lindazvenzon

Måndag - Brf Hunden

Publicerad 2009-11-30 21:33:04 i Allmänt

Mysigt med morgonpromenad när alla julbelysning är uppe i stan!

Efter jobbet var jag på massage, och direkt efter det gick jag och Johan på informationsmöte i Östermalmskyrkan. Det var bostadrättsföreningen som hade informationsmöte om ombildningen. Vi fick säga om vi ville köpa våra lägenheter. Jag svarade JA! Blev en del diskussioner. Det blev precis så att det är lönt att gå vidare i ärendet. Intresset är inte jättestort. Får se vad som händer. Det är iallafall rättså bråttom.

Söndag - kalas

Publicerad 2009-11-29 21:01:22 i Allmänt

Förmiddagen gick åt tvättande, städande och promenad. Kl 13 hade jag lägenhetsvisning. Hon var lite tidig så jag stod i duschen och vi hade tvätt utspridd överallt. Panik!!!
 
Tjejen som kollade på lägenheten bestämde sig direkt för att hon ville ha den och så blev det. Hon flyttar in om två veckor. Trevlig typ så det blir säket bra.

Sen var vi hos Mia och Jonas och firade Wilmer som fyller två, med släkt och smörgåstårta.

Maxi-handling, löptur i Björket i regn och mörker, och en massa räkningar blev betalda.

Lördag - möbelspaning

Publicerad 2009-11-29 20:54:55 i Allmänt

Var på Bromölla möbelaffär med mamma och Johan ett bra tag. Mamma köpte en del till sitt nya hus. Jag och Johan spanade mest till vår lägenhet. Men vi köpte en korv utanför.

Blev en tur inom Ekohallen också.

Mådde dåligt på eftermiddag/kväll så jag sov/kolla på film. Vi var bara hemma på kvällen och kollade på Robinson och åt räkor och choklad. (Inte räkor och choklad samtidgt.) Såg även tennisen, trist att Söderling förlorade.

Fredag - begravning och utgång

Publicerad 2009-11-28 12:07:00 i Allmänt

På morgonen tog jag tåget till Hässleholm, och blev hämtad där av Claes mfl.

Idag var nästan alla svart- och finklädda på jobbet. Blev lite stressigt vid lunch eftersom min lektion slutade 12.20 och då skulle vi bege oss. Och då skulle jag hunnit byta kläder och äta och fixa digital fotoram...

Större delen av oss lärare och annan personal begav sig till Norra Mellby kyrkan, till Sunes begravning. Eleverna kollade på film bland annat med de lärare som var kvar.

Begravningen var såklart sorglig, men fin. Synd att man har med ett ufo att göra ibland bara.

Tillbaka på skolan så var det minnesstund.

Jag och Anna följde med Sara hem sedan, och var där på eftermiddagen. Låg på soffan och läste, var ganska trött, och gjorde oss iordning. Senare kom Micke N, Tobias, Patrik, Martina och Birgitta dit och drack lite vin.

Vi hade beställt bord på Harry´s på kvällen. Trevlig afton. Jag åt Pasta Papardelle (gott) och Mjölkchokladpannacotta (smakade gummi). Och några drinkar. Mycket jobbsnack, mycket skvaller och lite annat. Vid två tog jag tåget hem, var rejält sent. Somnade visst, och när jag vaknade stod tåget still i Kristianstad. Undrar hur länge det stått där?

Torsdag - klump i magen

Publicerad 2009-11-26 22:04:05 i Allmänt

Idag var det samling igen direkt när vi kom till jobbet. Dags för ännu ett tråkigt besked. Det är märkligt. En på jobbet som fått cancer.

Efter jobbet visade jag lägenheten för en tjej, får se om hon vill hyra den.

På kvällen var jag, Johan, Mia och Micke nere i idrottshallen och kollade på handboll. IFK mot Guif. IFk vann, rättså bra match. Bra stämning där iallafall, mycket folk.

Onsdag - Ångesten äter upp mig gradvis

Publicerad 2009-11-25 22:11:38 i Allmänt

Möte, fick en chokladkartong av rektorn som tack för stöttning, remissomgång 3 av Skola2011, och en lektion. Det var den dagen det. Och så kladdekaksfika!

Efter jobbet körde jag till Harastorp. Jag, mamma och Anna åt rester av kladdekaka innan jag påbörjade tömning, röjning och städning av huset med delar av familjen. Nu börjar slutet närma sig. Inne i huset alltså.

På väg till stan var jag inom Malin och lämnade kakform och pratade lite och sen hem till slutet av Grey´s anatomy. Trött!

Tisdag - so what

Publicerad 2009-11-24 20:15:04 i Allmänt

Efter jobbet var jag hos "den där" i en och en halv timme. Tiden går fort. Hem och lagade mat och kladdekakor till imorgon. Flera stycken som är intresserade av min lägenhet!

Måndag - diskalkyli

Publicerad 2009-11-23 22:11:48 i Allmänt

På kvällen var jag, Mia, Katti och Malena på House of Bagels och åt (Hot chicken såklart) och gick igenom senaste händelserna i våra liv :-) Nice!

Resten av kvällen ägnades åt diverse kalkyler och uträkningar på våra lägenheter. Fick besked idag på vad vi kan köpa ut våra lägenheter för. Nästa vecka är det informationsmöte då det ska tas beslut. Får se vad som händer. Priset på min lägenhet var väl hyfsat.

Jag la för övrigt ut min lägenhet på Blocket ikväll, så nu är det fritt fram att hyra den om man vill :-)

Söndag - möbler

Publicerad 2009-11-22 21:55:57 i Allmänt

Idag har jag och Johan varit runt och kollat på möbler till nya lägenheten. Det blev besök i Broby, på Mio, Leander och Svenska hem. Och lite internet-tittande. Hittade lite intressant. Svårt.

Annars gick dagen åt att tvätta, städa, handla på Maxi, äta på Max, laga mat, löprunda i Björket, TV.

Och så var den helgen slut! Har en händelserik vecka framför mig. Men den ska bli skön sett ur arbetssynpunkt, eftersom min klass har prao och det försvinner en hel del lektioner för mig.

Lördag - skräp

Publicerad 2009-11-22 21:51:26 i Allmänt

Jag och Johan var ute på en morgonpromenad med bullköp och sen blev det frukost.

Efter det körde jag hem till Harastorp och var där hela dagen. Mamma var i stan så det var fritt fram att kasta! Gällde att passa på! Jag, Johan S och Emil ägnade dagen åt att kasta möbler, kläder, saker med mera från det gamla huset som vi anser inte behövs mer. Det blev väldigt mycket som eldades upp under eftermiddagen. Tömde det mesta i huset. Flyttade lite mer grejor till nya huset. Var helt slut sen, det var hårt jobb idag!

På kvällen beställde jag och Johan thaimat, köpte Ben&Jerry-glass och kollade på Robinson och Robins.

Fredag - Gasch

Publicerad 2009-11-20 19:06:28 i Allmänt

Var på jobbet en timme tidigare, alla skulle vara där då för att få info om vad som hänt inatt. Eleven ifråga är omhändertagen och det var ingen risk för att han skulle komma till skolan idag. Han kommer inte heller att komma något mer framöver. Så det var ju skönt. Under dagen lades denna artikel ut på Kristianstadsbladet:

15-åring
 hotade skolpersonal

Har haft en klump imagen under dagen, inte känts bra. Efter jobbet samlades vi alla och polisen var på plats och informerade. Sen ringde jag runt till föräldrar och informerade och efter det var jag hemma hos en elev och lämnade kakor och informerade där. Så det blev över tre timmars övertid idag med. Helt slut när jag körde hem sen vid sex. Handlade och sen lagade Johan mat åt mig.

Torsdag - ingen vanlig dag

Publicerad 2009-11-19 22:09:10 i Allmänt

Två möten på morgonen. Spelade lite fotboll med sjuorna, kul!

På eftermiddagen hände en tråkig incident, en av flera idag. Dagen slutade helt enkelt med att jag fick vara kvar på jobbet tre timmar extra med krisgrupp och poliser och blev förhörd. En elev uppträdde hotfullt kan man säga. Jobbig situation som inte är helt enkel. För en gångs skull blev det konsekvenser iallafall. Får se vad framtida konsekvenser blir.

Johan fick hämta mig på jobbet iallafall. Kvällen som var kvar innebar mest promenad, godis och telefonsamtal.

Onsdag - Inte tisdag, inte torsdag

Publicerad 2009-11-18 21:53:05 i Allmänt

En helt vanlig dag.

Mådde så illa när jag kom hem från jobbet så det blev sova istället för att träna.

Jobb och tv på kvällen. Det stormade rättså rejält idag och ikväll!

Intervjun slutfördes om min pendlarsituation under kvällen och det meddelades att fotona från igår blev bra och det såg ut som att vi hade roligt i bilen.

Tisdag - fotomodell

Publicerad 2009-11-17 20:27:33 i Allmänt

När jag, Kajsa och Micke kom till Vinslöv efter jobbet hade jag bestämt träff med en fotograf där. Vägverket i samarbete med någon till? ska ge ut en broschyr eller nåt om pendlare och de tycker att vår pendlarsituation är så intressant att de ville ha med mig, och mina pendlarkompisar, i denna broschyr. Jag blev intervjuad i söndags och idag var det alltså fotografering. Trodde bara han skulle ta nåt enkelt foto när vi stod vid bilen men vi skulle köra iväg en bit så det blev bra bilder... Micke hade lite kaxiga kommentarer så jag tog över som chaufför efter ett tag. Körde några rundor innan fotograf Kasper var nöjd. Ska bli intressant att se resultatet av detta :-)

På kvällen var jag på spinning med Mia. Det var jobbigt, vilket också är poängen med det hela.

Rättade en massa prov som niorna haft i historia på kvällen. Och skrev ett protokoll, från UR i söndags.

Måndag - fairytale

Publicerad 2009-11-16 21:28:27 i Allmänt

Efter jobbet promenerade jag till Sportmed och fick massage. Johan hämtade mig där sen och vi körde till Tyringe så jag kunde köra hem hans bil därifrån. Blev rättså mycket slappekväll sen.

Söndag - helgslut

Publicerad 2009-11-16 07:20:16 i Allmänt

Promenad, städning, tvättning, matlagning. Sen bar det av till Harastorp igen för att fortsätta flytta/packa upp. Fick även vinterdäcken påsatta på bilen av brodern.

På kvällen var det UR-sammanträde hos familjen Premberg. God fika efteråt! Styrde upp julfesten. Var inte hemma förrän halv tio. Trött! Det tar på krafterna att ha flyttat en hel helg!

Foto - flytten till nya huset

Publicerad 2009-11-14 21:06:41 i Allmänt


Packning


Anna och Johan


Utan möbler


Med möbler


Paus


Kök


Emil, Zeke och pidestalen


Sista måltiden


Det är kul att flytta


Zeke

Lördag - flytt

Publicerad 2009-11-14 20:24:40 i Allmänt

Jag och Johan körde hem till Harastorp och började flytta åt mamma och pappa och Emil. Så hela dagen gick åt att packa, lasta släpet med grejor, köra det till nya huset, packa in och upp och städa lite emellanåt.

Farmor servade med mat idag. Anna och Johan kom också efter ett tag. Fick det mesta flyttat som skulle flyttas. Mycket grejor som ska få plats på liten plats. Och det är mycket saker kvar i gamla huset...

Vid halv sju körde jag och Johan tillbaka till stan, köpte med oss pizza/kycklingtallrik på vägen hem. Var ganska trötta...

Fredag - hundpromenad

Publicerad 2009-11-14 20:21:43 i Allmänt

Ok dag.

Efter jobbet körde jag till Harastorp och hämtade Zeke och sen körde vi till Stackedala i Tollarp. Där väntade Jennie och Jack. Vi tog två rundor på elljusspåret i mörker och ösregn. Mycket trevligt, men Zeke frös rejält sedan! Han fick dessutom sitta i bilen och huttra när jag var och handlade.

Stannade hos farmor på hemvägen och lämnade lite mat och diskuterade julafton.

Vidare till Harastorp och åt middag och sen flyttade vi lite grejor från gamla huset till nya huset, och packade upp lite och städade där.

Såg tio minuter på Idol, åt en godispåse och somnade i soffan kvart i tio... Gick upp och la mig en stund innan Johan ringde och väckte mig och ville bli hämtad. Varit iväg med jobbet ikväll. Jag hämtade honom i Vinslöv och sedan körde vi till stan. Blev sent...

Torsdag - pepp

Publicerad 2009-11-13 06:58:49 i Allmänt

Möte, lektioner och på eftermiddagen årsmöte med LR (Lärarnas Riksförbund). Den stora församlingen var oerhört enade om att jag skulle fortsätta som skyddsombud...

Box på kvällen med Mia.

Onsdag - ensam

Publicerad 2009-11-11 21:40:44 i Allmänt

Utvecklingssamtal på eftermiddagen och lite Maxi-shopping på vägen hem. Sen var det promenad, tv och cd-kopiering som gällde resten av kvällen. Skönt att inte plugga :-)

Ingen Johan hemma ikväll heller...

Tisdag - misslyckande

Publicerad 2009-11-10 22:18:06 i Allmänt

Idag har varit en perfekt dag. Jag har bara haft en lektion! På grund av prao för nior osv. Så jag hann jobba undan en del vilket känns väldigt bra.

Efter jobbet var jag på stan och köpte en hel del cd-skivor som jag ska ha på idrotten och en film som jag ska visa på historian.

Hem och sov...

Skulle egentligen ut och springa sen men jag orkar inte och regn, kyla och mörker lockar väldigt lite. Så efter en del telefonsamtal och mat och fixande så var jag en runda på gymet på Friskis och körde lite kondition.

Ensam hemma ikväll, Johan är i Jönköping på mässa. Kommer troligtvis och förhoppningsvis hem imorgon igen.

Hade rejäl beslutsångest på kvällen angående mina historie-studier. Får inte tag i böcker till den nya delkursen. Finns inte på bibliotek och finns inte i lager i Sverige för att köpa förrän nästa år. Dessutom är de dyra... Och jag måste ha böckerna för att klara av den väldigt svåra uppgift som vi ska göra. Så det känns lite tufft just nu. Plus att jag är så trött på att bara plugga hela tiden och ligger efter jättemycket med föreläsningarna. Så det var lite funderingar under kvällen på hur jag ska göra. Ta en paus och fortsätta sen?

Måndag - tråkiga besked

Publicerad 2009-11-09 20:57:34 i Allmänt

Ännu en dag på jobbet då man möttes av tråkiga besked. Idag fick vi veta att vår kollega/rektors man Sune gick bort i lördags kväll. Väldigt hastigt. Det var tungt att höra, gillade Sune väldigt mycket. Så det blev ytterligare en dag med tårar.

Jag var i Hässleholm med åttorna och lyssnade på en konsert. Innan dess hade vi en timme att slå ihjäl, det var lite drygt.

På eftermiddagen samlades vi alla igen och pratade och efter det fick vi gå hem, ingen som orkade göra något annat.

På kvällen var jag hos "den där" och det gick bra. Drog över på tiden som vanligt.

Föreläsning.

Söndag - Pappas dag

Publicerad 2009-11-08 21:19:15 i Allmänt

Vi var hemma hos mamma och pappa och firade Fars dag på dagen, alla i familjen var hemma. På eftermiddagen/kvällen var vi hos Malin och Patrik och firade Johans fader där. Blivit mycket mat idag, så mätt är man iallafall. Fotade allt (nästan) jag kunde hitta i huset i Harastorp som ska till försäljning, enligt mig! Får se hur det blir med det.

Sista avsnittet av Ensam mamma söker, resultatet var rättså väntat. Men hur ska jag nu överleva söndagskvällarna?

Lördag - fix

Publicerad 2009-11-08 10:27:00 i Allmänt

Uppe tidigt. Blev en riktig fixardag. Storstädning, tvätt, film, sa upp abonnemang, promenad, lyssnade på föreläsningar, pluggade. Fortsatte med storhandling på Maxi, löptur i Björket, och sen matlagning på kvällen.

Kvällens efterrätt: Mascarponegratinerade björbär. Gott!


Fredag - fredagsmys

Publicerad 2009-11-06 19:30:26 i Allmänt

Igår blev eleverna vaccinerade vilket innebar att det var många borta idag. Så idrottslektionerna blev det lite si och så med. Under tiden fick jag iallafall alla bollar pumpade och skåpen städade :-)

Lämna/hämta bilar, försökte välja tapeter.

Nu är det fredagsmys! Med god drink, god mat, förhoppningsvis bra TV alternativt film. Och så lite godis!

Torsdag - begravning

Publicerad 2009-11-06 07:14:25 i Allmänt

Ledig från jobbet idag. Promenerade, jobbade och körde hem till Harastorp. Jag, mamma och pappa körde sedan till Häglinge kyrka. Affären i Rickarum var stängd idag - när hände det senast? Alla var i Häglinge kyrka.

Begravning för Erik. Mycket folk, kyrkan var full. Jag började gråta i bilen dit, grät mig sedan igenom hela begravningen. Vilket alla andra också gjorde. Det var riktigt jobbigt, men väldigt fint. Tog ganska långt tid innan det var över och alla åkt därifrån.

Många av oss var sedan i Rickarum där vi åt smörgåstårta, sjöng och mindes Erik. Allt bara känns så overkligt. Saknar dig Erik!

Hem till Harastorp och jobbade.

Box med Katti på kvällen. Förändringar i passet gjorde att det var riktigt jobbigt, bra!

Och så hem och jobbade lite till...

Onsdag - minnen

Publicerad 2009-11-04 20:02:49 i Allmänt

Promenad i kylan på morgonen, blåste rejält. En bil hade kört rakt in i en stolpe, mitt på vägen en bit hemifrån. Det var alldeles tyst och folktomt sådär vid 6 på morgonen, och killen bara stod där vid sin kvaddade bil. Såg så konstigt ut. Som om man drömde det.

Direkt efter jobbet körde jag till Johanna och hälsade på i nya huset som de precis flyttat in i. Väldigt fint! Fikade och pratade en massa. Hade så mycket att prata om att jag helt glömde tiden.

Körde snabbt till Friskis men jag hade visst missat passet - skivstång/kondition. Så det blev lite konditionsträning i gymmet, när man ändå tagit sig dit liksom...

Hem och läste "boken" - många roliga minnen... :-)

Jobb.

Tisdag - gratisbio

Publicerad 2009-11-03 22:05:42 i Allmänt

Teknik, svenska, idrott, idrott, möte. Mötet var det mest märkliga och absurda jag varit med om. Vissa människor upphör aldrig att förvåna.

På lunchen ringde Mia och frågade om jag ville med på gratis-bio på kvällen och det kan man ju inte tacka nej till!

Efter lite samtal, hastig matlagning så gick jag till Kosmorama och träffade Mia, Katti, Malin och Malena. Sparbanken 1826 sponsrade denna kväll. Med sig in på bion fick vi popcorn, dricka och godis! Först var det information från Sparbanken så att jag vet hur jag ska placera min förmögenhet. Efter det såg vi förhandsvisningen av "Så olika". Den var ok, men inte jättebra.

När vi gick därifrån fick vi paket, som innehöll en chokladask. Lyxig kväll detta!



Söndag - slappedag

Publicerad 2009-11-01 18:25:30 i Allmänt

Jobbade på förmiddagen.

Var på apotek och köpte lite olika saker till Emil så han kan bli opererad imorgon.

Sen körde jag och Johan hem till Harastorp. Åt, kollade nya huset, och möbler som vi kanske ska ha. Skrämde upp Emil inför imorgon. Jag vann en omgång Othello också.

Var väldigt trött idag, för lite sömn inatt... Känner för att gå i ide ett tag, kan man göra det? Fram till jul eller så.


Operationsobjektet

Lördag - Fest

Publicerad 2009-11-01 09:44:21 i Allmänt

Sovmorgon, promenad i det soliga och vackra höstvädret, och amerikanska pannkakor till frukost. Mysig morgon!

Körde runt lite och fixade. Gravbesök, fotograferade bilen(!), Maxibesök, Lillöbesök osv. 

Hem och vilade efter denna jobbiga dag!

Jobbade lite innan det var dags att göra sig iordning för kvällen.

30-årsfest hos Katti för Katti och Mia. God mat, god dricka och trevligt folk! Mycket lyckad tillställning! Blev sent i säng... 

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela