lindazvenzon

Fredag - ingen bra dag

Publicerad 2008-10-31 20:05:44 i Allmänt

Idag har inte varit en bra dag. Känns som att man inte skulle gått upp överhuvudtaget...

Y gick upp halv 7 och när han gått till jobbet trodde jag att jag skulle somna igen och få sova. Men icke. Då var jag så pigg så. Läste, prata i telefon och tog ett efterlängtat bad. Plötsligt var klockan alldeles för mycket... Körde till Väla för att shoppa lite.

Sen hem till Harastorp för att hämta mina vinterdäck. Johan hade lagt fram dem för att det skulle gå snabbare, eftersom jag hade ganska bråttom. Hittade fyra påsar att lägga däcken i. Men de luktade bara kattpiss. Så det slutade med att både jag och bilen luktade kattpiss. Och det är ju inte en av mina favoritdofter. Körde in till stan, till Vianor. Däcken som beställdes igår var fel storlek så de fick leta upp nya. Och de var såklart dyrare. Varför inte? De tog av mina sommardäck och då upptäcker de att de fälgar jag har med mig inte alls passar... Johan har lagt fram fel däck till mig och det blir inga nya vinterdäck vid detta besöket heller. Har inte tid/ork/lust att köra till Harastorp igen för att hämta de däck som faktiskt tillhör. Fick ett mindre sammanbrott. Inte ätit på hela dagen, stressat en hel del och så bara blev det som det blev. Har inte tid att fixa med det nån annan dag.

Var hos skräddaren Josef och hämtade Y´s kostym.

Spelade sedan squash med kollegan. Och det gick ju som det gick. Inte så bra för min del alltså.

Var hos Malin och hämta/lämna grejor.

Hade bara en liten stund på mig att äta och duscha eftersom jag skulle på bio med Mia och Katti. Men de hade lite tåg-strul och hann inte i tid. Så jag sprang till bion och lämna tillbaka biljetterna igen. Lite synd, men det kommer fler gånger. Slutade med en lugn hemmakväll för mig själv. Var ju ett tag sen sist så det var kanske inte helt fel?

Har en sån konstig orolig känsla i magen hela tiden som inte vill försvinna. Nervös? Kär? Stressad? Troligtvis en blandning av lite allt möjligt... Känns overkligt på nåt sätt. Känns som nåt stort kommer att hända som jag inte är förberedd på. Vet inte om det är nåt bra eller dåligt.

Är rädd för att ställa vissa frågor, för jag är rädd för svaren. Men när jag tillslut ställer en del av dessa frågor så blir svaren alltid positiva. Då borde jag ju kunna ställa alla frågor? Är glad och ledsen om varannat. Men överlag är jag glad. Men vågar inte riktigt. Vågar inte vara för glad. För då vet jag ju hur det slutar. Av erfarenehet vet jag det. 

Flera saker verkar positiva just nu, om man väljer att se det positivt, och det gör jag. Men jag är rädd för att allt bara ska vända. Har den 7 januari i färskt minne till exempel.
 
Saknar, längar, väntar...

Torsdag - värmekamin

Publicerad 2008-10-31 19:15:36 i Allmänt

Var hos tandhygenisten på Högskolan 8.30. Inga hål eller nåt, det var ju bra. Men det tar sån tid där... Vet inte vad som är skönast: när han mätte fickdjupet eller röntgade? Rekommenderar inte nåt av det. Var helt rosa i munnen och även utanför munnen när jag gick därifrån, efter färgning... Tur man inte mötte så många man kände efter det.

Körde till Vianor för att köpa nya vinterdäck och lägga på. Det skulle ju bli snöoväder på kvällen och jag skulle ju köra en hel del... Tänkte vara förutseende för en gångs skull.  Men när jag står där och har bestämt allt så slår det mig att jag inte har med de gamla, behövde ju fälgarna... Hade missat en viktig detalj om man säger så... Så det var bara att köra därifrån igen...

Jag och mamma körde till IKEA sen. Lämnade tillbaka den förlånga sänglådan. Skulle inte handla så mycket sa jag innan. Men givetvis så gjorde jag det. Mycket ljus såklart. Köpte en annan sänglåda. När jag kom hem med den så var den för hög!!! Är det inte meningen att jag ska ha en sänglåda, eller vad? På IKEA var det 50-årskalas. Bjöds på mat, godis, ballonger, man kunde bli fotograferad i ett 50-talsrum, ett band spelade 50-talslåtar när vi åt middag osv. Mycket 50-tal helt enkelt! Trevligt.


Körde hem och lämna alla grejor, packade och körde sen till Örkelljunga. Inget kul väder att köra i.


Blev bjuden på mat hos Y, och såg en Batman-film som inte var särskilt bra och alldeles för lång. Åt älggodis från IKEA...!

Onsdag - kurator/psykolog?

Publicerad 2008-10-29 22:02:52 i Allmänt

Beräknade att det skulle ta ca 30 min att gå till Elgiganten. Men det tog drygt 40 min! Lämnade min söndriga kamera och gick hem igen. Blev en väldigt rask 80-min promenad, eftersom jag skulle va på massage efter det.

Jobbade en del på eftermiddagen, sprang i 49 minuter och på kvällen var Johan P på besök och åt av torrkakan.

Tisdag - friends forever

Publicerad 2008-10-28 22:07:33 i Allmänt

Besök av kollega och strandpromenad i Åhus. Skönt!

Zeke-besök, bakade kladdkaka, hyrde filmer och såg en av dem.

På kvällen var Lotta och Marina här och fikade (åt kladdkaka som inte var kladdig...)

Fick tillbaka telefon av Freitag som nu är fixad och förhoppningsvis håller ett tag till :-)

Måndag - lov!!!

Publicerad 2008-10-27 21:17:09 i Allmänt

Gick upp och gjorde frukost åt Y och när han åkt till jobbet tänkte jag fortsätta sova. Men då började man helt plötsligt såga ner trädet utanför mitt fönster! Så det var bara att glömma att få sova länge... Och sen ställdes det en bänk utanför dörren så att man inte ens kom ut...

Tvätta och fixa en massa och laga mat - till ett antal matlådor... Duktigt Z!

Var hos Emelie och klippte och slingade håret.

Fika och gick på stan med Matilda.

Sprang i 47 minuter i höstmörkret....

Kvällspromenad med Johanna.

Åt sen en massa daim, det som Y inte åt upp :-)


Skönt med lov!!!!

Söndag - so what

Publicerad 2008-10-26 20:02:05 i Allmänt

När Y åkt körde jag till Harastorp. Firade Johans examen och födelsedag med släkten. Avlägsnade mig ganska tidigt för att träna lite core. Y-besök på kvällen.

Lördag - en bra kväll...

Publicerad 2008-10-26 10:53:15 i Allmänt

Zeke-promenad, städade hus och putsade silver och spårade med Zeke.

Var hos Freitag och lämna kaputt telefon och samtalade, handlade osv.

Y kom, laga mat, åt och drack. Jag förlorade i Yatzi men vann i Geni!!!

Fredag - tjock

Publicerad 2008-10-24 23:52:10 i Allmänt

Sista dagen innan lovet, som vanligt stress och halvkaos, och jag tog hem så mycket grejor att man kan tro att jag ska ha lov i flera veckor för att hinna med allt det. Men så är ju inte fallet.

Förlorade ganska stort i squash mot Johan P på eftermiddagen. Fel på racket, bollen eller vad?

Hade 10 min på mig att duscha, äta och packa - körde sen till Rickarum. Tonår i Sösdala. Underbart att få umgås med gamla och nuvarande elever en fredagkväll...!

Sova, sova och åter sova!!!!

Konstiga saker, känslor och händelser....

Torsdag - En vecka utan ordentlig sömn

Publicerad 2008-10-23 21:58:20 i Allmänt

Var väldigt, väldigt trött imorse, men det var bara att gå upp och överleva dagen. Fullt upp hela dagen som tur var, då hinner man inte känna efter hur trött man egentligen är. Haft bra lektioner idag, ett möte och sen hem i vettig tid.

Var på stan och köpte examens/födelsedagspresent till Johan.

Ki box 2 med Malena, kul med lite nya utmaningar och hoppsparkar och annat skoj!

Längtar till lovet nästa vecka, behövs verkligen!

Onsdag - Sachsenhausen

Publicerad 2008-10-23 21:48:25 i Allmänt

Upp strax innan 7, åt en stor underbar hotellfrukost, checkade ut och körde sen till Sachsenhausen. Var där mellan 9-12. Kommentarer överflödiga. Åt sen schnitzel på ett ställe i närheten innan vi körde mot Rostock. Såg ytterligare två filmer på bussen hem, 75% av filmerna har varit filmer där det skjuts konstant. Så jag har nu lärt mig att sova till krig på hög volym...

Stannade i Rostock på ett kaufhaus och åt blå glass osv, Båten över, köpte massa godis och sen var vi hemma i Sösdala 22.30 och jag var hemma hos mig 23.10. Kom sent i säng... 

Varit en bra resa, klassen har varit jätteduktiga och jag har haft det hur bra som helst. Förutom en person som är sur och klagar konstant och att min telefon gått sönder - igen.

Tisdag - Berlin

Publicerad 2008-10-23 19:58:42 i Allmänt

Klockan 03.30 ringde klockan, det är inte en underbar tid att gå upp på... Körde 04.10 till Sösdala, där klass 91 + Malin L väntade. Hämtade Tobias i Lund och sen bar det av mot Tyskland och Berlin. Var framme i Berlin på eftermiddagen, efter båtresa och stopp på McDonalds. Körde runt och kollade på sevärdheter. Olympiastadion, Brandenburger tor, muren, Checkpoint Charlie och jag vet inte allt. Var utanför ett "museum" :-) kolla i affärer och KadeWe och fikade högst upp där.

Körde sen till hotellet och åt spaghetti och tomatsås, vid 11 stupade jag i säng. Och missade helt nattens händelser...!

Måndag - kexchoklad

Publicerad 2008-10-21 04:05:23 i Allmänt

Hälsoinspirerade på konferenstiden!

Var med mamma och Zeke i stackedala - jag sprang, de gick. Och träna lite spårning mm.

Åt hemma och sen till stan. Malin hämta tennisbollar och jag packade inför Tysklandsresan. Blev inte särskilt tidigt i säng med tanke på hur tidigt man ska upp...

Söndag - kärt barn har många namn

Publicerad 2008-10-20 07:13:13 i Allmänt

Tvättade, städade, diskade och en massa tråkiga måste-saker...

Körde ner till Åhus och var på stranden i nästan en och en halv timme. Så skönt! Kommer att bli en helgtradition framöver.

X kom på besök.

Och sen kom Y på besök.

Jag jobbade större delen av tiden.

Var alldelese rastlös, orolig och ont i magen på kvällen. Övertrött och ledsen.

Efter en promenad kändes det lite bättre.

Lördag - för lite timmar/dag

Publicerad 2008-10-19 03:45:09 i Allmänt

Morgonpromenad i Harastorps vackra omgivningar.

Städade huset som var helt upp och ner...

Tvättade två bilar.

Handlade.

Sprang 30 min.

Fest hos Lotta. Mycket trevligt! Malin, Patrik, Henke, Johan, Mia, Marina, Malin, Jocke?, Carro, Frida?, Emma.
Kvällen avslutades på Grand.... Gratis inträde :-) och sen en Crispy chicken!

Fredag - tandborste

Publicerad 2008-10-18 00:51:29 i Allmänt

Dagarna går alldeles för fort! Hinner inte med!

Var hemma i Harastorp efter jobbet och sov en väldigt kort stund, tog en Zeke-promenad och sen körde jag till Höör. Tillbringade kvällen med arbetslaget, det vill säga nya spår 13. Åt förrätt och huvudrätt på "Torggatan 9" och sen körde vi hem till Birgitta och åt efterrätt och drack vin. Blev en sen men trevlig kväll.

Onsdag - Ö

Publicerad 2008-10-16 15:57:50 i Allmänt

Fick lite sovmorgon, eftersom jag var på hälsoinspiratörsutbilding med chefen på Hässleholmsgården mellan 8.30 - 16.00. En bra dag, fick många idéer som ska förverkligas. Hann prata, diskutera och planera mycket. Var ute och gick i regnet på lunchen.

Förlorade en vän idag?

TIllbringade lite tid i Hässleholm, var tex och fikade, innan jag körde till Örkelljunga och hälsade på Y. Han lagade mat och sen fick jag en guidad tur i Örkelljunga. Förträffligt.

Tisdag - I´m yours

Publicerad 2008-10-14 22:42:24 i Allmänt

- Praoelev

- Massage

- Ki box med Malena

- Jobb och ett antal telefonsamtal


Jason Mraz - I´m yours

Måndag - Karlskrona

Publicerad 2008-10-13 20:21:37 i Allmänt

Jag är så himla ... och jag kommer troligtvis att bli ganska .... !
Hade en underbar dröm i natt också, men det var inte sant den här gången heller.

Jag var helladdad inför en dag på Bodaborg och Marinmuseum i Karlskrona med min + en klass till. Men det blev ingen bra dag alls. Innan vi ens kom iväg med vår dubbeldäckare så var det febrilt letande efter astmamedicin (varför har man inte med sig det själv?) och när jag fixat det och vi väl kommit iväg var det väldigt högljudt och stökigt i bussen. På bodaborg var man mest sur för att man inte kom i samma lag som sina kompisar, för att man inte får sovmorgon imorgon, och allt annat som man kan hitta fel på. Det var mest ett enda stort kaos och allt var negativt. Och jag fick inte tävla ett endaste dugg...

På Marinmuseum fortsatte det likadant och bussresan hem var inte heller särskilt kul. Jag är så besviken på min klass så det finns inte ord för det. Vill egentligen inte gå till jobbet imorgon, känns inte alls som om det lockar just nu.


Var tillbaka i Sösdala 18.00 och sen spenderade jag kvällen i Harastorp.

Söndag - jag är jag

Publicerad 2008-10-12 17:28:46 i Allmänt

Är så trött på de personer som bara klagar på mig just nu. Nej, jag är inte perfekt!!!

Tvättat, städat, strykt, fixat mat till imorgon, diskat...

Y hämtade sin dator och annat. (Hade inte gift sig igår)

Brännt/rippat en massa skivor.

Var på Burger King med Johanna och åt.

Core och löpning.

Y-besök på kvällen.

Lördag - nyckelutlämning

Publicerad 2008-10-12 01:41:25 i Allmänt

Sov länge, som jag längtat!

Y tog tåget till Karlskrona - bröllop. Eventuellt kommer han hem gift imorgon, vi får se.

Var på stan och köpte cd-skivor till jobbet.

Tränade på eftermiddagen.

På kvällen var jag och Lotta med Patrik och kollade på Sverige-Portugal hos hans kompisar. Senare på kvällen kom Malin och efter det en drös med folk till. De andra gick ut, utom jag och Patrik. Skönt att gå hem och sova istället!

Fredag - ännu ett steg närmre målet

Publicerad 2008-10-11 12:21:23 i Allmänt

Ägnade mycket tid åt vårens schema hos bossen idag, men det blev inget bra ändå...

Stannade på hemvägen och tog en liten promenad och klargjorde saker och ting. Behövs ibland.

Väntade i Vinslöv på Y, sen körde vi till stan. Eftersom hans bil inte var lagad och jag inte ville skjutsa runt honom lånade han min bil. Själv var jag ute och sprang med Johan P. Förträffligt.

Y kom sen igen och vi var hos Malin och Patrik en stund. Köpte pizza på hemvägen och sen var det Idol osv.

Intressant dag.

Torsdag - väntar

Publicerad 2008-10-09 21:08:27 i Allmänt

Har spelat mycket badminton idag, i min fina HBK-tröja :-)

Jobbade lite längre idag med, sen var jag hemma och vände innan jag, mamma och Zeke åkte på brukshundsklubb. Han var lite halvvild och skällde mest men tillslut så gick det rättså bra. Själv höll jag på att frysa ihjäl.

Sedan körde jag till stan och Johanna kom direkt. Vi gick till House of bagels och åt och fika. Och sen var det bara hem och sova efter det.

Onsdag - allt är en utmaning!

Publicerad 2008-10-08 21:44:05 i Allmänt

Var på föreläsning på Linnéskolan med 9:orna, med Jenny Kallur och Tommy Moberg. Mycket bra. Trevlig tösabit den där Jenny.

På eftermiddagen gick jag och kollegan ner i byn och jag blev bjuden på fika! Trevligt.

Efter många timmars seriös förberedelse, not, var det föräldramöte på kvällen, allt gick bra. Var hemma 21.00. Blev en lång dag... Men helt ok!

Tisdag :-)

Publicerad 2008-10-07 21:37:50 i Allmänt

Nutidsorientering, bild, idrott...
Efter jobbet var det arbetsmiljörond, där jag i egenskap av skyddsombud deltog.
2h och 15 min övertid idag.

På kvällen var jag uppe och fikade med Lotta och Marina.

Tobbe är tillägnad "kollegan" - likheten är slående!
Dricker lika mkt kaffe, svär lika mycket och gör tummen upp hela tiden och har ofta ont...

Muffinsdikter från 1994

Publicerad 2008-10-07 18:58:59 i Allmänt

Muffinsben
Den lilla ankans kråkben vek sig avsevärt när han skulle promenera i rask takt förbi de spenatformade rådjursklösen.

Fårskalle
Får jag bjuda på lite bröllopskonfekt? sa Sjökvisten tamt, medan han rengjorde sin kamera av senaste modell, med stålull.

Krukmakardikt
Eines Tages in April, gab es drei Mark unter die Markstrasse. Dreihundert Jahren später gab es nicht vierhundert Mark unter die Markstrasse.

Skönhetssaga
En sensommarnatt framför stockbrasan stod en tulpanformad smaragdgestalt och begrundade äpplena i kaninburen.

Schweinebraten
En tösabit i Skåne drack en bit choklad, medan mors moder påbörjade en virkning av en spansk lusekofta.

Michael C Jackson
-Vad har vi i religion till i morgon?! tjatade "C" gällt till sina väninnor.

Fotografiet
Träden böljade sig kategoriskt mot Autobahn.
-Aaah, ein so kleines gebreichtet.
-Hi? Me too!!

Karamellsmet
Denna svällande vårmorgon, läste de i tidningen att det skulle bli en ruskig hästskörd. De drog sig till sinnes att de givit katten mat.

Spenatgejsrar
Kanelbullen låg slät och grann på midjans utbuktade batteriholk med graninhängnad trädgård, försedd med vällingfärgad kardborredyna ute i det tidiga ösregnet.

Molnburk
Kring en King Edward, småvandrade Friluf, som snabbt rullade uppför den höga pyramiden. Blomsterflickan fick en ros av kungen, som hon snabbt pressade samman till en lerklump.

Den blå hyddan
Snö, slask och regn, allt i en enda elfenbenssned kopparkittel, balanserad på en bardisk utanför Paris.

Måndag - glad!

Publicerad 2008-10-06 20:03:30 i Allmänt

Gick upp alldeles för sent, kvart i 7, fick frukosten serverad och 7.10 lämnade jag Ö. Hann nästan i tid till jobbet.

Sprang med Malena, en helt förträfflig löptur blev det.

Ägnade sedan resten av kvällen åt tv/dator/telefon/massagestol/jobb.

Söndag - det roligaste klippet

Publicerad 2008-10-06 19:55:24 i Allmänt

Röjde i huset, lagade mat, kastade mer av mitt och andras gamla skräp.

Var på core, sen hos Malin och hämta/lämna grejor.

Y kom och jag fick en hel kass med köksredskap och sen bar det av hem till Y i Örkelljunga, med stopp på McDonalds. Hade blivit förvarnad att det inte var städat, det skulle jag göra, och att det inte fanns mat. Men det var väldigt städat och jag fick mat och värsta hotellfrukosten. Intressant besök. Hade världens underbaraste dröm som tyvärr inte var verklig...

Här kommer det roligaste klipp som finns....!

mina framtidsplaner

Publicerad 2008-10-05 14:52:49 i Allmänt

Dags för första publiceringen av mina skriftliga alster. Denna berättelse skrevs 1994.
Betyg: 4
Omdöme: En finurlig och påhittig historia /Anders Hall

Mina framtidsplaner

När jag var liten ville jag bli grapefruktodlare i Norge. Jag var väl en sådär sex år, men med åren som gick blev jag lite klokare. När jag var 10 år trodde jag att jag hade bestämt mig. Då ville jag bli psykolog på ett sjukhus i Partille. Men min mamma övertalade mig till att fundera lite på det, det var ju ett väldigt annorlunda jobb. Eftersom min mamma är en ganska klok människa slog jag snabbt bort tanken. När jag gick ut nian började jag fundera på allvar vad jag ville bli. Jag hade börjat spela golf för några år sedan och ville gärna hålla på med det senare i mitt liv.


En kväll satt jag och tittade på ett jättefascinerande program. Det handlade om dykare i Afrika som letade efter gamla skepp. Jag satt som förstenad framför televisionsapparaten och när programmet var slut visste jag precis vad jag ville bli. Marinarkeolog! Jag visste att jag var lämpad för jobbet, för jag hade viss erfarenhet av dykning. Jag började ju spela golf och då var jag av någon underlig anledning ganska ofta i vattnet och dök efter just golfbollar.


Jag började gymnasiet, men vid jul hoppade jag av igen, för jag lärde mig inte så överdrivet mycket om marinarkeologi. Jag och min kusin åkte ner till Afrika istället. Vi undersökte havet närmast den lilla staden vi bodde i. Vi hade jättekul hela tiden och det var fint väder. Min kusin var kapten på en stor båt och hade semester nu. Vi skulle leta reda på en marinarkeolog som kunde lära mig. Vi letade runt i hela staden och vi hade stora problem med språket. Men med teckenspråkets gester klarade vi oss ganska bra. Vi hittade en gammal gubbe som satt på en båt i sin trädgård. Vi gick fram till honom och började prata med honom. Han pratade svenska, den första vi träffade som gjorde det. Vi trodde att svenska var ett stort språk, men där fick vi tji!


Han började berätta sitt livs historia, han hade varit marinarkeolog tidigare. Det var i tidig skolålder när han läste om Vasaskeppet han började intressera sig för skepp. Han hade åkt hit för att dyka i havet. Efter cirka ett år när han hade gett upp hoppet om att hitta något, och skulle resa hem igen, hittade han något intressant under sin sista dykning. Han var långt ute på havet där det inte varit några dykare tidigare. Han dök omkring och letade som vanligt. Plötsligt hittade han en hög med guldmynt från förr i världen. Han trodde att det kanske skulle finnas ett skepp också som det brukade stå i sagoböckerna. Han blev så hysterisk av tanken att han simma ikapp med en halv gädda. Gäddan dog efter en stund av ren utmattning, så gubben tog den med sig hem och stekte den.

Nästa dag gick han och skaffade sig en mer specificerad dykarutrustning och började dyka där han hittat guldpengarna. Han dök längre ut och kom till ett ställe där bottnen försvann.

- Jag ville se vad som fanns längre iväg, så jag simmade ditåt. Längre fram såg jag bottnen igen och där låg något som såg ut som ett berg. Jag tittade närmre på det och såg att det var ett till hälften begravt skepp från förr i världen. Jag dök upp till ytan igen.

-Tillhörde guldpengarna skeppet? avbröt min kusin.

-Antagligen, men ingen vet säkert, svarade den gamla gubben.

-Fortsätt berätta, bad jag nyfiket.

Gubben fortsatte och berättade att de försökte få upp skeppet, men det gick inte. För 60 år sedan fanns det inte så moderna saker som nu att få upp skeppet med. Idag hade det säkert gått, men jag är 90 år och alldeles för gammal.

-Berättade du inte det för någon? frågade jag

-Nej, jag ville inte berätta det för någon, det var min hemlighet.

-Tror du det ligger kvar? frågade jag

-Ja, det tror jag, eftersom det var väldigt svårt att hitta, och ingen visste det.

-Kan vi inte leta efter det då? Du kan väl följa med oss ut med båten och visa var det var du hittade det och så dyker vi två ner och letar?

Gubben skrattade och sa att det lät spännande, men ingen av oss kunde dyka så bra. Först blev vi lite besvikna, men vi kunde ju ta dyklektioner tyckte min kusin.


Gubben kände en duktig dykare som hette Asirro och han förklarade vägen dit. Vi satte oss i bilen och körde dit. Det visade sig att han bodde i en halv husvagn nere vid havet, men var snäll ändå. Vi pratade ganska länge med honom om hans liv som dykare, men tillslut åkte vi in till stan och köpte riktig dykutrustning. Under några dagar bodde vi i tält hos Asirro och vi dök från morgon till kväll. När vi tyckte att vi kunde allt så åkte jag, min kusin, Asirro och den gamla gubben ut med Asirros båt.


Det var mycket spännande att åka så långt ut på havet bland öar och annat som fanns därute. Efter en lång stund stannade gubben båten och vi gjorde oss beredda att dyka i. Vi dök och började leta. Vi letade länge, men på kvällen hittade vi något som stämde in på gubbens beskrivning av det sjunkna skeppet. Vi fotograferade det och dök upp till båten igen. Vi kåkte in till staden igen och framkallade korten. Gubben fick se dem och sa att det var hans vrak vi hade hittat. Vi åkte till en båtspecialist och bad honom titta på korten. Det gjorde han och sa att sen att han ville följa med ut på havet med oss för att se det med egna ögon. Vi åkte ut med båten igen och dök ner. Asirro och gubben stannade kvar på båten. Vi hittade skeppet ganska snabbt, och båtspecialisten studerade det noga. Han lärde mig och min kusin hur man tog reda på hur gammalt det var och om det var värdefullt och lönt att dra upp. Han pekade slutligen uppåt och vi dök upp. När vi kommit upp på båten och tagit av oss våra våtdräkter så båtspecialisten:

-Det är ett väldigt gammalt skepp, det äldsta som finns bevarat så pass bra som detta. Jag tycker vi ska dra upp det.

Jag log triumferande och han fortsatte:

-Ni får betala kostnaderna själva för uppdragningen och dylikt, men om något museum blir intresserade vilket är ganska troligt, betalar de kostnaderna plus att ni troligtvis får en ganska stor summa för att ni hittade det. Ni är rika när det här är över. Jag vände mig om till och gubben och sa:

-Det var ju egentligen du som hittade det så du ska självklart ha pengarna.

-Det behövs inte, de räcker ändå inte till det jag helst av allt vill ha. En båt nämligen.

-Nej, då tar vi väl pengarna själva då, sa jag.


Nästa dag började de dra upp båten. Jag och min kusin gick till en båtaffär och tittade på båtar i en katalog. Vi hittade en fin båt, ganska dyr, men det fanns radiostyrda solstolar på den, så vi köpte den. Vi sa att vi ville ha den i hamnen klockan fyra om en vecka. Efter det besökte vi ett tv-hus i en större stad och berättade om båten i ett program för att något museum skulle se oss och vilja köpa skeppet. Den kvällen somnade vi glada i våra sängar.

Nästa dag ringde en som hette Betelda från New York och ville köpa skeppet. Yrvakens som jag var när jag svarade, tyckte jag att hon sa att hon ville köpa en tvättmaskin med batteri från 300-talet f.Kr. och ställa ut i sin postlåda i Spanien. Men hon sa att hon ville köpa skeppet och ställa ut på sitt museum. Det var ett av världens mest kända och största museum.


Det ringde tre till som gav ett bra pris. Det var en från Berlin som ägde ett privatmuseum i Finland, men jag tyckte det låg så nära Sverige så jag sa nej. Nästa var en fattig bonde från Kina som ville ha båten på sin tomt. Vi undrade var han skulle få pengarna ifrån, och då sa han att han skulle sälja sitt hus som var stort. Vi tyckte synd om honom så vi skickade en eka till honom. Den siste var en miljonär från Amsterdam som skulle ha tebjudningar för drottningen på den, men vi tyckte det var onödigt att den skulle gå sönder så lätt så vi skickade henne en soffgrupp av marmor med makramébeklädda dynor. Mycket smakligt.

Vi ringde upp Betelda, men hon var i Haparanda på en tredagarstripp så hennes man köpte båten för det dubbla. Efter en vecka hade de fått upp skeppet nästan oskatt och klockan fyra var båten vi beställt i hamnen. Vi ringde efter gubben och han kom dit. Han blev glad när han såg att skeppet var uppdraget. Vi visade gubben den nya båten och berättade för honom att det var hans, då blev han superglad.

Vi körde runt en stund med de radiostyrda solstolarna och efter en stund sa jag såhär:

-Tack för att du förverkligade min dröm!

-Tack själva för att ni drog upp skeppet och förverkligade min dröm, sa gubben och lade något i våra händer. Vi tog upp det och höll det mot solen som höll på att gå ner. Det var ett av guldmynten som gubben hade hittat i havet för 60 år sedan!

Lördag - gamla minnen

Publicerad 2008-10-04 21:52:18 i Allmänt

Morgonpromenad med X.

Lunch på stan med Lotta.

Shoppade i stan och på Maxi.

Körde till Harastorp (Zeke blev som vanligt så glad att få träffa mig att han kissade på mig). Rensade bland gamla grejor. Hittade min Tomas Brolin-pärm, säljes om någon är intresserad? Upptäckte att jag sökt till fotbollsgymnasiet i Malmö och var första reserv, hade jag helt glömt. Kastade alla mina gamla pokaler, böcker och mycket skolgrejor, allt från högstadiet till högskola/universitet. Hittade många fina berättelser jag skrivit, som självklart kommer att publiceras. Intressant att jag sparat gamla halvruttna målvaktshandskar bland allt detta.

Kinamat och "Stjärnor på is".

Fredag - Karlskronabesök

Publicerad 2008-10-04 10:51:21 i Allmänt

Emil körde upp idag - och klarade det! Måste bero på den han övningskört med...!

Vann dagens pingisturnering.

Hem och sprang och sen kom Jessica på besök från Karlskrona. Uppdaterade det senaste skvallret och vad som hänt i våra liv sen sist, vilket var en hel del. Positivt och negativt. Var på O´learys och åt. Som vanligt alltid lika trevligt när vi träffas!

Fick tillbaka min älskade scarfs idag! Som jag glömde på spelarhotellet i Österrike i somras, som Källström hittade, som Micke tog med sig till Aten och som föräldrarna tog med sig till Lotta som gav den till mig! Tack!!!

torsdag - någon måste städa ikväll :-)

Publicerad 2008-10-02 22:25:03 i Allmänt

Jobb: aöljasdlgkjaskgdj

Köpte en "massagedyna" idag, endast 2000:- Som hittat. Men den är helt underbar!

Städa, tvätta, telefon, fika med mamma och Emil, köpte träningskläder, åt tacos för tredje kvällen i rad.

Skönt med helg imorgon, det blir Karlskrona-besök i morgon kväll, och på söndag gör jag ett besök i Örkelljunga. Förhoppningsvis lite träning och någon tur till Harastorp.

onsdag - så här känns det

Publicerad 2008-10-01 19:38:56 i Allmänt

Blev lite trött på mitt jobb idag, på vissa personer som man jobbar ihop med. Hade inte riktigt samma åsikter som min chef och det känns som allt är ett spel mellan en del i personalen, en del måste hävda sig och vara störst, bäst och vackrast. Och det blir inte alltid riktigt rätt. Flera möten, vi jobbar ihjäl oss och vad får vi för det?

Hela min tillvaro känns så just nu, jag gör det och det och det och man får aldrig nåt riktigt tack för det man gör. Man ställer upp och gör saker, men allt bara tas för givet.

Och alla är på mig om mitt "sätt att leva". Att jag är hyperaktiv och inte kan koppla av och bara stressar och mår dåligt. Just nu vet jag inte riktigt själv hur jag ska hantera allt, känns som det inte håller så länge till.

Stackars kollega som fick höra en monolog om min dag på vägen hem...

När jag kom hem, försent, stod Emil och väntade och vi övningskörde (efter lite tacos), förhoppningsvis för sista gången. Han skrev upp i måndags och klarade det, på fredag är det dags för uppkörning.

Tog en tur till Maxi och köpte lådor, organiserade sen min toalett och alla saker där.

I kväll är det Grey´s anatomy!!!

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela