lindazvenzon

Söndag - det bidde inget

Publicerad 2010-10-31 20:40:11 i Allmänt

Idag har varit en slö dag... Sov länge, gick sen ut till Hammarslund och hämtade bilen. Körde vidare till Åhus, stugan, där Johan klippte gräset medan jag läste/kollade på tv. Var väldigt sugen på kebabtallrik, vilket jag aldrig annars är, så det inhandlades. När vi ätit färdigt bar det av hemmåt mot staden och Maxi. Shopping inför kommande vecka.

Jag missade Grey i onsdags och skulle se reprisen, men såklart strulade boxen så jag inte kunde se på tv. Fick gå ner till min "sommarstuga", det vill säga kolla hos Emil.

Mer slöande, bokning osv.

Så här ser kommande veckas träningsschema ut (kommer troligtvis inte bli verklighet till 100% om jag känner mig själv):

Måndag: Puls/medelgympa
Tisdag: Ki balans
Onsdag: Aerobic
Torsdag:Joggingcross?
Fredag: Spinning
Lördag:
Söndag: Skivstång/kondition

Lördag - fika, middag, fest

Publicerad 2010-10-31 08:47:23 i Allmänt

Blir lite lätt besviken på vissa saker. Och det blir inte riktigt som jag trott och tänkt. När blir det det egentligen förresten?

Johan chockade med att undra om vi skulle gå en runda på stan, så det gjorde vi. En ganska kort tur eftersom jag hade andra planer sedan...

Fikade på stan med Mia och Katti, blev en långfika innan jag gick hem och gjorde mig iordning inför kvällen.

Först var det middag hos farmor med hela familjen. När vi ätit ål och äppelkaka körde vi vidare mot Hammarslund. Fest hos Johan och Johanna. Trevligt var det och sen körde taxin oss in till stan och vi gick på premiären (!) på Nattklubb Depå. Helt ok ställe.

Sent hemma, då var man trötter!

Fredag - sämsta

Publicerad 2010-10-30 12:21:31 i Allmänt

Åkte med mamma hem när hon slutat jobba vid lunch,  Anna och Gustav kom också. Vi lunchade, gurra-myste med mera innan jag åkte med mamma och pappa tillbaka till stan igen lite senare.

Jag tog min andra "shoppingrunda" på stan idag, men det går inte så bra att hitta saker som man letar efter.

Fick ett plötsligt sug efter att springa en tur, och gjorde därmed det. Riktigt skönt!

Resten av kvällen blev mindre lyckad.


Bakade dessa kakor idag - Macarons. Det blev inte bra alls, inte goda, inte vackra, inte hållbara. Hittade efteråt recept som verkade mycket bättre... Men nu har jag testat.



Så här skulle de se ut
Macarons

Gustav


Båda kräver uppmärksamhet - Zeke är den mest svartsjuka hund som finns tror jag

Torsdag - uppe med tuppen

Publicerad 2010-10-28 20:26:49 i Allmänt

Var uppe vid sex, det var längesedan det!

Var på yoga kl 7, var tvungen att prova på hur det kändes att börja dagen med ett yoga-pass. När jag kom till Friskis var det nästan helt nedsläckt och bara en massa tända ljus överallt, och likadant inne i träningssalen. Passet var både jobbigt och lugnt, rättså bra faktiskt! Sen är man helt dizzy när man kommer ut därifrån.

Var en av de första kunderna denna dag på Maxi, köpte frukost och lunch och sen körde jag hem till mamma och Zeke. Åt frukost nr 2, löste korsord, sov, Zeke-bus osv. Skrev mina fakturor, passerade nr 500 idag, och sen tog jag och Zeke en promenad i höstrusket. Han bestämde sig för att rulla runt på en nygödslad åker så det var bara in i duschen med honom när vi kom hem. Han fick jordgubbsschampo och doftade sedan helt annorlunda!

Körde in till stan på kvällen där maten nästan stod färdig. Bokade bio-biljetter, och lite annat smått och gott!

Onsdag - jaha!

Publicerad 2010-10-27 22:46:28 i Allmänt

Dagens träning blev lunchgympa innan jag begav mig av mot de mörka skogarna någonstans långt hemifrån, det vill säga hem till Anna och lilla Helge! (Impad över mig själv att jag hitta rätt på första försöket) Det blev fika, en massa prat och mys med Helge. Mycket trevligt!

Var hemma och vände, nästa anhalt var hos Malin, där jag och Katti blev bjudna på mat. Fortsatt prat och trevligt!

Tisdag - kakbak

Publicerad 2010-10-26 22:43:39 i Allmänt

Som vanligt en lugn morgon, med promenad, långfrukost osv.

Gav mig på att putsa några fönster, knappt man såg ut. Men det är inte lätt med gamla fönster, dessutom på våning 4...

Jag, Johanna och Rut lunchade på stan idag. Det blev mongolisk buffé på Rosegarden. Farligt med så mycket mat - men gott! När vi alla ätit färdigt tog vi en shoppingtur på stan. Eller ja, så mycket shoppande lär det väl inte bli för min del den närmsta tiden pga olika omständigheter....

Var hos Lukas på eftermiddagen.

På kvällen var jag helt slut och somnade i soffan istället för att träna. Men sen var jag pigg och bakade chokladkakor med tryffelkräm! Mumsfilibaba!

Franskinspirerade små chokladkakor

Måndag - presentkort?

Publicerad 2010-10-26 10:09:20 i Allmänt

Hejsan allihopa!

Ny vecka var det ja! Idag har jag tagit en stärkande promenad i höstsolen, varit på stan och inhandlat lite saker, ex tejp till mina fötter och kläder till diverse barn under ett år. Bedårande!

Det blev ett kiropraktorbesök på eftermiddagen hos Mike, och sedan blev det en runda i löparspåret.

Ringde ett ställe för att jag vill utnyttja mitt presentkort jag fått där för två månader sedan, men det var mer eller mindre nerlagt?


Gå in på följande länk om du vill hyra filmer över nätet, gratis första månaden. Detta erbjudande är från Buzzador. LOVEFILM



Söndag - hunter

Publicerad 2010-10-24 21:07:54 i Allmänt

Jag och Johan cyklade till Vä när vi vaknat, och åt frukostbuffé på Café Sandhem. Satt där i en och en halv timme och åt och åt och åt.... Var lite lätt illamående efter det. Det ösregnade hela vägen hem, välidgt uppfriskande...!

Träning - skivstång/kondition.

Lugn och skön kväll efter det. Köpte äntligen ett par Hunter gummistövlar!!! Som jag längtat :-)

Alt Text

Lördag - bad, planering

Publicerad 2010-10-24 14:24:58 i Allmänt

Var uppe i hyfsat tid, och efter en morgonpromenad och frukost kom Wilmer. Vi tre körde till Tivolibadet och badade/lekte, jag hann med att simma 20 längder också. Skönt och kul!

Hem och lämnade en trött Wilmer, jag och Johan stannade kvar och åt och pratade hos hans föräldrar.

Var hemma en kort runda i lägenheten och gjorde vid oss, för att sedan ta tåget till Lund. Jag och Johan hälsade på Conny och Annika, och vi planerade vår Malaysia-resa. Upplägget är nu klart, hotell är snart bokade, så även flyg. Ska bli väldigt väldigt kul och spännande!

På kvällen var vi på Wasabi och åt underbart god mat, för att sedan planera lite till innan jag och Johan tog tåget hem igen. Hann även in att kolla in lägenheterna :-) och trevlig dag var det!

Fredag - HIT

Publicerad 2010-10-22 21:09:49 i Allmänt

Idag tvättades min bil hos Prima Bilvård, under tiden tog jag en promenad i sol, regn och hagel. Varierande väder!
Såg filmen "Har du hört ryktet om Morgans" - mina favvoskådisar var med annars var den sådär.

Avfrostade äntligen frysen, så nu får det plats saker i den igen.

Jag och Mia var på HIT-pass (HögIntensiv Träning) på Friskis senare, det var riktigt jobbigt, bra och roligt! Sånt gillar vi - när man får ta ut sig lite.

Sen blev det tacos, soffan, Idol. Det enda som saknades var godispåsen. Typiskt.

Torsdag - zlatan och griseknoen

Publicerad 2010-10-22 16:54:00 i Allmänt

Morgonpromenad utökades idag med ett besök på gymmet, ganska kort men dock! När jag tvättat, strykit och sett färdigt film med mera körde jag mot... Harastorp.

Spenderade resten av dagen med mamma, Zeke, Anna och Gustav. Åt som vanligt kakor, jag och Zeke sprang Årrödsrundan, gos med gurra, fixade med vår bröllopspresent till mamma och pappa - drygt tre år försenad. En förstoring av familjen, som vi fotograferade på stranden i somras.

Onsdag - dålig dag

Publicerad 2010-10-20 22:43:53 i Allmänt

Vaknade halv sju och gick upp då, konstigt. Körde hem till Zeke som fått vara ensam inatt. Han var lite överglad när jag kom. Tror inte han fått så mycket sömn i natt eftersom han varit ensam hemma + att Zlatan låg på kontoret med ständ dörr. Stackars Zeke.

Vi tog en lång promenad, och när vi kom hem låg han helt utslagen i flera timmar.

Jag skrev fakturor (!), kollade lite hotell och andra framtida projekt.

Mamma och pappa åkte hastigt taxi till Uppsala inatt, men när de kom fram visade det sig att det inte blev någon operation. Så de fick flyga hem igen idag, och jag hämtade dem i Everöd.

Har varit en rikigt dålig dag idag.

Var hos Mia på kvällen för Bonde, scones och té.

Tisdag - nu är det dags

Publicerad 2010-10-19 22:35:41 i Allmänt

Sov bara tio timmar inatt. Och skulle kunna sova bort hela dagen också om jag velat. Har en massa skumma drömmar dessutom...

Tog det lugnt idag. För att vara mig. MÅSTE göra det!

Promenad, målade färdigt min tavla, kollade lite om Malaysia, Lukas.

Jag och Malena var på danspasset på kvällen. Det var inte mycket rätt jag hade där. Otroligt bra pass med duktig ledare, men jag fixar inte det! Mina kroppsdelar gör liksom inte likadant som hennes. Nu har jag klarat av det iallafall, och kan bocka av det.

Och senare på kvällen ringde mamma. Då var det äntligen dags. Hoppas, hoppas Robbans bil!!!!!!!! Lite nervöst?! Mer info kommer.


Blev som vanligt inte riktigt som jag tänkt mig. Det ser ut på ett sätt i mitt huvud, och på ett helt annat i verkligheten!


Redskap som de flesta konstnärer använder: älgsticka till typ potatis, ögonskuggspensel, maskeringstejp, sax osv.


Mina tre mästerverk, som troligtvis kommer att vara värda en förmögenhet efter min död.


Till något helt annat. Det är väldigt praktiskt med en klocka i duschen, rekommenderas! Denna är från Urban Outfitters i Stockholm.


Dessa goda ting åt jag till lunch för några dagar sedan. Mmmm så gott!

Måndag - besök

Publicerad 2010-10-18 19:57:07 i Allmänt

Idag var jag på jobbet. Skulle bara dit ett par minuter och prata med rektor. Men det blev två timmar istället! Uppskattar mina kolleger så oerhört mycket! Som bryr sig så mycket om mig. Bättre kan man inte ha. Även eleverna visar sig från sin bästa sida ibland :-)

På kvällen blev det 90 minuters träning - skivstång/spinning. Strulade en del när jag skulle checka in vilket slutade med att jag traskade in på ett fullt pass utan "biljett" Så kan man också göra.

Söndag - handboll

Publicerad 2010-10-18 15:11:18 i Allmänt

Sov länge, sedan körde vi ner till Åhus. Först hälsade vi på Bengt och Marianne, för att sedan köra ner till stugan. Där sprang vi. Det var lite för kallt för att kunna andas normalt, och de korkade fötterna värker! Men det var soligt och skönt ändå!

Medan Johan tvättade sin bil skrev jag omdömen till tre klasser och lagade mat. Fick lite Vasalopps-tips av grannen också...

Stressade sedan tillbaka till stan för att cykla ner till arenan. Handboll! IFK-Redbergslid, första matchen för IFK i arenan och alla fick en varsin matchtröja så det var väldigt orange på läktarna! Matchen slutade 31-31, men det var verkligen i sista sekunden IFK räddade ett poäng.

Började se en film senare på kvällen, "Trubbel i paradiset". Vilken kass film!


IFK-fans



Johan är ett av de 4700 fansen...


Dagens måltid: Färsk fiberfettuccine, fläskfilé i skogssvampspanna med lingon och rosmarin


En liten film från matchen, eller innan matchen kan man säga

Lördag - frosseri och arena

Publicerad 2010-10-17 22:11:47 i Allmänt

Jag och Johan började dagen med att gå en lång promenad. Så underbart höstväder det är nu! Måste plocka fram vinterjackan snart bara...

Efter att vi sett färdigt filmen "Remember me" (med Twilight-stjärnan Robert Pattinson), som slutade tragistk, gick jag bort till Malena. Vi, Mia, Katti, Jenny och Jennie var sedan på chokladfrossa på Minas chokladstudio i Rinkaby. Där åt vi choklad i alla dess sorter, och det vi inte åt fick vi ta med oss hem. Gott!!!

Efter frosseriet körde vi tillbaka till stan och bestämde oss för att ta en titt på Kristianstad arena, det var öppet hus i detta nya mästerverk. Mycket folk, Timotej uppträdde, olika sporter/lag på plan osv. Stort, fint, pampigt. Fick godkänt! Vi kikade runt och satt sedan på läktaren och bara pratade och existerade. Ingen stress, bara lite skönt häng!

Tillslut drog vi oss hemåt, jag och Johan tog en promenad, hyrde om filmer - eftersom jag på en hel vecka endast lyckats se en av tre filmer.

Åt lite pölse, satt massor framför datorn under kvällen.

Frosseri väntar!


Malena är lycklig över att få frossa!




Detta blev över!


"Jennys helande händer"










Kristianstad arena

Fredag - tre

Publicerad 2010-10-15 23:46:18 i Allmänt

Dagen började med ett doktorsbesök, sjukskriven tre veckor till. Lite annat osv.

Var på dagens gympapass på Friskis. Blev på riktigt bra humör av det passet kan jag säga!

På eftermiddagen blev det städning och förberedelser inför kvällen. Mamma kom med lunch - räkor och gott bröd!

På kvällen var Johanna, Johan och Rut här. Superdupertrevligt var det!

Torsdag - fnitterrally

Publicerad 2010-10-15 00:15:20 i Allmänt

Började dagen med en solig promenad med Mia och sedan en timmes massage.

Uträttade lite ärenden på stan, FIXADE lite hemma och på eftermiddagen körde jag och Emil till Harastorp.

Gustav och Anna kom och fikade, Gurra tackade mig när jag bytte hans bajsblöja med att kissa på mig, soffan, golvet - och sig själv!

Jag och Emil startade upp studentbilen och körde lite rally dagen till ära. Lite på åkern, lite på skogsvägar. Fort gick det, farligt var det och roligt var det! Slutade med att bilen mer eller mindre kördes sönder. Spelade in lite filmer också...

Mycket sms-trafik och telefonsamtal idag.

Har haft sådana fnitteranfall idag, vet inte vad mamma la imaten ikväll!


Ooo så vackert det är i Harastorp!!!




Studenbilen startas inte bara sådär på ett kick


Det är inte så lätt att ta sig ut på passagerarsidan...


 





Onsdag - Ska du gå ända till Haaaarastorp?

Publicerad 2010-10-13 22:22:51 i Allmänt

Det tar tid för mig att få något gjort, men tillslut tog jag mig till Harastorp. Zeke-promenad, skrev massor av fakturor (de äter upp mig!), städade bilen, lagade mat osv.

Sen var det träning på kvällen, skivstång/kondition.

Såg lite Bonde, såg hela Grey och nu ser jag Kungarna i Tylösand, eller vad det heter. Vad är det för skitprogram??? Har lovat mig efter första programmet att aldrig mer se det men tv:n står på och här sitter jag och ser det... 

Tisdag - varför ge sig på småsten när man kan ge sig på M. Berg?

Publicerad 2010-10-13 09:09:11 i Allmänt

På morgonen kom min favvo-hund Zeke på besök! Vi började med tivoliparksrundan innan vi gick hem och åt frukost.

Vi varvade bus med att städa/organisera/pynta - eller vad det nu kallas när man flyttar på ett ljus för att sedan ställa tillbaka det på samma ställe, titta lite för att sedan flytta det igen. Och att lägga stor tid på vilken färg det ska vara på ett visst ställe. Koko....

Kollade på en massa foto när jag satte in albumen i hyllorna, mycket nostalgi och minnen. Den elaka lärarinnan tex, vem minns inte henne?!

Vi körde sedan till Balsberget för en alldeles underbart skön promenad upp till utsiktsplatsen, sol, höst, bokskog, skön luft. Det gjorde gott! Sedan småjoggade vi ner igen. Efter det var vi ganska slut, både hund och jag.

Jag överlämnade mina vinterdäck till en person som jag aldrig lyckades uppfatta namnet på trots de alla gånger vi pratat i telefon, men han var trevlig och jag fick de pengar jag vill ha!

Jag och mamma genomförde ett Maxi-besök innan jag körde till Friskis för ett baspass. Har aldrig varit på ett sådant pass, konstigt nog, men det var rättså trist och lite för lugnt för min del.




Måndag - lite fix...och sånt...sen var det träning...snart tisdag

Publicerad 2010-10-11 22:13:52 i Allmänt

Tog det så lugnt men tiden går fort. Jag fotograferade alla mina leksvik-möbler och la ut dem på blocket. Och jag la ut mina vinterdäck också, de såldes på en timme. Inte illa.

Gick hemma och pysslade, tvättade osv.

Var på core/bosu på kvällen. Konditionen hade visst försvunnit på den vecka jag inte tränat. Hm. Och det var inte mycket kondition som krävdes i detta passet heller. Jaja.

Ikväll var det bostadsrättsföreningsmöte. Första sedan ombildningen. Intressant. Jag anmälde mitt intresse att vara med i trivselgruppen...

Söndag - (tönt)hylla

Publicerad 2010-10-10 22:36:17 i Allmänt

Jag och Johan var hos Katarina och David och hämtade fem bokhyllor, det var dagens stora projekt. Det skulle bytas bil, och lämnas hyllor osv.

Var i Harastorp ett slag på kvällskvisten, så jag fick träffa både Zeke och Gustav, och övriga familjemedlemmar.

Hyllor sattes ihop, saker fotograferades för försäljning, mat tillagades och film beskådades.

Ingen söndagsångest infann sig, så skönt!!!!


Kvällens måltid

Recept - mustig höstsoppa

Publicerad 2010-10-10 22:24:46 i Allmänt

Ingredienser

4 port

750 g blandade rotfrukter t ex potatis, rotselleri, morot, palsternacka
1 gul lök
8 dl vatten
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
100 g rökt fläsk
2 vitlöksklyftor
Arla smör
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
1 dl hackade färska örter, t ex timjan, rosmarin, gräslök
 

Gör så här

Skala rotfrukter och lök och dela dem i bitar. Mixa rotfrukter och lök, lite i taget i en matberedare. Häll hälften av blandningen i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka ca 5 min. Mixa soppan slät i en matberedare. Skär fläsket i små tärningar. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i smör i kastrullen. Häll i den mixade soppan, de okokta rot-frukterna, crème fraiche och örter. Låt soppan koka ca 5 min. Smaka av med salt. Servera med bröd.

Så här såg min soppa ut, mycket god blev den. Ser absolut inte ut som på bilden som tillhörde receptet, men så har jag ju inte direkt följt receptet heller, kan bero på det. Och det funkade ändå.

Lördag - dizzy

Publicerad 2010-10-09 18:20:25 i Allmänt

Ännu en dizzy dag, som spenderats i soffa och säng. Men tog mig faktiskt ut på stan en kort runda, måste ha friskluft! Johan följde med så jag kunde hänga på honom/fånga upp mig vid eventuellt svimanfall. Men det gick bra, lite konstigt när hela världen snurrar hela tiden bara.

Har nog glömt berätta att vi bokat resa till Malaysia, jag och Johan. Den 22/12 åker vi, ska bli så skönt och underbart härligt! Satt iallafall flera timmar framför datorn idag och lärde mig allt om detta land. Det ska fortfarande bli härligt att åka dit :-)

Nähä, nu ska jag nog sätta i mig resten av godispåsen som inhandlats.

Tipsar om denna länk, översätt till svenska: rumors på japanska

Fredag - tråk på hög nivå

Publicerad 2010-10-08 19:31:31 i Allmänt

Vaknade med yrsel, ont i hjärta, illamående och helt kass. Så trist. Dagen tillbringades i sängen. Tog mig upp till toaletten några gånger under dagen. Mamma kom med mat, fick i mig lite. Sov en del, läste skvallertidningar, böcker, surfade runt. Blir så rastlös!

Hade en del planer för dagen och kvällen, fick ställas in. Ännu tristare.

På kvällen kände jag mig lite, lite bättre så nu sitter jag i soffan och kollar på tv. Hoppas verkligen jag är bättre i morgon.

Dumma mediciner!!!

Torsdag - muffins is the shit

Publicerad 2010-10-08 09:08:36 i Allmänt

Mina matvanor har varit aningens märkliga idag.

9.00 frukost: smoothie, matmuffins
15.00 lunch: en chokladboll, tre choklad
16.00 fika: två matmuffins, en kladdekaksmuffin
18.30 kvällmat: två mackor
20.00: En dumlemuffin

Jag och mamma var på stan och köpte presenter och sedan var vi hos kiropraktorn båda två. Vi hade lyckats få samma tid, samma dag. "Lunchen" intogs även där.

Sen var jag hos Rutan och Johanna och lekte och fikade och pratade. Mys!

Har mått kasst idag, snurrig/yr och ont i hjärtat. Och på kvällen började jag må illa. Var och firade min brors födelsedag på kvällen, mådde så kasst att jag bara fick i mig en kaka av alla som fanns att välja på! När vi  kom hem var det raka vägen till sängen med min bästa vän spyskålen. Varför??? trist!!!

Recept - matmuffins

Publicerad 2010-10-07 10:38:10 i Allmänt

Matmuffins med feta och oliver (detta recept innehåller inga oliver, så varför döpa dem till detta namn?)

Ingredienser
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 100 g fetaost
  • 1 1/2 dl nötter (t ex pecan-/cashewnötter)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl/polenta
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1/2 dl olja
  • 2 1/2 dl filmjölk eller yoghurt
  • salt
  •  

    1. Sätt ugnen på 225°C. Hacka aprikoserna. Skär fetaosten i tärningar. Hacka hälften av nötterna grovt.
    2. Blanda vetemjöl, majsmjöl/polenta, bakpulver och ca 3/4 tsk salt.
    3. Vispa ihop ägg, olja och filmjölk eller yoghurt. Häll i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en tjock smet. Vänd ner aprikoser, fetaost och hackade nötter.
    4. Fördela i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Tryck försiktigt ner några hela nötter i varje muffins. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.






    Recept - matmuffins

    Publicerad 2010-10-07 10:33:19 i Allmänt

    Lunchmuffins

    Ingredienser
    2 morötter
    1 purjolök
    5 dl vetemjöl
    3½ dl grahamsmjöl
    3 tsk bakpulver
    1 tsk salt
    2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
    3 ägg
    2½ dl vatten
    1½ dl filmjölk
    1 dl olivolja


    Fyllning
    1 ägg
    2 dl kesella
    1 dl riven parmesanost

    Sätt ugnen på 175°C.

    Skala och riv morötterna grovt och skär purjolöken i tunna skivor/ringar, ta även med det gröna.

    Blanda alla torra ingredienser, inklusive grönsakerna (spara lite purjo till garnering) och timjan, i en stor skål.

    Vispa äggen ordentligt och vispa sedan i vatten, filmjölk och olivolja. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör ner äggblandningen.

    Fördela smeten i muffinsformar*. Fyll formarna nästan upp till övre kanten.

    Gör sedan fyllningen genom att vispa äggen och blanda i kesellan och osten. Gör en fördjupning i varje muffins och fördela fyllningen. Det gör ingenting om fyllningen rinner över på ytan. Garnera med purjolöksringar. Grädda i ca 30 minuter i ugnen.

    *Smord muffinsform i plåt, med 12 hål, passar bäst till dessa kraftiga muffins. Man kan också sätta en pappersmuffinsform i varje så är det lätt att lyfta upp de färdiga bullarna och du slipper smörja plåten. Det går också att ta dubbla pappersmuffinsformar om du inte har plåtform.

    Onsdag - mys i mängder

    Publicerad 2010-10-07 10:18:41 i Allmänt

    Idag har jag varit i Harastorp hos mamma. Vi har passat Gustav stora delar av dagen och haft det mysigt. Jag, Zeke och Gustav tog en långpromenad, jag skrev en mängd fakturor osv.

    På kvällen körde jag till stan igen, bakade en omgång muffins och sen kom Mia och Malena hit. Vi fikade och såg Bonde söker fru och pratade en massa. Myskväll!

    Det är så skönt på kvällarna att veta att man inte ska jobba dagen efter, obeskrivlig känsla.

    Min favvo


    Dessa vackra byxor hade jag på mig för drygt 31 år sedan...


     Världens finaste små fötter!


    Två sorters muffins

    Tisdag - hemma

    Publicerad 2010-10-05 22:41:45 i Allmänt

    Jaha, då kom dagen då jag skulle bara vara. Det gick sådär.

    Idag har jag:
    Promenerat 30 min
    Uträttat ett ärende
    Varit på apoteket
    Varit på posten
    Planerat veckans mat och letat recept
    Storhandlat på maxi (man kunde nästan tro att jag aldrig mer skulle få se en affär)
    Ringt och ändrat en tid
    Skickat ett brev
    Ringt + betalat av lite på en skuld
    Gjort färdigt ett hemligt projekt
    Tränat
    Duschat
    Färgat håret (det blev inte så bra)
    Bakat muffins
    Sett Desperate Housewifes
    Bloggat
    Diskat
    Tvättat skor
    Städat undan lite saker
    Ätit
    Pratat i telefon

    Måndag - jogga

    Publicerad 2010-10-04 21:20:37 i Allmänt

    Var lite nervös inför dagen och stressigt blev det, men det mesta gick bra. Mycket som ska hinnas med innan när man ska vara borta två veckor. Hann inte allt. Bra kollegor har jag iallafall. Och mitt i allt var det samverkansmöte, tyska-vik och dunderhuvudvärk.

    Blev sen från jobbet, sprang upp i lägenheten och bytte kläder, sprang ner igen och körde till Friskis. Idag var det dags för ännu en utmaning för mig och Malena. Eftersom alla passen ska avverkas under terminen så stod joggingen på tur. Vi har fruktat detta pass en längre tid. Men det gick riktigt bra och var till och med roligt! Fast man inte sprungit på länge och hade ont i foten... Backträning, fartlek med mera.

      
    Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
    16:30
    Skivstång/spin
    Spinsalen
    Mikael Hääger
     
     
    16:30 Drop-in
    Puls/medel
    Stora salen
    Ronja Granetoft
     
     
    17:30 Drop-in
    Basjympa
    Stora salen
    Lillan Carlberg
     
     
    17:30
    Core/bosu
    Lilla salen
    Malin Lindeberg
     
     
    17:30 Drop-in
    Jogging bas/medel
    Jymperiet
    Anna-Mia Björkholm
     
     
    18:15
    Spin/puls
    Spinsalen
    Kristian Nilsson
     
     
    18:30 Drop-in
    Medeljympa
    Stora salen
    Katarina Nilsson
     
     
    18:30
    Yoga 1
    Lilla salen
    Malin Lindeberg
     
     
    19:30
    Spin/bas
    Spinsalen
    Magnus Skoogh
     
     
    19:30 Drop-in
    Station/medel
    Stora salen
    Kicky Skoogh
     
     
    19:30
    Aerobic 1
    Lilla salen
    Anette Jönsson
     
     
    20:00 Drop-in
    Innebandy
    Österäng
    Christoffer Arvidsson
     
     
    10:00 Drop-in
    Mamma
    Stora salen
    Jenny Oldberg-Birgersson
     
     
    16:30 Drop-in
    Medeljympa
    Stora salen
    Johanna Nilsson
     
     
    16:30
    Startjympa
    Lilla salen
    Lillan Carlberg
     
     
    17:15
    Spin/bas
    Spinsalen
    Rolf Bergström
     
     
    17:30 Drop-in
    Basjympa
    Stora salen
    Pia Rubin
     
     
    17:30
    Skivstång kondition
    Lilla salen
    Pernilla Juhlin-Samuelsson
     
     
    18:00 Drop-in
    Jympa Degeberga
    Degeberga
    Anna Davidsson
     
     
    18:30
    Spin/medel 60 min
    Spinsalen
    Tinta Brandt
     
     
    18:30 Drop-in
    Puls/medel
    Stora salen
    Petra Bovide
     
     
    18:45
    Ki-balans
    Lilla salen
    Irene Wanstadius
     
     
    19:30 Drop-in
    Danspass
    Stora salen
    Joanna Lundsmark
     
     
    19:45
    Ki box 1
    Lilla salen
    Emelie Nilsson
     
     
    10:30 Drop-in
    Start/Seniorjympa
    Stora salen
    Pernilla Juhlin-Samuelsson
     
     
    12:00 Drop-in
    Lunchjympa
    Stora salen
    Helene Claesson
     
     
    17:00
    Aerobic 1
    Lilla salen
    Matilda Björk
     
     
    17:15 Drop-in
    Medeljympa
    Stora salen
    Kicky Skoogh
     
     
    17:30
    Spin/medel
    Spinsalen
    Lisa Fredlund
     
     
    18:00
    Core/bosu
    Lilla salen
    Susanne Johansson
     
     
    18:15 Drop-in
    Cirkelfys
    Stora salen
    Ida Malmberg
     
     
    18:45
    Spin/bas
    Spinsalen
    Ulrika Lööw Nilsson
     
     
    19:00
    Skivstång kondition
    Lilla salen
    Petra Bovide
     
     
    19:15 Drop-in
    Basjympa
    Stora salen
    Nilla Haure
     
     
    07:00
    Spin/medel
    Spinsalen
    Alexandra Ivstam
     
     
    07:00
    Yoga 1
    Lilla salen
    Irene Wanstadius
     
     
    15:30
    skivstång/spin 90
    Spinsalen
    Mikael Hääger
     
     
    16:30 Drop-in
    Medeljympa
    Stora salen
    Jonas Ulfheden
     
     
    17:15
    Core
    Lilla salen
    Lars Wibäck
     
     
    17:30
    Spin/bas
    Spinsalen
    Magnus Skoogh
     
     
    17:30 Drop-in
    Puls/medel
    Stora salen
    Ronja Granetoft
     
     
    18:00 Drop-in
    Jympa Degeberga
    Degeberga
    Helena Jangtun-Rosendal
     
     
    18:15
    Skivstång kondition
    Lilla salen
    Malin Lindeberg
     
     
    18:30 Drop-in
    Jogging/crosspass
    Jymperiet
    Kamilla Johansson
     
     
    18:30 Drop-in
    Danspass
    Stora salen
    Joanna Lundsmark
     
     
    18:45
    Spin/puls
    Spinsalen
    Elin Schwieler
     
     
    19:00 Drop-in
    Jympa Åhus
    Åhus
    Hanna Friberg
     
     
    19:30 Drop-in
    Medeljympa
    Stora salen
    Jennie Dacke
     
     
    19:30
    Step
    Lilla salen
    Jennie Fredriksson
     
     
    12:00
    Spin/medel
    Spinsalen
    Mikael Hääger
     
     
    12:00 Drop-in
    Lunchjympa
    Stora salen
    Petra Bovide
     
     
    14:30 Drop-in
    Start/Seniorjympa
    Stora salen
    Lars Wibäck
     
     
    17:00
    Spin/medel
    Spinsalen
    Anna Davéus
     
     
    17:00 Drop-in
    Medeljympa
    Stora salen
    Sara Fridman
     
     
    10:00 Drop-in
    Familjejympa
    Stora salen
    Anna Niklasson
     
     
    10:15
    Spin/medel
    Spinsalen
    Annica Eriksson
     
     
    11:00 Drop-in
    Juniorjympa
    Stora salen
    Jennie Persson
     
     
    11:00
    Core
    Lilla salen
    Johanna Nilsson
     
     
    12:00 Drop-in
    Basjympa
    Stora salen
    Nilla Haure
     
     
    15:00
    Danspass
    Lilla salen
    Joanna Lundsmark
     
     
    15:30 Drop-in
    Medeljympa
    Stora salen
    Hanna Friberg
     
     
    15:30
    Spin/intensiv
    Spinsalen
     
     
     
    15:30
    Skivstång kondition
    Lilla salen
    Petra Bovide
     
     
    16:00 Drop-in
    Medeljympa
    Stora salen
    Sara Fridman
     
     
    16:45
    Yoga 2
    Lilla salen
    Irene Wanstadius
     
     
    17:00
    Spin/bas
    Spinsalen
    Ulrika Lööw Nilsson
     
     
    17:30 Drop-in
    Jympa Åhus
    Åhus
    Ronja Granetoft
     
     
    18:00 Drop-in
    Medeljympa
    Stora salen
    Helena Jangtun-Rosendal
     
     
    18:15
    Step
    Lilla salen
    Jenny Andersson
     
     
    18:15
    Spin/puls
    Spinsalen
    Kristian Nilsson
     
     

    Söndag - skördetid

    Publicerad 2010-10-03 22:12:09 i Allmänt

    Jag, Johan och mamma var på Humlalyckan idag, där det var skördehelg. Åt god mat, köpte rosensaft och majs av de lokala odlarna. Mycket man vill ha när man besöker detta trevliga ställe!

    Humlalyckan

    Sedan blev det träning, skivstång/kondition. Resten av kvällen gick åt jobb, jobb och åter jobb. Och att äta majskolv med rosensaft till! Gott!



    Saft med min matchande tavla i bakgrunden, säljes till högstbjudande!

    Lördag - en annan dag

    Publicerad 2010-10-02 21:58:26 i Allmänt

    Sov länge, tränade core, köpte presentkort till jobbet, fixade med lite grejor.

    På eftermiddagen körde jag och Johan till Jonas och Wilmer och tillbringade eftermiddag och kväll hos dem. Jag och Wilmer busade massor, vi beställde Kina-mat och när det var läggdags för Wilmer tog jag en uppfriskande promenad hem i blåsten.

    Wops, nu var lördagen nästan slut.

    Fredag - bokstäver i kombination

    Publicerad 2010-10-02 12:53:57 i Allmänt

    Gick lite tidigare för läkarbesök. Ny diagnos? Ny medicin. Två veckor.

    Mysig hemmakväll med hemkomna sambon och massor av godis som han hade med sig hem.

    Om

    Min profilbild

    Zvenzon

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Prenumerera och dela