recept - kladdekaksmuffins
Här kommer receptet på kladdekaksmuffinsen mina kära vänner!
Kladdmuffins 16-20st (jag fick 14 st)
2 ägg och 3 dl socker vispas. Blanda ihop 1 tsk vaniljsocker, 4 msk kakao, 1 krm salt, 1,5 dl mjöl och 100g smält smör. Tillsätt detta i ägg- och sockerblandningen. Häll i formarna. Grädda i ugn 160 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Glasyr (inte lasyr)
Blanda i kastrull 100g smör, 2 tsk mjöl, 1 dl kakao och 1 dl socker. Låt koka tills blandningen tjocknar. Häll glasyren i fördjupningen på muffinsen. Frys in. Ta ut 30 minuter före servering.
Kladdmuffins 16-20st (jag fick 14 st)
2 ägg och 3 dl socker vispas. Blanda ihop 1 tsk vaniljsocker, 4 msk kakao, 1 krm salt, 1,5 dl mjöl och 100g smält smör. Tillsätt detta i ägg- och sockerblandningen. Häll i formarna. Grädda i ugn 160 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Glasyr (inte lasyr)
Blanda i kastrull 100g smör, 2 tsk mjöl, 1 dl kakao och 1 dl socker. Låt koka tills blandningen tjocknar. Häll glasyren i fördjupningen på muffinsen. Frys in. Ta ut 30 minuter före servering.