lindazvenzon

Torsdag - spring i benen

Publicerad 2011-09-30 09:07:12 i Allmänt

Härligt väder idag - också! Gillar detta!

Jag tog mig till och med ut i löparspåret efter jobbet, gick/sprang runt. Inte fel det. Kvällen blev en del telefonsamtal, rättade sista proven och tog det lugnt.

Ser fram emot morgondagen, äntligen!

Onsdag - ljusare tider

Publicerad 2011-09-28 22:17:56 i Allmänt

Efter jobbet fixade jag med försäkringar, lämnade svaren på vår cykelorientering på turistbyrån, var hos kiropraktor-Mike, och tvättade bilen.

När vi ätit kom Jonas och Wilmer hit och satte upp lampa i köket, och fikade.

Blev en liten promenad, rättning av prov och annat jobb också.

Tisdag - räkna

Publicerad 2011-09-27 21:13:55 i Allmänt

Efter jobbet var det besök hos Lukas, ringde och kollade mina försäkringar, var och handlade åt sjuklingen Emil osv.

Rättat prov åt två klasser ikväll, bakat och ätit mikrokladdekaka (fördelar med mikrokladdekaka: den blir kladdigare, det blir mindre disk, tillagningstiden är 4 min!)

Och så har jag betalt alla mina räkningar, alltid lika kul!

Måndag - studiedag

Publicerad 2011-09-27 21:08:49 i Allmänt

Idag var det studiedag, vilket innebar en dag i Hässleholm. Kommunen satsar på utveckling inom digital teknik nu (haha) så det var dagens tema. Jag parkerade på hts, gick till kulturhuset där det visade sig att föreläsaren var sjuk, så vi fick gå tillbaka till hts. Det krystades fram en föreläsning av en person som glömde presentera sig, det visade sig vara utvecklingsledaren. Sen krystades det fram några frågor vi kunde sitta i arbetslagen att diskutera.

Lunchen intogs på Asia Corner, mums filibaba!

På eftermiddagen var det tillbaka till kulturhuset, nu en föreläsning med Elza Dunkels. Hon var bra, pratade om vad unga gör på nätet. Trots att det var bästa föreläsning på flera år så somnade jag och mina grannar, det var omöjligt att hålla sig vaken. Med godis höll jag mig vaken resten av tiden sen :-)

Jag fick lämna lite tidigare, eftersom jag skulle ha boxpass i Sösdala halv fem. Hann precis i tid. Körde som vanligt två pass, jag fick vara med på sista eftesom det var en som var sjuk.

När det var slut halv sju körde jag ut till Lillsjödal och samlade in alla kontroller från orienteringen i fredags. Det blev mörkare och mörkare i skogen, tillslut såg jag knappt kartan ens! Skönt att ha det gjort iallafall. Var ganska duktig och sprang nästna hela tiden!

Vidare till Harastorp där jag lämnade dammsugaren och tömde den, som vi haft i helgen, lämnade presenter till mamma osv.

Och sen till stan...

Söndag - fixat

Publicerad 2011-09-25 17:30:35 i Allmänt

Johan och Emil fixade rören så det blev klart idag, bra! Hoppas det fungerar nu....

Har lagt mycket tid på jobb idag, trots det fina vädret som befinner sig därute.

Nu blir det att fixa lite annat tex handla, kanske tvätta bilen? och lite sånt.

Lördag - bröllop, fest, avloppsrör

Publicerad 2011-09-25 13:35:36 i Allmänt

På förmiddagen var jag och Johan nere hos Emil och grejade med avloppsrören. Rev ut lite av köket, spolade i rören osv. Lunchen tog vi på Max i samband med rörinköp på Biltema.

Kl 14 sprang jag upp till lägenheten och duschade och gjorde mig i ordning snabbt, körde sen halv tre till Harastorp.

Pga sjukdom så följde inte mamma med till bröllop, och födelsedagsfirandet ikväll är också inställt. Jag åkte själv till kyrkan i Djurröd, där Matilda och Magnus gifte sig! De var så fina, så fina! Jag började nästan böla innan de kom in i kyrkan ens! Det var helt enkelt vackert och rörande, vilket det är när ens vänner gifter sig!

Efteråt var jag ute med Zeke, lekte med Gustav och Ella, hämtade "vattendammsugare" och körde tillbaka till stan.

Åt lite och sen gick jag nästan direkt igen, till Mia där det var fest! En trevlig fest var det, och det bjöds på drinkar av olika slag :-) När de andra begav sig till T-baren så gick jag hem... Så kul är jag :-)



Fredag - orientering

Publicerad 2011-09-25 13:25:55 i Allmänt

Idag var det dags för orientering för nior och sjuor. Det började inte så bra med att två personer var sjuka som var inblandade i detta, jag hade redan innan svårt att få ihop folk. Så det blev lite hektiskt start på dagen, men det ordnade sig mer eller mindre.

Det regnade bara lite när vi var ute i skogen i Lillsjödal, annars soligt och fint väder, tur det. Alla elever kom tillbaka tillslut, tur det också!

Sen var det snabbt tillbaka till skolan, jag hade fått ett vik - igen - så jag hann inte plocka in alla kontroller idag som jag tänkt göra i eftermiddag.

Jag och Johan var uppe på stan och köpte presenter, bland annat till morgondagens bröllop, jag har samlat ihop från diverse människor till det. Jag köpte också två par skor!

Kvällen blev lugn och skön, vi åt räkor, kantarellmacka med trattkantareller från Lillsjödal, och sen var det godispåse och tv :-)

Så himla skönt att veckan är över, orientering och allt över nu.

Torsdag - fett bra eller chill?

Publicerad 2011-09-22 22:15:15 i Allmänt

Jobbade till 18 idag, diskuterade idrott/ny läroplan med mera.

När jag kom hem fortsatte jag med arbetet, spånade på nya skriftliga omdömen.

Sen är det mycket med de där rören i min lägenhet, de är fulla med skit kan man säga. Och det måste åtgärdas. För just nu är det stopp. Hm.

Imorgon är det orientering, får se hur det går.

Onsdag - geo

Publicerad 2011-09-21 20:08:46 i Allmänt

Simlektioner, idrottslektioner, geografi-diskussion, fika.

Hann hem så att jag snabbt kunde springa upp på stan och fixa några grejor innan affärerna stängde.

Ensam hemma, Johan kommer hem sent. Har ringt en del samtal och kollar på tv.

Tisdag - gympa

Publicerad 2011-09-20 19:25:12 i Allmänt

Var hemma fyra från jobbet, då var jag snabbt inne på bibliotektet och lånade en ljudbok (Martina Haags senaste), uppe i lägenheten och bytte kläder och åt lite, sen var jag på Friskis och tränade halv fem! Gick ganska bra, Johannas pass.

Sen blev det Maxi innan jag åkte hem och lagade mat åt oss.

Och nu har jag "hela" kvällen framför mig....!

Måndag - vikare

Publicerad 2011-09-20 19:22:13 i Allmänt

En stressig dag, som inte blev som jag tänkt mig, gav huvudvärk som aldrig ville gå över...

Men de två boxersice-passen på kvällen gick bra tycker jag!

Hem och åt, duscha och sen kolla på tv och äta popcorn :-)

Söndag - dop

Publicerad 2011-09-18 16:43:52 i Allmänt

Idag fick vi upp tidigt eftersom det var dop för Milton i Skepparslöv 9.30! Jag och Johan är faddrar åt honom så vi fick hålla honom framme i kyrkan, han var väldigt duktig och skötte sig :-)

Efteråt bjöds det på smörgåstårta med mera hemma hos Malin och Patrik. Jag fick nya fina frisyrer, det var presentöppning och fika bland annat.

Nu är det lektionsplanering inför kommande vecka och andra förberedelser, skriva protokoll från veckans möte osv.

Lördag - staun

Publicerad 2011-09-18 16:37:49 i Allmänt

Idag har vi tvättat, varit på stan och letat kläder till imorgon (köpte två klänningar, kunde inte bestämma vilken) letat efter skor, hämtat Emil vid tåget, Johans pappa har varit här, och jag har sovit.

På kvällen var jag, Mia och Katti hos Jenny och åt tacos och hade det väldigt trevligt! Var sen på både Bishops och Harry´s. Jag följde aldrig med till O´learys sen...

Fredag - ris-otto

Publicerad 2011-09-17 17:35:11 i Allmänt

Jag var så himla duktig att jag var och tränade i eftermiddag! Gympapass på Friskis, har inte varit där sedan i april... Sen var jag helt slut resten av kvällen :-)

Gjorde räkrisotto till kvällsmat, sen tv och godis.

Torsdag - nyfiken!

Publicerad 2011-09-15 19:22:43 i Allmänt

Idag var en alldeles vanlig dag. Hemma kl 4, så jag gick en runda på stan för att hitta kläder till helgen. Men det var tydligen omöjligt.

Nu ska jag försöka ta mig ut på en promenad, och sen ska vi se Åsa-Nisse-filmen!

Onsdag - skoljogg

Publicerad 2011-09-15 19:20:33 i Allmänt

Idag har det varit skoljoggen. Jag var på jobbet tidigare och satte ut en tipsrunda åt eleverna, alla klasser gick den under dagen. På morgonen var det också skolmästerskapet, då de som ville sprang slingan och tävlade. Blev lite stressigt eftersom jag var ensam...

Under dagen gick jag tipsrundan två gånger till. Skönt när dagen var över, kan andas ut lite. Nu är det bara orienteringen nästa vecka som gäller också.

På vägen hem köpte jag fika till kvällen, och snabbstädade lägenheten. På kvällen kom Oscar, Daniel, Albin, Magnus, Matilda och Kaje hit, dags för UR-sammanträde. Vi hade mycket att prata om och bestämma så det blev ganska sent!

Tisdag - Läroplan

Publicerad 2011-09-13 20:49:00 i Allmänt

Idag jobbade vi tre timmar extra, för att diskutera läroplaner.... Det var inte första gången, och definitivt inte sista....

Även ikväll stod maten på bordet när jag kom hem. Det är inte bara nackdelar med att jobba länge...!

Måndag - katastrofdag

Publicerad 2011-09-13 20:37:09 i Allmänt

Idag har varit en riktig katastrofdag på jobbet, och på kvällen! Det mesta har strulat kan man säga. Efter jobbet när jag skulle ha box-pass, så funkade inte internet=spotify funkade inte. Panik! Fick veta sen att det var fel på masten... Vi hittade några cd-skivor som jag fick improvisera från, så det blev ett pass tillslut ändå. Men det blir ju inte lika bra som med rätt musik...

Men när jag kom hem halv 8 stod maten på bordet, Johan hade lagat mat! Så kvällen blev betydligt bättre.

Söndag - Fegis

Publicerad 2011-09-11 20:41:55 i Allmänt

Vi tog en promenad till Hammar, där vi hälsade på Mia, Jonas, Wilmer och sötnosen Felix! På eftermiddagen promenerade vi hem igen. Pysslade lite med olika saker, planerade lektioner och veckan som kommer, strök en stor hög med kläder osv.

Kommer bli en vecka med mycket jobb, och kvällsaktiviteter.

Lördag - when you say nothing at all

Publicerad 2011-09-10 21:21:57 i Allmänt

På förmiddagen spenderade vi två timmar i två olika affärer för att kolla och veta vad vi vill ha i framtiden. Har nog två alternativ vi väljer på tror jag.

Sen var vi hos Malin, Patrik och Milton. Fick mat, skruvade ihop möbler osv.

Efteråt var det big bauta storhandling på Maxi som gällde, och resten av kvällen framför tv:n. Lyckades återigen hamna framför Notting Hill, som är min absoluta favoritfilm!

Fredag - ooooleeeriiiii

Publicerad 2011-09-10 21:11:51 i Allmänt

Hämtade lagad hockeyhandske och gick lite på stan efter jobbet. Inte så lätt att hitta det jag letar efter verkar det som, dåligt utbud.

På kvällen var jag och Johan och åt på O´learys, och kollade på fotboll. God mat och trevlig kväll. Somnade sen tidigt i soffan... En fredagkväll är man inte pigg direkt.

Torsdag - bebismys

Publicerad 2011-09-09 17:21:51 i Allmänt

Det snurrar på, lite för fort emellanåt. Stressen äter upp en liksom.

Var och lämnade en söndrig hockeyhandske hos skomakaren, sov en stund och var sen ute och gick/sprang! Lite duktigt är det allt!

När vi ätit och jag suttit i ännu ett telefonsamtal, var vi och hälsade på Mia och Jonas som kom hem från sjukhuset i eftermiddag med lilla bebisen! Så liten och söt han var! Lekte med storebrodern också såklart :-)

Onsdag - nykomling

Publicerad 2011-09-07 21:59:02 i Allmänt

Träningsvärken gör sig rejält påmind såhär dag nr 2...

Imorse utökades familjen ytterligare, Wilmer fick en lillebror! Så roligt!

Jobbade länge, var och köpte stressbollar, och sen var vi hos Malena på kvällen och fick scones och te serverat, och så såg vi premiären av Bonde söker fru!

Tisdag - bitchlinda

Publicerad 2011-09-06 21:02:52 i Allmänt

Mötet efter jobbet blev inställt, och Johan är i Göteborg till imorgon. Så jag körde hem till Harastorp ikväll också... Gustav var där också så det blev bus med honom, han går själv nu och är jätteduktig!

Måndag - box

Publicerad 2011-09-06 20:56:27 i Allmänt

Efter jobbet hade jag först ett box-pass för simklubben, samma som förra måndagen, gick bra. De var ojämnt antal så jag fick också vara med och slåss. Direkt efter hade jag nästa pass, nu för "allmännheten". Även här fick jag vara med och boxas. Det gick bra detta också, men jag var ju helt slut själv! Är inte så vältränad nuförtiden... Det verkade som de gillade det, hoppas det.

Åkte sen hem till mamma och pappa och åt där. Johan hade styrelsemöte hos oss, så jag höll mig därifrån tills de var klara :-)

Söndag - cykelorientering med bil

Publicerad 2011-09-04 21:00:19 i Allmänt

Dålig dag är mående-synpunkt, men på eftermiddagen gav jag, Malena och Katti oss ut för att ta de sista frågorna på vår cykelorientering. Fast vi tog bilen...!

Avslutade med ett besök hos Malin och Patrik, jag stannade kvar och sen kom Johan dit.

Kvällen: Planering, planering, planering....

Lördag - w

Publicerad 2011-09-04 20:58:34 i Allmänt

Idag har Wilmer varit hos oss nästan hela dagen. Vi började med att rensa lite i förråden och sen körde vi till tippen med det (wilmers favvo-ställe). Efter det var vi på Hyundai och kollade på bilar, men mest för att hoppa i hoppborgen och få gratis korv! Korvätningen var väldigt intressant! Var också på Volvo och ritade och fick ballong, var den nu tog vägen.

Han fick frågan vad han helst ville göra, fick önska och välja mellan allt som fanns att välja på. Då valde han att få följa med oss hem. Det var det bästa han kunde komma på...!

Hem och vände, gick ner till tivoliparken och lekte på lekplatsen och matade ankorna. Blev en gelato på Darins efteråt, den var god! Har inte smakat deras italienska glass innan, men nu är det gjort!

Spelade fotboll, tittade på drakfilm och snövit-film och åt godis.

När vi ätit kvällsmat lämnade vi tillbaka barnet till hans föräldrar.

Vi har även haft många fantastiska diskussioner idag :-)

Avslutade dagen med att se Änglagård - Tredje gången gilt. Den var väl sådär, ganska klen story.

Fredag - kantarellpaj

Publicerad 2011-09-02 21:13:01 i Allmänt

Känns som det var lite otur, eller vad man ska kalla det, när jag skulle hem idag! Körde 10 min tidigare från jobbet för att hinna i tid till kiropraktorn. Efter en stund upptäcker jag att jag glömt telefonen på jobbet, så vi får vända och köra tillbaka och hämta den. Sen var det väldigt mycket trafik, som körde väldigt sakta så jag blev ganska sinkad där. Var inte så lönt att köra tidigare då ju...

Var 10 min sent till kiropraktorn, men han blev inte så arg på mig.

Var på Maxi och handlade, där var såklart massor av folk såhär en fredagseftermiddag. När jag kom hem fanns det inte en parkeringsplats, jag körde runt flera gånger innan jag tillslut fick parkera långt ifrån huset, på en trång parkering vilket antagligen innebär märken i bildörren imorgon! Där fick jag även betala för en dyrare parkeringsbiljett. Släpade sedan de tunga kassarna hem, fick inte med mig hälften av grejorna ens!

På kvällen gjorde jag och Johan kantarell- och västerbottenpaj, mycket gott!

Nu är det fotboll.

Ernsts kantarellpaj

Torsdag - fikabesök

Publicerad 2011-09-02 20:50:22 i Allmänt

Efter jobbet var jag och "gjorde upp" lite affärer beträffande helgens byastafett, sen till Harastorp.

Jag, mamma och Emil körde till farmor och fikade, där var även två Wramnebyare. Massa kakor som vanligt, man är inte direkt hungrig när man går därifrån.

Till stan, träffade Mia och gick en långpromenad. Skön kväll.



Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela