lindazvenzon

Söndag - sunday

Publicerad 2010-02-28 19:40:59 i Allmänt

Vaknade lite för tidigt av att Johan stod och slipade väggar i rummet bredvid...

Röjde lite efter gårdagen innan vi gick till Hälsa & Helhet för lite SPA-ande, gött. Jobbade sen hela eftermiddagen innan det blev två filmer på raken. "Benjamin Butt´s otroliga liv" och "Begravt i glömska". Har mått rättså dåligt idag så då blev det inte mer aktivitet än så här. Trist avslutning på sportlovet....

Lördag - eller hur

Publicerad 2010-02-28 11:29:27 i Allmänt

Förmiddagen ägnades åt att plasta in det lilla rummet i lägenheten. Eller iallafall möblerna. Nu ska det slipas och målas och bli fint!

Dagens träningspass blev skivstång/kondition - det är sjukt jobbigt och riktigt roligt! Veckans bästa pass!

På eftermiddagen var Bengt och Marianne på besök, fick en jättefin inflyttningspresent!

På kvällen var mamma, pappa, Anna, Johan och Zeke och hälsade på, åt middag, kollade på melodifestivalen/OS och åt godis. Gottgottigottgott.

Fredag - sista dagen...

Publicerad 2010-02-27 14:22:59 i Allmänt

Blev ett spinningpass vid middagstid, annars blev det mycket handling, tvättning, städning, dukning osv inför kvällen/hlegen.

På kvällen firades Johans pappas födelsedag, så han, Mia, Jonas, Wilmer, Malin och Patrik var här och åt middag med mera.

Skrev på köpekontraktet för lägenheten också, styrelsen dök upp mitt i fredagsmyset.

Torsdag - ny bästa "vän"

Publicerad 2010-02-26 10:25:57 i Allmänt

Fick äntligen lite sovmorgon!

Promenad, massage på morgonen innan mamma och Zeke kom. Vi tog en promenad i stan eftersom det är ett av Zekes favoritintresse. Släppte in honom in en rastgård med fyra stora hundar. De gav sig på honom allihopa och jag såg skräcken i Zekes ögon fast han skulle försöka verka tuff.

Sen gick vi hem till mig och lämnade Zeke, jag och mamma gick till Peking för att äta lunch där. Hon hade även bjudit in en hemlig gäst, som visade sig vara en av mina bröder - vi brukar kalla honom Johan. Sådär mat...

Jag gick hem till Zeke och busade och sen blev han hämtad lite senare.

Har varit en jobbig dag idag, trodde inte det skulle bli så. Längar mig just nu en månad framåt ungefär.

På kvällen box med Katti.

Onsdag - gadsno

Publicerad 2010-02-25 14:18:45 i Allmänt

Upp tidigt och promenerade iväg till la dottore. Tillslut tog jag mig dit och det blir nog bra i slutändan hoppas jag. Han är bästa läkaren jag har träffat iallafall. Och en hel del saker föll på plats.

Var på stan och fixade lite. Bakade, läste, pysslade, tv. Jobbade lite. Ja dagen går fort helt enkelt. Var på Friskis och tränade en stund med.

Var hemma på kvällen, Jonas var här, det slipades/skars tapeter. OS - dags för ännu ett guld!

Tisdag - Hej mitt vinterland

Publicerad 2010-02-24 09:53:03 i Allmänt

Gick upp tidigt och körde hem till Harastorp efter att jag hackat loss bilen. Hämtade en trött Zeke och körde vidare till Rickarum där jag lämnade bil för lagning av t ex bromsar. Stackars bil, det är alltid något med den...

Sen gick jag och Zeke hem från Rickarum, tog drygt en timme. Stannade på vägen och lekte med Zekes bästis Sally (de blir som tokiga i varandras sällskap) och träffade lite folk på vägen. Var en helt underbart fin vinterdag och skönaste promenaden på länge!

Väl hemma igen hade mamma gjort frukost och efter det blev det film "Coco - livet före Chanel", den var ok, men inte mer. Väldigt fransk helt enkelt. Skrev och läste och relaxade :-)

På eftermiddagen hämtade jag bilen igen och körde till stan, och sen direkt till träningen. Var fullt på passet när jag kom dit -grrrr- men Johanna fixade in mig :-) Tackar för det!

Handlade på vägen hem och som vanligt blev det OS innan det var läggdags.

Måndag - Rutan

Publicerad 2010-02-22 19:26:28 i Allmänt



Kolla vilken söt björn!



Det var så skönt att få fortsätta sova när Johan gick upp imorse. Sportlov!!!

Var ute och gick, det var kallt och snöade, men det är man ju snart van vid...

På förmiddagen var jag hos favvo-Emma och gjorde slingor i håret. Fixade lite grejor på stan innan jag gick hem och åt och städade.

På eftermiddagen kom Johanna och lilla Rut och hälsade på. När vi fikat och pratat en massa var vi på stan och köpte lite färg och när de tagit bussen hem körde jag till Biltema och köpte tavlor åt oss. Vi fick lite konstnärsdrömmar idag! Sen körde jag hem till dem med tavlorna och fick inspiriation till motiv.

Fixade lite mer grejor på kvällen, och målade en tavla! Roligt :-)

Söndag - kryss i taket

Publicerad 2010-02-21 19:20:49 i Allmänt

Jag har nog aldrig gjort så lite som jag gjort idag! Det enda vettiga var att vi var ute och gick i kylan i 45 minuter. I övrigt har vi ätit, läst, suttit vid en varsin dator, tittat på tv och jag har "jobbat lite på mitt projekt". Emil kom på besök en liten stund. Kände helt enkelt inte för att göra något idag!

Lördag - Taste

Publicerad 2010-02-21 10:32:42 i Allmänt

Sov länge, har ett stort sömnbehov just nu. Var ute och gick och när vi ätit frukost gick vi och la oss igen och läste tills jag skulle iväg och träna. Var på skivstång/kondition - jobbigt och roligt! Johan hämtade mig och vi var på Maxi och handlade innan vi åkte hem och åt en pizza. Var helt slut så vi sov i några timmar till.... Trött var ordet.

Var ute och kollade på ett "objekt" och planerade lite.

Hem och gjorde oss iordning och gick sen till Taste dit jag blev utbjuden på middag av Johan. Åt en finfin middag där och efter ett par timmar blev det livemusik innan vi gick hem igen. Mycket trevlig kväll!

Fredag - äntligen

Publicerad 2010-02-20 10:58:46 i Allmänt

Två lektioner tyska idag - jag är ju snart tysktalande! På IUP-tiden blev vi bjudna på fika av en pappa, fint det!

Nu är det sportlov!!!

Efter jobbet var jag på spinning. Det var happy friday på Friskis vilket för min del innebar ett fullsatt spinningpass till enbart ABBA-musik och två flaskor vatten med päronsmak.

Hem och duschade och lagade mat.

Resten av kvällen kollade vi på OS och Ola Salo-dokumentär och åt glass och popcorn och halvsov däremellan. Det är skönt med fredagkväll!

Torsdag - en kärlekssaga

Publicerad 2010-02-18 22:35:50 i Allmänt

Direkt efter jobbet körde jag hem till mamma och pappa och Zeke och Emil. Fick middag och diskuterade lite. Var en runda hos Anna också och kollade in lite olika grejor på väg tillbaka till stan. Det hade snöat så mycket att jag knappt kom hem. Det var som att köra puckelpist på vägarna, vilka man knappt kunde se. När ska det sluta snöa???

Körde direkt till Friskis och tränade med Katti, hann precis i tid.

Hem till tv:n och OS. Starkt Anja!

Mötte Macke Holmakvisten i trappan, han hälsade! Vi har ju trots allt varit tillsammans sen ettan på lågstadiet och aldrig gjort slut, så vi är ju egentligen fortfarande tillsammans. Har nog glömt berätta det för Johan?

En dag kvar sen sporlov!!!

Onsdag - ork urk

Publicerad 2010-02-17 22:14:50 i Allmänt

Usch vilken dag. Jag vill ha sportlov nu! Fick inte simma denna morgon heller, fick istället ha både engelska och tyska. Efter det så hade man inte så mycket energi kvar. En idrottslektion och sen blev det en tur till pulkabacken - igen. Känns som det räcker nu, fast det är kul att åka pulka! Snabb lunch och massa fix och sen simning på elevens val.

Direkt efter körde vi alla till Linnéskolan i Hässleholm och var på Personec-utbildning. Helt meningslöst.

Hem och åt och gjorde inte så mycket mer. Har ett stort beslut att ta och fundera på just nu. Mycket funderingar på det. Men jag är rättså osäker. På mycket. Gahhhhhh!

Mamma kom hem idag.

Igår kom broschyrer + biobiljetter från Hållbar mobilitet Skåne, med repotage om mig, Kajsa och Micke. Det blev väl ok!!!

Tisdag - bad min ton

Publicerad 2010-02-16 20:44:01 i Allmänt

Spelade badminton efter jobbet. Vi pratar lika mycket som vi spelar, jag och Christine, men trevligt har vi!

Körde hem och la i tvätten, fixade mat och körde sen till Friskis och tränade. Det blev ett svettigt pulspass. Känns skönt att ha kommit igång med träningen nu, även om det tar lite tid och komma i samma gamla form.

Resten av kvällen var det förberedelser, OS, tvätt och lite annat smått och gott.

Måndag - Zeke

Publicerad 2010-02-15 19:24:15 i Allmänt

Vissa kan förstöra en hel dag. Drygt.

Det blev pulkaåkning idag igen, men det är fortfarande kul! Slutade tidigt idag, skönt. Ska jobba längre på onsdag istället.

Körde hem till Zeke och var ute och gick/busade med honom och fixade lite där hemma innan jag körde till stan och sjukhuset för att hälsa på mamma. Men det var tydligen besöksförbud så det blev inte mycket av det. Lämnade det jag handlat bara. Knäppt. Trist att ligga på sjukhus och inte få ta emot besök.

Så det blev mer eller mindre soffläge resten av kvällen när vi ätit och sådant. Funkar det med. Har lite energi för tillfället.

Söndag - valentino

Publicerad 2010-02-14 21:21:10 i Allmänt

Fick fina presenter av Johan på morgonkvisten :-) En del ätbart och det sitter ju sällan fel!

Fick ett ryck och åkte till en närbelägen pulkabacke och åkte pulka och drack varm chokladmjölk. Jag har såna behov ibland, är ju lite lätt barnslig av mig faktiskt.

Promenad, Maxi, städning och det vanliga. Var på spinning på kvällen. Ett bra spinningpass är lika med bra, peppande och hög musik och en relativt tyst ledare. Det var inte ett rätt på detta passet tyvärr. Så kan det va ibland!

Mamma åkte in till sjukhuset i eftermiddag. Får se vad det är?

Lördag - bubbel

Publicerad 2010-02-14 14:42:07 i Allmänt

Vaknade redan 8, kändes lite tidigt med tanke på hur sent det blev inatt. Men jag var pigg och gick upp och bakade scones! Gott - det var längesen man fick ett sånt ryck!

Jag och Johan gick till badhuset och simmade, det blev 1 km idag. Lite bubbelpool och bastu på det och sen var jag helt slut.

Hela eftermiddagen slöade/sov jag. Har känt mig lite småkrasslig de senaste dagarna men inte riktigt brytt mig om det.

På kvällen var jag, Johan och Malena hos Katti. Hon hade gjort mat, mycket gott! Sedan blev det melodifestivalen och skidskytte (som gick sådär). Trevlig afton!

Fredag - ishall + party

Publicerad 2010-02-13 13:18:18 i Allmänt

Hade lite lätt ont i magen när jag körde till jobbet. Var lite att fixa med på morgonen men det funkade bra. Det var friluftsdag för hela skolan idag. Sexor och sjuor var på skolan hela dagen. Jag hade hand om åttor och nior och de fick börja med att se olika filmer om droger med mera. Det gjordes matpaket till alla och strax innan tio åkte vi bussar till olika ställen i Hässleholm. De flesta kom med rätt buss till rätt ställe...

Jag var i ishallen hela dagen. De olika aktivteterna förutom skridskor var bad, promenad, bowling, tennis, skytte, spinning. Det blev mycket skridskoåkning för min och Birgittas del och vi hade det riktigt trevligt!

Fick veta att en viss person is back in town.

Körde hem, var helt slut. Fixade lite och duschade och gjorde mig iordning. Stressade ganska mycket och Johan skjutsade mig till tåget som skulle gå 17.23. Men såklart var det kraftigt försenat, störigt. Så jag blev väldigt sen till Häsleholm där Sara och Micke N väntade på mig. Vi blev hämtade av Ninna och så körde vill till Köinge utanför Hörby, till Micke Si. Där var det fest med kollegerna. Vi hade olika ansvar för maten och det var väldigt god mat, från förrätt till efterätt. Vid 00.00 begav vi oss därifrån men det var inte så lätt. Det hade snöat/blåst igen på vägarna så vi kom inte fram. Körde fast med bilarna så vi fick ut och skotta och putta på bilarna. Fick vända och köra ett annat håll så tillslut kom vi därifrån. Det var helt vansinnigt, man var ju inte direkt klädd för att springa där ute mitt i natten i all snö och blåst :-)

Jag, Sara och Micke N blev avsläppta i Hässleholm och gick in på Harrys där. För mig blev det en ganska kort stund eftersom jag var tvungen att ta tåget hem 1.57 som var sista tåget.

Självklart kommer receptet på efterrätten!

Vit karamellmousse:
Smält 200g vit choklad. Rör i 4 äggulor i chokladen. Vispa 4 dl grädde. Blanda ner choklad+ägg i grädden och rör om. Hacka knappt 2 dl non stop och 100 g mörk choklad och blanda ner. Häll upp i glas och låt stelna i kylen 2-3 timmar. Hacka lite nonstop och lägg ovanpå. Färdigt!

Torsdag - non stop

Publicerad 2010-02-11 18:15:25 i Allmänt

Var en jobbig dag idag, skönt när man fick köra hem. Tror jag har koll på allt till imorgon, hoppas det. Skönt när morgondagen är över - friluftsdag.

Eftersom jag ingår i efterrättsgruppen till festen imorgon så var jag på Maxi och handlade till det och sen hem och gjorde efterrätterna. Hoppas det blir gott... Det hackades mycket non-stop iallafall. Det blir vit karamellmousse.

Snart är det dags för ki box med Katti.

Onsdag - goodbye

Publicerad 2010-02-10 21:51:38 i Allmänt

Trodde jag skulle få börja dagen med en simtur, men icke. Det blev en biologilektion istället.

På idrotten var jag och Martina i pulkabacken med vår klass - och ja just det, åkte pulka. Mycket, mycket roligt får jag säga! Det blev såklart lite chokladmjölk mellan åken också.

En del människor är inte så, vad ska jag säga, samarbetsvilliga?

Efter jobbet var jag hemma och vila en liten stund och sen ut på stan och köpte present och en plattång. Det trodde jag aldrig skulle inträffa, jag som har världens plattaste hår. Men den ska användas till att locka med istället :-)

Sen träffade jag Malena, Katti, Malin och Mia på Modesto för en sista kväll/måltid, eftersom Mia flyttar till Norge på fredag... Det blev en väldigt god sushibuffé och det blev en väldigt trevlig kväll.

Jag poserar i pulkabacken


E hade med sig hela köket!


Egentillverkad sushi från i lördags

Tisdag - I have a dream

Publicerad 2010-02-09 21:38:07 i Allmänt

Efter jobbet spelade vi badminton, skoj!

Körde hem och fixade mat och funderade lite på en sak. Får se vad det blir av det :-)

Körde till Friskis för att gå på ett gympapass men det var fullt så jag gick på spinning istället. Blev lite jobbigare träning än vad jag tänkt mig, men det är ju inte fel!

Måndag - ice

Publicerad 2010-02-08 20:01:00 i Allmänt

I natt kunde jag helt enkelt inte sova. Har nog aldrig varit så pigg som jag var de fyra timmar jag låg och väntade på att sömnen skulle infinna sig. Sådär vid halv tre somnade jag och då var boken utläst sen länge.

Men dagen funkade ändå. Var i ishallen med åttorna och åkte skridskor/spelade bandy i två timmar. Förutom en del negativa elever så var det bra...!

Efter jobbet var jag och Mia ute och gick en lång promenad. Det lär bli den sista promenade på bra länge... Tråkigt...

Var hemma på kvällen och gjorde inte så mycket direkt...

Söndag - slapp

Publicerad 2010-02-07 15:21:33 i Allmänt

Promenad, tvättning och allmänt slapp. Har mest bara varit hemma idag och inte gjort så mycket. Blir träning ikväll.

Lördag - födelsedagsfirande

Publicerad 2010-02-07 15:18:05 i Allmänt

Promenad, var på stan och köpte presenter.

Till lunch gjorde vi sushi, blev mycket gott! Efter det var jag på spinning. Var rättså jobbigt, men bra. Hem och duschade och gjorde mig iordning och sen körde vill till familjen Wramneby där det firades födelsedagar, närmare bestämt pappas och fasters. Familjerna Svensson och Wramneby åt mycket och gott och självklart sågs melodifestivalen.

Fredag - IFK

Publicerad 2010-02-06 13:22:43 i Allmänt

Ännu en fullspäckad dag. Var med klass 93 i pulkabacken bland annat. Lite chokladmjölk på det så blev det en bra idrottslektion :-)

Vaktmästaren på skolan frågade om jag ville ha fyra fribiljetter till handbollen ikväll och jag tackade självklart ja!

Efter jobbet träffade jag mamma på Maxi och hjälpte henne handla och sen satt vi där och fikade och kollade på folk ganska länge.

Sen gick jag och Johan till Fredholms och hämtade ut handbollsbiljetterna där som jag fick. Insåg att vi inte hann laga  mat så vi gick upp på stan och åt där på väg till matchen.

Träffade Emil och Viktor utanför idrottshallen och sen gick vi fyra in och såg IFK Kristianstad möta Skövde. Tyvärr förlorade IFK med tio bollar så det var ju inte direkt någon höjdarmatch.

Gick hem och la oss i soffan och somnade ganska snabbt, blev inte mycket av de tv-program som skulle ses...

Torsdag - tomhet

Publicerad 2010-02-04 22:13:53 i Allmänt

Vilken dag! Många som är sjuka på jobbet, vi som är där får jobba desto mer. Det är knappt man hinner gå på toaletten ens!

Efter jobbet och lite handling somnade jag snabbt i soffan. Städade lite och gjorde pannkakor med glass och blåbär. Gott!
"Jag vill ha pannkaka" (Yrrol)

Jag och Katti boxades på kvällen, gött att få bli lite trött.

Ringde det där samtalet idag, får se vart det leder. Kanske det blir bättre?

Onsdag - snö

Publicerad 2010-02-03 18:26:57 i Allmänt

Inatt hade det snöat en del. Blev sen till jobbet pga att någon lurade mig lite.

Hade möte direkt och sen hade jag bild och sen var det bad och sen var det lite mer idrott och sen var det en snabb lunch och sen var det rastvakt och sen var det elevens val och sen var det möte och sen var det möte. Och sen åkte jag hem!

Var på stan och handlade lite nödvändiga saker. Det var väldigt halt på ett ställe så jag halkade och ramlade! Det var inte lite pinsamt när folk vände sig om och frågade hur det gick...!

Mamma var här sen ett tag.

Jag skulle egentligen på spinning, men det var fullt på det passet så jag stannade hemma. Otur! Blev en ensam-hemma-kväll eftersom Johan var iväg med jobbet.

Tisdag - framtid?

Publicerad 2010-02-03 18:22:07 i Allmänt

Efter jobbet spelade jag och Christine badminton, det var riktigt roligt! Många poäng fick vi till vårt lag i hälsoprojektet också! Väntar med spänning på att lite mer folk ska dyka upp på tisdagseftermiddagarna...

Lagade mat och åt innan jag var på Friskis och tränade. Sen blev det mitt för tillfället favvo-program: Mästarnas mästare. Och vem är det som leder om inte självaste Tomas Brolin! Heja heja!

Blev sent i säng...

Söndag - C400

Publicerad 2010-02-01 20:48:40 i Allmänt

Idag har vi varit på regionmuseet och kollat på utställningen C400. Eftersom jag är lite historienörd och framför allt på Kristianstads historia, så var det givetvis väldigt intressant. Det var inte alla som var lika roade :-)

På kvällen blev det träning bland annat.

Måndag - fullt

Publicerad 2010-02-01 20:18:03 i Allmänt

Det  blev en fullspäckad dag med lektioner i ett, hade bland annat NO i 90 minuter. Det gick bra, jag pratade en massa om kolhydrater och proteiner och mat och träning. Sen var det remissgenomgång 3 av nya kursplanerna. Hade rejäl huvudvärk när jag körde hem.

Var hos Amari direkt efter jobbet, ska nog inte dit på ett tag nu. Blev rekommenderad läkare. Tror inte det va. Hade ännu mer huvudvärk när jag gick därifrån, det tar på krafterna. Det är nog kört för min del.

Låg i soffan resten av kvällen och kollade på tv när vi ätit.

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela