lindazvenzon

Torsdag - version 1 & 2

Publicerad 2008-07-31 23:56:59 i Allmänt

Gick hem till X och sen gick vi på morgonpromenad, varade i 30 min. Gick hem till mig och åt frukost och kollade på blådårar.

Gick sen hem till Johan P och när han tillslut var färdig körde vi till Lotta på Lottric med poolpokalen. Vinnaren har nu fått sitt namn ingraverat. Körde sedan till Johans föräldar och vattnade blommor osv, jag bidrog med att ta in tvätten :-) Handlade mat och kom slutligen hem till Harastorp. Jag lagade en ganska äcklig middag, som vi faktiskt åt, och sen bada vi i poolen. Johan körde hem och jag stanna kvar. Jennie, Tilda (4) och Oskar (2) kom och hälsade på och vi badade. Helt vilda och roliga! Fixa lite grejor, skrev fakturor, mamma sjuk, tillbaks till stan, sprang 30 min - skönt, hade kunnat springa hur länge som helst kändes det som men det var alldeles för mörkt för det.

/Z


Torsdag - Två versioner av samma dag


Dagen började med att Z kom bort till mig vid 11 snåret.
Efter fyra minuters promenad till bilen påbörjades dagens runda.


Första stoppet, Lottric.
Lotta gjorde ett fantastiskt jobb med att gravera in vinnarens namn från
poolkampen på pokalen trots att hon hade det väldigt stressigt på jobbet idag.
Trots stressen tog hon sig även tid att prata lite med sina besökare.


Andra stoppet, Öllsjö.
Posten skulle tas in och samtliga blommer skulle vattnas, detta sköttes av mig.
Z ansvarade för att vika lite tvätt. Inget kul stopp men det behövdes.


Tredje stoppet, Konsum i Vä.
Här inhandlades dagens lunch.


Fjärde stoppet, Harastorp
Direkt när vi kom till harastorp fick Z ställa sig och laga mat. Efter en stunds
letande efter ingredienser och en stunds lagande stod tillslut spagettin och
köttfärssåsen på bordet. En mycket delikat måltid! Förutom utseendet på köttfärsen
och den något överkokta pastan fanns det inget att klaga på.

Efter maten begav vi oss till poolen för ett kort dopp. Det var mycket varmt!
Det hans även med en runda strandtennis innan jag skulle köra hem
men det gick inget vidare idag heller.

Onsdag - vem är Per?

Publicerad 2008-07-30 18:20:51 i Allmänt

Vaknade 8 med Zeke och landslaget, Zeke var jättetrött så vi fick snooza några gånger. Heldag på stranden med Johan P. Har lärt mig lite om våra vanligaste sjukdomar, fått lyssna på matchreferat från korpen och annat viktigt. Var på stan och fixa lite grejor, lagade mat! (om pasta räknas?), orkade inte åka på kalas, tränade (cykel), film och godis.

/Z

Tisdag - golv och kaos

Publicerad 2008-07-29 22:07:32 i Allmänt

Jag och mamma ägnade en stor del av dagen åt att leta golv till köket. Hittade tillslut på Byggmax där de var så oerhört hjälpsamma - not. Jag fick bära och göra allt själv....
Hem till Harastorp och kaoset. Köket är utrivet och ett nytt håller på att skruvas ihop och sättas upp. Middagen blev ett stort projekt då micron är i sovrummet, spis finns inte längre, diskmaskinen är ute i stallet, kaffebryggaren på toaletten, alla köksgrejor är utspridda i huset, och maten fick tillagas ute i stugan och på grillen. Skulle tvätta bilen men det gick inte, för där var en diskmaskin inkopplad. Delar av Wramneby-familjen var och titta på motorcyklarna, Anna skruvade ihop lådor, pappa och Johan skruva ihop kök, Emil stack till Vä och grilla, mamma yrade runt och jag försökte hålla Zeke borta från allt och alla, som är helt hopplös just nu. En helt vanlig kväll i Harastorp. Blev inte mycket med allt jag skulle göra ikväll.

/Z

Måndag - kajakpaddling

Publicerad 2008-07-28 21:03:22 i Allmänt

Körde till Åhus, hämtade Malin och Patrik, köpte mat, var i stugan osv. Sedan till stranden. Provade Johan och Patriks kajak och paddlade i havet. Svårt, jobbigt och roligt! Men det gick bra, över förväntan. Ramlade bara i en gång! Åt lite glass och sen tillbaka till stan.

Handlade, städade, sprang och var sedan på kvällspromenad med X.

/Z

    

Söndag - stranden

Publicerad 2008-07-27 22:05:45 i Allmänt

Jag, Malin, Maria, Micke och lite senare Patrik var på stranden. Körde och köpte mat och sen ner på den nya stranden. Skulle egentligen spela volleyboll men det fanns inget nät kvar :-(
Spelade fotboll på stranden istället. Patrik, Henke, Daniel och Micke mot mig, Katti, Malin och Mia. Sjukt jobbigt och sjukt roligt! Vi gav killarna en rejäl match :-)
När vi inte orkade mer så grillade vi istället. Mysigt att vara på stranden på kvällen... En bra dag!

/Z









Lördag - hmm

Publicerad 2008-07-27 11:37:45 i Allmänt

Knappt sovit i natt...
Var på stranden hela dagen med Katti, Mia, Micke och Malin. Badade idag! Måste erkänna att det till och med var skönt trots att det inte var så varmt som kan vara önskvärt.
På kvällen var vi ( Malin, Patrik, Henke, Mia, Micke, Katti, Jojjo och Linus) på Banken och åt och drack, blev mycket drinkar. Satt i 7 timmar på samma stol. Hade väldigt trevligt och träffade trevliga människor. Hade världens chans men fega ur...
Hemma sent, somna sent - tänker mycket...

/Z

Fredag - beachen

Publicerad 2008-07-25 22:53:31 i Allmänt

Började såklart även denna dag med min 29 minuters promenad. Fick sällskap av X så det blev en ännu trevligare runda än vanligt. Idag tillkom även en paus. Funkar det med. Sedan åt vi frukost och kollade på Yrrol, förmodligen en av de bästa filmer som gjorts.

Därefter var det stranden som gällde med Malin. Vi åt sallad, vi åt vindruvor, vi åt glass, jag sov och dreglade på kudden. Badade inte idag heller.

På kvällen kom Johan P och visade sina poolfoto och sedan var vi på Taste (äntligen) och åt och blev väldigt mätta. Efter det sågs en film.

/Z

Torsdag - Lund

Publicerad 2008-07-24 23:05:52 i Allmänt

Var uppe tidigt, körde till Harastorp och hämtade mamma, vidare till farmor och lämnade Zeke. Och sedan körde jag och mamma till Lund, sjukhuset. Var i god tid för en gångs skull, kan ha varit första gången någonsin vi varit i god tid till något.
Min första lunch idag intogs 9.40.
Sedan satt jag i väntrummet och läste lite tidningar/iakttog en tjock dam som suckade mycket medan mamma fick lite radioaktivt medel injecerat i sig och sedan blev röntgad. Jag fick inte närvara, jag var för ung.. Sällan man hör det nuförtiden.
Nästa lunch intogs 12.00, på den vanliga platsen.
Körde hem från Lund, till farmor för att hämta Zeke. Som vanligt blev han så glad så att han kissade på mig. Här intogs lunch nr 3 idag, ca 13.45. Tog till och med två gånger för att inte göra farmor ledsen, men det blev hon ändå, det var inte tillräckligt. Jag skulle helt enkelt tagit tre gånger. Efter detta var jag ganska mätt...

Hem till Harastorp, tog en simtur i poolen och somnade sedan. Vaknade med värsta allergin. Fick ha solglasögon resten av kvällen, såg ut som jag gråtit i en vecka.

Körde in till stan, gick ner till tivoliparken och träffade Mia och Katti. Strandhugg med Peter Lundblad (Ta mig till havet). Det var vi och pensionärerna. Avslutade kvällen med en liten löprunda.

Onsdag - Hällevik, La Cucina

Publicerad 2008-07-23 22:39:17 i Allmänt

Fint väder! Körde till Hällevik och solade (inget bad idag heller, det är fortfarande inte 30 grader i vattnet) större delen av dagen. Gick ner till hamnen och åt Fish n'  Chips på hamnkrogen till lunch. Gott. Dagens diskussioner handlade mycket om ett antal mord och lite av det senaste spaningsarbetet - mycket intressant. Hittade tillslut hem igen, efter några felkörningar. Har inte haft täckning på telefonen på hela dagen - panik! :-)

På kvällen var det middag med flickorna, det vill säga Mia, Katti och Malena. Blev inte Taste idag heller (nytt försök nästa vecka) utan det blev La Cucina. Åt och drack gott. Vi har många idéer, vi får se hur många som blir förverkligade. Allt från bootcamp till bokförlag... Efter många skratt (lätt att ta fel på luftgitarr och luftgevär, ser fram emot när Katti ska spela luftgevär på mitt bröllop) så gick jag hem och sov. Upp tidigt i morgon...

Tisdag - träning

Publicerad 2008-07-22 21:39:06 i Allmänt

Zeke orkade inte följa med på min morgonpromenad,så jag fick gå själv. Han är lat den hunden...
Kollegan kom och hälsade på idag (kryss i taket!) och det är ju trevligt. Han var väldigt stressad idag...

Jag var och styrketränade (Bra Linda!), tvättade, handlade...

Cyklade till Freitag och lämnade min dumma telefon och fick låna en ny, fin, bra telefon. Som jag kan tänka mig att behålla. Sen var vi ute och sprang i Björket, min runda varade i 41 minuter. Blodsmak, kräkkänslor och andningssvårigheter - en bra runda helt enkelt. Skönt.

/Z

Måndag - dagen som kom och gick lika snabbt igen

Publicerad 2008-07-21 22:29:02 i Allmänt

Jag och Zeke vaknade vid halv 10 och tog vår dagliga morgonpromenad. Körde in till stan och lämnade grejor till Maria (glömska Micke!) och prata lite. Handlade och körde tillbaks till Harastorp igen. Jag och Emil grilla, mitt i maten fick vi plötsligt köra till Huaröd - fotbollsträning. Jag körde hem och fortsatte äta... Sedan vilade/läste/sov jag och Zeke efter en väldigt hård dag... Efter lite jordgubbar var det läggdags.

Har bättrat mig lite och hört av mig till folk idag, har varit dålig på det senaste veckan, har inte ens orkat svara på sms.
Är lite ledsen över att min telefon har flippat ut och ringer upp folk/skickar sms av sig själv. Så om någon får konstiga sms så är det därför... Hoppas på en ny alternativt snabb lagning av Freitag på måndag när han ska jobba igen.

Saknar min sommarflirt....

/Z

Söndag - dagen efter

Publicerad 2008-07-20 18:48:49 i Allmänt

Halv 11 blev vi väckta av två stora Söderkvistar som dundrade in och ville ha scones. Och scones blev det, han är snäll den där Johan P. Dagen ägnades sedan åt att ligga helt utslagna vid poolen under filtar och röja upp efter det storslagna poolpartyt. Det tog sin lilla tid... (Någon ägnade ca en timme på toaletten också.) 
Oskar, Erik och Johan P åkte sedan hem och det blev inte mycket mer gjort denna dag. Vill passa på att tacka för den fina presenten jag fick av han den snälla, en MFF-badboll. Har jag alltid önskat mig. Hade det stått HBK på den så hade den genast ökat i värde förstås, men annars är jag nöjd. Vill också tacka för alla ostar!

/Z

Lördag - Poolparty

Publicerad 2008-07-20 18:39:49 i Allmänt

Jag och Anna handlade, städade och förberedde inför dagens poolparty i Harastorp. På eftermiddagen dök folket upp: Maria, Micke, Katarina, Malena, Erik S, Erik H, Marie, Oskar, Johan P och sedan kom Therese och Daniel. Den väl planerade poolkampen begränsades kraftigt till två grenar, stövelkastning och hämta-saker-stafett i poolen. Detta berodde helt och hållet på det ostabila vädret, regn och åska. Den åtråvärda vandringspokalen gick till Erik H. Det blev därefter volleyboll i poolen, grillning av diverse köttstycken och intagning av många lustiga drycker och lite senare på natten fotboll, där man INTE fick ha skor på sig! Och sedan lite mer bad... Lyssnade även på Husvagnshits 20 gånger.

Folk droppade av under natten (Emil kom visst aldrig hem ens) och tillslut var det bara jag, Johan S och Johan P kvar. Det ställdes fram gummistövlar åt oss och vi begav oss sedan iväg för att åtla med potatis/kolasås/rödlöks-skålen i högsta hugg. Ledaren (som var förberedd med kniv för att försvara oss mot vildsvinen) fick nys om att det fanns råddjur lite längre fram men tyvärr var det borta när vi kom dit, eftersom vi andra i följet inte kunde vara tysta. Vi gick dessutom inte tillräckligt fort... Sist jag skrattade så mycket var nog när vi letade efter de 40 kassettbanden men hittade en banan :-)
De enda djur som fanns i sikte var en flock bi som jag väckte till liv uppe i jakttornet... Åtlandet gav ingen utdelning denna gången. Jättesynd. Framåt sju på morgonen bestämde vi oss för att det var dags att sova lite.

/Z









Fredag - Åhus mm

Publicerad 2008-07-18 20:14:58 i Allmänt

Sov länge, alldeles för länge. Var på stan och åt frukost/lunch med Johanna, trevligt! Har mycket att prata om! Åkte sedan ner till Åhus med Anna, Carro och "han den som alltid är så snäll" och Zeke. Kollade på kändisarna när de spelade beachhandboll. En trevlig dag men det var lite kallt...
Var på dejt med brandmannen på kvällen, världens kortaste dejt? Det var ju inte en av mina favoritdejter direkt... Det konstiga är att han vill ses igen...
Packade och körde hem till Harastorp. Poolparty imorgon!!!

/Z

Torsdag - Halmstad

Publicerad 2008-07-18 01:50:23 i Allmänt

Vaknade kvart i 9, gick ner och åt en efterlängtad hotellfrukost. Inte riktigt i klass med Hiltons, men det får duga! Gick upp på rummet och sov lite till. Gick sedan på stan och shoppade och lunchade. Såg en styck HBK-kändis: Peter Larsson. Var inget strandväder så det blev inget Tylösand i år.

Gick sedan ner till hamnen och Marinfestivalen. Tyvärr ligger den i lä för Kristianstadsdagarna... Kollade på Ola när han skrev autografer, satt sedan i två timmar i stationsparken och väntade på att Rix fm-festivalen skulle börja.
Mycket folk (när ska folk lära sig hur man uppför sig i en folkmassa??) och bra artister. Gert Fylking strippade och E-type, Ola, Charlotte Perelli, Sanna Nielsen, Nordman, Starpilot och Arash uppträdde. Det var gåshud när Sanna sjöng Empty Room... Borat hade också hittat dit. Fin kille det.

Körde hem från Halmstad vid 22, ännu en nervös bilfärd med Emil vid ratten. Men vi överlevde hemresan också - uppenbarligen! Kom i säng väldigt sent...

Kollegan meddelade att han inte kommer imorgon (surprise!), skulle plötsligt träffa släkten.

Borat
                            

                   Ola skriver autografer
                

Gert Fylking strippar                       Ola                        



Sanna Nielsen                  Charlotte Perelli

Onsdag - Halmstadstraditionen

Publicerad 2008-07-18 01:35:47 i Allmänt

Jag och Zeke tog sovmorgon, han är verkligen morgontrött! Väntade på att Emil skulle komma tillbaka efter ha kört halkan, sedan körde vi till Halmstad. Han övningskörde och jag satt bredvid och var nervös... Men det gick bra. Blev sena, hann precis till idrottsplatsen (som mamma säger) eller Örjans vall (som vi andra säger) när matchen skulle börja. HBK förlorade med 2-1 mot Elfsborg, inte bra. Tråkig match.

Körde till Hotel Amadeus (såklart!) och checkade in. Vi hade fortfarande inte tappat någon delfin och vi hade bestämt oss för oslickade frimärken :-) Sedan gick vi ner på stan och åt en sen middag.

Tisdag

Publicerad 2008-07-15 22:23:29 i Allmänt

Började som vanligt dagen med 29 minuters promenad. Blev ingen styrketräning idag som det var tänkt. Orkar inte, är trött och har inga krafter. Vill bara sova. Var på stan och fixade några grejor istället.

Blev inget Åhus idag som jag tänkt. Kollegan ringde därifrån och rapporterade att det blev två förluster idag. Och att han inte kommer imorgon, eftersom marsvinet dött idag. Den var ny, har jag inte hört innan. Kul med variation...

Körde till Lottas jobb och hälsade på. Fixade en vandringspokal till poolkampen, blev jättefin! Tack Lotta!

Körde sedan hem till Harastorp och lekte med Snuffs. La mig vid poolen med täcke och kudde och påbörjade andra Stieg Larsson-boken. Somnade direkt och sov ett par timmar, vaknade sedan med jättemycket allergi... Inte kul alls. Gick in och sov lite till. Kan sova hur mycket som helst nuförtiden...
Folket från Damphuset var på besök, sprang en runda och ritade ett kök på IKEA som snart ska beställas.

/Z

      

Måndag - beachhandboll

Publicerad 2008-07-14 19:09:32 i Allmänt

Halva sommarlovet har gått... Det går alldeles för snabbt!
Började dagen med 29 minuters promenad och sedan lite styrketräning. Måste ta tag i träningen nu...

Var sedan i Åhus resten av dagen med mamma, Anna, Zeke och lite senare även Emil och tittade på beachhandboll. Träffade kollegan :-) och såg Vinslövs matcher bland annat. Vann en, förlorade två och spelade en lika. Och åt lite glass såklart! Ännu en märklig situation idag...

Dagens kommentar: "Det märks vem som bestämmer"

Inbjudningarna till årets poolparty skickades ut idag!!!

/Z

Söndag...

Publicerad 2008-07-13 22:25:21 i Allmänt

Trött och sliten efter många timmar på partybänken, kubbplanen och på Kristianstadsdagarna den här veckan. Men det har varit kul!  Särskit när man alltid vinner...
Har grillat i grillhinken med Lotta och styrt upp lite helgaktiviteter med Mia och Kattis. Fick helt plötsligt köra till Åhus för att någon missade bussen... Träffade kollegan, alltid lika trevligt :-)
Nu ska jag kolla film och sedan sova...

/Z

Lördag - Brand

Publicerad 2008-07-13 22:13:14 i Allmänt

Fick reda på att det brunnit hemma i Harastorp i natt när jag ringde hem. Maskinhallen stod i lågor halv tre i natt när mamma vaknade och skulle köra och hämta Emil vid bussen. Tur att han skulle hämtas! Tur var också att de hann få ut motorcyklar, traktor, gräsklippare och annat och att elden inte hann spridas vidare till övriga hus.

Var i Vä och lämnade en jacka (redan!) och sen var jag och mamma och handlade. Åkte hem till Harastorp sedan och tog ett dopp i poolen, grillade och sedan tillbaks till stan igen.

Vid 8 dök Mia, Malena och Malin upp, och lite senare Den lille elake (Per) och Gren. Det blev partybänken och det blev kubbmatch (mitt lag vann - tillslut!). Och senare blev det en tur på stan, var hemma 03.30 efter en kladdig langos (utan lök)...  Hade väldigt kul!

/Z

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela