lindazvenzon

Fredag - Rom/Roma

Publicerad 2009-08-09 12:11:22 i Allmänt

Klockan sju ringde klockan och sen checkade vi ut från hotell Verdi. Tog tåget till Rom och var framme efter tre timmar. Checkade in på hotell Piram som låg nära stationen, centralt och bra. Fint hotell! Fick en massa info om Rom, bra service! En följde med oss upp på rummet och visade allt där och förklarade. (Johan hade värsta flörten med Marlon i receptionen. De fann varandra direkt kan man säga)

Vi gick och åt och sen tog vi en busstur på två timmar, sightseeing-buss, och såg många av alla de sevärdheter som finns i Rom. Det var skitvarmt i Rom också, om inte ännu varmare. Svetten bara rinner hela tiden och vi häller i oss vatten. Man blev ganska stekt där uppe på taket.

När vi kom till Vatikanstaten gick vi av där och åt glass. Gick sedan in i museet, Sixtinska kapellet, Peterskyrkan, osv. Väldigt fint och imponerande! Det var så stort och så mycket!

När vi var tillbaka på hotellet vilade vi lite och duschade och sen gick vi ut och åt.

Promenerade sedan till Fontan di Trevi. Där var massor av folk fast det var mitt i natten. Vi var där ganska länge och tog foton, kollade på folk, kastade mynt i fontänen och önskade oss något. Det var väldigt fint och mysigt där.

Jag gillade Rom direkt, det är en bra stad. Folk är trevliga och hjälpsamma, det är fint - inget klotter och fallfärdiga hus som i Pisa - men det är sjukt dyrt här! Fast det är det överallt i Italien.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela