Recept - matmuffins
Ingredienser
2 morötter
1 purjolök
5 dl vetemjöl
3½ dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
3 ägg
2½ dl vatten
1½ dl filmjölk
1 dl olivolja
Fyllning
1 ägg
2 dl kesella
1 dl riven parmesanost
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och riv morötterna grovt och skär purjolöken i tunna skivor/ringar, ta även med det gröna.
Blanda alla torra ingredienser, inklusive grönsakerna (spara lite purjo till garnering) och timjan, i en stor skål.
Vispa äggen ordentligt och vispa sedan i vatten, filmjölk och olivolja. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör ner äggblandningen.
Fördela smeten i muffinsformar*. Fyll formarna nästan upp till övre kanten.
Gör sedan fyllningen genom att vispa äggen och blanda i kesellan och osten. Gör en fördjupning i varje muffins och fördela fyllningen. Det gör ingenting om fyllningen rinner över på ytan. Garnera med purjolöksringar. Grädda i ca 30 minuter i ugnen.
*Smord muffinsform i plåt, med 12 hål, passar bäst till dessa kraftiga muffins. Man kan också sätta en pappersmuffinsform i varje så är det lätt att lyfta upp de färdiga bullarna och du slipper smörja plåten. Det går också att ta dubbla pappersmuffinsformar om du inte har plåtform.