lindazvenzon

Tisdag - Neapel/Napoli

Publicerad 2009-08-09 19:50:32 i Allmänt

9.27 gick tåget mot Neapel som var en kaos-stad. Gillade den inte alls, fick ett dåligt första intryck. Trafiken är mycket värre här än alla andra ställen jag varit på, alla tutar hysteriskt, man går över vägen med fara för sitt liv varje gång. Det var så mycket avgaser och bilköer. Allt var bara hysteriskt.

Vårt hotell, Cavour, låg på Piazza Garibaldi, där stationen också ligger, så det var nära och bra. Ok hotell men inte lika fint som i Rom.

Neapel ligger vid kusten så vi trodde det skulle vara fina stränder och så här. Vi gick ganska långt för att komma ut till vattnet och kom då till industrihamnen först och sedan en vanlig hamn. I centrum är det jättefattigt och slitet och fult, men ju längre vi gick nu desto finare blev det.

Vi gick upp i en borg, Castello Uovo, där det var jättefin utsikt över hela Neapelbukten. Vi slog oss ner på några stenar och åt vår medhavda mat där och vilade lite.

Gick sedan vidare och tillslut skulle vi ta bussen hem. Oftast kan man köpa biljetten direkt på bussen så det tänkte vi göra eftersom vi inte köpt i någon tabbacheria. Men det gick inte på den bussen vi åkte så då fick det vara så med biljett. Plötsligt kommer tre kontrollanter på bussen, en i varje dörr, och ska se våra biljetter. Ooops... Vi försökte spela dumma och låtsas att vi inte fattade vad han sa fast vi förstod allt han sa. Vi skulle få böta ca 800 kronor. Men vi hade inga pengar sa vi. Då ville han se våra pass, men de hade vi på hotellet  så det gick inte det heller. Då fick vi gå av bussen med honom och han skrev ut böter. Vi lyckades tillslut pruta ner det till halva priset och jag hittade lite pengar. Det blev en dyr bussresa det. Men sen var han snäll och hjälpte oss på en ny buss :-)

Sov sen på hotellet, gick till stationen och fixade lite information, gick en massa men det var inte så  mycket att se mer än all fattigdom. Var inne i nån Jesuskyrka som såg tråkig ut utifrån men var jättestor och fin inuti. Åt på ett ok ställe senare på kvällen, är så varmt så det blir aldrig före 21 man äter. Jag åt för ovanlighetens skulle lite pasta. Det är det man lever på här, pizza och pasta. Men det är gott! Tog sedan bussen hem igen. Utan biljetter.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Zvenzon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela