lindazvenzon

Liam 10 månader

Publicerad 2012-12-30 14:04:56 i

Han har äntligen lärt sig krypa ordentligt, sedan sju månaders ålder har han ålat.

Han är väldigt mammig, måste hänga på mig, bäras av mig eller står han och drar i benen på mig. Blir ledsen när jag går ifrån honom.

Han är duktig på att somna på kvällen. Men han sover fortfarande dåligt på nätterna, vaknar hela tiden. Ibland är han jätteledsen och det tar tid innan han lugnar sig. Ibland vill han busa och leka.

Han bits inte lika mycket längre, men gillar att dra mig i håret.

Han älskar all mat, och äter med god aptit. Blir arg när maten är slut.

Han hittar små, små saker på golvet som han är ganska duktig på att få upp. Han sitter med sitt lilla pekfinger och kämpar.

Han bajsar när han badar. Men gillar annars att bada.

Han gillar fjärrkontroller, telefoner och min dator. Annars leker han gärna med sin skolbuss, välter torn av klossar som man bygger åt honom och bläddra våldsamt i böcker. Det är också populärt att dra ut lådor och få ut alla saker på så kort tid som möjligt.

Han reser sig mot saker och går utefter möbler eller med sin gå-vagn.

Han skrattar när man jagar honom, kittlar honom eller skrämmer honom.

Han gillar att leka titt-ut med gosen över sitt ansikte, han tar själv bort den eller lägger över den.

Han gillar att han nappen uppochner.

Han sover ute nästan varje dag och är ganska nöjd med att åka i vagnen.

Han hatar att byta blöja och klä på sig.

Han är duktig när vi är iväg,

Han vinkar, men bara med högerhanden.

Han försöker klappa ibland.

Hans favoritsång är Mormors lilla kråka. När man börjar sjunga slinker han ner i diket direkt.

Han vet var lampan är, och visar var hans tunga är genom att sträcka ut den och peka på den.

Han ”pratar” mycket, han kan säga mamma och så mimar/säger han lampa.

Han härmar mycket, vill gärna göra som favoriten Gustav gör.

Han har ett himla humör, såfort något går emot honom blir han så arg. Undrar vem han fått de ifrån...?

Han är dessutom den allra bästa man kan tänka sig!

Fredag - besök

Publicerad 2012-12-30 13:39:06 i

Jag, Liam, Johan och hans pappa begav oss på förmiddagen till Hällevik. Där hälsade vi på Johans släktingar. Körde runt lite och kollade, sen blev det en hamburgare på Bellas i Bromölla. Väldigt lång väntetid, men det var ju ett fräckt ställe och hamburgaren var väl god. Till Wilmer och Felix och lekte, sen var jag och Johan på Maxi, När vi var klara där blev vi bjudna på pizza hos Jonas och Mia. Sen var vi rättså trötta på kvällen, men det blev något avsnitt av Prison Break som ser varje kväll nu...

Annandag jul

Publicerad 2012-12-27 00:03:04 i

Lekte med våra julklappar. Eller med Liams iallafall, han var väldigt glad för det han fått! Mådde dessutom mycket bättre idag som tur var.
 
På eftermiddagen var jag, Liam och mamma inne på alliansen och kollade när Emil spelade. Hans lag vann, och efter det åt vi på Maxi innan vi bjöd in oss på fika hos Emil.
 
På kvällen var Bengt och Marianne och hälsade på och lekte med Liam, han blir så glad då!
 
 

Juldagen

Publicerad 2012-12-26 23:59:00 i

Var hos doktorn med Liam idag, fick medicin.
 
Idag firades det jul med min familj, hos mamma och pappa. Åt lutfisk till lunch, mmmm gott! Krängde också en del godis. Spelade spel och delade ut paket. Många paket blev det. Jag fick bland annat en köksmaskin, kandelaber, hotellvistelse, ansiktsbastu (!), mössa. Liam fick leksaker av olika slag, dagisväska, mössa, kläder, "saccosäck", pussel med mera. Vi fick inte plats med allt när vi skulle hem ens...
 
Kvällen tillbringade jag med mina vänner. Först var vi hos Mia, sen åt vi på Bishops och var där, jag tog sedan bussen hem 00.11. Trevligt värre!

Julafton

Publicerad 2012-12-26 23:34:00 i

Julafton firade vi hos Malin, Patrik och Milton. Med Johans familj, och delar av Patriks familj. Åt en massa gott, och tomten kom med julklappar.Liam reagarade inte så mycket när tomten kom, men när han skulle sitta i tomtens knä blev han ledsen. Liam var sjuk idag, var ganska dålig. Förkyld, feber, hosta, jobbigt att andas. Synd om honom, orkade inte leka knappt, satt mest hos mig och hade det jobbigt. Jag fick parfym och pengar, Liam fick ett minikök, kläder, skolbuss mm.
 
Trötta och nöjda stupade vi sen i säng någon gång sent...
 

51

Publicerad 2012-12-26 23:16:31 i

I måndags blev det terminens sista boxpass, extra långt. Kul! Stannade kvar till sist och snackade, sen vidare till Jonas och Mia en stund.
 
På tisdagen var det sista core-träningen, efter det var jag och Liam på stan, käkade lunch på Zeke´s med mera. Hem till Harastorp på eftermiddagen, Liam och Gustav busade på kvällen. Blev inte den ultimata sömnen direkt eftersom båda pojkarna sov över :-) Väckte inte den ena den andre, så väckte den andre den ene! Inte lätt när man är ledsen...
 
Mer träning, lukas-besök...
 
Vid lunch på fredagen lämnade jag och Johan av Liam till mamma, och sen körde vi vidare till Göteborg. Checkade in på vårt hotell och gick sen bort till Johans nya kontor. Där träffade vi hans kollegor med respektive. Har aldrig träffat någon av dem förr, men de var trevliga! Taxi till Novotel, ett fint gammalt porterbryggeri, där vi började med glöggmingel innan det var dags för ett gigantiskt julbord som innehöll allt, och lite till. Sjukt mätt efteråt. Sen vidare till Post där det bjöds friskt på dricka in på småtimmarna....
 
Lördag morgon innebar frukost, men jag var ju fortfarande mätt efter kvällen så det blev en lagom frukost bara. Var på Nordstan en runda innan vi körde hem. Handlade och hämtade Liam, som haft det bra. Han hade passat på att lära sig krypa, innan har han ju bara ålat/dragit sig fram i snabb hastighet. Men nu är det krypa som gäller.
 
På söndagen gjorde jag en massa julgodis, vi var också borta hos Bengt och Marianne och fikade. Slog in julklappar och rimmade på paketen. Snart är det julafton....!

50

Publicerad 2012-12-16 12:02:00 i

Lite lätt insnöade fick vi ställa in fikabesök i stan på måndagen, men på eftermiddagen var jag tvungen att ge mig ut för ett viktigt samta/möte. Som tyvärr inte ledde till något visade det sig i efterhand. Liam var hemma och busade med farfar.
 
Dagen efter körde vi till Harastorp och stannade till torsdag. Vi bakade pepparkakor och mer lussekatter, var ute på promenader mm.
 
På torsdagen var vi uppe tidigt för att åka in till stan och se C4-skolans luciatåg på Konserthuset. Missade början pga att någon körde i diket.... Inte jag dock. Sen var vi på mammas jobb och fikade. Jag och Liam begav oss ut på stan för att köpa julklappar och sen blev det lunch på Fenix. När vi vaknade i morse var det -23,5 grader kallt. Blev ju lite varmare under dagen, men kallt var det!
 
På fredagen var jag inne i stan och tränade och köpte ännu en julklapp.
 
Igår var det surprise-babyshower för Anna, hos Maria i Tyringe. Vi åt och fikade en massa, presentutdelning och lekar. T ex gissa bajset i blöjor. Mmmm. Vid smakprov kunde man lättare gissa vilket choklad det var i blöjorna ;-)
 
Idag händer nog inget speciellt, vi får väl se vad dagen har att erbjuda!

49

Publicerad 2012-12-09 22:41:00 i

I tisdags var det core som vanligt på förmiddagen, sen gick jag och Liam in till stan där vi träffade Mia, Blev en lunch på Darins t ex. Sen var det besök på BVC för Liams del. Körde sedan till Harastorp för lussekattsbak. Stannade kvar till onsdagen, då testade vi den nya pulkabacken, skottade snö och jag var även hos kiropraktorn.
 
I lördags hade vi fikabesök, satte upp julgranen och på kvällen tog jag bussen in till stan. Jag, Katti, Jenny och Malena började med mat från Rosegarden, sen gick vi till teatern för att se Stefans Sauks föreställning "The Sex Guru". Den var okej, han var duktig, innehållet var väl inte så "nytt" direkt. Efteråt pulsade vi genom snön till Bishops och satt sen där. Blev bussen hem tjugo i två, sen var det jätteskönt med en rask promenad från bussen hem i 13 minusgrader... Grrrr!!!
 
Och idag, söndag, har det varit lite julstämmning i huset. Mamma och Emil kom hit på eftermiddagen för en julfika, sen begav vi oss ner i byn för julmarknad. Hade det inte blåst så förbenat så hade det ju varit perfekt med all snö och allt. Lite mysigt trots allt....
 
 
Liam gillade lussekatt
 
 

48

Publicerad 2012-12-02 17:28:00 i

Då har det gått ännu en vecka. Jag har tränat, varit sista gången hos tandläkaren, och varit på Harry´s i Hässleholm ännu en gång. Denna gång var det med alla kollegor, tack- och hejdåmiddag för rektor. Blev en musikquiz på det.
 
Det har också varit julavslutning på rytmiken, 5-årskalas för Wilmer och idag har vi varit ute i snön! Liam gillade att åka pulka, tills han ramlade med ansiktet ner i snön... Mysigt med så mycket snö denna första advent! Blir nog en pepparkaka på det.
 
 

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela