lindazvenzon

Tisdag - flytt

Publicerad 2010-08-31 22:02:50 i Allmänt

Jag har redan tröttnat lite på simlektionerna med lågstadiet. Jag har börjat uppskatta mina högstadiebarn väldigt mycket mer nu!

Var hos Lukas idag och när jag kom hem kollade jag färdigt på en film som skulle lämnas, blev viss försening.

Min hyresgäst flyttade ut idag, och några timmar senare började min nya hyresgäst flytta in. Det vill säga Emil flyttade hemfrån. Han kom med lite möbler och saker som vi lastade in, men han får vänta en natt med att sova där. Min lilla lägenhet är populär!

Måndag - friluftsliv

Publicerad 2010-08-30 21:25:01 i Allmänt

Idag var det friluftsdag för niorna. Friluftsliv stod på schemat. Vi åkte buss till Höörs kanotklubb där vi hade sex stationer där de bland annat fick lära sig att göra upp eld, om sjukvård, simma klädsim i sjön, allemansrätten och orientering. På min station lärde de sig göra råbandsknop, dubbelt halvslag och att göra en bår. Tävling med bår blev det också.

De fick laga sin lunch på stormkök, makaroner och köttbullar!

Vi hade väldig tur med vädret också.

Skönt när dagen var över trots att det var en bra dag. Varit en hel del planering bakom denna dag och man är alltid rädd att ha missat något.

Var helt slut sedan på konferensen.

Jag och Malena var på aerobic på kvällen, det var ca 15 år sedan jag var på det sist tror jag! Vi har en träningsutmaning denna höst. Vi ska genomföra alla pass på friskis minst en gång under denna terminen! Vissa pass känns det lite nervöst inför, tex kvällens. Men det gick faktiskt ganska bra ändå. Till och med roligt. De som känner mig vet att aerobic inte riktigt är min grej...

Friskis & Svettis

Söndag - Rickarums byastafett

Publicerad 2010-08-29 22:19:04 i Allmänt

Då var det dags igen, Rickarums byastafett. Körde till Rickarum på morgonen och började förberada. Sen var det intensivt ett par timmar. Anmälning, utdelning av startkuvert, uppvärmning, tidtagning, resultatskrivning, osv.

Jag ville inte springa någon sträcka i år men märkligt nog blev det så ändå. Jag fick ju då den längsta sträckan.

Vårt lag - Rickarums El - gick starkt ut. Emil kom in som tvåa på första sträckan, och Maria behöll den placeringen på andra sträckan. När det sedan var dags för mig så har ju de flesta lag satt sina bästa löpare på den långa och jag var som vanligt ensam tjej. Jag blev omsprungen direkt och kom in som sexa.

Är trots allt nöjd med tiden jag fick. Jag mådde riktigt dåligt hela sträckan. Jag var förkyld, har inte tränat tillräckligt, osv osv.

Perra cyklade och Johan S sprang sista. Vi slutade på en åttonde plats.

Hann få i mig lite mat innan det var dags för prisutdelning. Jag tabbade mig lite där, skitjobbigt.

Sen var det bara att plocka ner allt och iordningställa. Sista året? Vi får se vad som händer.

Det blev den vanliga shoppingturen på maxi på vägen hem.

Rätt sliten resten av kvällen. Såg filmen "Valentine´s day", blev rätt besviken. Trodde den skulle vara bra. Mina favoritskådespelare och ämnet var kärlek, men det räckte inte!

Lite planering inför veckan, snart läggdags.

Lördag - shopp

Publicerad 2010-08-29 09:22:17 i Allmänt

Idag blev det shopping på stan, önskemål från Johan och då får man passa på. Blev flera timmar, lite handlat. Blev också en lunch på Nostalgia.

Fixade en del med byastafetten under eftermiddagen och planerade inför måndagens friluftsdag.

På kvällen körde jag och Johan till Harastorp där jag fixade mer till byastafetten. Vi beställde pizza också, blev Conny´s denna gång, efter besvikelsen på Björkhällan för ett tag sen.

aölskdjföalsdkfjöalskdfölaskjdfölaksjdfölkasj%&%XZ#%&?

Fredag - Bånken

Publicerad 2010-08-28 17:19:06 i Allmänt

Hade bilen full med dunkar och stormkök med mera till jobbet idag. Fullt normalt.

Tog mig en rejäl tupplur efter jobbet, välbehövligt efter en tuff arbetsvecka.

På kvällen var jag, Malena coh Katti på Banken och åt. Mycket gott och trevligt. Vid 12 gick vi hem, där var inte så mycket folk tyckte vi. När vi kom ut så ringlade sig kön lång. Varför inte släppa in folket istället? Hm

Torsdag - Gusten

Publicerad 2010-08-26 21:29:45 i Allmänt

Började dagen med tre simlektioner. Är i vattnet nästan hela tiden, det är kallt! Fryser grymt mkt. Är väldigt ovant att ha så små barn, stor kontrast mot tonåringarna man har att göra med i vanliga fall!

Är enormt stressigt mellan alla lektioner också. Hade dessutom glömt handduk!!!

Hade lönesamtal med rektor, gick bra. Jag började med att kräva att jag ska få köpa en våtdräkt som skolan betalar. Det gick igenom, smärtfritt.

Efter jobbet stannade vi kvar och packade och förberedde inför måndagens friluftsdag med niorna.

Jag körde till Harastorp där det blev fika med la familia innan jag, Emil och mamma körde ner till Anna och Johan för att hälsa på Gustav och överlämna gåvor. Han blev glad. Eller det vet man inte, för gissa vad, han sov!

Jag fick hålla honom iallafall, men det hjälpte inte, han fortsatte sova :-) Vilken lycka att bara få sova hela tiden! Skulle jag med vilja göra!

Till Rickarum där jag lånade lite material och sedan till Mia i Tollarp. Massage blev inställd pga utlandsresa :-)

Skjutsade henne till stan innan jag körde hem och lagade mat. Blev försent för en del av de planer som fanns. Typ springa och sånt. Otur! Eller något.


Stolt faster


Stolt farmor, och fader i bakgrunden


Onsdag - mini

Publicerad 2010-08-26 21:08:12 i Allmänt

Simning, fullspäckad dag.

Var hos kiropraktor efter jobbet, Daniel hittar inte orsaken till min ryggsmärta så nu skickar han mig vidare till sin kollega Mike. Så får vi se vad han har att säga.

Var sedan på stan och köpte pyttesmå och underbara kläder till Gustav. Det blev en hel del...! Svårt att begränsa sig.

Skivstång/kondition blev dagens träningspass. Bra!


Gustavs nya kläder




Tisdag - simsimsim

Publicerad 2010-08-24 21:29:12 i Allmänt

Idag hade jag första simlektionen med de små barnen, tvåor. Det var kallt!!! Våtdräkt ska inhandlas inom det snaraste!

På en av id-lektionerna trampade jag på en gren som var väldigt spetsig, den gick rakt genom skon och in i foten. Det gjorde aj-aj. Såg att det blödde lite sen. Stackars mig.

Efter jobbet inhandlades priser till årets byastafett, hälsade på Lukas och hyrde filmer.

Matlagning, fix, såg film osv. Dagens film blev "Love happens".

Måndag - 2 år

Publicerad 2010-08-23 18:29:36 i Allmänt

Idag är det två årsdag för mig och Johan, firas stort på House of Bagels! (och i fredags)

Och idag kom Gustav hem!

Födda.nu

Söndag - gossen

Publicerad 2010-08-22 21:55:39 i Allmänt

Jag körde hem till Harastorp när jag ätit frukost och duschat. Började med en långpromenad med Zeke, han har tappat lite i kondition på sistone.

Sedan dammsugade jag huset och plockade iordning lite. Efter det körde jag ner till Anna och Johan där jag också städade. Plockade undan och dammsugade och lite sånt. Det behövdes... :-)

Jag och pappa var sedan på 60-årskalas hos Erna. Mamma stannade hemma i soffan medan vi åt en mängd kakor. Mycket folk, tyvärr regnade och åskade det och vi satt ute...

Körde sedan till stan igen, Johan hade packat min träningsväska så att jag bara kunde ta den och köra direkt till träningen. Det blev ett skivstång/konditions-pass. Det var jobbigt! Har inte blivit så mycket styrketräning i sommar om man säger så. Men roligt. Dags att börja träna på allvar nu igen.

Handlade på Maxi på vägen och sen var jag uppe på sjukhuset och hälsade på Anna, Johan och lilla gossen Svensson. Namn meddelas imorgon! Han sov mest, jag försökte väcka honom men det var han inte intresserad av!

Hem och duschade och packade inför morgondagen.

Lördag - sista sommarhelgen

Publicerad 2010-08-21 22:50:00 i Allmänt

Vi orkade inte riktigt gå upp idag, så det blev sent med morgonpromenad och frukost.

Det visade sig vara fint väder så vi körde ner till Åhus. Satt lite på stranden och läste, var rätt ok väder. Gick sen upp till stugan och var där resten av dagen.

Jag skickade Johan att handla på kvällen, så det blev grillat och till efterrätt s´mores. Gott gott i gott gott. Vi tog sedan en långpromenad längs stranden och halva Åhus, det var så skönt väder, alldeles ljummet.

Tillbaka till stan senare på kvällen.

Fredag - faster

Publicerad 2010-08-21 11:57:15 i Allmänt

I morse ringde mamma och berättade att jag blivit faster! 4.24 tittade en pojke äntligen ut!

Fint väder, skönt att ha lektioner ute.

Efter jobbet blev det lite vila. Johan S ringde och undrade om vi ville komma på besök, och det ville vi såklart. Gjorde oss iordning och cyklade till sjukhuset för att hälsa på Anna, Johan och den lilla pojken. Så söt!

Sedan cyklade jag och Johan till Bykrogen i Österslöv där vi åt en helt underbar middag. Det var så gott! Mysigt ställe, trubadur, trevlig personal osv. Och trevligt hade vi. Några timmar senare cyklade vi hem i mörkret. Det blev några majskolvar på vägen hem visst...







Torsdag - på gång

Publicerad 2010-08-19 20:37:38 i Allmänt

Hade inga simlektioner idag, börjar inte förrän nästan vecka. Vilket innebar att jag hade två idrottslektioner idag, lagom!

Simpsons, mat, städa, promenad, dator, osv.

Onsdag - 6

Publicerad 2010-08-18 22:32:36 i Allmänt

Idag började eleverna. Borta var tystnaden :-)

Jag och Martina fick en ny klass, en sexa. De verkade trevliga och bra, men de var lite nervösa en del av dem. Tror det blir bra i alla fall.

Efter jobbet handlade jag till mig och till familjen, körde till harastorp.

På kvällen skulle vi spela brännboll, gamla fredax-gänget. Men det regnade, så det blev pizza på Björkhällan. Så underbart trevligt att träffa "alla". Ses så sälla. Kul hade vi.

Hem och jobba lite.

Tisdag - dåligt blod

Publicerad 2010-08-17 21:12:26 i Allmänt

Sista dagen innan eleverna börjar. Vi har fortfarande inte fått några scheman, och kopieringsmaskinen är sönder. Det är inte mycket som är klart till imorgon när eleverna kommer. Rättså kasst. Fixade en massa.

Körde lite tidigare från jobbet för att åka till sjukhuset och lämna blod. Men jag hade för dåliga blodvärden så jag fick inte lämna. Istället gav sköterskan mig en karta med järntabletter och bad mig återkomma om ett år. Hon undrade om jag inte var trött. Jo, det är jag ju...

Akut massage, har så ont...

Innebandy på kvällen, vi var två mot två som spelade! Roligt!!!

Måste nu panikplanera lite idrotts- och simlektioner.

Måndag - sista

Publicerad 2010-08-17 16:14:04 i Allmänt

Idag var det många möten på jobbet, med elever och med personal. Hann börja förbereda lite också.

Körde till Harastorp efter jobbet. Har haft sån grym huvudvärk i en vecka nu och är trött, så jag gick och la mig och sov lite för länge.

Mat, och sen sista gympan för i sommar i Rickarum. Fick ett trevligt presentkort, hos Träsilver.

Skrev fakturor innan jag körde hem till lägenheten och la mig nästan direkt.

Söndag - 123

Publicerad 2010-08-15 17:40:59 i Allmänt

Blev en kort strandpromenad innan frukost, då hade Wilmer och Jonas också dykt upp. Så det har blivit mycket bus och lek med Wilmer idag. Jag och pappan såg film "Änglavakt", ganska bra.

Vi räfsade gräsmattan också, jag jobbade/planerade osv.

Har blivit förkyld så det blir ingen träning, men troligtvis en promenad. Snart tillbaka till stan och lägenheten.

Lördag - Åhus

Publicerad 2010-08-14 20:09:30 i Allmänt

När alla tagit sig upp så åt vi en brakfrukost på glasverandan. Tog ännu en promenad innan vi körde hem.

Cecilia följde med mig och kollade på lägenheten innan vi gick upp på stan och köpte en varsin glass. Satt och traggade ett tag innan jag gick hem.

Packade upp och om. Malin och Patrik hämtade mig en stund senare och vi körde till Åhus, där Johan mfl redan var.

Var ganska trött idag... Tog det lugnt. Jag och Johan hade egen kräftskiva på kvällen.

Fredag - kollegialt partajande

Publicerad 2010-08-14 20:06:14 i Allmänt

Idag var det föreläsning hela dagen på Linnéskolan. Om skolreformer och skola 2011. Det var ok men jag har så svårt att sitta still och lyssna och koncentrera mig. Vi satt och tramsa ganska mycket, jag och Katarina gjorde korsord till varandra, jag planerade en hel del inför nästa vecka osv.

På lunchen åt vi på stan.

Direkt efteråt körde jag hem och packade och sen åkte jag med Birgitta, Cecilia och Martina till Saras stuga vid Sölvesborg. Hela arbetslaget var där och umgicks med varandra från eftermiddagen till nästan förmiddag.

Helt underbar "stuga" som var så fin! Vi satt ute och pratade innan det var dags för underbart god mat. Gick ner till havet och inspekterade innan det var dags för paj och kladdekaka till efterrätt. Det blev musiktävling med Tobias innan alla flickor badade i jacuzzin under stjärnklar himmel. Så skönt! Där satt vi länge....

Sent på natten blev det lite sömn. Martina somnade visst mitt i vårt samtal... :-)






Torsdag - Kulle

Publicerad 2010-08-12 22:58:20 i Allmänt

Idag var det utflykt med jobbet som gällde. Vi fick inte veta innan vart vi skulle, men det visade sig att vi skulle till Kullen. Efter lite småvägar och åksjuka kom vi fram.

Rektor mötte upp oss och vi började med en tipsrunda. Satt sedan vid något hus och fick lunch/fika där. Satt i arbetslagen och diskuterade en bra stund, blev aldrig någon vandring till Nimis som det egentligen var tänkt. Istället åkte vi till fyren och köpte glass och åt den innan det var avfärd hemåt igen.

Körde till Harastorp, under tiden Emil och pappa  hämtade min bil fikade och diskuterade jag med Edla och hennes moder.

Till stan, handlade massor av snacks till morgondagen, när vi fixat mat och ätit körde vi och hämtade lite saker.

Vid 21 fick jag med Johan på en springrunda, det var rätt mörkt i skogen och snart började det åska och störtregna...

Jag försöker övertala Katarina att hon kan flyga


Här har Katarina testat om hon verkligen kunde flyga. Vi har inte sett henne sedan dess...


Martina och Katarina avnjuter en varsin glass...


Onsdag - jobb

Publicerad 2010-08-11 21:44:38 i Allmänt

Kvart över sex ringde klockan, det var längesedan jag var uppe så tidigt.

Dags att börja jobba igen. Det var helt okej faktiskt. Trevligt att träffa alla kollegor, vi har haft ganska så roligt idag får jag säga. Vi körde till Hovdala och åt lunch där, och stannade sedan kvar och jobbade (spår 1).

Direkt efter jobbet körde jag och lämnade min bil i Hörby, ska servas imorgon. Emil hämtade mig.

Fick lite mat i Harastorp innan jag tog Emils bil och körde till stan.

Jag och Johan var hos Mia och Jonas på kvällen, där var även Kerstin, Jens, Marina och Matilda. Jag lekte mest med Wilmer och Matilda och busade en massa.

Tisdag - slut på sommarlov

Publicerad 2010-08-10 21:28:06 i Allmänt

På morgonen var jag och klippte mig hos Emma, för att sedan köra och storhandla på Maxi. Gick ner till tivoliparken där jag intog dagens lunch. Sushi och mango, gott! Solen försvann när jag kom, men lite senare dök den upp. Då satt jag och lyssnade på sommarprataren på P1 och läste bok.

Mamma hämtade mig och skjustade mig till Lukas, när jag var färdig hämtade hon mig. Då hade hon köpt fika som vi fikade med hemma hos mig.

När Johan kom hem blev det mat, och sen började jag planera simlektioner. Såhär sista dagen på sommarlovet.

Har mått jättedåligt idag, jobbigt. Vill det ska bli bra nu. Hatar hatar hatar det.

Sommaren har som vanligt gått alldeles för fort, men har varit rätt bra. Är inte alls sugen på att jobba imorgon....

Måndag - schema

Publicerad 2010-08-10 11:14:54 i Allmänt

Dagens har sett ut enligt följande:

7.30 Klockan ringde
8.40 Läkarbesök
Städade delar av lägenheten
10.00 Promenad med Mia
Fortsatte städning av lägenhet
12.15 Lunch på Italia med mamma
13.00 Tvättning
13.15 Tradera-shopping
14.30 Daniel R ringde och ville köpa min gamla dator till sin mormor
15.45 Daniel R hämtade/köpte datorn!
16.30 Kiropraktorbesök hos Daniel P på Pluspraktiken, lite mer knäckande och nya övningar för min onda rygg
17.00 Sorterade tvätt
17.15 Var på stan med Johan för han skulle plötsligt shoppa (?)
18.00 Körde till Harastorp
19.00 Sommargympa i Rickarum
20.00 Skrev fakturor, busade med Zeke, åt björnbärskräm
22.15 Körde till stan igen
23.00 La mig i sängen och lästa "inom och utanför ramarna"

Söndag - slut

Publicerad 2010-08-08 20:20:48 i Allmänt

Idag regnade det hela dagen i stort sett, så vi packade ihop i stugan, det städades och det kändes verkligen som att sommaren nu är över.

Tillbaka i lägenheten, där vi knappt varit i sommar, och packade upp. Såg film (Don´t mess with the Zohan), beställde pizza och jag var ute och sprang.

Lördag - sorg

Publicerad 2010-08-08 20:11:05 i Allmänt

Jag, Johan och Wilmer lekte hela dagen, var ute och gick, var nere vid kantarellen och åt glass och lekte. Blev mycket bus.

Erik och Kerstin (johans faster) var och fikade på eftermiddagen. Det sista de sa var att jag och Johan skulle cykla dit snart och hälsa på dem. Det var sista gången vi träffade honom, några timmar senare dog han, väldigt plötsligt.

Jag och Johan körde och lämnade Wilmer hos hans föräldrar innan vi körde vidare till Tollarp för att fira kusiners födelsedagar. Precis när vi kom dit fick vi det tråkiga beskedet. Vi körde därifrån igen, tillbaka till Åhus.

Alla samlades hemma hos Bengt och Marianne där vi åt och försökte förstå det hemska som hänt. Alla var väldigt chockade och ledsna.

Johan & Wilmer



Fredag - ved

Publicerad 2010-08-06 22:29:02 i Allmänt

Det blev läsning och datortid innan vi körde in till stan. Johan klippte sig och jag vattnade blommorna och kollade posten.

Vi körde bort till Jonas, Mia och Wilmer sedan, och där blev vi kvar hela kvällen. Först bar och staplade vi ved, sedan blev det mycket Wilmer-bus innan vi grillade och åt gott. Trevligt!

Senare på kvällen tog vi Wilmer med oss när vi körde ner till Åhus, så att han sov hos oss.

Torsdag - cykel

Publicerad 2010-08-05 23:01:12 i Allmänt

Johan uppsteg ur sängen trettio minuter efter sex, för att paddla med sin vän Conny. Det tyckte jag var väl tidigt och vilade min lekamen ytterliggare ett par timmar.

Efter jag intagit morgonmat och läst lokaltidningen besteg jag min vackra mountainbike och trampade i hög hastighet söderut till Martins rökeri. Efter en stunds ivrig väntan dök paddelfolket upp. Undertecknad imundigade en utsökt laxburgare. Efter en stund rekreation återgick två tredjedelar till sina kajaker medan jag åter besteg mitt tvåhjulsdrivna fordon för att i ännu högre hastighet bege mig "hemåt".

Väl hemma i stugan spenderade jag eftermiddagen sittandes framför dator eller bok, och sedan nyttjade jag det bensindrivna fordonet för att ta mig till en av byns välsorterade affärer. Där inhandlades förnödenheter.

Jag och Johan tog en särledes härlig promenad till den sandbeklädda platsen framför havet för att tända fyr på en grill som man bara använder en gång. Det var dock väldigt svårstartad.

Tre av de avlånga matbitarna förkolnades snabbt, medan några nya blev till belåtenhet och lades sig som en smäck i kistan. Till dessert intogs konfektyr. En tid spenderades även sittandes i varsin solstol där bok lästes.

När kylan blev för svår tog vi oss hemåt igen. Kvällen innehöll många timamr framför denna maskin för min del, medan den klena paddlaren sov bort den ljuvliga afton.

Conny & Johan

Onsdag - hamnen

Publicerad 2010-08-05 10:47:34 i Allmänt

Promenad, tvätt, ärenden på stan - sedan körde jag och Johan till Åhus. Det blev bus med Wilmer, löste korsord med Patrik, sprang med Johan osv.

På kvällen cyklade jag, Johan, Annika och Conny ner till hamnen för att äta ribbs och klyft på Åmund. Det var mycket gott och trevligt!!! Sedan tog vi båten över till Handelsbaren där det blev en drink. Det var lite väl kallt ikväll... Lite semesterplaner planerades också.

Sov i stugan.

Böcker

Publicerad 2010-08-03 19:13:37 i Allmänt

Dessa böcker har jag hitills läst i sommar, och rekommenderar dem alla. 

Mian Lodalen – Trekant

 Trekant

Sandra Gregory – Glöm att ni har en dotter

 













Marie Jungstedt – Den döende dandyn

Den döende dandyn

Åsa Larsson – Till dess din vrede upphör

Till dess din vrede upphör

Tomas Bodström – Idealisten

Idealisten (9789113026589) -  Thomas Bodström - Böcker

Per-Olov Börjeson  - Inom och utanför ramarna

Inom och utanför ramarna

Tisdag - olja

Publicerad 2010-08-03 18:58:20 i Allmänt

Jag, Johan och Zeke tog oss en morgonpromenad innan det blev frukost utomhus. Jag oljade sedan trädgårdsmöblerna. På eftermiddagen körde vi hem.

Det var visning på lägenheten ovanför min idag, jag och Johan gick dit och låtsades som att vi aldrig varit här. Det blir nog inget köp :-)

Maxi. Nu får man snart börja fylla på kyl och frys ordentligt och börja laga mat. Det har varit väldigt tomt hela sommaren och mycket till matlagning har det inte blivit.

Ingen träning. Jag mår illa....

Måndag - Haaaarastorp

Publicerad 2010-08-02 21:49:13 i Allmänt

I natt regnade det väldigt mycket, så tältet var blött när vi packade ihop på morgone. Checkade ut tidigt och körde hemåt. Stannade på McDonalds i Karlshamn och åt frukost.

Jag var hos kiropraktorn kl 11, visade sig att jag har en inflammation där några revben fäster. Han gjorde lite olika saker och då kändes det bättre efteråt.

Jag och Johan körde till Harastorp för att umgås lite med Zeke. Mamma och pappa är på Öland, Emil i Bulgarien. Det blev läsa/sova/dator under eftermiddagen innan vi grillade.

Gympa i Rickarum.

Vi sov sen i Harastorp.

Söndag - long time no see

Publicerad 2010-08-02 21:19:38 i Allmänt

Frukost åt vi på Scandic med mamma och pappa. Den satt fint den, underbar hotellfrukost!

Jag gick sen upp i stan och träffade min kompis Jessica som jag inte träffat på 1.5 år! Såklart hade vi massor att prata om och skvallra om, tiden går så fort! Kul att träffa henne.

Jag och Johan åkte sedan ut till Aspö, satt där vid båtklubben och läste, hade köpt mat med oss.

På kvällen åt vi pizza på samma restaurang som igår, underbar pizza! Gick runt lite på Dragsö, Stumholmen osv. Karlskrona är en riktigt fin stad.

Lördag - Karlskrona

Publicerad 2010-08-02 18:49:44 i Allmänt

När vi duschat, ätit och packat körde jag och Johan till Karlskrona på en mini-semester. Denna gång med bil.

När vi kom dit träffade vi mamma och pappa på Scandic, som också var i samma stad. Vi checkade in det nybyggda hotellet innan vi gav oss ut på stan för att hitta något ätbart. När vi gjort det körde vi ner till färjan men fick vänta länge innan den gick.

Tog tillslut färjan ut till Aspö där vi träffade Per-Olov Börjeson, som mamma och pappa lärde känna för några veckor sedan. Han visade en tomt som han ville sälja till oss. Det var värsta fina läget, men den kostade ju därefter... Fint där iallafall.

Sedan bjöd han hem oss på fika hem till sig. Han och hans fru Elna har sommarhus där på ön. Är eg från Malmö. Han var en väldigt speciell man som pratade väldigt mycket, och berättade om sitt liv, eller delar av det. Han gav oss en bok också, som han skrivit. Det var en biografi på ca 600 sidor. Och det var bara del 1. Denna man har varit med om en hel del... Blev helt fast i hans liv och började läsa boken direkt. Bra!

Jag och Johan letade sedan upp en campingplats, det blev Dragsö, där vi slog upp vårt lilla tält. Det var minst av alla där! Väldigt fint ställe var det! Vi satt på stenarna vid vattnet i solnedgången och läste lite i våra böcker. Jag avslutade Tomas Bodströms "Idealisten".

Träffade mamma och pappa på stan och vi åt middag på Montmartre. Mycket god mat! Pappa blev dålig och mamma skjutsade hem honom innan vi fortsatte vår middag.

Sov sen i tältet och sov så otroligt dåligt. Det var ljud, varmt, hårt och jag vet inte allt. Min tanke var att aldrig mer sova i tält. Det löftet bröts ganska snabbt...

På Dragsö camping






Fredag - Kräftskiva

Publicerad 2010-08-02 18:13:45 i Allmänt

Idag blev det inte så mycket gjort. Strök en massa kläder medan Johan tvättade våra bilar. Jag var så duktig att jag sprang 5 km också.

På kvällen var det kräftskiva hos Katti med goda vänner.

Det var riktigt lattjo lajbans! Det blev god mat och kräftor, vi lekte gömma kräftan, viskleken, osv osv. Johan fick även in fågeldansen på något hörn.

Sent blev det också!

Ingen kräfta här inte!


Värdinnan


Ostmästaren


Malena om ca ett år


Fågeldans






Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela