulle kunna bada enligt vissa källor.

Där var väldigt fint men det var ju inte så badvänligt här. Klippor och stenar. Vi lyckades få en liten plats att ligga på. Det var ganska häftigt att bada där iallafall.

Vi åt en svindyr lunch på restaurangen där, fast vi tog det billigaste. Italien är dyrt, Capri är svindyrt.

Men det var jättefint där och jag gillade det mer och mer när vi började få lite koll. Men som sagt, inte sol- och badvänligt. Efter tre bussturer var vi tillbaka nere i hamnen igen. Satt där och läste och tog det lugnt.

Båten tillbaka till Neapel gick 19.10. Det var så höga vågor att de slog upp över fönstren. Tur att vi inte satt ute som vi gjorde på ditvägen!

Gick lite i affärer när vi kom tillbaka och jag shoppa lite på rean. Åt pizza och sen buss hem till hotellet.

Tisdag - Neapel/Napoli

Publicerad 2009-08-09 19:50:32 i Allmänt

9.27 gick tåget mot Neapel som var en kaos-stad. Gillade den inte alls, fick ett dåligt första intryck. Trafiken är mycket värre här än alla andra ställen jag varit på, alla tutar hysteriskt, man går över vägen med fara för sitt liv varje gång. Det var så mycket avgaser och bilköer. Allt var bara hysteriskt.

Vårt hotell, Cavour, låg på Piazza Garibaldi, där stationen också ligger, så det var nära och bra. Ok hotell men inte lika fint som i Rom.

Neapel ligger vid kusten så vi trodde det skulle vara fina stränder och så här. Vi gick ganska långt för att komma ut till vattnet och kom då till industrihamnen först och sedan en vanlig hamn. I centrum är det jättefattigt och slitet och fult, men ju längre vi gick nu desto finare blev det.

Vi gick upp i en borg, Castello Uovo, där det var jättefin utsikt över hela Neapelbukten. Vi slog oss ner på några stenar och åt vår medhavda mat där och vilade lite.

Gick sedan vidare och tillslut skulle vi ta bussen hem. Oftast kan man köpa biljetten direkt på bussen så det tänkte vi göra eftersom vi inte köpt i någon tabbacheria. Men det gick inte på den bussen vi åkte så då fick det vara så med biljett. Plötsligt kommer tre kontrollanter på bussen, en i varje dörr, och ska se våra biljetter. Ooops... Vi försökte spela dumma och låtsas att vi inte fattade vad han sa fast vi förstod allt han sa. Vi skulle få böta ca 800 kronor. Men vi hade inga pengar sa vi. Då ville han se våra pass, men de hade vi på hotellet  så det gick inte det heller. Då fick vi gå av bussen med honom och han skrev ut böter. Vi lyckades tillslut pruta ner det till halva priset och jag hittade lite pengar. Det blev en dyr bussresa det. Men sen var han snäll och hjälpte oss på en ny buss :-)

Sov sen på hotellet, gick till stationen och fixade lite information, gick en massa men det var inte så  mycket att se mer än all fattigdom. Var inne i nån Jesuskyrka som såg tråkig ut utifrån men var jättestor och fin inuti. Åt på ett ok ställe senare på kvällen, är så varmt så det blir aldrig före 21 man äter. Jag åt för ovanlighetens skulle lite pasta. Det är det man lever på här, pizza och pasta. Men det är gott! Tog sedan bussen hem igen. Utan biljetter.

Bilder - Rom 31/7-3/8

Publicerad 2009-08-09 19:26:39 i Allmänt


Colosseum


Vatikanstaten


St Peterskyrkan


Johan med kompis


Sixtinska kapellet med Michelangelos målningar från 1400-talet (Påvens privata kapell)


Peterskyrkan


Fontana di Trevi




I Trastevere




Colosseum





Forum Romanum




Palazzo Venezia


Spanska trappan


Hard Rock Café

Måndag - shoppa

Publicerad 2009-08-09 18:32:15 i Allmänt

På förmiddagen tog vi metron till Piazza Popolo och gick sedan och shoppade längs Via Corso ner till Piazza Venezia. Eller shoppa och shoppa, det blev en kofta totalt. Där tog vi bussen till Colosseum och bytte sen till metron och sen tåg och kom tillslut till stranden. Men då blev det helt plötsligt sämre väder så det blev en hemfärd rättså snabbt igen.

Var på stationen och köpte tågbiljetter till imorgon, handlade mat på Termini och gick tillbaka till hotellet.

På kvällen var jag så sugen på en riktig köttabit så vi gick till Hard Rock Café och åt. Det var kö till borden och vi fick inte mat förrän efter 23. Då var jag hungrig...

Vi har full koll på Rom nu, har sett det vi vill se och hittar nästan överallt. Så mycket som vi går så får man se mkt också.

Söndag - Colosseum mm

Publicerad 2009-08-09 12:36:04 i Allmänt

Idag ägnade vi dagen åt att kolla på allt man ska kolla på när man är i Rom.

Det blev Colosseum, Palatinen, Forum Romanum, piazza venezia med palatset där, Pantheon, Piazza Navona, Fontana di Trevi, Spanska trappan, Piazza Republica med mera. Det blev stopp för pizza och glass också. När vi var vid spanska trappan gick vi längs shoppinggatan med den fina affärerna. Var inne på Louis Vuitton och kollade på trappan där som är gjord av plasma-skärmar, kändes som man var inne i en MTV-film.

Det var egentligen alldeles för varmt för att gå runt så mycket som vi gjorde idag. Huvuduppgiften blir att hitta skugga, hitta vatten och vila. Men det var kul att få se alla ställen och passade mitt historie-intresse mkt bra! Tyvärr blir det för mycket av allt det fina tillslut så man tittar inte tillräckligt.

På kvällen blev det för en gång skull inte middag på någon uteservering utan vi gick och köpte en enkel kebab och satt och åt vid någon fontän. Var sedan på hotellet och spelade tv-spel och åt godis och la oss någorlunda tidigt.

Lördag - Stella Polare, Trastevere

Publicerad 2009-08-09 12:21:09 i Allmänt

Det var sämre frukost på detta hotellet. Vad är det för fel med att äta en vanlig macka till frukost?

Vi bestämde oss för att fly värmen ett tag och tog metron och tåg ut till stranden. Tog drygt en timme bara så det var inte så farligt. Åktee till Stella Polare. Långa fina stränder här också, men inte lika fina som i Pisa. Det var mer stenigt här. Och vi fick gå en bit för att hitta en liten strandremsa som var free beach. 

När vi kom tillbaka till hotellet spelade vi tv-spel, åt chips och tog det lugnt. Blev ganska sent innan vi kom iväg för att äta. Tog bussen över till andra sidan Tibern, till Trastevere. Här är det fullt med restauranger och barer och mycket ungdomar. Mysigt stadsdel med små trånga gator och fina hus. Det är här man ska vara på kvällen helt enkelt. Vi åt på en mysig restaurang där. Det är så underbart att sitta ute varje kväll och äta! Det är ca 26 grader på natten så man svettas lite på nätterna också.

Efter vi ätit upp maten och druckit upp vinet gick vi vidare längs vattnet till en massa tält där det var disco och barer. Satt där och kolla på folk. Tog ett tag innan vi hitta en buss hem men när vi väl var hemma på hotellet var kl över 3.

Fredag - Rom/Roma

Publicerad 2009-08-09 12:11:22 i Allmänt

Klockan sju ringde klockan och sen checkade vi ut från hotell Verdi. Tog tåget till Rom och var framme efter tre timmar. Checkade in på hotell Piram som låg nära stationen, centralt och bra. Fint hotell! Fick en massa info om Rom, bra service! En följde med oss upp på rummet och visade allt där och förklarade. (Johan hade värsta flörten med Marlon i receptionen. De fann varandra direkt kan man säga)

Vi gick och åt och sen tog vi en busstur på två timmar, sightseeing-buss, och såg många av alla de sevärdheter som finns i Rom. Det var skitvarmt i Rom också, om inte ännu varmare. Svetten bara rinner hela tiden och vi häller i oss vatten. Man blev ganska stekt där uppe på taket.

När vi kom till Vatikanstaten gick vi av där och åt glass. Gick sedan in i museet, Sixtinska kapellet, Peterskyrkan, osv. Väldigt fint och imponerande! Det var så stort och så mycket!

När vi var tillbaka på hotellet vilade vi lite och duschade och sen gick vi ut och åt.

Promenerade sedan till Fontan di Trevi. Där var massor av folk fast det var mitt i natten. Vi var där ganska länge och tog foton, kollade på folk, kastade mynt i fontänen och önskade oss något. Det var väldigt fint och mysigt där.

Jag gillade Rom direkt, det är en bra stad. Folk är trevliga och hjälpsamma, det är fint - inget klotter och fallfärdiga hus som i Pisa - men det är sjukt dyrt här! Fast det är det överallt i Italien.

Bilder - Florens 30/7

Publicerad 2009-08-09 11:45:09 i Allmänt


David
(Johan tittade konstigt på mig när jag sa att jag läst en bok om statyn David)


Piazza del Duomo


S. Maria del fiore


Intressant tak


Ponte Veccho
Bron var den enda bron som inte blev sprängd i andra världskriget




Pusskärring

Bilder - Pisa 28/7-31/7

Publicerad 2009-08-09 02:28:22 i Allmänt


Framme i Pisa


Jag är nog starkast va?


Annelee och Fredrik framför katedralen (som var väldigt vacker både inuti och utanpå)


Jag & Johan framför ett lutande torn


Pizza med Fredrik och Annelee


På kvällen i Tirrenia








Fina motiv!


Lämnar Pisa med tåg

Torsdag - Florens/Firenze

Publicerad 2009-08-08 17:28:15 i Allmänt

Gick upp 7 och nar vi atit annu en chokladfrukost gick vi till stationen och tog taget till Florens. Johan var ratt dalig idag, feber och ont osv osv sa det har blivit mycket pauser idag. Det har varit sjukt varm aven idag sa man har mest letat skugga.

Iallafall, Florens var saklart en fin stad med massor av fina byggnader, katedraler, doumer, palats och kyrkor och jag vet inte allt. Tog manga foton och var bara inne i en katedral. Gick over bron (enda bron som inte blev sprangd i andra varldskriget) till andra sidan och at en dyr lunch dar. Blev en glass ocksa sen, alskar italiensk glass!

Tog taget hem sedan pa eftermiddagen sa Johan fick hem och vila. När vi vilat gick vi och åt bredvid tornet. Jag hade hunnit äta upp min mat innan Johan ens fått in sin mat. När vi sedan fick in notan var den helt fel. Då fick jag nog och sa till. Och fick rätt. Gick till ett annat ställe och åt glass.

Pisa är en liten stad, finns inte så mycket att göra. Ganska mysig men rätt slitet här.

Vi går jättemycket och har sjukt ont i fötterna.  Blåser under fötterna, skav överallt. Så det blir lite jobbigt med allt gående då.

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela