lindazvenzon

Fredag - mysdag

Publicerad 2012-03-30 20:19:10 i Allmänt

I natt blev det två timmars sömn... Man får vara glad för det lilla...

Dagen har spenderats med trevligaste vännerna, först en skön promenad med Katti längs sjön, sedan lunch på Rose garden där även Mia anslöt. Efter det gick vi hem till oss och spenderade lite tid. Bra dag!

Torsdag - kusinvitamin

Publicerad 2012-03-30 20:15:12 i Allmänt

Det blev ännu ett besök på bvc idag, Liam gallskrek sig igenom hela besöket. Han är mycket ledsen nuförtiden och  han sover sällan. Han har ont i magen den lille stackaren.

Därefter gick vi till Hammar för en kusinträff. Jag och Liam blev bjudna på fika och kusinmys hos Wilmer och Felix och deras mamma, även Milton med mamma var där. Lite pappor dök upp också!

Var hemma och åt snabbt på kvällen, sen gav jag och Liam oss ut igen. Nu för ett besök hos pappa, där även mamma var.

Tisdag - besök

Publicerad 2012-03-28 12:40:12 i Allmänt

Trots att det var sommar ute idag, så blev det alldeles för lite tid ute för oss. Men vi var i alla fall en kort runda på stan och träffade Malin och Milton. Hade besök av Sara, Katarina och Birgitta från jobbet på eftermiddagen. Liam fick väldigt fina presenter från mina kollegor, och jag fick lite uppdatering om allt som hänt senaste tiden på skolan!

På kvällen var vi sen och hälsade på pappa.

Önskar just nu: att Liam sover någon timme mer på dygnet, gärna på natten... :-)

Måndag - 4 veckor

Publicerad 2012-03-26 13:29:27 i Allmänt

Idag blir bebisen fyra veckor, det firar vi med solskenspromenad, och i kväll blir det besök av Bengt, Marianne, Kerstin och Carina.

Sötaste Liam-fötterna





Morgonmys


Vems hand kan det vara?

Söndag - sol

Publicerad 2012-03-26 13:19:41 i Allmänt

Idag var vi i Harastorp hos mamma, var ute på långpromenad och satt ute i solen. Det är bara så underbart väder nu!

Lördag - grillning

Publicerad 2012-03-26 13:14:58 i Allmänt

Fixade lite ärenden och sen på eftermiddagen gick jag, Emil och Liam till sjukhuset för att hälsa på pappa. När vi var klara där gick jag och Liam vidare till Hammar, hem till Mia och Jonas, där Johan var och tvättade bilen bland annat. Vi blev bjudna på grillat, gott var det! Årets första grillning för min del. Tillbringade kvällen där.

Fredag - sommar

Publicerad 2012-03-26 12:02:38 i Allmänt

Idag fick Liam prova på att åka buss för första gången, och det gick utmärkt. Vi åkte till Öllsjö, där Malin och Milton kom och mötte oss. Vi gick på långpromenad, det var ju värsta sommarvärmen idag! Sen gick vi hem till dem och var där och fikade och lekte osv, senare kom Johan och hämtade oss.

På hemvägen stannade vi och köpte skrivbord, det ska nu inredas kontor här hemma. Liams rum blev kontor istället :-)

På kvällen var vi och hälsade på pappa på sjukhuset. Lite uppdatering när det gäller honom: Han är helt utan respirator eller annan syrgas nu, och det är betydligt bättre med honom. Fortfarande orkar han inte vara uppe, men det kommer! I onsdags kväll flyttades han hastigt till Kristianstad! Så det är väldigt positivt där nu!

Onsdag - 4kg

Publicerad 2012-03-21 21:02:37 i Allmänt


Idag var det dags för nytt besök på BVC. Sötnosen har passerat 4kg, stora killen nu :-)

Efteråt var vi på promenad vid Hammarsjön med Mia, härligt väder, skönt att våren är på G.

Men dagens bästa var ändå: Liams första riktiga leende! Tidigare har det mest kommit reflexleende när han håller på att somna/vakna, men nu var det på riktigt! 10 sek senare gallskrek han...

Han varvar sömn med gallskrik för närvarande, finns liksom inget mellanläge.

Vi är ensamma hemma ett par dagar igen, imorgon kväll kommer Johan hem. Ska bli skönt...

Söndag - ahus

Publicerad 2012-03-18 19:43:57 i Allmänt

Körde ner till stugan i Åhus idag, där vi gick ner till stranden en runda, pratade med grannen och lämnade saker.

På vägen hem blev det ett stopp på Maxi först, och sedan ett besök hos Jonas med familj så Liam kunde hälsa på sina kusiner!

Lördag - städbesökförsäljning

Publicerad 2012-03-18 19:34:30 i Allmänt

Hela förmiddagen hade vi storstädning här hemma. Äntligen! I samband med badrumsrenovering har det blivit väldigt dammigt och skitigt här, och nu var det lönt att städa. Det kändes väldigt skönt efteråt!

På eftermiddagen var Jennie, Tilda och Oskar här och hälsade på. Liam fick kläder han kommer bli superfin i!

Och på kvällen begav vi oss till Rickarum för SMU´s försäljning/scoutinvigning. Liam fick värsta uppmärksamheten av alla, vi vann pris i barnlotteriet och åt korv och fikade. Kvällens bästa: Kusinmyset! Gustav tog sig an Liam som en stolt storebror :-)

Fredag - stan

Publicerad 2012-03-18 19:28:33 i Allmänt

I natt blev det bara någon enstaka timmes sömn...

Jag och Liam åt lunch på Rose Garden med Johanna idag, gott och trevligt! Han skötte sig bra på sitt första restaurangbesök. Vi tog en promenad i tivoliparken efteråt, innan vi gick hem där Johan väntade. Han har varit saknad...

Farmor och mamma var här på eftermiddagen och fikade, Liam fick fina presenter av gammelfarmor! Det skiljer endast 90 år dem emellan...

Var och köpte godis på kvällen och såg sen filmen "127 timmar". Handlar om en bergsklättrare som fastnar i en ravin och får amputera sin arm för att komma därifrån.  

Torsdag - fin

Publicerad 2012-03-18 19:23:32 i Allmänt

Idag var vi på BVC för första gången. Liam hade ökat bra i vikt, vuxit 2.5cm sedan han föddes och allt var bra.

Onsdag - vaken

Publicerad 2012-03-14 18:51:58 i Allmänt

Liam har varit vaken hela natten, han ville inte sova alls. Har varit lite gnällig vissa dagar i perioder, och han är ju mer och mer vaken om dagarna. Men inatt och hela dagen idag så har han bara varit ledsen nästan hela tiden. Vad gör man? Jag är ju inte direkt pigg och har tålamod när jag inte fått sova.

Så det är inte mycket jag kunnat göra idag...

Johan började jobba idag, i Göteborg, och kommer hem på fredag kväll. Toppen.

På kvällen kom mamma med mat, till mig och Emil. Det uppskattas!

Tisdag - solsken

Publicerad 2012-03-14 18:48:35 i Allmänt

Idag var jag och Liam på stan med Mia. Vi satt länge på torget och njöt av det underbara vädret och pratade, tog även en liten promenad. Fantastiskt väder!

Anne-Louise var här och hälsade på oss på eftermiddagen, den lille sov sig igenom besöket som han så ofta gör när någon kommer och tittar på honom.

Toaletten är nästan färdig! Rörmokaren var här idag, så nu har vi vatten och kan både duscha och gå på toa och allt! Finns lite kvar att göra, men den går att använda!!! Så skönt.

Johans sista dag hemma...

Måndag - 2 veckor

Publicerad 2012-03-14 18:43:55 i Allmänt

Liam har badat idag, han har varit på Maxi, varit ute på promenad och på eftermiddagen fick vi besök av Mattias, Jessica, Siri och Hjalmar. Den sistnämnde är 2 veckor äldre än Liam, en framtida lekkamrat lär det bli! Storleksskillnaden var dock ganska stor på de båda herrarna!

På kvällen var vi och hälsade på Milton, och fick låna hans babysitter.

Liam 2 veckor

Torsdag - bvc

Publicerad 2012-03-08 21:03:32 i Allmänt

På morgonen fick vi besök från BVC. Han hade ökat bra i vikt och allt var bra med honom, och vi fick en del information.

Efter det fick vi besök av Malin och Milton, och Liams farfar.

Vi tog en snöig promenad upp till BB, där vi lämnade tillbaks pump, pratade med vår barnmorska vi hade där och fick inskrivet rätt information i Liams journal.

Mamma och Emil kom och hälsade på, och hade fika med sig, även Conny dök upp.

Och sen på kvällen var Jonas och Wilmer här för att jobba med badrummet.

Det är inte en lugn stund här, men det är trevligt att folk vill hälsa på oss!

Onsdag - Malmö

Publicerad 2012-03-08 20:57:47 i Allmänt

Idag åkte jag, Johan, Liam och mamma till Malmö för att hälsa på pappa. Det var första gången Liam fick träffa sin morfar! Pappa har varit betydligt bättre senaste tiden, är ur respiratorn flera timmar om dagen och kan då prata. Men igår fick han nån infektion i lungorna och är lite sämre igen.

Efter besöket var vi på IKEA och åt lunch och tog en "snabb" sväng genom varuhuset.

Hade lite strul på vägen hem, men var till slut hemma vid 17 och då fick vi besök av Malena, Katti och Mia. De hade med sig fina presenter till Liam, han blir bortskämd ;-) När de gick hem senare kom nästa besökare, Jonas och Bengt.

Tisdag - namn

Publicerad 2012-03-08 20:46:34 i Allmänt

Nu har pojken fått ett namn, äntligen. Efter mycket funderande har vi till slut bestämt oss. Han ska heta... Liam! Liam Persson blir det :-)

Han badade för första gången idag, det var inte så populärt... Och så försöker vi få till en liten promenad varje dag också.

På eftermiddagen fick vi besök av Johanna och Rut, och Liam fick jättefina presenter av dem!

Annars har det fortsatt kaklats här idag, i badrummet. Är ganska jobbigt att ha det så som det är just nu, med hög ljudvolym och en massa runtomkring som händer, så går det åt rätt håll i alla fall.

Måndag - en vecka

Publicerad 2012-03-05 18:52:45 i Allmänt

Idag fyller gullungen en vecka. Än har han inte fått något namn, men det är på gång. Det är alldeles för svårt att bestämma!

Ser fram emot att badrummet ska bli färdigt, det är hög ljudnivå här när det skärs i kakel med mera, och ska man på toa får man ner i källaren.

Stor del av dagarna och nätterna går åt att amma, men tiden där emellan har vi varit på promenad och sen har vi haft besök av Bengt, Marianne, Kerstin, Jonas och mamma under dagen.

Söndag - landet

Publicerad 2012-03-05 18:48:49 i Allmänt

Idag fick vi andas lite lantluft, var och hälsade på i Harastorp. Gustav var också där, jag och mamma var ute på promenad med de två små herrarna och Zeke. Farmor kom för att titta på min lille sötnos också :-)

Lördag - kakel

Publicerad 2012-03-03 21:39:47 i Allmänt

Idag har det varit fullt hus här. Adam kom imorse och började kakla i badrummet. Johans pappa och Bengt har varit här. På eftermiddagen kom Conny och hälsade på oss och hade med sig fina blommor!

Den lille bara äter och sover, äter och sover. Han bajsar ganska ofta också. Börjar lära känna honom och förstå honom lite bättre nu, vilket är riktigt mysigt!

Den stora frågan: Vinnare eller Vietnam? Svårt att bestämma!

Fredag - godkänd

Publicerad 2012-03-03 21:34:59 i Allmänt

Idag var vi på BB igen och kollade läget. Det visade sig att han gått upp i vikt, var välmående och att allt var bra och som det skulle. Skönt!!! Fick min journal från förlossningen med hem också.

Han fick sen göra sitt första Maxi-besök, och på eftermiddagen fick han komma ut på promenad i sin vagn för första gången!

På kvällen var Anna, Johan och Gustav på besök. De hade med sig både mat och fina presenter, och Gustav hade helt plötsligt blivit väldigt stor!




Torsdag - ensamma

Publicerad 2012-03-03 21:20:18 i Allmänt

Idag började Johan på sitt nya jobb, vilket innebar att jag och pojken (fortfarande namnlös) var själva hemma första dagen. Det kändes lite konstigt och annorlunda, har ju inte lärt känna honom och hur han funkar än! Men han har ätit ganska bra hoppas jag, vilket jag oroar mig mest för.

Mamma kom en stund på eftermiddagen så jag kunde gå ner till Emil och duscha och sen lagade hon mat åt oss.

På kvällen hade jag besök av Mia och av morbror Emil. Och sent på kvällen kom Johan hem igen.

Onsdag - hem

Publicerad 2012-03-03 21:16:03 i Allmänt

Idag blev han undersökt av doktorn (godkänd), fick kolla hörseln och PKU-test. Jag ville åka hem, vilket de inte riktigt tyckte eftersom vi inte kommit igång med amningen. Men det gick bättre och bättre under dagen så vid 20 på kvällen åkte vi till slut hem.

Tisdag - mat

Publicerad 2012-03-03 19:10:30 i Allmänt

Idag blev han fotograferad och utlagd på fodda.nu, men har annars mest sovit. Försökt få honom att äta, men han har inget intresse av det och förstår inte hur han ska göra.

Vi fick besök av Johans pappa, Malin, Patrik och kusin Milton. Senare var även Jonas och mamma och hälsade på.

Det blev en tredje natt utan sömn. Hur länge ska detta hålla? Tills han blir tonåring? :-)

Det är lite overkligt alltihopa, men såklart alldeles underbart och han är världens sötaste!!!

Första blöjbytet (som mormor stod för)

Måndag - födelsedag

Publicerad 2012-03-03 19:00:07 i Allmänt

Det var ganska lugnt ett tag, vi gick och la oss, men lite efter tolv började värkarna. De blev snabbt tätare och intensivare, och strax innan fyra åkte vi in till förlossningen.

Jag hade knappt inga pauser mellan värkarna och som sig bör gjorde det ganska ont :-) Tiden gick sakta, fick lustgas vid halv nio, det var helt underbart! Men vid halv tolv var det dags att börja jobba på riktigt, och 12.22 tittade vår lilla pojke ut!

Allt gick väldigt bra på alla sätt och vis, det är häftigt att ha klarat av det även om det inte var riktigt så man tänkte under tiden. Då var det mer "aldrig mer"! Går i övrigt inte in på mer detaljer än så :-)

Han vägde 3530g, var 48cm lång och hade en massa hår på huvudet!

Lite efterarbete, dusch och de berömda mackorna så fick vi åka upp till BB.

Hans mormor kom på besök, och Johan åkte hem för att sälja min bil som vi såklart hade lyckats planera in ikväll! Vi hade även hantverkare som jobbade under dagen i badrummet. Så det var fullt upp idag på alla sätt och vis.

På natten sov varken jag eller den lille, han förstod inte hur man skulle göra när man var hungrig...

Födda.nu



Söndag - firande

Publicerad 2012-03-01 17:57:52 i Allmänt

Idag hängde vi med Gustav, var på lekplatsen bland annat, men han var ganska svårroad idag pga sjukdom. När det var dags för mig och Johan att åka på kalas följde han med Emil hem.

Johans pappa fyllde år idag och detta firades hos Malin och Patrik med smörgåstårta. 

Handlade på vägen hem, var helt slut och kollade på tv resten av kvällen. Men mitt i reklamen i Wallander-filmen gick vattnet! Blev aningens förvånad och fick ett skrattanfall medan Johan blev aningens sressad :-) Hade dock inga värkar än, men ringde till förlossningen och fick en tid imorgon förmiddag.

Lördag - kjgf

Publicerad 2012-03-01 17:28:52 i Allmänt

En lugn dag, Johans pappa bjöd på prinsessbakelse efter de varit i Malmö och köpt kakel. Melodifestival på kvällen, hämtmat från Ko-san.

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela